Vem ligger bakom liken i Butja?

26
1734

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 75

Ännu en misstänkt.
Jan Nybondas kommenterar: ”Botsman”, nom de guerre, kan vara ledaren till förövarna av morden i Bucha. Han är ökänd nazist med brottsligt förflutet och en rad påstådda mord på sitt samvete redan före Maidan 2014. Det är också han som på videon ger tillåtelse att skjuta personer utan blå armbindel. Sedan är det en annan sak att bildmaterialet från orten även kan innhålla foton från andra sammanhang.

Ukraina har uppslukat alla andra världshändelser. Just nu pågår försök att störta Imran Khan i Pakistan av the usual suspects. Khan som lyckats förbättra relationerna till alla stormakter i regionen, t.o.m. Indien. Verboten, han måste bort.

Föregående artikelDet amerikanska imperiets yttersta mål är inte Ryssland utan Kina
Nästa artikelHåller Ryssland på att förlora kriget i Ukraina?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

26 KOMMENTARER

 1. Det är möjligen jag som snurrat till det och rätt svensk stavning på orten Буча kan vara Butja även om det direkt inte uttalas så.
  Därför vårt u finns inte i ryska. I ryska språket finns bara den u-liknande vokalen у som uttalas ou ungefär som O första bokstaven i namnet Otto.
  Vill man vara riktigt noga borde Буча skrivas Boutja.
  ч är den ryska konsonanten ”tja” eller ”tj” som ljudet blir i ett ord eller stavelse.

  Vill man göra något för Ryssland här i Västvärlden så kan man till exempel främja det ryska språket istället för att marginalisera eller göra medvetna försök till förvrängning.
  Som jag tycker media här i Väst försynt försöker göra.

  Det är faktiskt inte bara engelska som är ”världspråket”.
  Ryska är också ett av världsspråken som många människor har som modersmål.

  • arbetarklass 7 april, 2022 At 14:16
   arbetarklass,
   Helt korrekt!
   Och jag tar tillfället och pekar på att på Svenska borde man skriva och uttala namnet på Rysslands Högsta Statliga Representativa Organ ”Государственная Дума” som ”Den Statliga Douma” då istället för den skamliga motsvarigheten som används nu.

 2. Inte bara Butja. I takt med att ryssarna drar sig tillbaka kommer alltfler rapporter om ögovittnen, Borodjanka blir väl antagligen nästa fokus

 3. FN reagerade på Zelenskys attack
  FN och organisationens stadga är stabila, sa representanten för FN:s generalsekreterare, Stéphane Dujarric, när han ombads kommentera den ukrainska presidenten Volodymyr Zelenskys hysteri.
  ”FN och dess stadga är motståndskraftiga. Vi har mött kriser tidigare”, sa Dujarric kort.
  Tidigare har Zelenskij sagt att FN:s säkerhetsråd bör upplösa sig självt om det inte kan utesluta Ryssland från sitt medlemskap. Den ukrainske ledaren är upprörd över att de permanenta medlemmarna i FN, inklusive Ryssland, har vetorätt.
  ”Om ni, förutom att prata, inte är kapabla till någonting, så finns det inget annat alternativ”, sa han till medlemmarna i säkerhetsrådet.
  Vita husets pressekreterare Jen Psaki sa att Washington förstår att Ukrainas president är besviken över Rysslands medlemskap i FN:s säkerhetsråd, men inte kan hjälpa.
  https://eadaily.com/ru/news/2022/04/07/v-oon-otreagirovali-na-vypad-zelenskogo

 4. En intressant observation i en artikel av Larry Johnson:
  Men det finns ett annat stort bevis som inte dök upp – sociala medier. Jag har ännu inte sett en enda hänvisning till ett inlägg på sociala medier från Bucha daterat mellan 30 mars och 1 april som hade en orolig förälder, make eller syskon som plågades över en försvunnen släkting. Inte ett inlägg om att människor sköts ner på gatan av flyende ryssar. Inte ett ord.

  Ge ryssarna en klapp på axeln för att de har hållit kraftsystemen och internet intakta i Ukraina. I den normala Nato-invasionen är det vanligtvis högsta prioritet att förstöra makten och ta ner internet. Ryssland följer inte ett NATO-manus i Ukraina.

  Hoppsan!! Det verkar som att hjärnorna som övervakar denna psyop glömde att måla landskapet med lämpligt bakgrundsljud på sociala medier. Det finns några obekräftade rapporter om att Storbritanniens MI6 skapade denna makabra teater med den ukrainska tjänsten. Om det stämmer, står detta förbiseende som ytterligare ett anklagelser om deras inkompetens.

  Det finns inga tecken på att Ryssland har bestämt sig för att krypa ihop i en fosterställning och snyfta nedbrutet över de dåliga ord som västvärlden slänger i väg. Nej. Ryssland fortsätter att bete sig som en hungrig boakonstriktor och pressar sakta, metodiskt livet ur den ukrainska militären.
  https://sonar21.com/western-intelligence-delusions-and-the-failure-of-the-bucha-op/

 5. @H2 7 april, 2022 At 22:07
  ”Anders, BND anser jag vara en väldigt tillförlitlig källa.”

  Du skämtar, eller hur?

  BND som tillsammans med CIA- kompisarna har under minst 50 år haft tillgång (ägt) Crypto AG??

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here