Varför deltog Sverige i USA:s och Ukrainas jättestora Svartahavsmanöver?

4
1503
Övningen Sea Breeze. Bild hos Pål Steigan.

 

Man har skäl att undra om Sverige i USA:s och Ukrainas Svartahavsmanöver. Detta utreds i artikeln på Alliansfriheten.se, länkad i förra meningen.

Man inleder med ”I skymundan kan man i internationell press hitta uppgifter om att Sverige är ett av de deltagande länderna i USA:s och Ukrainas kontroversiella övning Sea Breeze 2021 som äger rum 28 juni–10 juli. I vanliga fall brukar Försvarsmakten vara snabb med att informera om svenskt deltagande i övningar, men nu fick man noggrant läsa i amerikanska flottans Navy News (21/6) för att få reda på att Sverige var med. Sverige räknas där upp som ett av de 32 länder som deltar.”

Längre ned påpekas ”Försvarsminister Peter Hultqvist brukar framhålla att Sverige bara deltar i militära övningar när det kan stärka vårt eget nationella försvar samt att vi inte deltar i övningar riktade mot någon annan stat.”

Läs vidare om detta och hur Utgivarna på Alliansfriheten.se utreder frågan!

Föregående artikelAssange-fallet faller sönder (Jimmy Dore) – och MSM-media tiger helt!
Nästa artikelKKP – grattis till hundraåringen! Men är Kina socialistiskt?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. Sverige deltog för att man är en patetisk USA-lakej som tror sig vara världens måttstock och värdegrund! Men med så imbecilla politiker som Sverige har kan man inte förvänta sig något vettigt varken inrikes eller utrikespolitiskt! Och cirkusen i riksdagen fortsätter där regimen gör allt för att utesluta att folket får säga sin mening…På regimmedia babblar man om praxis i stället för att brännmärka den maktgalna Löfven för hans trixande! Sverige är verkligen i utförsbacke…Den misstänkta polismördaren Ali Ahmed som påstår sig vara 17 år kommer av allt att döma komma undan med 4 år på ett ”ungdomsfängelse” där staketet är ca 1 meter hög och lätt att hoppa över när man känner för att fortsätta med lite till kriminalitet! Samtidigt hotar åklagare med 4-5 års fängelse för den som spred videon av mordet alltså ett högre straff än för polismördaren! Sanningen har mycket lågt värde i dagens Sverige som verkar styras av dårfinkar utan verklighetsanknytning!

 2. Det finns en aspekt få har tänkt på i fallet Ukraina.

  Amerikaniseringen och natofieringen av den ukrainska staten sedan den misslyckade ”oranga revolutionen” kring år 2004 har inneburit en social och ekonomisk katastrof för landet och det politiska systemet i Ukraina. Landet har förvandlats till det fattigaste landet i Europa, förbisprunget av klassiska kaotiska sönderfallsländer som Albanien och Moldavien.

  Förr eller senare torde den ukrainska befolkningen avvisa denna amerikanska dödsmodell för den ukrainska staten och befolkningen. Om landet inte får igång handel och industri med sin granne Ryssland är landet förlorat -det förutspår till och med amerikanska CIA:s rapporter.

  Vad händer om den ukrainska oppositionen -märkligt nog för västliga media finns faktiskt en sådan, som tidvis är det största partiet ”Oppositionsplattfirmen för livet” i opinionsmätningar- vinner mer mark och till slut helt naturligt avvisar militariseringen av fattighuset Ukraina (som har en betydligt mer bildad och utbildad befolkning än de flesta OECD-länder; amerikanska Förenta staterna inräknade) och närmar sig mer ryskt samarbete -vilket är ett måste för att få igång den ukrainska ekonomin; det är den ekonomiska huvudregeln: handla och exportera alltid till din största närmsta granne -vad gör Förenta staterna då?

  Ukraina har istort sett bara två val: ekonomisk utveckling i samarbete med alla sina grannar Ryska federationen inräknad eller att bli en paranoid amerikansk dysfunktionell zon för den allt skröpligare och seniliserade amerikanska stormakten. Valet torde rationellt inte vara svårt, men att bli av med den ockuperande amerikanska dysfunktionella anden i den återvändsgränd man idag befinner sig i är en svår uppgift dagens ukrainska agerande politiker inte har kraft att ta tag i, man är istället på väg att gå under med den egna skutan; för amerikanarna köper inga Antonovplan och bygger fartyg i de dödstysta jättelika skeppsdockorna i Nikolajev. De var en gång byggandes de största fartygen i Europa. Det ukrainska ödet som amerikansk paranoid militariserad zon och ekonomisk undergångsregion har de amerikanska Förenta staterna inget som helst svar på, hur många afrikanska flottfartyg man än mobiliserar till Svarta havet. Kanske hittar vi äntligen också där den bortsprungna danska ubåt den amerikanska Bushregimen engagerade till det illegala kriget mot Irak året 2003 -ännu en jämte Ukraina stat som lagts i amerikanskt kaos och aska.

  Det torde ukrainarna snart bli väl medvetna om, ännu befinnande sig i dagens dödstunnel.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here