Vi blir lurade – Ukraina kan inte vinna detta krig!

21
1997

I en intervju med Judge Napolitanos webbplats berör överste Douglas MacGregor ett antal frågor. Det börjar med diskussion om politiska mord i Ukraina, i synnerhet om en av förhandlingsdelegationerna till Ukraina i våras som dödades när han återvände hem till Kiev. MacGregor säger att den mördade uppenbarligen inte hade förstått mandatet som var att förhandla för att ge Ukraina tid för krigföring, inte för ett fredsavtal.
Detta är i linje med tidigare uttalanden av ex-kansler Merkel och ex-presidenterna i Frankrike och Ukraina som undertecknade Minsk-avtalen för fred. De skrevs på vid den tiden för att köpa tid för upprustning och följdes faktiskt aldrig upp av de tre från väst som skrev på dem.

Frågan om pansarvärnsvapen för Ukraina är i första hand en politisk fråga. Det kommer inte att leda till en förändring av maktbalansen i kriget, för det är det alldeles för lite och alldeles för sent, men det kommer att föra in Tyskland som en direkt deltagare i krigföringen. Amerikanska stridsvagnar är värdelösa och det har varit tydligt sedan deras produktion startade för 40 år sedan.

Man måste förstå att varken missiler eller stridsvagnar kommer att levereras innan mycket lång tid. Produktionskapaciteten i väst är för dålig jämfört med den ryska, vilket också är avgörande för krigets utgång. Kort sagt, väst har inte produktionskapacitet för att föra ett sådant krig, men det har ryssarna.

Vi har planerat för detta under lång tid på samma sätt som president Roosevelt på sin tid helt medvetet planerade för en direkt konfrontation med Japan under andra världskriget. Genom provokationer mot Ryssland har vi provocerat fram detta krig.

När Lavrov, den ryske utrikesministern, säger att det som händer är ett direkt krig mot oss från väst, då är detta ett fullt rimligt antagande. Det är vi som driver propagandan mot Ryssland, som kräver att de måste bli som vi, d.v.s. en stat som nu översvämmas av illegal invandring, drogmissbruk etc. Det är så de uppfattar att detta är ett krig mot deras nationella identitet .

Ryssland uppfattar därför detta som ett grundläggande hot och är villigt att bekämpa det med alla medel. Det är inte vi.

Vi har flera problem. För det första kommer ingen ledare i Washington att föreslå förhandlingar med Ryssland. Det är att erkänna nederlag, som de ser det. För det andra finns det inte längre några ledare i Washington som förstår vad krig egentligen betyder, inte ens kärnvapenkrig. De är uppblåsta och självupptagna och saknar helt personlig krigserfarenhet. Det finns stationära krigare. De förstår inte hur farligt kärnvapenkrig är.

Förlusterna på slagfältet hålls hemliga. Vi vet med säkerhet att Ukraina nu har förlorat minst 122 000 på slagfältet. Dessutom erkänner de nu minst 35 000 saknade personer som förmodligen är döda. Detta är ett artilleri- och missilkrig. Det är dessa vapen som dödar. Grovt sett förfogar ryssarna över tio gånger fler granater och missiler än vad Ukraina gör. Pålitliga källor från Ryssland uppskattar sina förluster till från 16 000 till 25 000 döda.

Opinionsundersökningar från olika europeiska länder visar ett överväldigande stöd för att förhandla fram fredslösningar på detta krig. Det finns inget stöd för europeiska länder att bidra med sina egna trupper. I länder som Polen förstår fler och fler att detta kan leda landet i en avgrund.

Tidigare förlitade sig den ryska ledningen på europeiska ledare, inte minst de tyska. Nu litar de inte på någon längre. Detta är ett stort politiskt problem även för oss.
* Sammanfattningen skrevs av redaktionen för Derimot.no

Källa: https://steigan.no/2023/02/oberst-macgregor-vi-blir-bedratt-ukraina-kan-ikke-vinne-denne-krigen/?utm_source=substack&utm_medium=email

Föregående artikelMeningen med Ukraina: Spektaklet Triumferar 
Nästa artikelHjälper Nato Ukraina att bekämpa Ryssland eller använder Ukraina Nato för att bekämpa Ryssland?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

21 KOMMENTARER

 1. Ja, vi blir lurt. Mer enn vi tror. For hensikten med dette lureriet kan ikke være noe annet enn opprustning for å kunne føre krig mot Russland etter at Ukraina har tapt. Og Jens Stoltenbergs/Lloyd Austins reise til Sør-korea og Japan for å be om våpen bekrefter dette. I tillegg til at USA bygger baser på Filippinene. For dette er også en forberedelse til krig mot Kina. Hvorfor har Vesten havnet her: Jo fordi de ikke vil tillate at andre enn de selv styrer verdensøkonomien. Og så bruker de propaganda om demokrati og frihet som mobilisringsverktøy overfor sine egne befolkninger. Enda det er helt klart at NATO ikke lenger står for demokrati og frihet. De står kun for 1 ting: Å akkumulere rikdom og kontroll hos sine oligarker og deres finansinstitusjoner.

 2. Det är väl klart att Kiev-regimen kommer att besegras på ett förnedrande sätt dessutom.
  Den går till historien som det senaste arroganta enheten som utmanade Ryssland och precis som alla föregångare som gjorde samma sak sattes på plats på ett omisskännligt sätt. Nato som anförde kriget bakifrån och vid sidan om s a s avslöjades för vad den verkligen är – en pappers tiger som nu står med tomma vapen förråd 🤣🤣🤣 Vill Ryssland så kan den ta hela Europa🫢 Men det behövs inte. Istället låter Ryssland hela Nato implodera av sig självt

 3. Tillträde av nya territorier: Miljarder dollar i utgifter och biljoner i intäkter.
  Ryssland » Politik.
  https://english.pravda.ru/russia/154170-russia_new_territories/
  Anslutningen av nya territorier till Ryssland är motiverad ur ekonomisk synvinkel och kommer inte att ha en negativ inverkan på den ryska budgeten, sade Kreml.
  När Ryssland är redo att växa sig ännu större försöker experter beräkna hur mycket det kommer att kosta den ryska budgeten att återuppbygga städer och återställa ett fredligt liv i de nya territorierna. Vissa andra försöker ta reda på hur mycket vinst de nya territorierna kommer att ge.
  Washington Post tillkännagav den ungefärliga kostnaden för mineralfyndigheter i de nya regionerna – cirka 12,4 biljoner dollar.

  Tidningen Vedomosti skrev att den ekonomiska potentialen för territorierna i regionerna DPR, LPR, Kherson och Zaporozhye skulle uppgå till 130 miljarder dollar i 2021 års priser. Med andra ord kommer 20 % av den ukrainska ekonomin att lägga till 2,9 % till den ryska ekonomin.
  Ett fredligt liv bör garantera de nya territoriernas välbefinnande.
  Faktum är att Ryssland kommer att ta emot mer än 5 000 industri-, jordbruks-, bearbetnings-, energi- och andra företag.
  Enligt AMIK har de alla en seriös ekonomisk potential, och deras återställande är en utmärkt start för framtiden för Ryssland. Ett fredligt liv bör garantera välbefinnandet i dessa regioner – detta är målet för vilket allt började.
  De fyra territorierna mäter totalt 109 000 kvadratkilometer. Bara Donetsk-regionen har en befolkning på 4,1 miljoner. Fram till 2014 var det den mest utvecklade industriregionen i Ukraina, som stod för 20 % av landets industriproduktion (kol, icke-järnmetaller, koks-kemikalier).

  Följande värmekraftverk fungerar normalt: Uglegorskaya TPP, Starobeshevskaya TPP,
  Slavyanskaya TPP, Kurakhovskaya TPP Zuevskaya TPP.
  Egentligen finns det inget behov av att bevisa något. Varje lärobok i ekonomisk geografi säger att Donbas är den största kolfyndigheten i Europa. Arean av dess jordbruksmark är 617,8 tusen hektar.
  Folkrepubliken Luhansk har en befolkning på 1,4 miljoner. Det finns kraftfulla metallurgiska företag, en kemisk och farmaceutisk fabrik, ett antal viktiga transitledningar i regionen.
  I Zaporozhye (ofta stavat på ukrainskt sätt som Zaporizhzhia) finns det företag som:
  Zaporizhstal stålverk, Dneprospetsstal stålverk, ukrainsk grafit, Zaporozhye aluminiumverk, Titan-Magnesium Plant, Motor Sich, Zaporozhye Automobile Plant (ZAZ).

  DneproGES (Dnepr-vattenkraftverket), Europas största kärnkraftverk, Zaporizhzhia kärnkraftverk och Zaporizhzhia Thermal Power Plant, samt hamnen vid Azovhavet (staden Berdyansk), ligger i Zaporozhye-regionen också.
  Kherson-regionen är hem för så många som en miljon människor och cirka 200 industriföretag: teknik, livsmedelsindustrin, bearbetningsindustrin, kemisk industri,
  massa- och pappersindustrin, ljusindustri, elkraftindustrin.
  Varvsbyggnad anses traditionellt vara en prioriterad fråga. Mineraltillgångar och jordbruksmark lovar att stärka ekonomin under de kommande åren.
  Regionen har potential att odla minst 2 miljoner ton matsäd årligen, vilket är en oerhört viktig indikator i vår tid.
  PR och DPR bröt sig loss från Ukraina för länge sedan och har kämpat för sin självständighet under de senaste åtta åren. Kherson- och Zaporozhye-regionerna började ändra sin status bara i år.
  Dessutom kommer Azovhavet att bli Rysslands innanhav efter anslutningen av de fyra territorierna till Ryssland. Detta kommer att ge Ryssland sådana möjligheter och fördelar som: hamnar, lantbruk, turism, utrikeshandel, logistik i södra landet,
  sanatorier och rekreationscenter, stänga av Ukraina från havet.
  Utan enorma utgifter kommer livet i de nya territorierna aldrig att bli bättre.
  Faktum är att frågan om integration i den ryska ekonomin och det ryska rättsområdet är den avgörande frågan för dessa territorier idag.
  I Kherson-regionen måste man ägna första prioritet åt funktionen av Krimkanalen och etableringen av jordbrukssektorn.
  Zaporozhye kan bli den mest problematiska regionen, men ingen kan förutse hur saker och ting kommer att utvecklas där. Den kommande vintersäsongen är den viktigaste frågan att ta itu med eftersom människor behöver bo och arbeta någonstans.

  När det gäller Rysslands framtida utgifter kan det röra sig om 20-25 miljarder dollar (vilket är nästan tio procent av Rysslandskontrollerade reserver). Ändå förstår alla att livet i de nya territorierna aldrig kommer att bli bättre utan dessa utgifter.
  Författarens namn Alexander Shtorm
  https://english.pravda.ru/russia/154170-russia_new_territories/

  • Med andra ord, ett klassiskt imperialistiskt krig før att roffa till sig verdier, eller som Nazityskland förklarade sitt krig, Lebensraum.

   Sällan att man ser GON förklara sig så utmärkt.

   • Är du och fortfarande gonar dig @Kentan? Även för mycket av det goda kan vara farlig för din hälsa. Ett vänligt råd: ta det lugnt med Gonandet

 4. 04.02.2023 (14:50)
  Det ryska försvarsministeriets rapport om framstegen i den särskilda militära operationen.
  Ryska federationens väpnade styrkor fortsätter den speciella militära operationen.
  I Kupyansk riktning har de offensiva operationerna, utförda av enheterna i ”Zapad”-gruppens styrkor, resulterat i att fienden fördrivits från den västra utkanten av Dvurechnoye (Kharkovregionen).

  Attackerna, som inleddes av Army Aviation och artilleri, har resulterat i neutralisering av enheterna från 92:a mekaniserade brigaden av Ukrainas väpnade styrkor nära Krakhmalnoye och Berestovoje (Kharkov-regionen).

  Över 30 ukrainsk personal, två bepansrade stridsfordon och tre motorfordon har eliminerats.

  I Krasny Liman-riktningen har ”Tsentr”-gruppen av styrkor fortsatt sina offensiva operationer.
  Koncentrationer av personalstyrkor och hårdvara från AFU:s 80:e och 95:e luftburna anfallsbrigader har neutraliserats nära Chervonaya Dibrova (Folkrepubliken Lugansk), Serebryanka och Grigorovka (Folkrepubliken Donetsk).

  Över 100 ukrainsk militärpersonal, sex bepansrade stridsfordon, ett stridsfordon utrustat med BM-21 Grad flerskjutsraketsystem (MLRS) och en D-30 haubits har eliminerats.
  I Donetsk-riktning har de offensiva operationerna, utförda av ”Yug”-gruppen av styrkor, resulterat i att man fått mer fördelaktiga linjer och positioner.
  Artillerianfallen och aktiva aktioner har resulterat i eliminering av upp till 60 ukrainsk personal, tre bepansrade stridsfordon, fyra motorfordon, en Msta-B haubits, en Akatsiya självgående haubits och ett stridsfordon utrustad med BM-21 Grad MLRS.

  Två AFU ammunitionsdepåer har förstörts nära Kramatorsk och Ugledar (Folkrepubliken Donetsk).
  USA-tillverkade AN/TPQ-36, AN/TPQ-37 och AN/TPQ-50 motbatteriradarer har förstörts nära Markovo, Tikhonovka och Novomikhaylovka (Folkrepubliken Donetsk).

  I riktningarna södra Donetsk och Zaporozhye har artilleriattackerna, som inletts av enheterna i ”Vostok”-gruppens styrkor, resulterat i eliminering av över 35 ukrainsk personal, en stridsvagn, två bepansrade personalfartyg, samt två Msta-B haubits nära Prechistovka och Ilyinka (Folkrepubliken Donetsk).
  I Kherson-riktning har kontrabatterikrigföringsoperationer resulterat i förstörelsen av ett stridsfordon utrustad med BM-21 Grad MLRS nära Novokairy (Kherson-regionen).
  En ammunitionsdepå har förstörts nära Tokarevka (Kherson-regionen).

  Operationell-taktisk luftfart, missiltrupper och artilleri från Ryska federationens väpnade styrkor har neutraliserat 92AFU artilleriförband vid sina skjutplatser, arbetskraft och hårdvara i 108 områden.
  Luftförsvarsanläggningar har förstört 13 obemannade flygfarkoster nära Raygorodok, Belogorovka, Kremennaya, Golikovo, Krasnorechenskoye (Folkrepubliken Lugansk), Aleksandrovka, Novosyolovka, Staromayorskoye (Folkrepubliken Donetsk), Malaya Tokmachka, Stepanovginka-regionen (Zaporozahyka-regionen), och Tysonozahyka-regionen. ).
  Fyra raketdrivna projektiler, uppskjutna av Olkha och HIMARS MLRS, samt en Tochka-U taktisk missil har skjutits ner nära Oborotnovka, Goncharovka (Folkrepubliken Lugansk) och Terny (Folkrepubliken Donetsk).

  Totalt 382 flygplan, 206 helikoptrar, 3 021 obemannade flygfarkoster, 403 luftvärnsmissilsystem, 7 737 stridsvagnar och andra pansarfordon, 1 007 stridsfordon utrustade med MLRS, 3 996 fältartillerikanoner och militära enheter med 8,262 militära kanoner och granatkastare. hårdvara har förstörts under den särskilda militära operationen.
  Direktoratet för medieservice och information

 5. Vad blir konsekvensen av ”Tank Band Aid” till regimen i ukraina? Vända krigslyckan? Absolut inte! Utan den enda konsekvens lär bli att ”hela ukraina kommer att brinna” som Dmitri Medvedev uttryckte det.

  ”Deputy Chairman of the Russian Security Council Dmitry Medvedev, who is also the country’s former president, told journalist Nadana Fridrikhson in a written interview published on Saturday that in case Ukraine receives new weapons, all regions remaining under its rule will also burn.

  “More aid to Ukraine would mean more retaliation.” Asked whether the use of longer-range weapons might force Russia to negotiate with Kiev, Medvedev insisted that the use of longer-range weapons by Ukraine and its allies will not force Russia to hold negotiations. The result will be just the opposite.”

  https://www.presstv.ir/Detail/2023/02/04/697590/Russia-Medvedev-Ukraine-Weapons-Ammunition

 6. Intressant artikel. Tänker också ;oavsett vem som besegras, i detta meningslösa krig, kommer folket att stå som förlorare, generationer framöver.
  Vi i västvärlden talar stolt om vår suveräna demokrati som egentligen är ett fåvälde genom sin effektiva propagandaapparat. Ett fåvälde som i kraft med sitt omfattande ägande av informationsutbudet, effektiv styr och vilseleder sina medborgare, vars påverkansmöjligheter erbjuds folket symboliskt inom politiken vart fjärde år. Politikiska beslut, underordnade marknadens makter som förleder oss att konsumera ett självskadebeteende genom mer av materiellt glitter när dessutom vår planet håller på att gå under. Snurrigt så det förslår!
  Hur vi skall bygga ett samhällsystem som grundar sig på något fungerande system har jag dessvärre inget uttömmande och välformulerat bra svar på.

  Och inte nog med denna ”smarta” propaganda, utan även underhållningsbranschen, senast under gårdagens melodifestival erbjuds de röstande att skänka pengar till detta katastrofala krig.
  Man tar sig för pannan och tänker hur skall detta sluta? Och jag befarar. Riktigt illa!

  • Detta är resultatet av den globala maktens indoktrinering av regimerna i västvärlden. Alla är mer eller mindre partidiktaturer med liten skillnad på partierna. Som ni märkt så har SD numera sållat in sig som globalister med EU och Nato på programmet. Allt ”käbbel” ni ser från medias sida mot SD är bara politisk teater och för att försäkra sig om att SD inte blir som det var förr när det var ett riktigt oppositionsparti. Globalisternas övertagande av media i västvärlden måste anses som en framgång då de alla lyder på kommandon de får mangrant. Skulle fulmedia skriva sanningen om kriget i Ukraina skulle det bli ett ramaskri och slakten av ukrainare kanske stoppas. Soros har enligt uppgift redan för 30 år sedan börjat lobba för att Ukraina som stat ska offras i kriget mot Ryssland…Billig lättlurad kanonmat och Soros visste om de inbyggda spänningarna i låtsaslandet Ukraina med dess nazi-förflutna.

 7. Gått 1år snart och jag tänker hur kan en korrupt ständigt tiggande diktator som Zelenski fortsätta hyllas och stöttas av hela Nato världen med Usa i spetsen. Medierna är lögnare men även katastrofala dåliga nollor måste ja säga. Dom snackar och snackat ständigt skit sedan starten och även före. Inga som helst analyser, information eller även berättelser om varför detta ens startade? NEJ de bara allt började 24e februari och man utgår ENDAST efter det som även det varit HELT skitsnack. Det är så ofta på löpande band man haft svårt att hålla igång skitsnacket såhär länge. Inga fakta, analyser, information eller ett SKIT. Jag avslutar med att Ukraina redan har förlorat detta vidrigaste Proxy kriget under min livstid. 10tusentals om inte 100tusen har HELT dött i onödan. Ukraina kommer ALDRIG bli sej likt igen och Ryssland kommer köra klart målet man satt OAVSETT alla hundratals miljarder pengar och vapen som man skickat. Vilken inkompetens dessa från massmedia till Usa ledda Nato där även byn Sverige ingår.Det är så tragiskt måste jag säga för Ukraina som är en sönderfallande bricka mellan Usa Nato och Ryssland

 8. Jag vet inte varför alla debattörer på fultuben får motverka krigsretoriken från västmedierna, men jag gissar att de får det eftersom de aldrig avslöjar de som ligger bakom den, d.v.s. de som äger hela skiten och som profiterar på konstant krigföring, nämligen oligarkerna.

  • Det är dem som är våra ”herrar” och vi här, de flesta, accepterar det och tycker antingen det är bra eller något självklart.
   Det är svårt att göra något åt det åtminstone så länge de flesta här inte känner sig klämda.
   Jag gissar på det är krisen som är enda möjlighet till någon förändring.
   Eller snarare krisens konsekvenser.
   Jag såg nu på SVT en notis om folkligt uppror i grannlandet Danmark då den röda socialdemokratiska regeringen där vill göra en helgdag till arbetsdag för att finansiera militären.
   En militär där den socialdemokratiska regeringen skänkt bort all tillgängligt artilleri till kriget i Ukraina för att bekämpa Ryssland.
   Man kan undra om arbetaren känner för uppgiften?
   Kanske ser det som något bra?
   Eller inte gör den kopplingen överhuvudtaget?

   Jag tror för min del att Västerlandet har en väldigt effektiv propagandamaskin då den genom den liberala demokratin inkluderar både stat och kapital.
   Jag tror inte Rysslands eller Kinas? propaganda-apparat är lika effektiv då den endast i huvudsak utgörs av staten.
   Kapitalet finns där endast bredvid, som passiv följare.

   Någon gång läser jag MSN (Micro Soft) Nyheter och förvånas över den massiva propaganda utövning som pågår där.
   Allt bara pekar i en och samma riktning och alternativ eller kritik bara lyser med sin totala frånvaro.
   Och det är som du säger, det är på det viset ägarna vill ha det.
   De är inte omedvetna om möjligheterna med deras produkter.

   Det sägs ibland att kapitalism är effektiv,
   och Ja, det är svårt att inte hålla med.
   Tyvärr, kan man tycka om det i det här fallet.

 9. Visste ni att regimen i Ukraina hade en försvarsminister? Hur som helst har denne tydligen avgått/blivit sparkad – han är en i serien av anklagade för att ha förskingrat offentliga medel. Han frestades av att rigga upp matranson priserna rejält (precis så som våra elmonopol bolag gör här hemma).

  Det är definitivt ett tecken på att maktkampen inom regimen hårdnar. Vem vet kanske blir det Ze🐽 s huvud som rullar härnäst? Det är inte uteslutet nu när Bakhmuts befrielse står inför dörren – t o m Ukraina regimens propaganda organ på svenska, d v s SvT, erkänner det mycket svåra läget i och runt Bakhmut – https://www.svt.se/text-tv/130 och https://www.svt.se/text-tv/131)

  Mycket tyder på att årsdagen av Operation Z blir minnesvärt. Ryssarna har kanske ett ess i rockarmén som de kan dra för just detta tillfälle? Spännande!

  I andra nyheter från västfronten. Tydligen har det Förenade Kungadömets försvarsministeriet inte pengar nog för att fylla på de tomma vapenlagren. Det är första gången i historien som ett land tömmer sina vapenråd utan att vara formellt i krig. Vilken bedrfit, va?

  Late last month, a senior US general reportedly told UK Defense Secretary Ben Wallace that the British army was no longer considered a top-level fighting force. The UK Treasury has no new money for the country’s defense even though it admits the urgent need to rearm in the wake of Russia’s special military operation in Ukraine, a British media outlet has cited unnamed defense sources as saying. They also revealed that the UK would not offer as many troops as NATO allies want for the alliance’s major new force structure aimed at strengthening its defenses.

  The insiders argued that Downing Street had already been urged to increase the defense budget by at least £3 billion ($3.6 billion) a year and stop a plan to shrink the size of the UK army even further.

  https://sputniknews.com/20230206/uk-treasury-reportedly-admits-no-more-money-for-defense-as-army-runs-out-of-ammo-1107001895.html

  ”No money no honey”

 10. Det finns nya uppgifter om antalet oåterkalleliga förluster i Ukrainas väpnade styrkor
  Chefen för Ukrainas presidents kontor Andriy Yermak och överbefälhavaren för Ukrainas väpnade styrkor Valery Zaluzhny rapporterar till general Mark Milli om situationen vid fronten.

  Antalet offer i de ukrainska väpnade formationerna sedan början av den särskilda militära operationen har uppgått till 257 tusen människor. Det konstaterar västerländska experter.

  I synnerhet sade den pensionerade översten för den amerikanska försvarsmakten Douglas McGregor att vid det senaste mötet mellan överbefälhavaren för de väpnade styrkorna i Ukraina Valery Zaluzhny med chefen för USA:s gemensamma stabschefer Mark Milli i Polen, antalet av 257 000 människor (dödade, saknade, tagna till fånga) tillkännagavs.

  Den turkiska pressen, med hänvisning till källor från den israeliska Mossad, publicerade en sammanställning av förlusterna för de väpnade styrkorna i Ukraina och Nato sedan början av NWO. Enligt denna information är förlusterna:

  – oåterkalleliga förluster för Ukrainas väpnade styrkor – 157 000;
  – Nato oåterkalleliga förluster – 8 052;
  – sårade – 234 000;
  – fångar – 17 230;
  – luftfart – 302 flygplan och 212 helikoptrar;
  – Luftförsvar – 497 luftförsvarssystem och radarer;
  – pansarfordon – 6 320 stridsvagnar, infanteristridsfordon, pansarvagnar, MRAPs, etc.;
  – artilleri – 7 360 enheter bogserat artilleri, mortlar, självgående vapen, MLRS, OTRK.

  Samma artikel citerade en israelisk bedömning av förlusterna av RF Armed Forces:
  – oåterkalleliga förluster – 18 480;
  – sårade – 44 500;
  – fångar – 323;
  – luftfart – 23 flygplan och 56 helikoptrar;
  – UAV – 200 (exklusive quadrocoptrar);
  – pansarfordon – 889 stridsvagnar, infanteristridsfordon, pansarvagnar, MRAPs, etc.;
  – artilleri – 427 enheter bogserat artilleri, mortlar, självgående vapen, MLRS;
  – Luftvärn – 12 luftvärnssystem och radar.

  Data för båda sidor är den 14 januari.
  https://eadaily.com/ru/news/2023/02/06/poyavilis-novye-dannye-o-kolichestve-bezvozvratnyh-poter-v-vsu

 11. Detta meningslösa dödande borde aldrig ske om viljan till en uppgörelse mellan Ryssland och Ukraina blivit till under ordnade former utan inblandning från krigsmakten USA/Nato.
  Betänka att Ukraina befolkningssammansättning är ett delat land med en historia av krig och elände. Inte minst Europa borde vara inbegripet med detta och tidigt verkat för en samförståndslösning som tog hänsyn till folkgruppernas intresse vad avser deras historia och traditioner.
  Att det stora landets i väster USA med sin korta historia inte bryr sig om betydelsen av respekt och hänsyn till generationers uppbyggnad från vad varit och framöver, är ingen överraskning ty det visar deras behandling av sina egentliga medborgare, nämligen ursprungsbefolkningen indianerna.
  Med det menar jag att Europa borde visa USA en kylig attityd och istället utveckla den Europeiska identiteten för fredens möjligheter att verka långsiktigt och stabilt.
  Jag är helt övertygad om att den möjligheten funnits om inte andra maktintresse av råvara och i övrigt affärsmässiga gripklor varit involverade.

 12. Ukraina ställer krav på Israel – media
  Kiev vill ha pengar och offentligt fördömande av Moskva

  Ukraina har lagt fram en uppsättning förfrågningar för att ”testa” Israels stöd och engagemang under ett planerat besök av utrikesminister Eli Cohen i Kiev, enligt flera medierapporter som citerar icke namngivna israeliska och ukrainska tjänstemän på söndagen.

  Kiev ser besöket av den högst rankade israeliska tjänstemannen på över ett år som en möjlighet att verifiera den nya israeliska regeringens ”avsikter och politik” gentemot Ukraina, sa en diplomatisk källa till Axios. Cohen bad tydligen om ett möte med president Vladimir Zelensky, men det kan bero på om diplomaten är redo att fördöma Moskva i ett offentligt tal.

  ”Presidenten kommer inte att träffa Cohen för en fotooperation”, sade den ukrainska källan, medan den israeliska sidan förväntar sig att mötet kommer att äga rum oavsett.

  Israel har försökt gå på en diplomatisk lina mellan Moskva och Kiev sedan konflikten bröt ut förra året och vägrat införa sanktioner mot Ryssland. Tidigare premiärminister Yair Lapid tog en hårdare hållning till konflikten och fördömde Moskva offentligt, och Kiev hoppas tydligen på ett liknande löfte om trohet från den nya israeliska administrationen.

  Ukraina begärde också ett lån på 500 miljoner dollar, enligt en separat rapport från nyhetssajten Walla. Israeliska tjänstemän citerade av Axios sa att Cohen var redo att erbjuda endast 50 miljoner dollar.

  I ett telefonsamtal med sin ukrainska motsvarighet, Dmitry Kuleba, förra månaden accepterade Cohen en inbjudan att besöka Kiev, men det exakta datumet för resan är fortfarande okänt. Han ska också ha lovat att helt och hållet öppna den israeliska ambassaden under de kommande månaderna.

  Cohen signalerade efter sin utnämning till utrikesminister i slutet av december att västra Jerusalem skulle ”tala mindre” om de pågående fientligheterna, samtidigt som han lovade att Israel skulle fortsätta att skicka ”betydande humanitärt bistånd” till Ukraina. Vissa ukrainska tjänstemän uttryckte oro över att Israel skulle kunna inta en mer ”pro-rysk” linje i konflikten.

  Israels premiärminister Benjamin Netanyahu meddelade att hans nya kabinett skulle revidera landets utrikespolitik på ett sätt för att göra den mer anpassad till dess nationella intressen istället för att ”ge efter för diktat från det internationella samfundet.”

  Till skillnad från många västländer har Israel hittills inte skickat vapen till Ukraina och har bara försett Kiev med skyddsutrustning, såsom gasmasker, flakjackor och hjälmar, samt bepansrade ambulanser och diverse humanitär hjälp. I flera intervjuer nyligen undvek Netanyahu frågor om huruvida Israel skulle ge något militärt stöd till Kiev, och sa att han kommer att ”undersöka” allt som en del av en policyöversyn.
  https://swentr.site/russia/571009-ukraine-israel-cohen-demands/

 13. Judge Napolitano har en gäst, som han brukar ha återkommande: Matt Van Dyke, som befinner sig i Kiev vid intervjun.
  Denna gäst skall vara skaparen av SOLI,
  Om man läser vad de själva skriver om sin organisation, så är det märkligt att Ukraina får denna hjälp av organisationen, då det fullkomligt strömmar in pengar till Ukraina från omvärlden, och de dessutom har Natos fullständiga support.

  Matt Van Dyke säger att han förstått att Krim är det viktigaste målet för Ukraina att erövra, viktigare än Donbass säger han. Han är övertygad om att det är där man skall först sätta in alla dessa nya krafter man får genom de stridsvagnar som man kommer få under våren.
  Innan man får dessa så anser Matt, att Donbass kommer kunna avancera framåt, men dessa områden kommer snart att erövras tillbaka av Ukraina menar han.

  Han verkar tro att ukrainska folket tycker att det är viktigt att återfå Krim, vilket de inte alls tycker. Dags att åter påminna om den undersökning som USAID gjorde år 2019, att endast 10% av alla i Ukraina tyckte att det var viktigt, medan 69% tyckte fred var mycket viktigare.
  Det är NATO som tycker det är viktigt för dem att få Krim och bygga en stor Natobas där som man gjort i Kosovo.

  https://www.iri.org/sites/default/files/ukraine_poll_2019.pdf

  Sons of Liberty International (SOLI) was founded by international security analyst Matthew VanDyke in recognition of the failure of the international community and governments to adequately protect the defenseless and support those struggling for freedom around the world. There needed to be an organization capable of on-the-ground action to help those whom the international system had failed.

  Sons of Liberty International (SOLI) provides free security consulting, training, supplies, and other services to vulnerable populations to enable them to defend themselves against terrorists and insurgents. We provide these services to communities that would otherwise not be able to afford them.

 14. Dags för en summering var de latinamerikanska länderna står i konflikten.

  De socialistiska regeringarna i Kuba, Venezuela och Nicaragua anklagade Natos expansion och USA:s inblandning för att ha orsakat kriget i Ukraina.

  Befälhavaren för den amerikanska militärens Southern Command (Southcom), som verkar i Latinamerika och Karibien, avslöjade den 19 januari att Washington har utövat påtryckningar på länder i regionen att beväpna Ukraina.

  Southcom vill att latinamerikanska nationer ska ”ersätta [sin] ryska utrustning med amerikansk utrustning – om dessa länder vill donera den till Ukraina”, sade armégeneralen Laura J. Richardson .

  Men Latinamerikas vänsterledare har vägrat, i stället upprätthållit neutralitet och uppmanat till fred.

  USA och EU som bombar länder med förklaringen att de skall få tänka självständigt, låter inget land på denna jord verkligen få vara ett självständigt land.

  Tysklands förbundskansler Olaf Scholz åkte i syftet att påverka till Argentina den 28 januari, där han bad president Alberto Fernández att skicka militär utrustning till Ukraina.

  Fernández har uttalat att Argentina och andra latinamerikanska tänker inte tillhandahålla vapen till Ukraina eller någon annan konfliktzon.

  Med en skuld på 44 miljarder dollar i den USA-dominerade IMF,
  har Fernandez regering förstärkt Argentinas förbindelser med Kina och Ryssland och anslutit sig till Pekings Belt och Road initiative.
  De har också ansökt att bli medlem i BRICS.

  Colombias första vänsterpresident någonsin Gustavo Petro, har avslöjat att USA pressade hans land att ge vapen till Ukraina. Han vägrade och uppmanade till fred.
  Washington vill att de skall skicka gammal sovjetisk militär utrustning till Ukraina, men den kommer förbli som skräp i Colombia.

  Vi är neutrala och vi är för fred, så inget av dessa vapen skall användas i konflikten enligt Petro en förlängning av kriget. Vi kommer inte att hjälpa till att förlänga något krig.

  Lula, president i Brasilien, som var en av grundarna till BRICS, fick också en förfrågan av Berlin att skicka tank vapen till Ukraina som han avböjde.
  Han har fördömt västerländska regeringar för att öka våldet i Ukraina istället för att uppmuntra fredsförhandlingar.

  Vänsterregeringarna i Bolivia och Honduras har anslutit sig till Brasilien, Argentina och Colombia för att vägra att vara en del av proxykriget.

  Ovan information från Ben Nortons artikel den 29 januari 2023 i Multipolarista.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here