Viktigt möte: Sveriges regering måste anta FN:s kärnvapenkonvention om förbud Nu!

1
1799

Detta är information om ett mycket viktigt möte ”Sveriges regering måste signera och Sveriges riksdag måste ratificera FN:s kärnvapenförbud Nu.”

Plats: Sandlersalen, ABF, Sveavägen 41.

Tid: Söndagen

Program
Föredrag av Rolf Ekéus f.d. ambassadör och freds- och antikärnvapenförespråkare.
Ingela Mårtensson f.d. liberal riksdagspolitiker och medlem i Kvinnor för Fred.
Musik: Xavier Castro och Jan Hammarlund.

Kl. 14 Inledning
14.10 Jan Hammarlund sång och musik
14.20 Rolf Ekéus talar
14.45-15.00 Paus

15.00 Xavier Castro musik och sång
15.10 Ingela Mårtensson talar om ”Natos kärnvapendoktrin”
15.35 Diskussion om hur vi kan nå vårt mål.

Arrangörer: Arbetsgruppen Kärnvapenförbud.Nu, Sveriges Fredsråd, ABF i Stockholm.

Logga för Kärnvapenförbud NU

Läs även på ABF:s Kalendarium.

Upprop

Kärnvapen dödar massivt, både omedelbart och över tid. Ett kärnvapenkrig skulle hota allt liv på jorden. Även ett begränsat kärnvapenkrig skulle leda till omfattande påverkan på klimat och miljö, utbredd svält, stora flyktingskaror och en kollapsad sjukvård.

Närmare 60 stater har nu ratificerat FN:s konvention som förbjuder kärnvapen, vilket blev lag i FN-systemet i januari. Tyvärr hör Sverige inte till dessa fast Sverige var med om att lansera konventionen i FN och har en stark tradition av motstånd mot kärnvapen och tillit till FN. Flera opinionsundersökningar har visat att en stor majoritet vill att Sverige ansluter sig. Det är också klarlagt att FN-konventionen inte strider mot ickespridningsavtalet och det tillhörande Stockholmsinitiativet.

Detta möte är en del av en kampanj med syfte att samordna arbetet i en rad organisationer (hittills omkring 60) och pressa regeringen att signera avtalet och riksdagen att ratificera det för att Sverige tillsammans med andra icke-kärnvapenstater på sikt ska tvinga kärnvapenstaterna att nedrusta och slutligen avskaffa kärnvapnen.

….

Föregående artikelFruktansvärd intervju med Israels nye Sverigeambassadör
Nästa artikelÄr Biden kanske ett monster ”också” i migrantfrågan? Slår SD?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Mötet var mycket lyckat. Rolf Ekéus och Ingela Mårtensson höll utmärkta viktiga föredrag som engagerade publiken med frågor och förslag om det fortsatta arbetet. Jan Hammarlund och Xavier Castro gjorde bejubland framträdanden. Ingen medverkande bad om ersättning.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here