Vill USA upprätta ett sanningsministerium?

10
1650
Den gula pressen. Bild hos Pål Steigan.

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett-två år sedan” återpubliceras denna artikel som är aktuell i högsta grad.

Ingress: Knut Lindtner i Derimot.no skriver: Nu får vi en ”sanningsminister” i USA. Det är således utbildat som expert på hur man ljuger. Och verksamheten handlar om lögner, hur dessa kan användas för att främja USA: s regeringspolitik.
I praktiken innebär detta att USA: s president Donald Trump kallade ”fake news” – och som han blev förlöjligad i nästa större media – nu genomförs som en statlig åtgärd. Den amerikanska regeringen anställer nu människor för att sprida ”fake news”.

Så här förändras världen mycket snabbt och alla journalistiska ideal deformeras till grimaser.

Detta är en annan signal från ett system i fullständig upplösning och som kämpar mot ryggen mot väggen. Detta påminner inte bara om samhället Orwell som beskrivs i romanen 1984, det är introduktionen till den.

Behandlingen av Julian Assange är ett av symtomen på ett väst som förlorar all moralisk auktoritet. Den nya ”sanningsministern” i USA bekräftar verkligen att denna utveckling faktiskt förstärks.

Knut lindtner
Redaktör i Derimot.No.

Nedan artikeln av Dave DeCamp i Antiwar.com

Artikeln har översatts av Derimot.no från originalet: https://steigan.no/2022/04/usa-vil-opprette-et-sannhetsministerium/

_______________________________________________________________________

Bidens administration får kraftig kritik för att man vill bilda ett ”Desinformation Board” under Department of Home Security

Direktören för styrelse för ”Desinformation Board” har tidigare varit rådgivare åt den ukrainska regeringen.

George Orwell som skrev dystopin ”1984” med diktatorn ”Big Brother”

Styrelsen har hänvisats till som Orwellsk när den bildades för att bekämpa vad den amerikanska regeringen anser vara ”desinformation”. Enligt Politico är styrelsen avsedd att ”samordna kampen mot felinformation relaterad till USA: s inre säkerhet, särskilt fokuserad på oregelbunden migration och på Ryssland.”

Hittills har Biden -administrationen inte lagt ut mycket information om exakt vad styrelsen kommer att göra. På frågan om det gav Vita huset en presssekreterare Jen Psaki inga detaljer.

President Biden utsåg Nina Jankowicz till styrelsens ordförande. Hon har tidigare arbetat med ”desinformation” vid Wilson Center och rådgivare åt det ukrainska utrikesministeriet som en del av Fulbright Public Policy Fellowship, ett program som drivs av utrikesministeriet. Jankowicz övervakar också Ryssland och Vitrysslandsprogram vid National Democracy Institute, en amerikansk regeringsfinansierad icke-statlig organisation.

Nina Jankowicz - Wikidata

Jankowiczs utnämning kommer när USA eskalerar sitt stöd till Ukraina betydligt i kampen mot Ryssland. En del av Biden -administrationens kampanj mot Moskva inkluderar informationskrig.

Tidigare denna månad berättade amerikanska tjänstemän för NBC News att Biden -administrationen har publicerat information relaterad till Rysslands krig i Ukraina baserat på dålig underrättelse, som en del av ett informationskrig mot den ryska presidenten Vladimir Putin. Som en del av denna ansträngning matade Biden -administrationen flera berättelser till pressen baserat på påståenden som USA inte kunde ge bevis för.

Tucker Carlson kommenterar också det nya initiativet här. Han är inte nådig:

 

Ligger expresident Obama bakom det hela?

Den före detta demokratiska kongressledamoten Tulsi Gabbard har hävdat att den tidigare presidenten Barack Obama ligger bakom Vita husets nya styrelse för desinformation, vilket tyder på att Biden bara är en galjonsfigur för projektet.

”Biden är bara en galjonsfigur”, sade Gabbard i en tweet i söndags och delade bilder från ett tal av den tidigare presidenten Obama den 21 april som var centrerat på ”desinformation och utmaningar för demokratin i den digitala världen”.

I talet i fråga, som hölls vid Stanford University, hävdade Obama att även om plattformar för sociala medier har vidtagit åtgärder mot ”farligt innehåll” som ”bör applåderas”, bör beslut om moderering ”inte lämnas enbart till privata intressen”.

”Dessa beslut påverkar oss alla, och precis som alla andra branscher som har en stor inverkan på vårt samhälle innebär det att dessa stora plattformar måste omfattas av en viss nivå av offentlig tillsyn och reglering”, sade han.

Obama har trappat upp varningarna om desinformation på nätet under de senaste veckorna och har hållit ett antal tal om frågan bara denna månad, förutom en konferens anordnad av Obamastiftelsen för att diskutera ”kreativa lösningar” på problemet.

Föregående artikel”Varför ska Sverige sätta USA:s intressen före våra egna?”
Nästa artikelRyssland minns, USA glömmer
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

10 KOMMENTARER

 1. Lögner är ingenting nytt i Usa:s politik. De har alltid duperat omgivningen med en friserad verklighet. Nyheten nu är att de strävar efter att bli ännu skickligare.
  Den som inte vill bli lurad måste alltid utgå från att allt som USA påstår är lögn till dess att sanningshalten är bevisad

 2. Även i Sverige har vi ett sanningsministerium. Ansiktet utåt är t.ex. SVT. Se t.ex ”Rapport” den 220509 kl1930 med början 11:40 in i programmet. Man är förnärmad över att det finns källor vid sidan om vårt sanningsministerium och hänvisar i de visade exemplen till ”fakta” som numera är välkänt avslöjade, som t.ex Hunter Bidens laptop, som ju faktiskt visar precis det som ”faktagranskarna” förnekar.

 3. USA är numera kallat ”lögnernas imperium” vilket dock varit sanning länge! Men nu ska man gå ett steg längre och snart börjar förföljelsen av vanligt folk och inte bara journalister och visselblåsare som avslöjar banditerna som styr USA. Obama är en smygdiktator som verkar i kulisserna åt Deep State det blir alltmer uppenbart!

 4. Hehe, inte en chans att en lakej som obama skulle kunna fatta ett censurbeslut av den här omfattningen, sk ’federl nvå’,, han..är o förblir en springchas och exekverar endast

  • Trodde att det framgick av mitt inlägg att Obama är sprattelgubbe åt Deep State? Men som sådan är han nyttig idiot eftersom han lärt sig lyda order och kan fungera som taltratt åt Deep State. Dessutom visade sig hans diktatoriska fasoner när han satt som ”president” och genomförde deras agenda.

 5. Att USA upprättar ett sanningsministerium för att värna om sanningen är lika sanningsenligt som en våldtäktsman som värnar om kvinnokroppens okränkbarhet.

 6. President Biden utsåg Nina Jankowicz till styrelsens ordförande. Hon har tidigare arbetat med ”desinformation” vid Wilson Center och rådgivare åt det ukrainska utrikesministeriet som en del av Fulbright Public Policy Fellowship.
  Hon vill tydligen förvandla twitter till att bli mer likt wikipedia, och låta ett antal person gå in på twitterkonton och göra ändringar och skriva dit det som passar detta Sanningsministerium.

  https://twitter.com/mazemoore/status/1524049867315859463?t=prLPJbC_zBdrhOmpRiDQdA&s=09

  Låter skrämmande tycker jag, inte bara censur då utan statlig påverkan och propaganda.
  Hur skall de journalister som vill vara oberoende och skriva nyheter som inte passar USA:s politik kunna ha kvar sina twitter konton, de är ju redan starkt begränsade, som Scott Ritter som fick sitt twitter konto helt avstängt för att han skrev att han inte ansåg Ryssland ansvarig för något de blivit anklagade för. Han är inte ledsen för det, då han tycker Twitter spelat ut sin roll.
  Han som många andra föredrar Telegram, fler och fler ansluter sig som vill behålla det fria ordet.

  Der Spiegel publicerade en video, där evakuerade civila från Azovstal i Mariupol beskrev hur de förhindrades att evakuera under två förfärliga månader, hur de försökte fly men Azov hindrade dem, de skrek ”Gå tillbaka till bunkern” Familjen sa att Ukraina är död för oss som en stat, och de vill inte åka tillbaka dit.
  Detta togs snabbt bort av Der Spiegel, då de fann avvikelser som de upptäckte senare. De hade fått video materialet från Reuters news agency.

  Detta sanningsministerium har på förslag att svartlista ”GrayZone”, som verkligen gräver djupt och finner sanningar som ingen klarar av att diskvalificera i öppen debatt.
  Vi går verkligen en mörk tid till mötes.
  Jag har lyssnat på så många intervjuer med unga män som lockats till Ukraina för att kriga med ukrainsk militär, de goda unga männen idealisterna som trodde när de åkte att de skulle strida för de goda. Deras chock när de upptäckte att de stred tillsammans med ligister, som torterade ryska krigsfångar, som ställde upp civila män och kvinnor på en rad och sa till dem ”Skjut dem”.
  Skulle de fått veta sanningen, att Ukraina är ett korrupt samhälle, där yttrandefrihet inte existerar, där man jagar politisk opposition och torterar dem, där någon blir svårt torterad för att den tränar med en rysk klubb trots att han själv är etnisk ukrainare.
  Hade de fått reda på sanningen hade de själva sluppit att åka för att riskera sitt liv för samhälle som inte är värt deras liv.
  Sedan har vi alla med nazistiska värderingar, och de visste vad som skulle komma, de trodde dock på mer framgång för dem själva, så deras besvikelse är snarare att de blivit hårdare beskjutna än de trodde. De beundrar Azov för deras tuffhet.

  Max Blumenthal tackar Tucker Carlsson vilket jag också gör, för att han fortfarande vågar gå emot statspropagandan och avslöja att deras desinformationskampanj snarare är en censurkampanj mot fria medier som Grayzone.

  https://twitter.com/MaxBlumenthal/status/1519873460280905728

  EU visar mer och mer att de inte står upp för någon egen politik, det är USA som gäller.
  I EU parlamentet på Victory Day, dansar några unga i ett uppträdande de kallar ”springtime for nyliberalism”. Nyliberalism som är USA:S kamp ord för regim ändring i alla länder runt världen.

 7. Sedan detta skrevs har USA gått betydligt längre. Jag talar om USAs enorma arméer av internet troll och bots. CIA annonser ju helt öppet efter personal. Vi ser dessa troll och bots även här på Globalpolitics, tyvärr är det inte mycket som går att göra för att stoppa dom, utom att säga emot och hänga ut dom som propagandister och lögnare.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here