Visste Du detta idag om Venezuela och bron?

5
1345


Detta är en artikel på Dick Emanuelssons Facebook ”FAKENEWS, Made in USA”. Dick Emanuelsson på Facebook.


På bilden som publiceras ovan visas en bild som publicerades igår av Guiadós pitiyankies någonstans i världen som föreställer generositeten från ”Frihetens bålverk”.
Men bilden är tagen den 5 maj 2016 och är i själva verket en chilensk hjälpsändning med det jordbävningsdrabbade Ecuador. Och nedanstående kommentar som publicerats i Topete GLZ beskriver indignationen kring en av de största massmediala spektaklen vi beskådar i realtid, fallet med USA:s ”humanitära hjälp” till Venezuela.
D.E.

Vilken ´generositet´ a la USA med Venezuela!
Varje medium publicerar olika fotografier av ankomsten av ”humanitärt bistånd” till Colombia till Venezuela. Men det verkar som att ingen skickade något. Eller?

Jag antar att imorgon kommer 40 lådor med mat att dyka upp vid gränsen för massmediashowen som är planerad på den internationella gränsbron Simón Bolívar mellan colombianska Cucuta och venezuelanska staden San Antonio.

De stjäl 5000 äpplen av Venezuela och ger sedan tillbaka 2 äpplen av de som stulits och kallar det för ”humanitär hjälp”! Varje dag de överträffar de varandra (i hyckleri)!! Dick Emanuelsson på Facebook 190210

ESPAÑOL:
Que generosidad la de EEUU con Venezuela..
Cada medio publica fotografías diferentes de la llegada de ”ayuda humanitaria” a Colombia para Venezuela, parece que NADIE envió nada….

Supongo que mañana aparecerán 40 cajas de comida en la frontera para el Show que tienen planeado en el puente Internacional Simón Bolívar…

Roban 5000 manzanas a Venezuela y luego le dan 2 manzanas de las que le robaron como si fuera ayuda humanitaria! CADA DÍA SE SUPERAN!! — con Chelo Cuchepe.

Föregående artikelVille Blondin-Bella och andra sola sig i glansen från miljökämpen Greta Thunberg?
Nästa artikelUSA och EU motsätter sig dialog och fredlig lösning i Venezuela
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

5 KOMMENTARER

  1. Men var är Röda Korset ?
    Men vänta nu, sanktioner och ekonomiproblemen med dem har gjort matfrågan svår under en längre tid. Vad jag undrar över är, Röda Korset är väl redan där sedan en tid. De bör väl ha en neutral hållning och distribuera förnödenheter i detta fall, eller är jag helt ute och cyklar här ? Har något hinder funnits som omöjliggjort en insats i Venezuela ? Mycket besynnerligt i så fall, här krävs en förklaring kring detta. Ty vad har vi Röda Korset till om inte just här. Vet någon ?

  2. Man kan lik gärna kunnat använda samma bild för att förmedla nyheten om att Venezuelas hjälp till offren för flodvågen Katrina stoppades av USAs tullmyndigheter. Att USA vägrade släppa in hjälp från Venezuela anno 2005 vet vi. Dessutom fick 5, 000 fattiga amerikaner hjälp av Venezuela mellan åren 2005-2013. Detta är inte alls förvånande, eftersom USA premierar inte sin medborgare utan Israel intressen och därför kan den inte ta hand om sina egna. Av den anledning är USA ”land of the willing slaves and naive free”

    Maduros tal till USA folk slår hål i Junkee-stans kallblodiga politikers lögner om Venezuela
    http://thesaker.is/president-nicolas-maduro-an-open-letter-to-the-people-of-the-united-states/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here