Svenska pansarskott i ryska händer i Ukraina. Putin skickar tackbrev till Magdalena?

2
1493

Fick just detta. Putin får väl skicka ett telegram till Magdalena Andersson och tacka för hjälpen.
Påminner om
Svenska pansarskott används även av nynazister i Ukraina
Nya bildbevis: Svenska pansarskott i nynazisternas händer.

Den ryska militären förfogar nu över SAAB & Wallenbergs PANSARSKOTT!

 AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2022-04-07 / För några timmar sedan publicerade det ryska försvarsdepartementet bilder över beslagtagna pansarskott modell ” PANSARSKOTT 86” (se Försvarsmaktens beskrivning av vapnet).

I den korta texten som portalen `Intel Slava Z´ publicerade påstås att detta svensktillverkade vapen nu används av de ryska trupperna:

”Izyumsky district of Kharkiv region. April 2022. The Russian military is mastering new types of weapons”.

Granaten är av typ RSV (riktad sprängverkan) som är särskilt utvecklad för att bekämpa mål som är skyddade av pansarplåt”.

 

Izyumsky-distriktet ligger i Charkiv-regionen och tillhör Donbass med en majoritet av rysktalande befolkning som under åtta år har bombarderats av Kievregimens armé efter att de bägge provinserna Lugansk och Donetsk, i Donbass vägrade acceptera statskuppen den 22 februari 2014 och skapade sin egen politiska administration, som i februari erkänddes av Moskva.

Det är också i Donbass som de ryska trupperna nu har koncentrerats efter att ha lämnat den norra fronten samt Kievregionen.

Den ukrainska armén, med uppskattningsvis 60,000 soldater i Donbass är omringad och innestängd. Den har brist på ammunition, logistik och flygunderstöd. Massdeserteringar har också rapporterats de senaste dagarna.

De ukrainska trupperna vet, att om det inte nås en förhandlingslösning i Turkiet och Kiev, USA, Storbritannien, Frankrike med flera länder vägrar att nå en lösning, kommer de ukrainska soldaterna gå ett dramatiskt öde till mötes.

Rysk militär exponerar de beslagtagna vapnen.

Den svenska riksdagens partier, inklusive vänsterpartiet fattade beslutet att leverera 5,000 pansarskott till den ukrainska armén. Därefter fattade riksdagen ytterligare beslutet att skicka 5,000 skott till, varav delar av dessa SAAB-tillverkade vapen nu har hamnat hos de ryska trupperna.

Efter att riksdagen fattade det kontroversiella beslutet att skicka pansarskotten till Ukraina steg SAAB:s aktiekurs med 15,8 procent, i bjärt kontrast mot resten av börsen som drabbades av ett stort kursfall. Marcus Wallenberg är delägare och styrelseledamot och dominerar koncernen som inbegriper Jas-39 Gripen, som företaget och S-regeringen har gjort stora ansträngningar för att sälja till Colombia.

 

Försvarsmakten: PANSARSKOTT 86

”Pansarskottet är ett bärbart granatvapen av engångstyp, där själva vapnet och granaten tillverkas och förpackas som en enhet som kasseras efter att det är avskjutet”.

Vapnet är konstruerat och tillverkat i Sverige av Saab Bofors Dynamics.

Granaten är av typ RSV (riktad sprängverkan) som är särskilt utvecklad för att bekämpa mål som är skyddade av pansarplåt. Granatens sprängkraft fokuseras med hjälp av en metallkon till en koncentrerad stråle som ”skär” igenom pansaret.

https://www.forsvarsmakten.se/sv/information-och-fakta/materiel-och-teknik/vapen/pansarskott-86/

Föregående artikelJimmy Dore och Max Blumenthal om ……..
Nästa artikelFred och alliansfrihet tjänar fortfarande våra länder bäst

2 KOMMENTARER

  1. Vilket i praktiken betyder att Sverige nu är en deltagande stridande part i USAs tjänst, eller i mer klara ordalag, Sverige har blivit en del av USAs aggression och en av USAs legotrupper. Det kan knappas kallas alliansfrihet.

  2. Vänsterpartiet kunde inte hålla huvudet kallt och följa egna partiprogrammet. Detta var inte första frågan från förra månaden som Vänsterpartiet gör bort sej. Svt Nato propaganda för par veckor sedan,kunde vänster ledaren Nosshi inte ge tydliga raka nejet till Nato medlemskap. Hon mumlade och mumlade flera gånger på frågan även där. Nu tvingas jag rösta på annan mindre parti i höst,som är utanför riksdagen. Det är så tråkigt måste jag säga detta politiska landskapet på 20talet. Hur kan det vara bra att fortsätta pumpa in vapen som man gjort på detta korkade sätt av Sverige och övriga EU. Man tillåter även sina medborgare från hela EU,varav flera hundratals är från Sverige,att HELT lagligt ansluta sej till Ukraina och fronten och krigar mot Ryssland. Därav dom massivt höga siffrorna många tusentals av så kallade frivilliga korkskallar. Vart är detta bra någonstans snälla? Vad har hänt med dessa klantskallar till EU ledare

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here