15 miljoner dollar på Nicolas Maduros huvud. Vita Huset söker en förevändning för att invadera Venezuela!

5
1599

Detta är utdrag ur en artikel av Dick Emanuelsson


Trump har under det senaste året begripit att CIA:s operationer med att skapa en spricka inom de väpnade styrkorna i Venezuela å ena sidan och mellan dessa styrkor och det civila samhället led ett förnedrande nederlag, vilket bekräftades den 30 april 2019.

Istället besvarade det venezuelanska folket Trumps intriger för att framkalla en militär statskupp med att massivt ansluta sig till den nybildade folkmilisen som idag omfattar över tre miljoner enheter, en bokstavlig livförsäkring för den Bolivarianska staten och ett försvar av landets institutioner och författning, garantin för att samhället ska fungera.

Venezuela folkmilis

För denne självutnämnde världssheriff har nu utfärdat en belöning på 15 miljoner dollar för den som kan gripa eller mörda Venezuelas folkvalde president Nicolas Maduro.

Anklagelsen är den sedvanliga; ”knarkterrorism”, att Maduro sett mellan fingrarna när den demobiliserade Farcgerillan påstås ha transporterat hundratals ton kokain till USA.

Om det nu vore så, låt oss ha fräckheten att ställa frågorna:

1. Varifrån kommer kokainet?
2. Vem producerar det?
3. Vad gör den statens politiker och polis för att stoppa verksamheten?
4. Vilken utländsk makt finns som allierad?

Det nämner varken Trump eller den förre CIA-chefen Mike Pompeo, denne sistnämnde var den som offentliggjorde beslutet om att USA har fäst 15 miljoner dollar på Maduros huvud.

Att Pompeo inte sa ett ord om att kokafältens grödor i COLOMBIA gror som aldrig förr på arealer som är mer omfattande än någonsin, att USA har NIO (9) MILITÄRBASER på COLOMBIANSKT TERRITORIUM med den skrattretande förevändningen att ”bekämpa drogproduktionen”, det nämner Pompeo, Abrams eller deras hantlangare inom den juridiska apparaten i USA inte med ett ord.

USA:s största flygbas i Centralamerika, Soto Cano i centrala Honduras med Centralamerikas längsta landningsbana som gjord för att vara utgångspunkten för militära interventioner i regionen.

SAMMA ADMINISTRATION I VITA HUSET har en av sina starkaste allierade i Honduras där USA har tre militärbaser varav Soto Cano har Centralamerikas längsta landningsbana, gjord för militära interventioner i Syd- och Centralamerika/Karibien.

Ett flertal VERKLIGA capos har inför domstolar i USA pekat ut Trumps allierade i Honduras, president Juan Orlando Hernandez som mottagare av hundratusentals dollar i utbyte mot ”fri passage” för kokainet i ”korridoren” på den honduranska atlantkusten där de colombianska cessnaplanen har en livlig trafik utan större problem.

Presidentens egen bror, Tony ’Montana’ Hernandez väntar på sitt domslut av en domstol i New York nästa månad efter att ha funnits skyldig till att vara en av dessa mäktiga capos som vi kan se på Netflix varje kväll. Ministraffet för Hernandez är 40 år.

UTPEKANDET AV MADURO som en ”korrumperad drog & terroristpresident” är inget annat än det klassiska skådespelet inför USA-opinionen för att bereda den och vägen för att legitimera en militär invasion av Venezuela, likt den i Panama den 21 december 1989, då den förre CIA-agenten Manuel Noriega, chef för Nationalgardet vägrade att fortsätta vara en nickedocka för USA.

För CIA och Pentagon ville att Panama skulle delta i USAs krig mot sandinistregeringen i Nicaragua med målet att störta den revolutionära regeringen i Managua. USA invaderade, bombade och 4000 panamaner mördades av USAs gröna baskrar.

FÖREVÄNDNINGEN FÖR INVASIONEN av Panama var nästan identisk med den som USA nu för fram mot Maduro och 15 av Venezuelas högsta ledare, bland dem befälhavaren för de väpnade styrkorna och ordföranden för Venezuelas Högsta Domstol.

Ovanstående exempel visar att det militära alternativet är det enda som återstår för Trump. För varken konspirationer, marionetter eller sanktioner har knäckt den venezuelanska revolutionen och samhällsmaskineriet. Den har visat en enastående vilja och kraft att stå emot världens mäktigaste stat.

Gör Trump allvar av sitt militära hot riskerar han dra på sig ett nytt VIETNAM.

Allt medan de bostadslösa, papperslösa och de 45 miljoner USA-medborgarna utan en socialförsäkring går en oviss framtid till mötes i ett land där den kapitalistiska profiten går före rätten till liv och där det militärindustriella komplexet och det transnationella medicinska läkemedelskonglomeraten Made in USA kräver maximala vinster i denna Convid-19 epok.

Venezuelanätverket påpekar ”Trumps utspel kommer när stora delar av oppositionen är på väg att komma överens med Maduro om kommande val och om ett samarbete för att bekämpa Coronavirus. Dessutom har flera ledande i oppositionen höjt rösten med krav på att Trump ska lätta på sanktionerna. Även misslyckandet av ännu ett statskuppförsök, som avslöjades i veckan, ska ha spelat roll.” Facebook: Venezuelanätverket.

Föregående artikelCorona-pandemin: Vilka lärdomar kan finnas för ekonomin och framtiden?
Nästa artikelUSA satsar fortfarande på sina IS-terrorister

5 KOMMENTARER

 1. Den drogfinansierade eliten i USA anklagar andra för sin egen brottslighet? Tragikomiskt. Noterar att Bernie Sanders förmodligen är den enda kandidaten att hoppas på för Venezuela och för världsfred: https://shadowproof.com/2019/02/26/why-bernie-sanders-statements-on-venezuela-are-crucial-to-efforts-to-defeat-trump/

  Tulsi Gabbard har tyvärr för lågt stöd.

  Ett ”Venezuela-nätverk” på Facebook? Ha ha ha. Stor humor. Stallman om Facebook.

  Varför skulle demokratiskt lagda venezuelaner befinna sig på ett fascistiskt kontrollerat nätverk, där avslöja sina personliga åsikter och läggningar som kan användas för utpressning, tillåta triangulering av sina positioner som kan förmedlas till främmande makters operatörer i Venezuela, samt köra den okända ofria koden som försöker kontrollera dem mentalt med psykologiska trix?

  Klart att de är smartare än så !!!

 2. Venezuela ska göra som Iran. Följa Hammurabis lag. Sätt en pris på dödens ängel abrams (vad är han värt typ en miljon dollar?), på köttberget (2 miljoner dollar kanske?), trumpet (3,5 miljoner dollar?). Den som dessutom skalperar trumpeten får mera därtill (si så där 500,000 dollar?)

 3. Haha, det är väl ingen större hemlighet att vissa falanger av CIA är mer än behjälpliga i drogsmugglingen från Colombia och Afghanistan. Hollywood har t o m gjort filmer om detta. Det är ju rätt stora mängder droger som ska ut ur landet och varken Colombia eller Afghanistan har fungerande infrastruktur för sådana mängder…Det är här CIA och Herkulesplanen kommer in i bilden, man flyger helt enkelt ut det för vidare distribution till ”marknaden”. Pengarna hamnar i fickorna på höjdare inom CIA och en del används till skumma operationer där CIA inte vill att politikerna ska ha insyn.

 4. skälvklart måste något land överge sin självständighet med jämna mellanrum, kapitalmaffian kan inte låta inkomsterna stagnera, det betyder i så fall världskrig. dom närmsta målen för kapitalet är iran eller venezuela med stora oljereserver som blänker i ögonen på dessa människoföraktare, har ni hört att usa invaderat ett land med morötter som inkomstkälla eller inte har ett strategiskt läge för anfallskrig, ryssland är juvelen i kronan, därför är putin hatad även i våran svt som tjuter tillsammans med tjuvarna från wall street,

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here