USA satsar fortfarande på sina IS-terrorister

3
1637
ISIS dödar

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara aktuell i högsta grad…. Notera också att inte bara USA stödjer terrorister utan också Turkiet och Israel. Vidare att uppgifter indikerar att även terrorister i Jemen kan ha fått hjälp av USA. Jemen: ISIS vapen kan spåras till USA:s regering – som söker kontakt med houthis! 8/9 2019

Som bekant har ISIS åkt på nederlag i östra Syrien, främst genom insatser av främst kurder i SDF i samarbete med USA. Enligt flera källor planerar nu USA att åter satsa på att stödja och mobilisera och utbilda kvarvarande IS i området al-Tanf som har ockuperat genom stöd av SDF, som i detta avseende är landsförrädare.

Enligt den syriske journalisten Ahmad al Khaled erbjuder den amerikanska militären terroristerna en möjlighet att ”omgrupperna” till Al Tanf-området som ligger vid gränsen mellan Syrien och Irak, där USA upprätthåller en liten kontingent av styrkor. USA håller familjerna till de fångade ISIS-medlemmarnas som gisslan, och kräver (”demand”) att terroristerna startar en offensiv mot den syriska armén och etablerar kontroll över Al Shaer, Al Maghara, Al Jazal och Tuwaynan oljefält.

Ett annat mål med offensiven är inta Khunayfis fosfatgruva och tvinga de syriska trupperna att överge kontrollpunkterna på den strategiska huvudvägen Damascus – Deir Ezzor. en första omgång av ISIS-terrorister har redan anlänt till Al Tanf och placerades i träningsläger i området. De har redan satt upp hinder och genomfört överraskningsattacker mot de syriska trupperna och dödat minst 20 soldater under de senaste dagarna. Vidare finns uppgifter att en större operation planeras. Tanken är att sedan IS återtagit vissa områden så ska SDF besätta närliggande områden under förevändning att bekämpa IS. Så kommer USA:s inflytande att öka. American Herald Tribune.

Om detta stämmer vet man inte säkert.

Men samarbete med och stöd till IS från USA genom åren är mycket väl dokumenterat. Starka bevis för att USA stödjer ISIS sedan åratal?

Och det är SDF som olagligt har låtit USA anlägga flygbaser och militärförläggningar i områden som man kontrollerar.

Dock finns IS sannolikt kvar även i andra områden i Syrien, och inte minst finns närstående terroristorganisationen starka Hayat Tahrir Al-Sham (HTS)(al-Nusra, dvs. al-Qaida i Syrien) kvar att besegra i Idlib i väster. Den syriska armén förbereder att befria landet från dessa och angripa dessa terrorister. Ny offensiv mot terrorister – och kurder! – på gång i Syrien? Den så kallade demilitariserade zonen har misslyckats där eftersom terroriststyrkorna i Hayat Tahrir Al-Sham (HTS) har tagit över alla positioner från de andra “rebellgrupper”

BBC och sedan bland annat Reuters och Newsweek samt även SVT:s Rapport, i mer kryptiska former, rapporterade i november förra året att USA och kurdiska SDF i bussar transporterat bort uppemot 3.500 IS-krigarterrorister-Akiloviter från Raqqa till kommande strid i Idlib. USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC).

BBC skrev Raqqas smutsiga hemlighet
”BBC har avslöjade detaljer om en hemlig överenskommelse som tillät hundratals IS-fighters och deras familjer att fly från Raqqa, under översyn av den USA-ledda koalitionen och kurdiska styrkor som kontrollerar staden. En konvoj innefattade några av IS: s mest kända medlemmar och – trots försäkringar – dussintals utländska soldater. Några av dem har spridit sig över hela Syrien, till och med gör det så långt som till Turkiet.
Den av kurder ledda SDF rensade Raqqa från media. ISIS flykt från basen skulle inte fotograferas och finnas på TV.

Syrien 171115 BBC raqqa-secretBild från BBC

BBC uppger att SDF offentligt sagt att endast ett fåtal dussin lokala IS-krigare hade kunnat fly.
Men en lastbilschaufför berättar för BBC att det inte är sant.
”Vi tog ut omkring 4000 personer inklusive kvinnor och barn i våra och deras fordon. När vi kom in i Raqqa trodde vi att det var 200 personer som skulle fraktas bort. Bara i mitt fordon tog jag 112 personer. En annan förare säger att konvojen var 6-7 kilometer lång. Den inkluderade nästan 50 lastbilar, 13 bussar och mer än 100 av den islamiska statens egna fordon. IS-krigare med täckta ansikten satt ovanpå några av fordonen.

Filmer som togs i hemlighet skickade till oss på BBC visar lastbilar med släpvagnar som är fulla av beväpnade män. Trots ett avtal om att endast få ta med egna vapen tog IS-soldater med allt vad de kunde bära. Tio lastbilar lastades med vapen och ammunition. ”

Aftonbladet, men inte DN, SvD eller Expressen skriver ”De har fått grönt ljus att evakuera trupper som slagits mot IS från krigshärjade staden Raqqa. Men USA-stödda koalitionen Syrian Democratic Forces har också forslat hundratals IS-krigare in i IS-kontrollerade områden i Syrien – där de kunnat fortsätta till Turkiet och Europa.
Det avslöjar BBC.”

Aftonbladet
ISIS 170309 IIISIS får hjälp av USA
Sedan BBC avslöjat detta har både USA-koalitionen och SDF bekräftat saken.

Relaterat.
Aftonbladet
Starka bevis för att USA stödjer ISIS sedan åratal?
Jemen: ISIS vapen kan spåras till USA:s regering – som söker kontakt med houthis! 8/9 2019
Chefen för Israel:s säkerhetstjänst bekräftar Israels stöd till ISIS och al-Nusra
USA:s kongress vill inte stoppa stödet till ISIS och andra terroristorganisationer.
I White Helmets högkvarter i Aleppo fanns al-Nusras och ISIS’ emblem.

Föregående artikel15 miljoner dollar på Nicolas Maduros huvud. Vita Huset söker en förevändning för att invadera Venezuela!
Nästa artikelSverige exporterar mer vapen än någonsin till de som bombar barn i Jemen
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

3 KOMMENTARER

 1. Sionisternas plan för Syrien är att landet ska vara instabilt med oroshärdar som ständigt blossar upp här och var. Under tiden stjäl marktjuven Golan Höjdernas rikedomar. Deras dröm om att bygga ”stor israel” är avhängig att Syrien förstörs.

  Som alla vet är USA sionisterna stora torped i MÖ varför USA bedriver alltid den politik som gagnar marktjuvarna. USA kommer inte att sluta satsa på sina ISIS. Barnamördaren Benjamin Netanyahu har också sagt att kriget i Syrien kommer att fortsätta så länge Iranska styrkor finns i Syrien.

  Om det hade varit så som då det begav sig och marktjuvarna bosatte sig i Madagaskar eller Uganda, så skulle USA härjat i de trakterna av världen. Men nu blev det så att marktjuven valde att roffa åt sig hela Palestina. Därför blir MÖ en ständigt oroshärd.

  Slutsats: så länge marktjuven finns i Palestina så blir det aldrig fred i MÖ. Fred skulle råda bara om marktjuvarna flyttad till Nord eller Syd Carolina, Alaska, Texas eller Florida, men allra helst till någon ö i Stilla havet långt borta från alla.

  • ”Fascismen är den öppna terroristiska diktaturen från finanskapitalets mest reaktionära, chauvinistiska och imperialistiska element”
   / Georgi Dimitrov

   …och en den definitionen ingår idag t.o.m. Vänsterpartiet, tyvärr. Vad är deras politiska taktik? Att kalla 1 miljon svenskar medborgare (svenskar och invandrare) för ”rasister”… Klart att det går bra för SD med en sådan extremt lögnaktig, dålig och ohövlig taktik. Tråkigt bara att SD-medlemmar kallar Vänstern ”kommunister”, när de faktiskt inte är det alls, snarare raka motsatsen.

   Vänsterpartiets terrorism mot demokratiska principer, samt daltandet med reaktionära mullor, stärker också SD, allt medan SD:s toppar viftar med Nazi-sionismens statsterror-flagga. Samtidigt har alla kommunister världens läge, men tar inte tillfället i akt.

 2. Jag tror den främsta politiska orsaken till den ”humanitära stormakten Sverige” är att hjälpa USA i Mellanöstern. Och det är en tanke jag haft redan från början. Det är heller inte särskilt svårt för politikerna att att få opinionen med sig. Det räcker i princip att föra ett entydigt budskap samt visa upp bilder (ofta fejkade) på av kriget lidande barn i Public Service kanaler så är saken klar. Och ju fler kvinnor i ledande positioner desto enklare blir det. Unga stiliga män från världens alla hörn lockar. Empati har blivit en maktfaktor att räkna med. Jämställdhet har blivit ett av dagens viktigaste politikens verktyg. Jämför man hur politiken såg ut på 60 och 70-talet så är det stor skillnad mot idag. Jag tror inte den tidens ledande politiker skulle känna igen sig om de plötsligt vaknade upp mitt i pågående debatt. Dåtidens politik tillhörde naturvetenskapen. Nutidens politik tillhör socialvetenskapen. Ett behov uppkommet av internationaliseringen. Men egentligen är det inte så konstigt. Befolkningsexplosionen gör att människor får svårare att få plats och någonstans vill de ju vara. I går kväll fick jag plötsligt en tanke. Får barnen i Gaza vara barn eller utbildas de som krigare direkt?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here