30 januari kl. 18:30 på Bio Tellus. Frige Julian Assange! Försvara yttrandefriheten!

0
538

Biocafé Tellus, Vattenledningsvägen 46, Midsommarkransen, T-bana Midsommarkransen. Klockan 18.30

Program

Arne Ruth, mångårig chefredaktör DNArne har precis intervjuat tyske författaren Günter Wallraff och kommer att återge intervjun.(Julian Assange mottog förra årets viktiga Wallraffpris)Lena Kallenberg, författare, skribentHåkan Julander, skådespelare, läser egen diktLars Drake, adjungerad professor emeritus SLUFöreningens brev till riksdag, regering, media med meraangående Julian Assange i Sverige, åklagarämbetets förstörelse av material med mera)Håkan Julander läser aktuella palestinska dikterSigyn Meder, moderatorJuan Passarelli, filmare,journalist, dokumentärfilmen: The War on Journalism: The Case of Julian Assange 2020 (38 minuter).
Programmet avslutas.

Sista chansen för Julian Assange! Yttrandefriheten illa ute!

20 och 21 februari avgörs Julian Assanges öde av 2 domare i London.Om dessa domare beslutar att inte behandla Julian Assanges försvarsadvokaters skrivelse, gäller tidigare utvisningsbeslut.Han kan hämtas när som helst och förvisas till USA.
I USA riskerar han att dömas till 175 års fängelse enligt en 100 år gammal spionlag i en typ av domstol i Virginia där en åtalad aldrig någonsin frias.Om domarna beslutar att behandla skrivelsen, fortsätter Julian, isolerad, i högriskfängelset Belmarsh i London. Långa processer kan påbörjas och Julian fortsätter troligtvis i fängelse.Vi vet inte vad som kommer att hända. Beredskap behövs.Julian Assange ger sitt liv för vår rätt att veta sanningen om USA:s krigsbrott i Irak, Afghanistan, Israels krigsbrott i Palestina,Guantánamo med mera.Han står upp för allas vår yttrandefrihet och den sanning som regeringar ofta vill dölja.Vi märker det i våra media och med nya lagar som utlandsspionerilagen och medialagen.Krigsbrott begångna av Sveriges Nato-vänner med USA i spetsen ska helst inte avslöjas.Enligt lagen riskerar journalister som gör sitt grävande och avslöjande jobb att betraktas som spioner och kunna dömas till fyra års fängelse.
Ta med dig vänner och bekanta!Kom på mötet!Sprid!Arrangör: Stödkommittén för Julian AssangeMedarrangörer: Dissidentklubben, IrakSolidaritet, Folket i Bild-Kulturfront, avdelning 5.OBS!Välkommen redan från kl. 17:00 och umgås innan mötet börjar kl. 18.30. Det kommer att finnas goda mackor med kaffe eller te.
OBS! 50:- inträde som du swishar eller betalar på plats kontant.Vi har utgifter för lokalen!
Föregående artikelVill kapitalister döda resten av mänskligheten – och sig själva?
Nästa artikelRysslands fullskaliga krig?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here