Aktuell, stoppad intervju med Syriens president Assad finns här!

2
1413

Den italienska TV-journalisten Monica Maggioni, en av kanalens toppprofiler, som har varit president för kanalen och har en högt offentligt anseende, genomförde en överenskommen intervju med Syrias president Bashar al-Assad. Det var enighet mellan RAI och Syrias presidentkontor att intervjun skulle sändas på RAI News den 2 december 2019.Men plötsligt ville hennes kanal inte skicka intervjun. Varför denna tvärvändning? Varför förlöjligar RAI sig och en av dess ledande journalister på detta sätt? Pål Steigan: Hvorfor ville ikke italienske RAI sende sitt eget intervju med Bashar al-Assad?

Jag hittade dock intervjun på nätet – som synes.

Relaterat.
Intervju med Syriens president Assad om al-Baghdadis död.
Vad tycker Syriens president al-Assad om kurdernas och Turkiets roll? Exklusiv intervju.
Mer högintressant ur den exklusiva intervju med Bashar al-Assad, statsman och president i Syrien.

Föregående artikelVad säger Human Rights Watch om händelserna i Bolivia?
Nästa artikelLitium: Bakom Nobelpriset i fysik samt statskuppen i Bolivia.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Intervjun har lagts ut av Kevork Almassian, en yngre syrisk man vars familj har armeniska rötter. Almassian har bott i Tyskland i flera år men har inte vänt sitt land ryggen utan har fortsatt att kämpa och skapa opinion för Syriens legala rätt att försvara sig mot de invaderande horderna.

    Assads lugna och värdiga uppträdande skapar kognitiv dissonans i väst. Skallar spricker för att västopinionen inte kan få sig till att inse att de återigen bedrivit en lögnaktig hatkampanj med åtföljande stöd till terrorister mot ett land i Mellanöstern.

    En viktig deltalj i intervjun kommer mot slutet då den även värdigt uppträdande Monica Maggioni frågar om begångna misstag. Assad nämner den moderna extremismens historia som är betydligt längre än vad som i regel antas i Europa och sträcker sig ända till 60-talet. Ett centralt misstag inte bara i Syrien utan i regionen har varit att hotet från extremismen inte har tagits på allvar innan det varit för sent.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here