Ann Linde – krigsförbrytare?

1
1205
Glädje över den syriska armén i nordöstra Syrien. Bild från nyhetsbyrån SANA

Detta är det tal som Hans Öhrn skulle hållit vid manifestationen av föreningen Syriensolidaritet för Syrien på Soltorget 18/1. Detta kunde inte ske pga tekniska problem. Talet följer nedan.


Ingress av Hans Öhrn:

I dag meddelade Rapport att Irak sedan en tid tillbaka skakas av konflikten i mellan USA och Iran. Hur falsk denna beskrivning är tog jag upp i det tal jag skulle ha hållit vid en möte på lördagen (som tyvärr ställdes in). I stället borde Rapport rapportera om och ställa frågan; Är vår utrikesminster Ann LInde egentligen en krigsförbrytare?

Det är inte bara jag och Föreningen Syriensolidaritet som uppmanar Ann LInde att upphäva sanktionerna mot Syrien. FN:s särskilda rapportör för mänskliga rättigheter gör det också.


Talet: Ann Linde – krigsförbrytare?

Läget i Sydvästasien, det område vi ofta kallar Mellanöstern, har skärpts den senaste tiden. Efter USA:s kriminella och utomjuridiska avrättandet av den iranske generalen Quasem Solemani på besök i Irak svarade Iran med att attackera USA:s baser på Irakisk mark. Det som nu sker har bland annat beskrivits som en maktkamp mellan USA och Iran på Irakiskt territorium.

Det är en grovt felaktig beskrivning.
Vad det handlar är att USA och andra västmakter desperat försöker klamra sig fast i Västasien. Vägen till total dominans över området och dess rikedomar, inte minst oljekällor, skulle gå via Syrien. Men så blev det aldrig. Det syriska folket och den syriska armén lät sig aldrig kuvas. I stället stoppades uppmarschen redan innan den kommit igång. Damaskus portar förblev stängda för inkräktarna.

Syrien blev inget nytt Libyen, en stat som USA med understöd av länder som Sverige och Norge bombade sönder och samman och sedan lämnade i totalt kaos. Därmed skapade västmakterna ett ofantligt lidande för en befolkning som var van vid Afrikas högsta levandsstandard. Nu kläms civilbefolkningen i Libyen mellan olika stridande milisförband som i sin tur stöds av olika makter.

Erdogans Turkiet, en hittills pålitlig bundsförvant till USA i området, har skickat rena frikårsstyrkor till Libyen för att hålla i gång kriget och permanenta kaoset. Erdogans Turkiet har också invaderat Syrien och ockuperar nu delar av norra Syrien på uppdrag av USA. Men Erdogans krigsäventyr är dömda att misslyckas. Mellan det turkiska och det syriska folken finns ingen fientlighet och Erdogans försök att skapa missämja mellan folken kommer att falla på hälleberget.

Medan den syriska armén är i färd med att kasta ut de sista terroristerna från syrisk mark har återuppbyggnaden av landet redan kommit i gång.

Men återuppbyggnaden hindras av olagliga sanktioner mot landet. Sverige är ett av de länder som upprätthåller sanktioner och förbjuder export av viktiga reservdelar och konstruktionsmaterial till Syrien. Sådana sanktionerna innebär bland annat att vattenreningsverk inte kan byggas upp i den takt som är nödvändig. Det för med sig att förorenat vatten blandas med dricksvatten vilket leder till att människor infekteras. Sådana infektioner kan vara dödliga, speciellt för små barn. Sanktioner dödar!

Ann Linde, Sveriges utrikesminister, att döda barn och civila i krig, direkt eller indirekt, är en krigsförbrytelse!
Ann Linde, upphäv därför alla sanktioner mot Syrien NU!

Ta hem de svenska soldaterna från Irak och kräv av dina EU-kolleger att de också tar hem sina soldater!
Åk hem – låt människorna i Syrien och övriga Västasien själva bestämma sin egen framtid!

Relaterat.
Manifestation Turkiet, USA och terrorister – ut ur Syrien! Kom lyssna, lär och diskutera! kl 12 Soltorget. Läs flygbladet.
Upphäv Sveriges olagliga sanktioner mot Syrien!
Syriens president Bashar al-Assad om Syrien, Kina och Sidenvägen.

Sveriges regering om sanktionerna mot Syrien.

Föregående artikelVärldens 2153 dollarmiljardärer äger mer än 4,6 miljarder människor tillsammans. Bra så?
Nästa artikelSverige ska ratificera kärnvapenkonventionen för att skydda befolkningen!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here