Arresteringsordern mot Putin baserad på en USA-finansierad mycket motsägelsefull rapport

31
2206

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan” återpubliceras denna artikel som är aktuell i högsta grad.

Ingress: Media rapporterar att tusentals barn förts från Ukraina till Ryssland. ”I mars 2023 utfärdade internationella brottmålsdomstolen en arresteringsorder mot president Vladimir Putin – och Lvova-Belova. – Från rysk sida skrattar man bort det här och har kommit med motanklagelser. Man har även utfärdat arresteringsorder mot medlemmar av ICC. Men faktum är att varken Putin eller Lvova-Belova kan resa särskilt fritt i framtiden, säger Bengt Norborg.” https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ryska-barnombudskvinnan-efterlyst-av-icc-det-har-ar-maria-lvova-belova
Man erinrar sig de finländska vinterbarnen, ingen jämförelse i övrigt. ”De finländska krigsbarnen (finska: Sotalapset) skickades från Finland till Sverige under andra världskriget. Under vinterkriget 1939–1940 och fortsättningskriget 1941–1944 reste cirka 70 000 barn från Finland till Sverige.[1] Det var barn från både finska (finskspråkiga) och finlandssvenska (svenskspråkiga) hem. Drygt 5 000 återvände inte till Finland utan adopterades av sin svenska fosterfamilj eller fick stanna efter överenskommelse med barnens biologiska föräldrar.[2] Krigsbarn skickades även till Danmark och Norge, dock i betydligt mindre utsträckning.” https://sv.wikipedia.org/wiki/Finl%C3%A4ndska_krigsbarn
Jag har inte sett någon bra förklaring från rysk sida av detta som kan uppfattas som ett stort övergrepp, eller som en insats för att se till att barnen inte skadas av kriget i Ukraina. Max Blumenthal kommer med kompletterande information.

Denna artikel av Max Blumenthal har publicerats på https://thegrayzone.com/2023/03/31/iccs-putin-arrest-state-dept-report/ samt även på https://steigan.no/2023/04/arrestordren-mot-putin-basert-pa-usa-finansiert-rapport-som-motsa-seg-sjol/?utm_source=substack&utm_medium=email

 • Internationella brottmålsdomstolen utfärdade en arresteringsorder för Rysslands president Vladimir Putin och anklagade honom för ”olaglig deportation” av ukrainska barn till ett nätverk av läger inne i Ryssland. Beställningen baserades på en rapport från Yale HRL Center, som finansieras av det amerikanska utrikesdepartementet.
 •  Den amerikanske journalisten Jeremy Loffredo besökte ett av de ryska regeringssponsrade lägren i frå På The Donbas Express, som ligger strax utanför Moskva, träffade Loffredo ungdomar från krigshärjade regioner, ungdomar som blomstrade tack vare gratis musiklektioner och tacksamma över att vara i en säker miljö. Den här artikeln innehåller hans exklusiva videoreportage.
 • En Grayzone-granskning av Yale HRL-rapporten visade att tidningens innehåll motsäger många anklagelser i ICC:s order. Det undergräver också skarpa uttalanden som dess regissör, ​​Nathaniel Raymond, gjorde under mediaframträdanden.
 • I en intervju med Loffredo, motsade Yale HRL:s Raymond själv påståenden han gjorde i en CNN-intervju om en massiv ”gisslansituation” på gång i Ryssland, och erkände att de flesta av lägren han undersökte var ”Teddybjörns”-liknande kulturprogram. Han avslöjade också samarbetet med amerikansk underrättelsetjänst.

Den 17 mars utfärdade Internationella brottmålsdomstolens generalåklagare, Karim Khan, en arresteringsorder för Rysslands president Vladimir Putin och hans kommissionär för barns rättigheter, Maria Llova-Belova. Ordern, som anklagade Putin och Lolva-Belova för att utföra den ”olagliga deportationen” av ukrainska barn till ett ”nätverk av läger” över hela Ryssland, inspirerade till en våg av upprörda kommentarer i väst.

Den amerikanska senatorn Lindsey Graham, kanske den mest aggressiva hejaklacksledaren i kongressen för krig mot Ryssland, proklamerade: ”ICC har utfärdat en arresteringsorder för Putin eftersom han organiserade kidnappningen av minst 16 000 ukrainska barn från deras familjer och skickade dem till Ryssland. Det är precis vad Hitler gjorde under andra världskriget.”

CNN:s Fareed Zakaria upprepade Grahams uttalande och förklarade att ICC:s order avslöjade att Putin ”faktiskt följer delar av Hitlers manual”.

ICC-åklagaren verkade ha baserat sin arresteringsorder på forskning som producerats av Yale Universitys Humanitarian Research Lab (HRL). Yale HRL:s arbete finansierades och övervakades av utrikesdepartementets Bureau of Conflict and Stabilization Operations, en enhet som Biden-administrationen inrättade i maj 2022 för att främja åtalet av ryska tjänstemän.

Under en intervju med CNN:s Anderson Cooper hävdade Yale HRL:s verkställande direktör, Nathaniel Raymond, att hans rapport gav bevis för att ”tusentals barn är i en gisslansituation.” Raymond åberopade Förintelsen och hävdade: ”Vi har att göra med det största nätverket av barnläger vi har sett under 2000-talet.”

Men i en intervju med Jeremy Loffredo, medförfattaren till denna rapport, och i sin egen tidning för Yale HRL, motsade Raymond många av de bombastiska påståenden han gjorde till media om barn som gisslan. Under ett telefonsamtal med Loffredo erkände Raymond att ”en stor del” av de läger som hans team undersökte ”i första hand var kulturell utbildning – som, jag skulle säga, nallebjörnsliknande.”

Yale HRL:s rapport erkänner på samma sätt att de flesta av de läger den profilerade gav gratis rekreationsprogram för missgynnade ungdomar vars föräldrar försökte ”skydda sina barn från pågående strider” och ”se till att de hade näringsrik mat som inte finns tillgänglig där de bor.” Nästan alla i lägren kom hem i tid efter att ha deltagit med föräldrarnas samtycke, enligt tidningen. Den USA-finansierade rapporten medger vidare att den hittade ”ingen dokumentation av övergrepp mot barn”.

Yale HRL baserade sin forskning enbart på Maxar-satellitdata, Telegram-poster och ryska mediarapporter, förlitade sig på Google Translate för att tolka dem och ibland felciterade artiklarna i sina citat. Den av utrikesdepartementet finansierade enheten erkände att den inte genomfört några fältundersökningar som underlag för sitt dokument, och uppgav att de ”inte genomför undersökningar på marken och därför inte begärde tillgång till lägren.”

Till skillnad från Yale-utredarna, som inspirerade till ICC:s arresteringsorder, fick Loffredo obegränsad tillgång till ett ryskt regeringsläger i Moskva som hyser ungdomar från den krigshärjade Donbas-regionen. Även om det är exakt den typ av centrum som Yale HRL – och i förlängningen ICC – har framställt som ett ”omskolningsläger” för ukrainska barn som gisslan, fann han ett hotell fullt av glada lägerdeltagare som fick gratis lektioner i klassisk musik i sitt hemland . Ryska språket från förstklassiga instruktörer – en ”nallebjörn”, som Raymond kallade den.

På musiklägret Donbas Express strax utanför Moskva berättade ungdomen för Loffredo att de var tacksamma över att ha hittat en fristad från den ukrainska arméns långa kampanj av beskjutning och belägring av hemlandet. Genom att fly från kriget i Donbas hade dessa barn undkommit en mardrömslik militär konflikt som Yale HRL och ICC har visat liten eller ingen oro för.

 

Gratis musiklektioner, ”andlig berikning”, säkerhet från krig och amerikanskt fördömande: ett besök på Donbas Express

 

Här återger vi utdrag ur rapporten från Jeremy Loffredo:

När jag, Jeremy Loffredo, besökte ett ungdomsmusikläger i Ryssland i november 2022, insåg jag inte att den amerikanska regeringen snart skulle utnyttja altruistiska program, som det jag bevittnade, för att främja politisk krigföring.

Vid den tiden var jag i Moskva på uppdrag för Rebel News, min tidigare arbetsgivare, för att genomföra intervjuer på gatan med vanliga människor runt om i staden.

Efter att ha träffat någon vars fru var inflytelserik inom den ryska musikscenen, blev jag inbjuden 45 mil sydväst om Moskva för att besöka den typ av program som, av USA:s utrikesdepartement finansierade forskare, beskrev som ett ”omskolningsläger”. Det var där, på ett hotell från sovjettiden i staden Pokrovskoye, som jag gick in i en av de så kallade anläggningarna som nu står i centrum för ICC:s arresteringsorder för Putin.

Vid tiden för mitt besök hade den ryska regeringen förvandlat hotellet till ett provisoriskt övernattningsläger för barn från utbrytarrepublikerna Donetsk och Lugansk. Centret jag besökte, kallat ”The Donbas Express”, var inriktat på att ge klassisk musikutbildning till barn som är intresserade av musik som konst. Föräldrar som ville se till att deras familjer var skyddade från konflikten hemma hade registrerat sina barn i programmet.

Peter Lundstrem, en professionell violinist och lärare på Donbas Express, förklarade för mig: ”Tack vare stödet från den statliga presidentfonden kunde vi ta med 80 barn från Donetsk- och Lugansk-regionerna. De är duktiga unga musiker och de är här i 12 dagar. De bor här och tar lektioner av framstående musiklärare. De satte ihop konserter. De skaffar sig en utbildning.”

Under stora delar av sitt liv levde dessa unga dagligen med dödshot. Under de åtta åren som ledde fram till Rysslands invasion av Ukraina i februari 2022 upplevde den etniska ryska befolkningen i Donbas regelbunden beskjutning från den USA-stödda nationalistregeringen i Kiev. Redan före februari 2022 hade den inbördes konflikten dödat tusentals civila, inklusive barn som de jag träffade på Donbas Express.

Jag pratade framför kameran med två Donbas Express-elever. Var och en uttryckte stor uppskattning för programmet.

”Jag är här på inbjudan, på generös inbjudan”, sa en från Donetsk. ”Jag trodde aldrig att jag skulle komma till Moskva. Jag har varit med och uppträtt på konserter, vilket är till hjälp för andlig berikning och själsrening. Och jag är här för att utveckla mina musikaliska färdigheter.”

”Här fortsätter vi våra musikaliska studier trots vad som har hänt runt omkring oss, för det ger oss lättnad”, sa en annan pojke från Donbas till mig.

Liksom alla elever i programmet växte dessa blivande musiker upp i en region i öppet uppror mot en ukrainsk regering som har förbjudit deras rysk-ortodoxa religiösa samfund, försökt förbjuda det ryska språket och våldsamt attackerat landets etniska ryska befolkning.

”Nallebjörns”-läger: i en intervju motsäger Yale HRL-chef påståenden om ”gisslan”, samt avslöjar förbindelser med USA:s underrättelsetjänst

Nathaniel Raymond, verkställande direktören för Yale HRL som sponsras av utrikesdepartementet, dök upp på CNN:s Anderson Cooper 360 den 16 februari 2023 för att tillkännage vad han kallade ”ett rött ljus för Ukrainas barn” (Amber Alert).

Nathaniel Raymond är en teknolog som har arbetat vid olika internationella icke-statliga organisationer och universitet, från Oxfam till Harvards Signal Project, och påstår sig ha tjänstgjort i ICC:s tekniska rådgivande team. Innan han säkrade platsen som föreläsare vid Yale School of Public Health, arbetade han för George Clooney, Hollywood-kändisen, som hjälpte till att göra situationen i Darfur-regionen i Sudan känd. Clooney å sin sida kampanjade tillsammans med pro-israeliska grupper och president George W. Bush, som hotade att skicka amerikanska trupper till Darfur.

”Jag räknar stridsvagnar från rymden för George Clooney,” sa Raymond till Guardian 2012, med hänvisning till hans banbrytande användning av Maxar-satellitteknik för att dokumentera påstådda kränkningar av mänskliga rättigheter.

 

När jag, Jeremy Loffredo, fick veta att Raymonds Yale HRL hade utfärdat en rapport om den ryska regeringens ungdomsprogram, som Donbas Express, mailade jag honom för att informera honom om att jag hade varit på ett av dessa läger i november 2022. Jag sa till honom att jag var öppen för att dela min erfarenhet med honom. Han gick med på att prata med mig i telefon.

Raymond förklarade för mig att när han anlände till Yale HRL 2021, ledde han ett projekt sponsrat av utrikesdepartementet som dokumenterade den afghanska regeringens påstådda övergrepp mot landets Hazara-minoritet. Men sedan Amerikansk underrättelsetjänst började varna för en förestående rysk invasion av Ukraina, förändrades uppdraget snabbt.

”Vårt första operationskoncept var faktiskt i Afghanistan,” sa Raymond. ”Och vi blev omdirigerad till Ukraina. Vi skulle titta på Hazara. Och, och så sedan fick vi, vi drogs in i det här. Och två veckor innan invasionen hände blev vi tillsagda att stå redo och bilda en grupp, och till våren visste vi att de goda sakerna höll på att hända.”

Raymond tillade att National Intelligence Council satte ”mycket press” på hans team på Yale HRL för att dokumentera den ryska regeringens verksamhet för att flytta invånare från östra Ukraina till Ryska federationen.

”Vi sa, ’Okej, hur ska vi göra det här?'”, mindes han. ”Och så tillbringade vi sommaren in på tidig höst med att försöka lista ut vårt driftskoncept. Och det var inte förrän i oktober [2022] som vi verkligen insåg hur vi skulle göra. Och tricket var att när vi knäckte det, kom vi in ​​i ryska VPN-nätverk och såg ut som ryska medborgare som tittade på lokala borgmästares VK-[ryska sociala medier] konton.”

Raymond sa att hans team förlitade sig på Pentagons amerikanska Indo-Pacific Command för att ”utvidga vår satellitåtkomst i Pacific Command för att få tag i Sibiriska och östliga läger.”

På frågan varför hans forskargrupp inte försökte besöka några program i Ryssland som Donbas Express, sa Raymond: ”Vi är persona non grata. Vi anses vara en förlängning av amerikansk underrättelsetjänst av ryssarna.”

Även om Raymond inte ville värdera barnens etniska och politiska bakgrund när han avgjorde om deras rättigheter hade kränkts, erkände han öppet att de allra flesta lägren som hans team vid Yale HRL undersökte, som Donbas Express, ”i första hand driver kulturell utbildning, vilket jag skulle säga är teddybjörnsaktigt.”

Detta är en förkortad version av artikeln ICC’s Putin arrest warrant based on State Dept-funded report that debunked itself.  https://thegrayzone.com/2023/03/31/iccs-putin-arrest-state-dept-report/”> https://thegrayzone.com/2023/03/31/iccs-putin-arrest-state-dept-report/

Föregående artikelVarför Human Rights Watch medvetet bara skrapade på ytan när de undersökte Ukrainas användning av förbjudna ”kronblads”-minor
Nästa artikelRyssland genomgår en ny, osynlig revolution
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

31 KOMMENTARER

 1. Detta kom när stödet till ukrainska regimen föll nedåt. Medierna gjorde bort sej flertalet gånger på MYCKET allvarligt sätt. Många lögner avslöjades. Korruption och andra vidriga brott i Ukraina kom fram till dagens ljus. Många länder tröttnade på detta helt öppet speciellt utanför Usa ledda Nato EU där rösterna var MYCKET starka. Samtidigt hade vi protester och demonstrationer på löpande band hela hösten och vintern över europeiska länder och huvudstäder emot denna vidrigaste renodlade proxy kriget. Det brann ju i arslet på Usa ledda Nato EU valparna om man kortfattar det. Och de gick heller EJ bra på slagfältet. Man var tvungna att orkestera hitta på nya lögner och sagoberättelse för att hålla upp stödet och inte tappa ansiktet och ”kontrollen” Så man kom upp med detta renodlade skräp och lögner. Tänk själva i medierna, Bortrövade barn i tusentals? Och arresterings order mot självaste Putin? Putin/Ryssland fortsatte ha stödet och relationer med HELA övriga världen. Latinamerika, Afrika, Asien och arabländerna. Något var man tvungna att orkestera, hitta på från dessa Usa ledda korrupta och vidriga Nato. Det blev denna korkade renodlade lögnen som medierna direkt kastade sej över som dom vidriga fjantar dom varit under HELA krisen DAGLIGEN. Som sagt de brann ju rejält i arslet hela hösten och vintern och värre blev de ju,tills denna högst skrattretande nya kom ”Bortrövade barn” 😂😂 HERREGUD vad vidriga Usa Nato är och varit som ENDAST förlängt krisen och lidandet från 1a sekund WoW säger jag bara

 2. Putin har viktigare frågor
  att diskutera än en arresteringsorder mot honom från ICC:s hycklande 123 stater, nuvarande parter i Romstadgan.

  Rysslands president Vladimir Putin håller ett stort möte med permanenta medlemmar i säkerhetsrådet idag den 5 april 2023.

  Vladimir Putin kommer att diskutera vid säkerhetsrådets möte
  frågor om att säkerställa rättsstatsprincipen, lag och ordning och sociala aktiviteter i folkrepublikerna Donetsk och Lugansk, samt i regionerna Zaporozhye och Cherson. Huvudtalare kommer att vara chefen för Rysslands inrikesministerium Vladimir Kolokoltsev.
  Mötet sänds live.

  Det sista mötet i Ryska federationens säkerhetsråd hölls den 31 mars 2023. Under sin kurs godkändes ett nytt koncept för Rysslands utrikespolitik, som kommer att ligga till grund för landets lednings praktiska åtgärder.

 3. Rachmanninov och Tjajkovskij som tortyr?

  När alla dessa avslöjanden om propagandalögner kommer fram så är det viktigt att det inte bara sopas under mattan! (som Irakkriget tex)

 4. Den enda sanningen i GP bloggen är att Yale har gjort en rapport om bortrövade barn. Lögnen är påståendet att ICC har baserar sig på den rapporten, plus diverse lögner från Kreml. ICC’s åklagare Kahn har besökt Ukraina ett flertal gånger sen era ryska vänner brutalt överföll Ukraina.

  https://www.theguardian.com/world/2023/mar/17/vladimir-putin-war-crimes-icc-arrest-warrant-ukraine-children

  Fast det som kanske är intressantast nu, är om vi kommer att se om det blir taget en ”Tatarskiy” i västvärlden. Det finns ju en hel ryska krigshetsare del att välja på…

   • Om du som s.k. undersökande journalist verkligen försöker gå utanför Putin-bloggarnas värld så finner du all kunskap du behöver. Du kan ju börja med The Guardian? För jag tror inte du har läst länken och länkarna i artikeln.

    @Kalle W. Din kommentar är lite väl barnslig. Men helt i paritet med dina vanliga kommentarer. Inget nytt med andra ord.

    @ s.k. ”arbetarklass”. Enig med att också USA borde varit ställd inför ICC. Tror heller inte att Putin bryr sig för han kommer aldrig att bli ställd inför domstolen. Tragiska är att Putin kommer att dra ner Ryssland i avgrunden.

    @Vivvan. Det finns flera exempel på att ukrainska föräldrar med hjälp från oberoende har funnit och fått tillbaka sina kidnappade barn. För en tid sen stod det om en ukrainsk far som hade funnit sin kidnappade dotter. Det är bara tragisk att läsa hur du lever i en värld av lögn.

    • Jag har vid flera tillfällen citerat Guardian, Washington Post, NY Times, DN, SvD, Sveriges Radio, SvT

     • Kent Svenssons The Guardian tror att Macrons besök i Kina kommer att testa Putins och Xis vänskapMacron tänker använda besöket i Kina för att ändra Xis inställning till Putin och situationen i Ukraina. Angelica Chrisafis, analytiker på The Guardian, skriver om detta.
      PolitRussia publicerar en exklusiv återberättelse av materialet.
      https://politros.com/23976726-the_guardian_vizit_makrona_v_kitai_ispitaet_druzhbu_putina_i_si
      Den franske presidenten inleder sitt tre dagar långa besök i Kina den 5 april. Franska tjänstemän säger att Emmanuel Macron kommer att ha mer än sex timmars kommunikation med CRN-chefen Xi Jinping, inklusive samtal mellan officiella möten och banketter.
      Under denna tid kommer den franske presidenten att försöka uppnå två mål: att övertyga Xi att dra tillbaka sitt stöd för Putin och sätta press på Ryssland, och att utveckla handelsförbindelser mellan EU och Kina.

      ”Paris ser Kina som en möjlig ’avgörande spelare’ i konflikten: kapabel att tippa skalorna positivt genom en potentiell dialog om förutsättningarna för att avsluta konflikten, eller negativt om Peking ökar stödet till Ryssland och tillhandahåller vapen”, står det i artikeln.
      The Guardian: Macrons besök i Kina kommer att testa Putins och Xis vänskap. Xis vänskapliga besök i Moskva och hans fredsplan för Ukraina har väckt oro i väst.
      Enligt författaren erkänner franska tjänstemän att Kina inte kommer att kritisera och fördöma Vladimir Putin, men Macron vill tala för hela Europeiska unionen för att påpeka faran med konflikt. Han ser Peking som det enda partiet som kan sätta effektiv press på Moskva.
      ”Men Macron vill stå fast i Ukrainafrågan och inta en pragmatisk fransk hållning som har beskrivits som ”annan väg”, skild från den direkt konfronterande ton som ofta hörs från USA, sa den franske tjänstemannen.
      Det är värt att notera att tillsammans med Macron kommer EU-kommissionens chef Ursula von der Leyen, som satte en fastare ton till Peking i frågan om Ukraina, också att åka till Kina.
      Dagen före besöket sa hon att ”inte nog med att Xi inte skäms över den brutala och illegala specialoperationen i Ukraina, utan han behåller sin gränslösa vänskap med Putins Ryssland.”
      Hon tillade också att Kinas inställning till Rysslands agerande i Ukraina kommer att avgöra framtiden för relationerna mellan EU och Kina. Tidigare har PolitRussia pratat om Kinas kryptiska varning i FN mot bakgrund av nyheter från Ryssland.

     • @Ivan 6 april, 2023 At 14:29
      Macron och von der Leyen kommer inte att rubba relationen med Ryssland, utan kommer att få anpassa sig. Alternativet är en europeisk, och kanske amerikansk, politisk och finansiell katastrof på sikt. Kina förstår det. Kina bidar sin tid och bygger sin styrka.

      Kina kommer att fortsätta stödja Ryssland, men endast indirekt, inte med vapenleveranser, om inte USA provocerar fram det.

      Kina kommer inte att engagera sig i någon medling om man inte kan se att ett resultat är möjligt. I praktiken innebär det att Ukraina, eller mer USA, accepterar de nuvarande de facto gränserna till Ryssland, och att så Donbas och Krim nu är del av Ryssland, att Ukraina demilitariseras och denazifieras och inte ges support eller möjlighet till att driva mer krigsaktioner. Västpropagandan drömmer.

    • Helvetet har inget raseri likt en försmådd ….. sägs det
     @Kentan är besatt av Rysslands President Vladimir Putin. Lider @Kentan av obesvarad kärlek tro?

    • Tack för svar Kent Svensson,
     Du är diskutabel.

     ”Tragiska är att Putin kommer att dra ner Ryssland i avgrunden.”

     Vad är avgrunden för Ryssland?

    • The Guardian är världens löjligaste källa för ”nyheter” och det är bara av USA-nissar som tar den seriöst!

    • @Kent Svensson 6 april, 2023 At 10:24
     ”Din kommentar är lite väl barnslig”
     Alla har rätt till en personlig åsikt. Den behöver inte vara varken logisk, realistisk eller sann.

     ”Putin kommer att dra ner Ryssland i avgrunden”
     Vad vi sett hittills är det motsatta. Det är EU och USA som balanserar på gränsen till avgrunden.

     Inga barn tycks ha kidnappats, utan skickats i säkerhet från USA sponsrade krigsangrepp, precis som finska barn skickades till Sverige förra seklet under kriget.

     Jag håller med att vi lever i en värld av lögn. Jag märker tydligt hur lögnen om Kina ständigt repeteras i väst inte har någon verklighetsanknytning till verkligen omkring mig i Kina.

     Själv läser jag sällan USAs propaganda kanaler som Guardian, Washington Post, eller NY Times. Propaganda är helt enkelt så tråkig.

  • The ICC can go F**K itself. Världen förkastar arresteringsordern mot Rysslands President Vladimir Vladimirovich Putin, undantaget rabiata ryssofober

  • Kent Svensson,

   Varför skulle Ryssland respektera ICC när USA inte erkänner ICC:s legitimitet?

   Du kanske menar att krigsbrott inte kan gälla USA och deras invasionskrig till exempel i Mellan Östern med hundratusentals döda och de flesta civila?

   Medan Ryssland räddar barn undan krigets fasor till säker plats är ett allvarligt krigsbrott?

   Ryssland och Poutin kan gärna skratta åt saken.
   Poutin gör det inget. Han har ändå slutat med världsresor om han överhuvudtaget gjort några sådana. Jag tror inte det.
   Vladimir Vladiromich är Ryssland trogen. Fosterlandet Rhodina.

   Vill världsledare träffa V Poutin får de bege sig till Moskva.
   Kinas ledare Xi Ping var där nyligen.

   Vi får se vad som händer i östra och södra Ukraina.
   Det kan bli så att Ryssland befriar hela området och gör det åter till en del av Ryssland.

   Om så blir får USA och Västvärlden stå där med alla förlusterna.
   Men vad gör det?
   Kapitalismen har pengarna och den ekonomiska tillväxten och livet går vidare.
   USA och Västvärlden fick bytet Ukraina.
   Men bara halva.
   Resten tillhörde Ryssland.

   • @International Clown Company (ICC) 5 april, 2023 At 20:10
    @arbetarklass 5 april, 2023 At 22:37
    ICC är en omöjlighet därför att rättsuppfattningen, vad som är rätt och fel, varierar kraftigt i världen.

    När jag studerade juridik på 70-talet började läraren en lektion med:
    ”Idag skall vi studera internationell lag och rätt”
    Sedan gjorde han en lång paus och fortsatte:
    ”Nu är lektionen om internationell lag och rätt avslutad, för det existerar inte.”

    Olika FN organ, som FNs dispyts tribunal, och FN självt, med WHO, UNESCO osv, blir alltmer USAs plattformar för att driva indoktrinering och propaganda. Fallet Irak är typsikt, USA använde systemet bara för att ”lagligt” kunna avrätta Saddam Hussein 2006. USA skulle gärna upprepa det med till exempel Putin, och en rad ledare som inte kryper i stoftet för USA diktaturen.

    • Karl den där gamla skrönan har jag säkert läst trettio gånger nu.

     ”När jag studerade juridik på 70-talet började läraren en lektion med” osv osv att du hade en dålig professor jaha och dessutom femtio år sen och som en liten extra poäng så hände det aldrig.

     Sluta nu det blir bara dumt som dina idéer om att i Kina finns inga ghost cities och man behöver inte licensplåt på bilen.

 5. UNESCO: s sekretariatsledning ytterligare en bland alla övriga internationella institutioner som tydligt visar att de ej är opartiska, utan de grovt kränker principerna om opartiskhet och likvärdighet som beskrivs i artikel VI, punkt 5 i Unescos konstitution. Nu förväntar sig Ryssland att de skall fördöma mordet på den ryska journalisten  V.Tatarsky som ett resultat av en terrorist aktion ordnad av  Intelligence Service of Ukraine (https://t.me/MFARussia/15358) in Saint-Petersburg on April 2, we expect immediate response from UNESCO Director General A.Azoulay

  Nedan utrikesministeriets uttalande:
  1837-09-09-2022Ryska tjänstemän har upprepade gånger gjort offentliga och diplomatiska uppmaningar till ledningen för UNESCO: s sekretariat att fördöma det brutala mordet på den ryska journalisten Darya Dugina som ett resultat av terrorhandlingen som begicks av subversiva i Kiev-regimen den 20 augusti.

  Men deras samtal har förblivit obesvarade sedan tragedins tid. Under tiden, i enlighet med det mandat som formulerades av UNESCO: s medlemsstater i resolution 29 ”Fördömande av våld mot journalister” vid deras 29: e generalkonferens den 12 november 1997, uppmanar byrån ”generaldirektören att fördöma mord och fysiskt våld mot journalister som ett brott mot samhället …”

  Vi noterar att Unescos generaldirektör Audrey Azoulay offentligt reagerade i sinom tid på ett antal andra våldsamma dödsfall av utländska medierepresentanter som inträffade efter den 20 augusti, i vissa fall på dagen för händelsen.Vi anser att denna situation tydligt visar den djupt partiska inställning som Unescos sekretariats ledning har till utförandet av sina officiella uppgifter. Det är en grov kränkning av principerna om opartiskhet och likvärdighet som beskrivs i artikel VI, punkt 5 i Unescos konstitution.

  Försök att hänvisa till några tekniska skäl som hindrade Unescos generaldirektörs ärliga fullgörande av mandatet ska inte godtas. Vi kommer säkerligen att överväga denna åtgärd, eller snarare omoraliska passivitet, när vi utarbetar vår framtida politik gentemot Unescos sekretariat.

 6. Man kan nästan ta på desperationen i Washington när de märker att t o m forna vasaller börjar dra öronen åt sig över deras trakasserier. Georgien vill införa en lag mot NGO:er likadan som den USA själva infört men nu anklagas och hotas den forna vasallen för att införa lagen av hör och häpna USA. Att det är banditer som sitter och lurar i Washington är väl ingen nyhet och detta borde väl georgierna vetat innan de gav sig i lag med den maffia-staten? Nog borde väl även svenska politiker dra lärdom över hur gangsterpacket bär sig åt…Det är bara att informera sig om alla illdåd!

  • @Benny 6 april, 2023 At 17:25
   Alla media inom Bonniers, Schibsted och Public Service agerar som USAs NGOer och USAs agenter. Det är bara att läsa innantill för att förstå det.

   —Public service-bolag rasar mot Twitters stämpling: ”Oacceptabelt”
   https://www.di.se/digital/public-service-bolag-rasar-mot-twitters-stampling-oacceptabelt/

   —”uttalat fungerar som statliga språkrör eller propagandaorgan i länder som Kina och Ryssland.”

   I Kina har vissa media just uppgiften, helt öppet, att fungera som myndigheternas information kanaler. Samtidigt mörkar man att Kina har en mycket stor privat och oberoende media sektor.

   —”Enligt Twitters egna policy används märkningen ifråga för medieföretag där ”staten utövar kontroll över det redaktionella innehållet genom ekonomiska resurser, direkt eller indirekt politisk press, och/eller kontroll över produktion och distribution”.

   Inte att förglömma att nästan hela den svenska mediasystemet är stats eller USA finansierat.

 7. Nedan video beskriver hur barn har lidit sedan USA gjorde kuppen i Ukraina år 2014.
  Han berättar också om hyckleriet, när man inte har något emot att barn har förts från Donbass till Kiev. När man inte heller talar om hur ukrainska mödrar har fått sina barn fråntagna i Europa och inte fått träffa dem.

  Arria-formula meeting of the UN Security Council hosted by the Russian Federation on the topic “Children and armed conflict: Ukrainian crisis. Evacuating children from conflict zone”, April 5, 2023

  https://www.youtube.com/watch?v=bMYcHHPCJGc

 8. Den 11 mars 2022, skrev BBC en artikel om ukrainska barn:
  ”Ukraine: Thousands of vulnerable children unaccounted for”

  Människohandlare riktar sig mot föräldralösa barn vid gränsen mellan Ukraina och Polen, säger en grupp som evakuerar barnhem i krigszonen.

  Ett team av amerikanska militärveteraner hjälper till att organisera säker passage för de uppskattningsvis 200 000 barnen i Ukrainas barnhem och fosterhem.

  Men de säger att tusentals saknas och fruktar att vissa redan har fallit offer för människohandlare.
  Kiev säger att man skärper rutinerna för utsatta barn.

  Aerial Recovery, ett team av tidigare amerikanska militärveteraner som hjälper utsatta människor att fly från krisen, arbetar tillsammans med de ukrainska myndigheterna för att etablera ett system som ska göra det lättare att hålla koll på landets föräldralösa barn.

  ”Regeringen har inte riktigt kapacitet att hantera problemet”, säger Jeremy Locke, teamets operationschef.

  Teamet arbetar med Salam, en välgörenhetsorganisation som hjälper flyktingar. Det berättade för BBC att barn som tappas vid gränsen mellan Ukraina och Polen av välmenande organisationer är måltavla.

  ”De är väldigt lätta byten – de söker hjälp”, säger Martin Kvernbekk, från välgörenhetsorganisationen. ”Så om du är vuxen med lite mat eller fristad kommer de att följa med dig. De vet inte bättre.”

  Han har hört talas om barn som försvinner från ett antal olika källor, och rapporter om människorsmugglare som bär reflexvästar och låtsas tillhöra organisationer som hjälper hjälpinsatsen.

  ”Gängen är väldigt avancerade – det är stora, välfinansierade nätverk som gör det här för att leva. De är bra på det här i fredstid”, säger han. ”Nu är det ett krig, det är kaos, och de utnyttjar det faktum att det finns oordning för att kunna ta fler barn och kvinnor.”

  Herr Kvernbekk påpekar också att även om de flesta män i åldern 18-60 år inte får lämna Ukraina för att de måste slåss, kan alla män som har tre eller fler barn med sig passera. Men någon ordentlig granskning sker inte vid landets gränser.
  ”Det finns inget sätt att kontrollera om den mannen verkligen är förälder till barnen”, säger han.

  I ett tal tidigare i veckan uttryckte EU:s kommissionär för inrikes frågor, Ylva Johansson, oro. ”Vi har också några rapporter om brottslingar som tar föräldralösa barn från barnhem i Ukraina, korsar gränsen och låtsas vara släktingar till barnet och sedan använder dem för människohandel”, sa hon.

  En avsaknad av kontrollprocedurer för dem som frivilligt vill hjälpa eller hysa flyktingar när de väl har passerat gränsen förvärrar bara problemet.

  ”Alla vet att det pågår, men det är svårt att säga omfattningen på grund av kaoset här. Myndigheterna försöker spåra vad som har hänt med alla barn [men] det finns inget pappersspår”, säger Kvernbekk.

  De ukrainska myndigheterna etablerar nu ett system med hjälp av icke-statliga organisationer för att bearbeta fördrivna barn och inrätta säkra områden i östra delen av landet.

  På onsdagen diskuterade Aerial Recovery planer på att stärka säkerhetsprotokollen och skapa säkra zoner i Lviv med den regionala ministern för barntjänster.

  ”På det sättet behöver vi inte ta dessa barn över gränserna och vi kan se till att Ukraina har kontroll över vart deras barn är på väg”, säger Locke.

  Under det mötet uttryckte myndigheterna oro över att 5 000 barn i deras register saknades, säger han.

  Ingen vet vad som har hänt dem. ”De är antingen offer för krig, eller så har de glidit över gränsen, eller så har de förts ut från gränsen av smugglare eller av människor som gör det på fel sätt,” sa Locke till BBC.

  Volodymyr Lys, regional chef för tjänsten för barnskydd under ministeriet för socialpolitik i Lviv, sa till BBC att de första 10 dagarna av kriget var svåra, men det hade förbättrats.

  ”Det var väldigt väldigt kaotiskt. De visste inte vart barnen var på väg. Ingen kände att de hade utarbetat ett system. Nu finns det tillräckligt med frivilligorganisationer, det finns tillräckligt med frivilliga, alla vet vad de gör”, säger han.

  Han tror att mer än en miljon barn finns kvar i konfliktområden i landet. De flesta evakueras nu österut, snarare än utomlands. Herr Lys säger att det för närvarande finns 550 föräldralösa barn och fosterbarn som vistas i Lviv-regionen, och de förväntar sig att antalet fördubblas. Han säger att hans team tillbringade 10 dagar på Lvivs tågstation och tröstade, matade och skyddade barn. ”Hela Ukraina är helt förskräckt över vad som pågår”, säger han.

  På frågan om barn som flyr utomlands skulle kunna människohandlas eller tvingas till prostitution, medger han: ”Det finns givetvis en risk för det, särskilt om de reser utan sin vårdnadshavare eller kommer ensamkommande.

  ”Det finns verkligen inte ett sätt att säkert veta för närvarande hur många som saknas och myndigheterna försöker nu spåra vad som har hänt med alla barn i systemet”, säger Martin Kvernbekk.

  Den tidigare soldaten och hjälparbetaren Rob Lawrie arbetar frivilligt tillsammans med Aerial Recovery i Ukraina. ”Vad vi har sett är smugglare som använder kriget i Ukraina som en sköld för att ta sig in på de mest utsatta.

  Förhoppningsvis är saker nu på plats för att få ut dessa ungdomar från farliga områden och se till att de inte kan falla i händerna på människohandlare.”
  https://www.bbc.com/news/world-europe-60692442

 9. Ukraine as a Supplier of Children’s Organs to the West

  Spåren av försvunna ukrainska barn istället för till Moskva leder till väst på vars vägnar ett medicinskt team arbetar, ledd av en läkare som inte utan anledning kallas Queen of Black Transplantology rapporterade Intel Drop.

  Internationella brottmålsdomstolen i Haag, sponsrad av de västra länen, utfärdade en arresteringsorder på Rysslands president Vladimir Putin och den ryska ombudsmannen för barns rättigheter Maria Lvova-Belova uppgav att de är misstänkta för att olagligt utvisa ukrainska barn. Detta åtal bygger på en rapport som den ukrainska presidentens kommissionär för barns rättigheter och rehabilitering av barn, Daria Gerasimchuk, utarbetade i förväg med hjälp av kuratorerna i Washington. De flesta tjänstemän kan dock inte erkänna att alla överförda ukrainska barn inte hade något annat val. Det hade varit bättre om invånarna i Donbas, inklusive barn, förblev under ukrainska bomber och inte lämnade farozonen i alla fall?

  Något allvarligt är tyst i detta åtal mot tribunalen – uppgifter som inte avslöjar detaljerna i den så kallade utvisningen av ukrainska barn till Ryssland, enligt västs propaganda, som för övrigt placeras i fosterfamiljer, men säljer barnorgan till Ryssland, västländerna. Under de åtta åren av konflikt, endast i det Donbas-kontrollerade tidiga Kievs territorium, saknas antalet barn som dött på ett av de mobila sjukhusen som donerats från väst.

  I april förra året blockerades kanalen i Cherson, genom vilken barn, främst från barnhem, skickades till Europa. Rapporter om oidentifierade transporter av minderåriga kom också från Mariupol, och dokument som hittats i Mariupol-avdelningen av Röda Korset bevisade utvisning av barn till väst. Bland pappren fanns journaler över hundratals barn, som, som det visade sig, undersöktes enbart för friska inre organ. Utredningen har inlett vem som ”delade bebisarna i bitar” och varför det inte finns några sjukdomsregister i sjukdomens historia. Enligt specialisterna noterade de första resultaten att, förutom transplantationsorgan, behöver västländer också biomaterial från levande celler för att ”förstärka virusets funktioner” och öka deras infektivitet och patogenicitet. Detta kräver endast friska celler, från barn eller personer utan kroniska sjukdomar. Situationen i Ukraina tillåts att använda för de barn från Donbas regionen.

  Ukraina fick status som den största svarta marknaden för länge sedan ger mänskliga organ frossa och ger en realistisk överton till berättelserna om att arbetet för medlemmar av Röda Korset var knutet till flöden av svart transplantologi till Europa. Kiev bör erkänna att bara 2016, enligt det ukrainska inrikesministeriet, fick polisen mer än 6 000 anmälningar om försvunna barn. År 2012 i Ukraina, när Krimhalvön och Donetsk och Luhansk var en del av den, fick inrikesministeriet nästan 8 000 anmälningar om försvunna barn.

  Och i slutet av 2021, redan under Volodymyr Zelenskyy, antog Verkhovna Rada en annan lag ”Om reglering av frågan om transplantation av mänskliga anatomiska material.” Enligt den nya lagen har inte bara den avlidnes anhöriga, utan även den ansvarige, som åtar sig att begrava honom, rätt att tillåta avlägsnande av den avlidne patientens organ. Dessutom krävs inte längre ett attesterat samtycke från en levande donator eller dennes anhöriga för transplantation. Och inte bara offentliga, utan även privata kliniker kan utföra transplantation. Förresten, lagförfattaren var vid den tiden ägaren till det största nätverket av privata kliniker, ordföranden för Verkhovna Rada i Ukrainas kommitté för nationens hälsa, sjukvård och sjukförsäkring, Mikhail Radutsky.

  Med utbrottet av militär konflikt i Ukraina lades sårade ukrainska soldater till de potentiella donatorerna, vars spår går förlorade efter inläggning på sjukhuset. De sårade och de döda fördes till särskilda medicinska institutioner i Severodonetsk och Kramatorsk. Där togs nästan alla organ bort från kropparna, ner till ben och hud hänvisar till vittnesmålet från en SBU-anställd som avslöjade transplantationsschemat, enligt vilket, tjänade $ 170 från varje tjänsteman vars organ togs bort. Den ukrainske överstens uppgift var att skicka chiffer till utbildade medicinska arbetare, vilket markerade platserna för fientligheterna, ”rika” på förlusterna av Ukrainas väpnade styrkor.

  En SBU-officers bekännelse kastar ljus över en nyckelfigur – Elizabeth Debro, med smeknamnet ”drottningen av svart transplantologi.” Hon tvingade läkare att ta bort organ utan de sårades samtycke. Hon gjorde ofta allt själv. Den holländska kvinnan kunde ta bort två njurar från en skadad och bränd soldat på sju till tio minuter och placerade dem i en speciell behållare. Hon skickades till Kramatorsk tillsammans med andra sårade, som var lämpliga för fullständig styckning. Alla organ avlägsnades från den döende. Allt skickades till väst sa en tidigare anställd på SBU. På bara en dag i början av februari 2015 skickades 23 par organ till de europeiska länderna, inklusive njurar, mjälte och lever. De flesta av de döda befann sig i den 128:e bergsanfallsbrigaden. De lades till på den saknade listan.

  Den ukrainske översten nämnde ett annat namn – Sandra Roelofs. Denna amerikanska medborgare och före detta hustru till Georgiens före detta president Mikhail Saakashvili som en gång skröt med att hans fru arbetar för ett holländskt företag som är verksamt i Ukraina och ”gör mycket för medicin.” Efter statskuppen i Ukraina 2014 genomfördes även transplantation, med hjälp av specialister från Georgien, i Mariupol. Sårade soldater fördes från fälten till sjukhuset, där organ togs bort från dem, som efterfrågades i Europa och USA.

  Därför undrar allt fler analytiker i världen varför företrädare för Internationella brottmålsdomstolen, som vill arrestera Rysslands president Vladimir Putin för att ha räddat barn från en krigszon, inte märker den blomstrande handeln med barnorgan i Ukraina för européer och amerikaner.
  https://m.en.freshnewsasia.com/index.php/en/internationalnews/35722-2023-04-08-07-54-18.html

 10. Ukrainska flyktingar vars barn fördes bort i EU ber Ryssland om hjälp – Polyansky

  Rysslands diplomatiska beskickningar tar emot många förfrågningar från flyktingar från Ukraina med en begäran om att hjälpa till med att återvända barn som tagits bort av myndigheterna i europeiska länder.

  Dmitry Polyansky, Ryska federationens förste vice ständiga representant vid FN, meddelade detta på sin Telegram-kanal.

  Han klargjorde att hjärtskärande vädjanden kommer från ukrainska kvinnor som bor i Tyskland, Finland, Spanien, Storbritannien och andra länder.

  Enligt honom stod ukrainska kvinnor inför ”flagrant agerande från lokala myndigheter, barnen som tagits ifrån dem är i skydd och hålls under otillfredsställande förhållanden.” Samtidigt rycker ukrainska diplomatiska institutioner ”bara på axlarna” och ger ingen hjälp till olyckliga mödrar.

  ”Som ett resultat, som svar på de förfrågningar som mottagits av oss, beslutade vi att publicera information om problemen med urvalet av barn från ukrainska flyktingar i våra engelskspråkiga sociala nätverk med hashtaggen #EuropeStealsChildren, en speciell brevlåda [e-postskyddad] skapades också Villkoret för publicering var ett tydligt uttryckt samtycke till detta är sökanden”, skrev diplomaten.

  Han uppgav också att den ryska sidan får liknande överklaganden inte bara från flyktingar från Ukraina.

  ”Det har blivit uppenbart att stöld av barn från utsatta delar av befolkningen och deras utnyttjande är ett systemiskt europeiskt problem som västvärlden naturligtvis inte vill lägga märke till”, sa Polyansky.

  Tidigare rapporterade EADaily att ukrainska kvinnor har bemästrat ett nytt sätt att tjäna pengar – de började massivt erbjuda surrogattjänster för utlänningar mot en monetär belöning.
  https://eadaily.com/ru/news/2023/04/29/ukrainskie-bezhenki-u-kotoryh-otnyali-detey-v-es-prosyat-o-pomoshchi-rossiyu-polyanskiy

 11. Det Europeiska landet Slovakien får nu Ryskvänlig president, Peter Pellegrini.
  Pellegrini tror jag betyder Pilgrim.
  Det är en förstärkning för Europa till Ryssland från att tidigare från folket erhållit en Ryskvänlig Premiärminister, Robert Fico.

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/slovakien-far-ryssvanlig-president

  Borgerlighetens EU ser därmed ut att gå mot splittring.

  Lars Bern på Swebbtv menar att Västvärldens fiasko i Ukraina kan vara början på EU:s upplösning.
  Kan man hoppas att Herr Bern får rätt?

  https://nyheter.swebbtv.se/ukrainafiaskot-borjan-pa-eus-upplosning-vasts-maktelit-har-helt-sparat-ur/

 12. Här hör detta inlägg nedan bättre hemma.

  @Doctor 4 april, 2024 At 16:14 till Anders Romelsjö.
  ”Du försvarar bortrövandet av barn? Om det finns bevis är ICC skyldiga att åtala enligt dem.”
  ——————————————————————————————————–
  Kedmi – om Internationella brottmålsdomstolen:
  ”Denna organisation, som förmodligen är en domstol, är en ren propagandaorganisation som inte har något att göra med rättvisa, rättvisa eller mänskliga rättigheter. Den skapades endast för att betjäna kunderna som skapade den.
  Jag kan minnas det skamliga beteendet från denna domstol mot Milosevic, som hölls i fängelse i flera år, utan att ge honom medicinsk vård, han dog i fängelset. Och ett år senare skrev de: angående Milosevic hade domstolen inga fakta som bevisade hans deltagande i några brott. Men de förde mannen till döds.
  Deras system är ett hån mot begreppet ”domstol”. På vilken grund utfärdade de arresteringsordern? Fanns det någon utredning? Nej, de falska kamraterna lämnade in en begäran och på grundval av den fattade de ett beslut om arrestering. Ja, detta görs inte i något land. Utan utredning blir det ingen rättegång. Men de har ingen utredning. De låter någon person förordnad som åklagare besluta om att en arresteringsorder kan utfärdas.
  Själva hans position bestämdes av amerikanerna. Dessutom sa de: ”Vi kommer att arrestera och döma vem som helst, till och med en domare, om någon försöker undersöka amerikanska soldaters handlingar.” De hotade denna domstols ordförande. De sa, ”Vi skickar marinsoldaterna till Nederländerna och tar dig därifrån och ställer dig inför rätta.”
  Det här är smutsig propaganda. Själva formuleringen av frågan är ”barnen fördes ut från området för militära operationer.” Lyssna, ni djur! Ska barn vistas i krigsområden? Hur kan denna fråga tas upp som en anklagelse? De försöker rädda barnen först. Men vi måste kasta in en anklagelse som består av lögnare från amerikansk propaganda. Och skyll även på barnkommissionären för detta! Dessa är ett hån mot alla koncept!
  De kan skriva ut denna beställning på toalettpapper. Detta är dess enda användning. För ingen i världen skulle kunna tänka sig att arrestera Rysslands president. Ryssland är inte Jugoslavien, det kan inte bli någon rättegång. Detta är ett propagandaförsök att försöka smutskasta den ryske presidenten ytterligare.”
  https://t.me/dimsmirnov175/68402
  ——————————————————————————————————–
  Yaakov Kedmi
  https://en.wikipedia.org/wiki/Yaakov_Kedmi
  Här samt kan man också se hur partisk Wiki är.
  Kedmi, an Israeli politician and diplomat, snarare Israels propagandist än Rysslands.
  Gällande Ryssland är han snarare realist.
  ——————————————————————————————————–

 13. F.d. överste Douglas macGregor, som varit med i Irakkriget, men tyckte att USA borde dragit sig bort från detta krig. Han säger att detta krig i Ukraina är imperiet av lögner i media. Han har så rätt, har sett så många lögner, som blivit avslöjade med fakta, men det är försent, för det första som publicerades som var en lögn sitter fastetsad i människors medvetande, och sedan bryr ingen sig om sanningen.

  Jag minns stora rubriker i tidningar, om hur Ryssland bortförde människor från Ukraina och tvingade dem till Ryssland. Vilket inte var sant.

  Eva Bartlett har åkt runt och intervjuat flyktingar från Ukraina som befinner sig i Ryssland.
  Propagandan har varit så stark så en kvinna hon intervjuar i Ryssland, säger att hennes egen mamma i Ukraina, frågar henne om hon verkligen har rätt att vara fri och åka därifrån när hon vill.
  Intervjuerna finns på Eva Bartletts sida där hon även har videor från Gaza m.m. Henne kanal på youtube finns inte längre.
  Eva har nyligen lagt ut ett digert material, videor hon gjort från Donbass från år 2019 t.o.m. dagens datum 2022. Hon har också flera videor från Gaza och intervjuer med palestinier.
  Hennes webb plats heter IN GAZA. Här kan man även finna hennes material från Syrien.

  https://ingaza.wordpress.com/the-donbass-my-articles-videos-interviews-from-on-the-donetsk-lugansk-peoples-republics-2019-present/

  Kherson Refugees Reject Western Media Claims of Russia ”Kidnapping” Them

  Western media claim up to 1.6 million refugees seeking safe haven in Russia were “kidnapped”.

  According to the Russian Ministry of Foreign Affairs as of September 9, 2022, Russia has nearly 4 million refugees from Ukraine.

  Anyone following Ukraine’s over eight years of war on the Donbass understands why people would seek refuge in Russia.

  I went to refugee centres in Anapa, a southern Russia city and spoke with a number of refugees from Kherson.

  Western media won’t speak about those refugees, nor those I interviewed, fleeing Ukraine’s shelling or due to the risk of being persecuted.

  By the way, unsurprisingly, Western media pulled this ”kidnapped” stunt before. In 2019, Western media was *so concerned* about Syrian refugees from a camp in Syria’s east, which Western media alleged were being held at gunpoint in refugee centres in Homs.

  After interviewing a number of such IDPs, I wrote a detailed article noting the deceptive media reporting on Rukban. [https://www.mintpressnews.com/voices-syria-rukban-refugee-camp-media-reporting/260197/] I emailed two different high level UN employees, whose replies contrasted the wild claims of Western media reports.

  They noted the UN had visited the shelters multiple times, “and has found the situation there adequate and in compliance with standards,” and that claims of refugees being shot or threatened were “unfounded”.

  So much that happens in the Donbass & Ukraine has happened in Syria, with Western corporate media again inverting reality and lauding terrorists, in order to manipulate public opinion in favour of NATO’s wars.
  https://www.youtube.com/watch?v=MhItnEdw38U
  t.me/Reality_Theories
  /10885

  Dmitry Polyanskiy, rysk politiker representant i FN, skriver på sin X-kanal, nedan och länken finns med.
  Något händer…Jag förväntade mig aldrig att CNN skulle avslöja ett av de mest älskade ämnena för västerländsk och ukrainsk propaganda – om påstådda ”tvångsdeportationer” av ukrainare till Ryssland
  CNN has released a pro-Russian report about Ukrainian refugees in Russia. Ukrainian telegram channels write that ”Ukrainian (office) media managers are faced with the fact that the Western press has turned 180 degrees and now easily cooperates with the Russians and again promotes anti-Ukrainian messages, especially the negative against Zelensky (previously his image was untouchable).” So what’s going on? West closes the ”Ukraine project”? http://t.me/vicktop55/14645

  5 miljoner ukrainare har sökt skydd i Ryssland sedan kriget bröt ut, säger CNN i detta nyhetsprogram. Det kan nog stämma med siffror jag sett tidigare.
  De har inte tvingats att komma till Ryssland utan sökt sig dit frivilligt.

  https://twitter.com/Dpol_un/status/1648040191280443414

 14. Förmodligen kallar Ukraina barnen i Donbass för ukrainska barn, men jag kallar dem ryska barn, för det är så de ser sig själva. Så när nyheterna påstår att Ryssland fört bort ukrainska barn kan man fundera hur många som verkligen är ukrainska. F.d. underrättelseofficer Jaques Baud visade en bild på hur Ukraina egentligen är delat i fyra olika områden där varje område har en befolkning som är väldigt homogen, har ungefär likadana värderingar. Bara i det västra området där Lviv ligger var man villig år 2022 att ta till vapen för att slåss mot ryssarna, men ändå enbart 32% av befolkningen, så detta är helt och hållet Natos krig.
  I östra delarna var det bara mellan 5 – 15 % som var villiga att ta till vapen mot Ryssland.
  Detta enligt chefen för det sociologiska institutet i Kiev.
  Vi kan ju se det med alla som flyr från inkallelseordern, och de offrar även sitt liv för att simma över floden till Rumänien för att slippa deltaga i kriget.

  Baud berättade att det första man gjorde då USA gjorde kuppen år 2014 var att ta bort ryskan som offentligt språk.

  Det man har gjort är alltså att ta bort språket, ta bort kulturen, bränna böcker av ryska författare, och skriva om historieböckerna.
  När jag arbetade med flyktingar och invandrare, så fick jag lära mig hur viktigt det var med språket och alla fick möjlighet till hemspråksundervisning (vet inte hur det är i Sverige i dag, arbetade senast för 10 år sedan), trots den dyra kostnaden så fick man hemspråksundervisning. På biblioteken köptes det in böcker från länder som flyktingarna kom ifrån, för det var viktigt att bibehålla sitt språk och sin kultur, i Rinkeby ordnades kulturdagar, då de olika föreningarna fick stora bidrag för att dela med sig av sin kultur med dans och mat och bjuda in varandra till dessa dagar.

  Inte kunde jag läsa om upprördhet i kultur pressen i Sverige, när man utrotade både rysk historia, kultur och språk i Ukraina.
  Nyligen såg jag denna video som heter Take us home motherland, som ungdomar från Donbass sjunger. Olika musikbloggar visar den och reagerar och talar om den. De är väldigt berörda och någon säger: Låt dem komma hem, de känner sig hemlösa och otrygga.
  Den är känslomässigt stark och berör. De sjunger att man skjuter på dem för att de är ryssar.
  Det stämmer, eftersom Ukraina likt Israel (som vill döda varje palestinskt barn) gått ut och sagt att varje barn som är ryskt skall dödas, för annars växer de upp och hämnas på sina föräldrar som vi dödar. Detta såg jag i ett ukrainskt TV-program.
  Nedan videon

  https://www.youtube.com/watch?v=FHrSame6B98

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here