Biden väljer Raytheons styrelseledamot general Austin att leda USA:s krigsmaskin

8
2517

Oförliknelige Rolf Nilsson har snabbt översatt en artikeln av likaledes oförlikneliga Caitlin Johnstone Biden väljer Raytheons styrelseledamot att leda den amerikanska krigsmaskinen.


Massmediernas rapport om att Biden-lägret har utsett före detta general Lloyd J. Austin III till nästa försvarsminister dämpar rädslan bland antikrigsaktivister att utnämningen skulle gå till Michele Flournoy, vilket många förutspådde.


Som numera har blivit en standardritual när man skriver om Bidens utnämningar till sin kommande regering, håller massmedierna en parad för att fira det faktum att Austin skulle bli den första svarta chefen för USA:s krigsmaskin. Samtidigt ignorerar man praktiskt taget helt att berätta om de mordiska agendor som han har främjat igenom hela sin karriär.

Som chef för centralkommandot kämpade Austin aktivt för att återuppliva Pentagons spektakulärt misslyckade program för att försöka beväpna ”rebeller” i Syrien för att bekämpa ISIS.

År 2014 stödde han immunitet för amerikanska trupper från åtal för krigsförbrytelser från Afghanistans regering.

Han hjälpte till att leda invasionen av Irak.

Han är medlem i samma privata kapitalfond, vilken investerar i försvarsentreprenörer, som Flournoy och Bidens val av utrikesminister, krigshetsaren Tony Blinken.

Austin är också ledamot i styrelsen för krigsprofitör-företaget Raytheon, dit han kom direkt efter sin militära karriär. Raytheon spenderar miljontals dollar om året på att aktivt lobba mot den amerikanska regeringen för att främja en politik som är fördelaktig för denna multimiljard-dollar vapentillverkningsjätte, vilket naturligtvis också innebär lobbyverksamhet för militär expansionism och interventionism. Den tidigare försvarsministern Mark Esper arbetade också för Raytheon och var under flera år verksam som en av de främsta företagslobbyisterna i DC under titeln ”Vice President for Government Relations”.

Och vet du vad? Jag säger: – Varför inte!

Allvarligt talat, varför inte? Varför skulle inte chefen för den amerikanska mordmaskinen komma från ett företag som har tjänat miljarder dollar för att underlätta krigsförbrytelser i Jemen?

Varför skulle inte den mest fördärvade och blodtörstiga regimen på denna planet få sitt moraliska förfall och blodutgjutning främjad av en professionell krigsprofitör?

Den militära masslakt som USA och dess allierade stått för har aldrig någonsin handlat om annat än makt och vinst, så varför inte vara ärlig om det?

Men varför stanna där? Varför inte göra Raytheon självt till försvarsminister? Beslöt inte högsta domstolen att företag i alla fall är människor? Gör Raytheon till försvarsminister, gör Boeing till utrikesminister, gör Goldman Sachs till finansminister, gör ExxonMobil till miljöminister (United States Environmental Protection Agency; EPA-chef), gör Amazon till CIA-chef och Google till chef för National Intelligence (Underrättelsetjänsten). Då skulle du visa upp ett helt ärligt ansikte på huvudet av det amerikanska imperiet.

Det är helt vansinnigt att vår värld domineras av krigsprofitörer, som aktivt driver på för mer våld och blodsutgjutelse, eftersom de tjänar pengar på att sälja de vapen som används för att begå brotten. Det är inte mindre ont än om plutokraterna skulle genomkorsa världen för att mörda människor och sälja deras skinn för pengar; samma antal människor skulle dödas för samma incitament för vinst. Ändå är det så att människor, som skulle rygga tillbaka av skräck över den tanken, inte bryr sig ett dugg om det faktum att samma sak händer med mäktiga företag som Raytheon.

Den enda stora skillnaden mellan den amerikanska krigsmaskinen och ett band av beväpnade skurkar som mördar människor för pengar är att den amerikanska krigsmaskinen gör det i mycket större skala. Så länge det händer finns det ingen anledning att låtsas om något annat. Förhoppningsvis börjar folk titta bakom imperiets smiley-ansiktsmask och börjar få upp ögonen för det blodbestänkta ansiktet under det.

Föregående artikelDesinformerar Lars Bern om klimatet?
Nästa artikelÄnnu ett steg närmare den brutala krigsorganisationen Nato
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Austin var mannen som fick sig tilldelat 500 milj. dollar för att träna moderata halshuggare och för de pengarna nådde han upp till fem stycken. Med den effektiviteten kan omvärlden känna sig lugn, eller hur ?

  Skämt åsido, med de uppgifter vi har måste Austin ses som ett bättre val än Flournoy om hon nu var alternativet. I dessa sammanhang är ideologiskt drivna exceptionalister de allra farligaste. Men eftersom Austins specialitet är krig i Mellanöstern är det att befara att läget där kan förvärras. Syriens permanenta delning kan bli målet för dessa personer, enligt gammalt mönster: Om total dominans inte kan uppnås delas landet likt Korea eller Vietnam. Och då tänker jag inte på Idlib utan de östra landsdelarna där vatten, olja och odlingsmark finns.

  • Det räcker inte, han och USA tränade flera tusen ”halshuggare” i Syrien vilka USA sedan skeppade till Xinjiang för att åstadkomma ett regimbyte. Antalet exakt är okänt, men mellan 2,000 till 3,500 har nämnts. Kina letade reda på dom och internerade som i högsäkerhetsfängelser. Där försöker man avradikalisera dom, dom slussas sedan via ytterligare avradikalisering i tre nivåer vidare till yrkesutbildning, och återintegreras i samhället. USA propagandan har kallat det ”omskolningsläger”, men hundratals, om inte tusentals, vanliga medborgare har på så sätt undvikit att bli nedskjutna, knivskurna, huggna, bombade, lemlästade eller dödade av dessa USA utbildade terrorister. USA kallar att rädda dessa vanliga medborgare undan terrorismen för ett brott mot Mänskliga Rättigheter. Som jag ofta sagt, vi stoppade inte ondskan 1933, låt oss inte göra om misstaget idag.

  • Jag håller inte med att det finns alternativ. I amerikansk ”demokrati” ställs likt i sovjet en osynlig maktelit upp här två kandidater som innevånarna får rösta på. Båda valda för att vara lydiga lakejer mot de som utser dom om dom väljs. Nämligen USAs rustningsindustri och vad vi kallar Den Djupa Staten. Det går inte att avsätta dom, och inget inflytande på deras beslut tillåts, och folkets opinion, åsikter och handlingar styrs kraftfullt med propaganda genom media. Samma sak gäller svensk ”demokrati”.

 2. Vad som bättre är, är att Biden knappast blir president.
  18 delstater med Texas i spetsen har stämt PA,GE,WI och MI för valbedrägeri.
  Utan total transparens därifrån lär dessa stater aldrig erkänna Biden som laglig president.
  Man utreder familjen Bidens ekonomiska kopplingar till främst Kina.
  2/3 av amerikanska folket anser att valet innehöll ett stort mått av valfusk.
  Christoffer C Miller har rensat i militärledningen, idag läser jag om att han vill minska arméns bidrag till CIA, ett första steg mot avvecklingen av deep states verktyg.
  General Michael Flynn uttalade sig igår om att Donald Trump kommer att bli nästa president, tror inte att han skulle vara så tvärsäker utan att ha på fötterna.
  Om inte Scotus gör jobbet, lär armen göra det.

  • När elektorerna har röstat på måndag blir valet avgjort, och när Biden svärs in den 20 januari är resultatet etablerat och valet avslutat. Så ser det i alla fall ut just nu. Vad som kvarstår är ett stort antal allvarliga frågor. I ”demokratin”, som den tillämpas, ges väljarna, precis som i Sovjet, bara möjligheten att rösta på en av ett fåtal eller här två kandidater. Vad om båda är skurkar? Vad om båda kandidaterna är lakejer till en osynlig maffia, vad vi kallar Den Djupa Staten, som alltså i verkligheten styr, inte de valda. Det gäller även i Sverige. Valfusk och misstag, absolut, men i vilken utsträckning och hur påverkade det valet nu i USA eller i annars i Sverige. USA valet har klart demonstrerat hur propagandan och censuren påverkar och styr val. Hur påverkas valen i Sverige. Är Biden’s förmenta ”ekonomiska kopplingar” till främst Kina val propaganda? Om dom gör om valet, blir det rätt då? Trump regimen blev en katastrof för USA. Trump skulle vända handelsunderskottet, men det ökade med 70%, bara sista året hittills med 52%, exporten från Kina till USA ökade 46% senaste året hittills, tarifferna skulle ta hem jobben, det blev tvärt om, en tsunami av konkurser och jobbförluster, att stoppa chips till Kina blev att stoppa inkomster till USA företag, och nu utvecklas Kina egna chips så inkomsterna kommer inte tillbaka. Sedan har vi kravaller, upplopp, våld och motsättningar, en revolution hotar med inbördeskrig, och det är inte omöjligt att armen tvingas ta över. Lägg till hur otroligt inkompetent covid pandemin har skötts.

   • Tror inte att Trump väntar på elektorvalet.
    Han låter processerna i SCOTUS ha sin gång först, går det inte hans väg där utlyser han Martial Law i de delstater där valfusket varit värst.
    Flera höga militärer har redan bett Trump om den åtgärden men verkar som att han vill låta civilsamhället ha sin gång först.
    Vid en sådan order kan inte elektorvalet genomföras men militären får återställa den konstituniella ordningen.

    • Det är väl redan ett faktum att Trump inte tänker vänta på att elektorerna röstar. Han har redan gått direkt till HD, och organiserat en republikansk mobb från olika republikanska delstater. Han tror att de domare han tillsatt skall hjälpa honom nu, men de som kan USA tror inte det går. Han är desperat att genomföra sin konstitutionella statskupp, alltså en palats-statskupp eller palatsrevolution för att som vilken diktator som helt ta makten. Det är heller inte alls uteslutet som du säger att han kommer att försöka sig på en militärkupp, alltså som du säger, att utlysa Martial Law för att genomföra den, precis vad USA har iscensatt i så många andra länder. Dels tror jag inte militären kommer att våga, och dessutom inte tillräckligt av militäre. Man brukar avrätta sådan förrädare. Dessutom vore det rena avtryckaren, ”skottet i Sarajevo”, för att tända ett rent inbördeskrig. Skulle han våga att ta steget då tror jag mer på en utveckling likt Nicolae Ceausescu i Rumänien 1989, likt Trump en makthavare som strävade efter totalitär lydnad och underkastelse. Hittills har inge bevis presenterats för valfusk, vilket in te alls utesluter det. USA har ju visat sig vara mästare att manipulera och styra val i ”demokratier” genom olika påverkansmetoder, även i Sverige. Det är ju mycket tydligt att media manipulerats nu i USA, vilket ju även sker regelmässigt med media i Sverige.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here