Black Mountain Analysis:: Ukrainas attacker på Ryssland kan förstås

8
1159

 

Upphittat och översatt av Rolf Nilsson som skriver att ”Nedanstående är en del av en analys gjord av Aleks på Black Mountain Analysis, 1/9 2023, om kriget i Ukraina och det större geopolitiska spelet”. (ö.a.)

Rolf Nilsson

Källa:  https://bmanalysis.substack.com/p/geopolitics-update-i?utm_source=post-email-title&publication_id=1105422&post_id=136611068&isFreemail=true&utm_medium=email

_______________

Först av allt vill jag(Aleks)  betona följande: Väst skulle aldrig låta Ukraina vinna eller uppnå territoriella vinster mot Ryssland. Inte bara de gamla ryska territorierna utan även de nyligen anslutna konstitutionella territorierna i det forna Ukraina. Varför inte? Jag har förklarat det många gånger. Då skulle vi alla dö. Det finns inget intresse för det i väst. Under en tid, och jag förklarade det också, försökte väst utlösa en intern kollaps i Ryssland där man kunde ta över protester (som man alltid gör) och sätta in sin egen protestledare och ta över ledarskapet i Ryssland. Därmed undviker man aktiveringen av en nukleär vedergällningsattack mot väst.

Ja, det är fortfarande förhoppningen. Väst anpassar hela tiden sin strategi efter situationen på marken. Men så länge det finns en stabil och ohotad regering OCH en stödjande allmän opinion i Ryssland, skulle västvärlden ALDRIG tillåta Ukraina att uppnå några territoriella vinster som skulle vara betydande. Förutsatt, naturligtvis, att Ukraina ens skulle ha förmågan att göra det, vilket det inte har.

Om väst t.ex. hade tillhandahållit betydligt fler och bättre vapen långt tidigare, inklusive utbildad personal, skulle Ryssland helt enkelt ha ökat sina egna resurser till kriget. Ryssland strider för närvarande med ”tillräckliga” resurser för att uppnå SMO:s mål. Man strider uppenbarligen inte med sin fulla militära potential, som för närvarande INTE behövs så länge Ukraina fortsätter att ta livet av sig på ett samordnat sätt.

Tja, många ord för att säga en enkel sanning. Västvärlden dödar för närvarande avsiktligt Ukraina. De vet att landet så småningom kommer att återgå till Ryssland, åtminstone en stor del av det. Resten kommer att delas mellan grannarna, vilket är ett stort giftpiller för EU. 😊

Att förvara män och materiel i alla relevanta industri- och infrastrukturbyggnader säkerställer att Ryssland kommer att tvingas förstöra det. Vilket bara tvingar det att återuppbygga, särskilt i de delar som kommer att gå till Ryssland (Från väster om Kiev ner till och med Odessa och gränsen till Transnistrien). Låt så många ukrainare och ryssar som möjligt döda varandra. Kommer du ihåg giftpillret som Ryssland tvingas svälja?

Jo, denna brända jordens politik UTAN ett militärt värde är en krigsförbrytelse och ett brott mot mänskligheten. Dessutom rent mord.

Detta är redan känt. Jag har skrivit det många gånger. Jag ville bara belysa de ytterligare faktum att väst håller Ukraina kvar i spelet men med den tydliga avsikten att det definitivt inte kan vinna något konkret. Dess enda syfte är att enbart tömma sig självt mot ett Ryssland som också tömmer sig självt.

Detta fungerar uppenbarligen och det är en segerfaktor för väst. Man bör bara komma ihåg att den stora motstrategin MOT väst för närvarande utspelar sig samtidigt. Se Afrika, BRICS, De-Dollarization och kampen för självständighet i många länder världen över.

Därefter vill jag diskutera flera andra vektorer för västs framgångar.

De ”ukrainska” drönarattackerna mot Moskva är inte värdelösa. Många betraktar dem som helt värdelösa nålstick. När det gäller direkt skada är de det. Problemet ligger någon annanstans. Dessa nålsticksattacker får också följande att hända:

De tvingar Ryssland att flytta resurser från det ukrainska slagfältet till alla typer av infrastruktur och civila anläggningar över hela sydvästra Ryssland. Den ryska regeringen är skyldig att skydda sina medborgare. Även om några civila då och då dör här eller där, är det outhärdligt. Det skulle skapa en protestpotential inom civilbefolkningen. Inte omedelbart, men över tid.

Därför måste ett stort antal luftförsvarstillgångar och anti-drönarvapen, som skulle vara avgörande för att täcka den 1 000 mil långa frontlinjen i Ukraina, omdirigeras till alla typer av civila och militära anläggningar över hela sydvästra Ryssland.

Attackerna mot både civila och militära flygplatser på ett betydande djup i Ryssland visar att luftförsvarstillgångar och radar måste omdirigeras. Och tro mig, inte bara tillgångarna är begränsade utan, vilket är mycket viktigare, de högt kvalificerade operatörerna av dessa tillgångar är begränsade och de behövs vid frontlinjen.

Ryssland kan hantera detta. Jag vill bara belysa för er varför väst gör dessa nålstick. Väst är inte dumt, även om många skulle vilja höra det. Strategin är korrekt, med de begränsade resurser som Ukraina har för denna typ av avledande manöver. Kom ihåg att logistik är allt och avledning är ett sätt att överanstränga fiendens logistik. Vilket leder mig till den andra vektorn.

Ryska oljedepåer

”Ukraina” attackerar från tid till annan framgångsrikt ryska oljedepåer, pipelines och annan infrastruktur. Särskilt på Krim och i Svartahavsregionen. Dessa är också nålstick men man bör inte avfärda dem. I början skedde bara ett fåtal av dem. Men med tiden har ett betydande antal oljelager/depåer på och runt Krim förstörts. Det handlar inte om olja eller bränsle. Ryssland har tillräckligt av dessa resurser (mer än tillräckligt). Det handlar om att lagra tillräckligt inom ett operativt avstånd från frontlinjen och även Krim. Att lagra det är grunden för att använda det på ett rationellt sätt på slagfältet.

Nu är den ryska infrastrukturen, precis som den ukrainska, mycket redundant (finns i överskott, ö.a.) på grund av sovjetiskt tänkande. Vilket är bra. Men dessa nålstick sätter ändå press på den civila sidan. Armén kommer alltid att ha tillräckligt med olja och bränsle. Problem uppstår om den civila sektorn kommer att drabbas till exempel på Krim, Krasnodar eller Rostov för att kunna ge tillräckligt till armén. Vi är INTE där ännu. Men om konflikten fortsätter under en längre tid och de ukrainska långdistansattackerna ökar, vilket de gör, KAN en sådan situation uppstå. Vilket naturligtvis återigen bidrar till strategin att försöka få det ryska ledarskapet att kollapsa. Det är förgäves, men jag vill ändå lyfta fram att strategin INTE är dum.

Logistiken kompliceras med förstörda lagringsanläggningar. Problemet är att om ett sådant lager förstörs kan det inte återuppbyggas särskilt snabbt. Det tar tid att bygga så stora anläggningar. Och den ekologiska sanering som är nödvändig innan återuppbyggnaden är skrämmande. Marken måste rengöras innan återuppbyggnaden kan påbörjas. Även under krigstid kan jag tänka mig att en sådan process kan ta ett drygt år, men jag är inte helt säker. Och det förutsätter att det finns tillräckligt byggkapacitet, eftersom en hel del andra infrastrukturprojekt är på gång. Du ser, återigen, logistiken.

Återigen, för att skydda sådana anläggningar behöver man luftförsvarsradar, luftförsvarsutrustning, anti-drönarutrustning OCH utbildade operatörer. Dessa ska vara utspridda över hundratals potentiella mål i sydvästra Ryssland. Jag kan berätta för er att den uppgiften är rena skräcken. ”Ukrainas” (västs naturligtvis) strategi här är inte dålig. Båda parter försöker göra varandras luftförsvar uttunnade geografiskt.

Föregående artikelUSA:s krig utan slut
Nästa artikelEn konspirationsteori. ”Eftersom okunnighet är styrka”.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Det är den ryska armén som står inne i Ukraina, Ryssland har överfallit Ukraina. Det är inte Ukraina som anfaller Ryssland.

  Om bara den ryska armén lämnar Ukraina upphör kriget.

  • Saken är den att dagens Ukraina måste ommöbleras och det rejält.
   För det första ska Ryssland avsluta jobbet – rensa ukrozionazi. Glöm inte också att Odessa ska förenas med moderlandet. Likaså Transnistrien. Vid det laget har kriget upphört helt.

   När det är klart så börjar fas 2 (s a s) i Operation Z. Se till att Nato drar sig tillbaka till 1997-års gräns. I bästa fall skulle Nato rämnas i sin egen ukrozionazi dynga. Om inte så militär-tekniska medel sätts till verket för att tvinga krigsallians att dra sig till baka till 1997-års gräns.

   https://thealtworld.com/scott_ritter/ukrainian-breakthrough-or-bust

 2. Rolf, ett stort tack för din ”uppsökande verksamhet” som ger bra resultat.
  Aleks på Black Mountain Analysis, gör enligt min smak de bästa analyserna och lägger fram dem på ett enkelt, tydligt elegant sätt. Jag håller med om att strategin USA använder INTE är dum. Den psykologiska nedbrytningsmetoden att långsamt gräva sig in i den s.k. fiendens ”hjärna” och på alla möjliga vis försöka omprogrammera och försvaga den, har USA faktiskt lyckats med i ”demokratins namn” sin fascistoida ideologi, som härskat, härskar och utvecklas efter behov. 
  Enade Ryssland, Putins parti har bäddat för
  ”vad som komma ska” ….?!

  Säkert är att det tär i ryska maktens kärna, lika säkert är att det tär vart än USA har sin ”hjärna”…inget land vill riktigt sitt folk värna där makteliten förespråkar kapitalismens stjärna.

   • Peter, aj aj aj…Ryssland är nästan en religion inom mig som den ateist jag är och kommunist, då menat landets rika historia och kultur, också den en gång i tiden folkliga politiska viljan att resa sig upp mot och krossa inhemsk som utländsk tyranni 1917-22, i den revolutionära ryska styrkans anda, samtidigt ge näring till andra revolutionära folk. 

    Putins parti, Enade Ryssland, har blivit tvungna att ta förändringens väg, så bestämde Putin, annars överlever inte Ryssland och överlever inte Ryssland då faller hela världen samman, var så säker Peter och du ska veta att jag som kommunist har haft en stark tro i Putin sedan början av 2000-talet. En tro om att Putins Ryssland kommer resa sig upp ur den Sovjetiska askan och sätta den västerländska imperialismen —On fire!
    Där är vi nu.

    Ryssland vet hur jag tänker, åtminstone från 5 år tillbaks, SÄPO vet också från 1960-talets slut men det är oväsentligt eller hur?

    Peter, jag godkände öppet på alla politiska sidor jag var verksam i, hur glad jag blev när Putin äntligen tog beslutet i februari 2022, tack vare Ryska Federationens Kommunistiska partis uppmaning om direkt agerande, att skydda de förtryckta rysktalande folket i Ukraina där ett folkmord pågick.

    Gjorde du det?
    Mitt godkännande står kvar.
    Backa och läs mina kommentarer så får du kanske en tydligare bild av hur jag tänker.
    https://youtube.com/watch?v=Q73xkYXm9P4&si=wn1nEdqr3gt91cAX

 3. Mycket bra artikel.
  Det ger en förståelse över Ukrainas strategi att det är inte främst är landvinningar som är det primära just nu utan att slå mot logistik och skapa brister för de ryska förbanden.
  Samma strategi som man använde i Kherson på västra sidan av Dnepr där det till slut blev en ohållbar situation för de ryska soldaterna och reträtt blev oundviklig.

 4. Läste just på Voltaire.net
  ”Wagner-gruppen, som ägs av Yevgeny Prigojine, leddes av en rysk beundrare av det tredje riket, Dmitri Outkin. Kreml har just eliminerat honom efter en intern sammandrabbning som av västerländska medier karakteriserades som ett kuppförsök.”
  Outkin var tydligen med i flygkraschen
  Meyssan tycks alltså antyda att Kreml låg bakom kraschen?
  https://www.voltairenet.org/article219657.html
  Jag fann ju tidigare uppgifter på en rysk webbsida av obedömbar tillförlitlighet som berättade att två presumptiva köpare av planet hade beretts tillträde till det för att inspektera det och planet påstods ha stått rätt åtkomligt på flygfältet.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here