Bra att offra tusentals Ukraina för att rädda Bakhmut?

1
982

https://www.youtube.com/watch?v=wKmWbjyjA6Q

Föregående artikelBör vänstern omfamna nazisterna i Ukraina?
Nästa artikelVarför sponsrade vår feministiska regering Natopropaganda?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

1 KOMMENTAR

 1. Flyktingar från Soledar berättar att de varit gömda i bombskydd i källare i 8 månader. De gick bara ut för att hämta regnvatten och ved, annars stannade de där hela tiden.
  De såg många polacker, engelsmän och amerikaner.
  Det är vad Douglas Macgregor sagt ett bra tag nu, att dessa nationaliteter dominerar på slagfältet.
  De normala ukrainarna försöker på olika sätt slippa deltaga i detta krig, som inte är deras krig.

  Som Valentina Lisitsa sa: Detta är ett krig mellan normalt tänkande människor och fascismen. Hon vill inte säga mellan Ukraina och Donbass, då hon som ukrainare stöder Donbass och vet att flera som fortfarande har sitt hem i Ukraina också stöder Donbass. De kan inte säga något, då de blir torterade och i lindrigaste fall fängslade, annars avrättade.

  De berättade vidare när de skulle fly från Soledar blev flykting konvojerna bombade av Ukraina med vit fosfor (jag minns då Turkiet använde vit fosfor ett kraftigt fördömande, men Ukraina verkar kunna begå vilka brott de vill utan någon lyfter ögonbrynet)
  De är tacksamma mot Wagner gruppen som hjälpte dem att fly och de har förts till en säker plats i Ryssland för tillfället. Vi stod på kanten mellan liv och död. Ukrainarna när de drog sig tillbaka de vände sina vapen mot civila byggnader och sköt sönder så många de kunde.

  Soledars invånare berättar hur de levt under ockupationen av Ukraina. De betedde sig väldigt dåligt, de sköt mot civila, bombade oss. Just det bombade och sköt mot oss ingenting blev kvar av staden.
  Så många drogpåverkade, de kom med dessa ögon alla höga. Hee, hee, ha, ha de stod och skrattade, hur kan man tala med en sådan person?
  Vi såg när de lämnade, hur de sprang iväg och alla husen hade blivit rånade, brutit sig in i dem och allt hade tagits ut.

  Flera berättade om hur skickligt Wagnergruppen tog dem ut ur Soledar, från plats till plats och tog först de äldre, handikappade, barn och kvinnor

  Ukrainarna som lyckats ta sig ut ur Soledar beskrev Wagner gruppen som utomjordingar, som kunde se genom väggar, gå genom väggar, verka vara på en plats och i nästa stund på en helt annan plats.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here