BRICS-pub – En Multipolär kväll på Teater Tribunalen. Kom, lyssna, diskutera, ha kul!

13
2153
BRICS. Foto VCG. Global Times

BRICS-pub En Multipolär kväll på Teater Tribunalen

Tisdag 20:e juni kl 19 på Teater Tribunalen Hornsgatan 92, Stockholm.

Fler och fler länder överger dollarn som reservvaluta. Dollarhegemonin är hotad.
Går världen från att vara unipolär till multipolär? Är det en ny världsordning vi upplever? Inte minst många afrikanska länder stöder nya ekonomiska samarbeten utanför USA och väst. Vad kommer detta innebära för Sverige? 
Om detta måste vi prata, eftersom vi inte kan läsa om det i våra medier.
Därför bjuder vi in till BRICS-pub på Teater Tribunalen tisdagen den 20:e juni kl 19. BRICS är en
förkortning för de länder som ingår i en stor och växande samarbetsorganisation: Brasilien,
Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika.
Talare och samtalsgäster: Kajsa Ekis Ekman (journalist och författare), Katarina Stensson,
(partiledare Piratpariet) Andi Olluri (dietist och debattör)
Moderator: Richard Turpin
Diktläsning: Håkan Julander
Compact Disc Jockey Filip Lindström spelar multipolär musik.

Arrangörer: Dissidentklubben, Teater Tribunalen, FiB/Kulturfront avdelning 5
(Stockholms län, Södermanland och Gotland).

Detta är bara början. Till hösten planeras flera pub-kvällar där varje kväll ägnas ett
enskilt BRICS-land med representanter som företräder både landets politik och
kultur.
Bem-vindo! Dobro pozhalovat! Svaagat! Huānyíng! Siyakwamukela!

Föregående artikelPutin och vad som verkligen betyder något på schackbrädet
Nästa artikelToppmötet i Brasilia: Lula och Maduro återupptar den regionala integrationen
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

13 KOMMENTARER

 1. Macron har skickat en förfrågan till Sydafrika, att få deltaga i BRICS mötet i augusti. De har inte svarat ännu.
  Han vill att de skall fängsla Putin, och de har sagt att de inte tänker göra detta.
  Macron är en super falsk, opålitlig person, så vad betyder det att han vill vara med.?
  Kan han som Frankrikes president, påverka arresteringen om han är där på plats.?

  • Macron vill synas vara en ny Charles de Gaulle, utan att ha dennes intellekt, erfarenhet, pondus eller förankring hos det franska folket. Sådana är alla våra ledare i Väst numer. De är ”wannabes”. Man kan inte förvänta sig något annat i ett döende imperium eller bland imperiets vasaller.
   Macron ser naturligtvis, liksom ytterligare en del vasalledare, att BRICS-ländernas samlade ekonomi är större än summan av USA:s, EU:s och Japans ekonomier. Han ser också hur G7 krymper, relativt sett. Han såg till och med år 2019 vad NATO är: ”Nato är en hjärndöd allians”. Han ser kanske också hur ansökningarna till BRICS ökar och hur en egen bank (NED) håller på att skapas. Men lika lite som Frankrike lämnat NATO, lika lite kommer Frankrike att ansöka om medlemskap i BRICS. Det är länder som Mexiko och 18 andra länder i det globala syd som ansöker om medlemskap. Länder med skräpstatus, som Frankrike och Sverige kommer ännu ett antal år att förstärka sin skräpstatus.

   https://www.youtube.com/watch?v=sXR4e0tcdBo visar Henrik Jönsson tydligt på Sveriges nuvarande tillstånd, och i Macron:s Frankrike är det inte bättre.

   • Tyvärr inga bra ledare i Väst,
    En f.d. NATO-rådgivare och schweizisk underrättelsetjänst Jaques Baud, har också sagt att det är oroväckande med alla omogna politiker i EU (Jaques Baud är en vänlig man, så att säga att politikerna i EU är omogna var en vänlig kommentar, som jag skulle tolka hårdare), som snabbt drar slutsatser utan en ordentlig utredning om skuldfrågan ex. i Butja och järnvägsstationen, själv tror han att det är Ukraina och inte Ryssland som bär skulden för dessa händelser, men säger att man kan inte vara helt säker innan en oberoende utredning är klar.

    Baud tror också att Ryssland totalt förlorat förtroendet för väst, och därför nu enbart kunde förlita sig på att få en militär seger, som skulle kunna ta Ukraina till förhandlingsbordet. Vilket skulle vara svårt då han inte tror att England och USA vill ha fred.
    Jacques Baud sa i en intervju, att ryssar kan ta beslut men lämnar aldrig förhandlingsbordet. Han menade att det är ett stort misstag som Väst gör när det gäller Ryssland, att man tror att ett beslut som de tar är definitivt. De är alltid redo till förhandlingar.

    När det gäller Butja så kommer nog våra media att tiga om den nya informationen som kommer fram. Nedanstående har dock hänt sedan det var en huvudrubrik i vår media.

    Adrian Bocquet var en fransk hjälparbetare som ville hjälpa Ukraina, men hamnade med Azov nazisterna och såg deras krigsbrott och gick över till Donbass och Ryssland. Ukrainska nazister försökte mörda honom när han var i Turkiet för att förlänga sitt visum. Han blev inlagd på sjukhus med svåra knivskador, dödliga skador. Han kommer att vittna om att det var Ukrainska Azov som utförde massakern i Butja, svensk media tiger.

    Han har ansökt om ryskt medborgarskap, kan inte återvända till Frankrike, då han hamnar i fängelse för hans stöd till Donbass. Han har ett minderårigt barn kvar i Frankrike som det blir svårt att träffa.
    Hans öde delas med många sanningssägande personer, de har drivits på landsflykt från sina hemländer i Europa.

    Från en intervju med Adrian Bocquet till publikationen ”Voice of Truth”:

    ”Jag var i Bucha (direkt i själva staden), jag bevittnade denna iscensättning med lik; och såg hur de placerade flera lik på ett ställe för att få dem att tro att det fanns många döda. Jag har sett det med mina egna ögon och har till och med varit med om många prövningar om det.

    Vill du veta sanningen [första hand]? Diskutera dessa frågor med befolkningen i Bucha – de förklarar för dig att detta gjordes av ”Azov” och SBU-officerare, som tog livet av civila, för att sedan skylla på den ryska militären för dessa brott … I själva verket , dödade de sina egna ukrainska bröder även för det faktum att de gav vatten till den ryska militären… Syftet med allt detta är att dra till sig uppmärksamhet och sympati från väst och USA, att demonisera ryssarna för att visa dem som hänsynslösa djävlar, och ukrainarna som olyckliga offer. Det vill säga, poängen var att fördela rollerna på scenen: det här är dåligt, och det här är bra …

    Ett annat bevis på att Bucha är en iscensättning: Frankrike och några andra länder skickade en speciell kriminalpolis [till Ukraina] för att genomföra en utredning och ta reda på vem som dödade dessa civila. Som ett resultat hittade kriminaltekniska experter runt om i världen inga bevis för att ryssarna var inblandade i dödandet av dessa civila.”

    @ukr_leaks_eng

   • Fransmännen styrs av borgerlighetens diktat som i så många andra Västländer.
    Däremot tror jag franska folket är allmänt positiva till Ryssland.
    Liksom många i Tyskland.
    Men det hjälper föga när borgaren har makten i sitt grepp och bestämmer hur landets förhållningssätt till Ryssland ska vara.

    Jag har i varje fall min inställning klar.
    Inte en enda kvadratmeter rysk jord får tillåtas erövras av den Västerländske borgaren.
    Det är Rysslands och ryssars plikt att försvara fosterlandet Rådina.

    Östra Ukraina tillhör inte USA, EU eller Västvärlden.

 2. Macaroni var sent ute med sin ”förfrågan”. Sista datum för OSA för att delta på mötet var 1 juni 2023. Sydafrika ska och behöver inte ens bemöda att svara bankirvampyrens springpojke. Först då Frankrike blivit kandidat till BRSICS medlemskap kan frågan om att bjuda in herr Macaroni bli aktuell.

 3. ”BRICS-pub – En Multipolär kväll på Teater Tribunalen. Kom, lyssna, diskutera, ha kul!”

  Det där lät verkligen intressant.
  Bra initiativ!
  För svårt för mig att komma men om det varit inom räckhåll hade jag varit given gäst.

  Hoppas verkligen det här blir lyckat.
  ”Ha roligt” tror jag är en bra inriktning och publiklockare.
  Någon med humor i panelen kan göra underverk.

  Ser fram mot recensioner här på Global Politics.

 4. Macron är ju HELT skruvad. Trodde han på allvar att de fanns MINSTA lilla chans att få närvara vid BRICS mötet, under dom alla rådande omständigheterna som är/varit med Ukraina krisen. Vadå Frankrike eller Macron kan gripa Putin om dom närvarande? Var det menat som skämt kanske/ ironisk liknande?Självfallet är svaret nej om nån på allvar kanske tror det. Roligt skämt

 5. Mötet är i Sydafrika. INGET av västländerna kan gripa Putin på något som helst sätt. Även om denne högst korkade Macron och Frankrike närvarar, vilket jag finner osannolikt. Men de kvittar, även om Frankrike närvarar, de finns inte MINSTA lilla möjlighet att gripa Putin där. Och Frankrike skulle ALDRIG ens testa detta heller även om man närvarar. Jag lovar att detta gäller. Medierna är korkade lyssna EJ på dessa. Lovar 1000procent att fallet är så om någon kanske tvekar

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here