Brysseleffekten och internet– så vill EU reglera vår digitala tillvaro! Seminarium tisdag 21/11 kl. 19. Kom!

5
603

Seminarium den 21/11 19:00 på Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40.

Arrangör: Folkrörelsen Nej till EU Storstockholm. 

Anmäl dig för att garantera plats till: .

Ta buss 2 (t.ex fr Slussen) mot Sofia) eller buss 57, 66 till Sofia (ändhållplats).
Buss 59 och 76 till Ljusterögatan/Malmgårdsvägen ligger också nära.

_______________

Yttrandefriheten på nätet regleras steg för steg och EU är en pådrivande kraft i denna förändring, med flera nyligen genomförda lagar och nya förslag till ytterligare lagstiftning.

En av de viktigaste förordningarna är den om DSA (Digital Services Act), som bl. a ger EU rätten att tvinga stora plattformar att avlägsna inlägg som bedöms som ”propaganda”.

Hur ser de lagstiftningsförslag ut som genomförts under den senaste mandatperioden och som planeras framöver, vilken effekt kommer de att ha på möjligheterna till ett fritt åsiktsutbyte på de digitala plattformarna inom och utom EU och vilka möjligheter har vi att påverka besluten?

Mattias Bjärnemalm, sakkunnig för digitala frågor i EU-parlamentets Greens/EFA-grupp kommer till Solidaritetshuset den 21/11 klockan 19:00 för att berätta mer om dessa allvarliga inskränkningar i yttrandefriheten.

 

Föregående artikelMoskva kritiserar nederländsk domstol för en politiskt motiverad dom i MH17-rättegången
Nästa artikelSionistisk terrorism? 
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

5 KOMMENTARER

 1. Propaganda på sociala plattformar?

  Ska bli intressant att få veta mer om.
  Men hur är det med propagandan som levereras via SVT. Är det inte lämpligt att även den begränsas? Ska staten och SVT ha monopol på åsikter, information och värderingar och vad som är fakta eller inte.
  På SVT 2 levererade man på kvällen en ”tysk” dokumentär om Maidan upproret 2014, där vissa personer fick framträda och uttala sig om vad som hänt. Man vet inte vilka de är och varför de fick framföra sig och sina ”ÅSIKTER” och sin syn på händelserna. Det enda som slog mig var att det var en partsinlaga av ren propaganda mot Ryssland. Vilket var själva uppsåtet
  Vissa omständigheter förtegs helt, andra viktiga element till kunskap och kännedom uteblev, medan andra lyftes fram. Varför köper SVT in en sådan skit- dokumentär. Inte ett ord nämndes om att det var en planlagd fascistkupp iscensatt av USA och man nämnde inte ett ord om Aidar regimentet, Azov-bataljonen eller högra sektorn och andra fascistiska element som tog kontrollen över delar Ukraina med USA:s och EU:s hjälp.
  Nästan ingenting framkom av de vansinniga misstag och brott som den Ukrainska staten gjort sig skyldiga till som ledde fram till situationen som nu är resultatet.
  Många av de dokumentärer som framförs i vår SVT-media har i stort sätt enbart propagandasyften, har jag noterat sedan långt tillbaka. Dessa dokument har heller inget informativt kunskapsfrämjande syfte.
  Åt helvete med EU !
  Hur ser DSA på svensk SVT-propaganda?

 2. Det är naturligtvis så de tänker stoppa alla virologer, mikrobiologer, psykiatriker, barnläkare etc. som har moralisk kompass från att varna den stora naiva massan på dessa vidriga plattformar.

  Så… Varför inte göra demokratisk revolution genom bred valsamverkan? Jag får aldrig några svar på den frågan via valsamverkanspartiet. Jag får heller inga utskick när någon svarar på mina kommentarer.

  Varför skulle vi inte väl vid makten, då statskuppen genom korruption har avskaffats, kunna sparka åklagarna, ändra lagarna, därefter låta folket granska journalister åklagare, polis, politiker, läkare, sjuksköterskor, andra landsförrädare, samt andra massmördare, i en folkdomstol som heter duga?

 3. Gör ”granskningsnämnden” någon nytta.? Är de inte en del av statsapparaten, dvs en ”myndighet”?
  Vilka sitter där och varför skulle de bry sig. De får ju ändå sina arvoden av skattemedel, så länge de underordnar sig systemet. Hela SVT är ju en enda stor (amerikansk) propagandacentral.
  Kan knappast förvänta mig någon positiv eller värdeneutral reaktion därifrån, att de skulle göra någon analys av vad de skickar ut via SVT, dvs om det är propagandastoff från utlandet eller fakta. På SVT och i granskningsnämnden i så väl som andra organisationer gäller ”OLIGARKINS JÄRNLAG” av det skälet blir det troligen aldrig någon förändring. Folket behöver rösta in andra programmakare och slänga ut de besuttna patrasket.
  Titta bara på vilka som sitter där och styr i SVT. Det är samma personer dygnet runt år efter år. OCH de måste ha ”Rätt värdegrund” så jäviga de är, för att få delta i media-propaganda-cirkusen.

 4. Om granskningsnämnden skulle göra någon nytta, skulle de ju granska materialet, tex ”utlandsproducerade dokumentärer”, innan det sänts. Att granska något i efterhand får ju ingen effekt, eftersom man då redan har blivit ”hjärntvättad” med det som redan sänts.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here