Sionistisk terrorism? 

7
920

Denna artikel 10 november av Julian Macfarlane har översatts av Rolf Nilsson. Källa:https://julianmacfarlane.substack.com/p/zionist-terror?utm_source=post-email-title&publication_id=837411&post_id=138749079&utm_campaign=email-post-title&isFreemail=true&r=103ae5&utm_medium=email. Han hävdar liksom andra att israelisk militär stod bakom en del av dödsfallen 7 oktober. Vad hände egentligen i Israel den 7 oktober? Jag har lagt till ett X av ”Syrian girl” efter Macfarlanes artikel. Jag vill gärna se källor till uppgifter i artikeln. Hans uppgifter om likheter i sionisters och nazisters uppfattning torde inte vara okontroversiell.

Julian Macfarlane.Tokyo-baserad undersökande journalist, skribent, författare, geopolitisk och militär analytiker.

Rolf Nilsson

En tidigare artikel av författaren: Israels sex stora lögner. Gazas befrielse?

____________________

Sionistisk terrorism 

  7 oktober var inte Hamas terrorism. 

Offer för israelisk terror 

 I min (Julian Macfarlanes) senaste artikel om attacken den 7 oktober och vad som följde försökte jag klargöra den berättelse som presenterades för allmänheten med hjälp av en slags forensisk analys av händelser och medieberättelser. Jag var bekymrad över att framstående kritiker och analytiker vilseleddes av sionistisk desinformation och västerländsk desinformation. 

 Slutsatsen av min analys var att den 7 oktober inte var en terroristattack, utan snarare ett strategiskt militärt drag av ett ockuperat folk som utövade sin rätt till motstånd för att få inflytande genom att ta gisslan från ockupationsmakten och samtidigt avslöja myten om den sionistiska militära osårbarheten. 

 Som i de flesta sådana militära aktioner uppstod oavsiktliga skador (collateral damage i USA:s vokabulär, ö.a.). 

 Med tiden står det dock klart – från israeliska källor – att de flesta av de civila dödsoffren orsakades av israelisk militär (de här länkarna går till hebreisk media, ö.a.), till en början Apache-helikopterenheter som snabbt förbrukade det mesta av sin ammunition och sköt urskillningslöst – och senare markstyrkor med stridsvagnar och artilleri. 

När jag skrev artikeln var det många som sa att IDF stod för omkring 30 procent av de civila förlusterna. Jag uppskattade att det var uppåt 50 procent. 

 Nu visar det sig att upp till 70% av de civila förlusterna – kanske mer – orsakades av sionisterna, som inte bryr sig om hur många av sina egna de dödar – eftersom de kan skylla det på ”terroristerna”. 

 Sionisterna bryr sig inte om människoliv. Det framgår mycket tydligt av deras angrepp på civila i Gaza, där dödssiffran nu närmar sig 11.000 – kanske hälften av dem kvinnor och barn. ”Det är inte vårt fel”, säger israelerna, ”det är ”terroristernas” fel, de som gömmer sig bakom ”mänskliga sköldar”. 

 Av de 240 i gisslan har israelerna dödat 60 – i dag kanske fler. 

 Snart kommer de inte att behöva oroa sig för gisslan. De kommer att ha dödat dem alla, vilket gör att förhandlingar om gisslan inte längre är aktuella. 

 De Israeliska Sionisterna ägnar sig åt det som nazisterna kallade ”Sippenhaft” – kollektiv bestraffning, vanligtvis av familjer. De riktar alltså in sig på kvinnor och barn. 

 Journalister är inte immuna. 

 Den palestinske journalisten Mohammad Abu Hasira förlorade sin familj när IDF riktade in sig på hans hus. På samma sätt förlorade Al Jazeeras byråchef Wael Dahdouh sin fru, son, dotter, sonson och minst åtta andra släktingar. 

 Om du någonsin velat ha bevis på den tyska nazismens inflytande på sionismen – här är det. ”Sippenhaft” går tillbaka till förromersk tid och var vanligt bland germanska folk, kelter och slaver. 

 Ideologier som bygger på historiska mytologier, som nazismen och sionismen, tar ofta gamla metoder och återuppfinner dem. Nazisterna gjorde detta med ”Sippenhaft” som under antiken innebar att om du gjorde något dåligt, som att döda någon, var din familj tvungen att betala ett pris om du själv inte kunde – normalt monetärt. 

 Detta återspeglade den gemensamma naturen i förromerska stamkulturer – men hade i de flesta fall ingen totalitär avsikt – utan syftade snarare till att förhindra störande fejder – som en primitiv form av återställande rättvisa. 

 Den nazistiska versionen syftade till att göra människor mycket, mycket rädda för att gå emot dem. Liksom den tyska politiken är den sionistiska versionen inte kodifierad utan används selektivt i olika former – vanligtvis förklädd till ”självförsvar”. Det yttersta syftet är dock detsamma som för nazisterna – totalitär kontroll. 

 Terror blev alltmer ett desperat försök till social kontroll för nazisterna i takt med att deras projekt började misslyckas på alla fronter. Att misslyckas och vackla … det är samma sak för zio-nazisterna. 

 För dem är terror ett misstag. 

 r de sjunker kan USA komma att drunkna med dem. 

_________________________

https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/shoot-everything-how-israeli-pilots-killed-their-own-civilians

Föregående artikelBrysseleffekten och internet– så vill EU reglera vår digitala tillvaro! Seminarium tisdag 21/11 kl. 19. Kom!
Nästa artikelVad hände med tattoo-artisten Shani Louk? ”Uppstånden från de döda”?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Hamas är en fullkomlig produkt av den israeliska ockupationen. I många år fick de till och med israeliskt avsatt budgetunderstöd för att motverka den tidens ”marxistiska PLO” och en konservativ och religiös organisation som Hamas ansågs av både Washington och Tel-Aviv/västra Jerusalem som ett söndrande alternativ. Klassisk politisk draksådd, ett typiskt Washington-misstag, ännu en gång. Motmedicinen visade sig vara giftigare för skaparen, än mot problemet den skulle bota.

  För ett antal månader sedan beskrev Irlands förra välkända president och en gång internationellt ansvarig för många utredningar om situationen för mänskliga rättigheter i konfliktområden i flera områden runtom i världen, ”att Gaza är på väg att explodera”. Hon fick rätt.

  Gaza har brutit sig ur. Framför allt från den totala negligering och avsiktliga glömska amerikanska och israeliska ”fredsförhandlingar” sopat bort och sakta men säkert lanserat ett nytt fredligt Stor-Israel som arabiska länder, som aldrig någonsin varit i krig med Israel, skall få ”fredsuppgörelser” -en slags diplomatisk önskevärld som inte existerar.

  En ockupationsmakt har de facto i internationell rätt ingen självförsvarsrätt i och på ett ockuperat eller belägrat område.

  Israel försvarar inte sig själv, det minsta. Israel försvarar sin rätt till full kontroll och ockupation.

  7 000 barn har dött. 4 000 barn SAKNAS (de ligger alltså under de israeliska bombernas ruiner).

  Skulle vi sagt om det saudiska kriget i Jemen eller det ryska anfallskriget mot Ukraina: njää, vi tycker nog inte att det är dags med någon vapenvila än på ett tag.

  De parter i framför allt den anglosaxiska världen liksom nyblivna vasaller som Sverige (till skillnad från vårt stolta humanitära grannland Norge!) kan inte ta avstånd från folkmördarna i den rent fascistiska regeringen i Israel.

  Alla de OCH VI – är nu medhjälpare och medlöpare till folkmordet och det israeliska barnamördandet i Gaza.

  Hammarskjölds, Wallenbergs, Folke Bernadottes och Palmes humanitära stormakt och samvete: vi är numera tysta. Tystade av en brun, pseudoliberal och lika populistisk antisemitism-mobb i detta land.

  För i Sverige är det rätt att låta mörda kanske över 10 000 barn vid detta laget.

  I svenska medier är det dödstyst när FN:s generalsekreterare liksom FN:s organ som UNICEF och UNWRA uttalar sig om det synnerligen kritiska blodbad som Gazas barn utsatts för.

  Det är rätt därför att vi tystats av rädsla som inpräntats i de falska humanisterna och bruna populisterna liksom liberala medlöparna som hellre sympatiserar med Smotrich och Ben-Gvir i Israel.

  I Sverige har det numera blivit helt politiskt och humanitärt korrekt att med amerikanska vapen i israeliska händer döda kanske över 10 000 barn.

  Så Natoanpassade har vi blivit.

 2. Jag har tagit reda på att det i själva verket var två skilda festivaler på platsen för Hamas attack.
  En 5 – 6 oktober som hette Rising Spirit.
  Och en som 6 – 7 oktober som hette Tribe of Nova som var den som attackerades på morgonen den 7 okt.

  Tribe of Nova skulle inte hållits på denna plats. Och jag lyckas inte gräva fram platsen som var planerad från början. Trots att jag letat mycket. Däremot framgår på många ställen att Tribe of Nova flyttades bara två dygn innan den hölls på samma plats som Rising Spirit. Och på flera håll sägs att de som köpt biljetter inte fått reda på platsen förrän någon timme innan den öppnade. Tydligen via meddelande på WhatsApp.

  Två anomalier som kräver svar är: Helt oskadda stora kanvastak över båda scenerna. Omöjligt om den varit en sådan eldgivning från Hamas som det påstås. Många andra saker som borde vara skadade är oskadda till exempel ett antal röda kylboxar som borde ha åtminstone några kulhål.

  Mängder med bilvrak som inte bara är utbrända utan totalt förvridna efter ett extremt kraftigt våld. Och jag menar att Hamas – annat än undantagsvis – kunnat föra med sig den typ av vapen som kan åstadkomma detta.

  Israels stridshelikoptrar har däremot beväpning som typiskt kan förvrida bilkarosser till oigenkännlighet och även bränna människor till förkolning. Vilket skedde i stor omfattning.

  Det finns många artister att intervjua. Ett på som var bokade till båda festivalerna är Astral Projection. Och dom var bokade till båda ställena minst en månad innan.

  Varför flyttades Tribe of Nova? Varför just till denna plats nära gränsen till Gaza? Varför så nära inpå?

  Dag Nilsson

 3. Ikväll kom efter ett gemensamt BRIKS-möte nyheten att Sydafrika helt kapar de diplomatiska förbindelserna med Israel. Israels ambassadör i Sydafrika har lämnat landet.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here