Chris Hedges: Israels slutgiltiga lösning och dess historia

0
751
Bad moon rising. Bild Mr Fish.

Av Chris Hedges 7/11 Original på ScheerPost och även på https://consortiumnews.com/2023/11/07/chris-hedges-israels-final-solution/?eType=EmailBlastContent&eId=98bb77e3-6cf8-4b27-afac-9b77b3a27648 . Den ger en bakgrund till fascism, etnisk rensning och folkmordspolitik i Israel.
När judiska extremister, fanatiska sionister, religiösa fanatiker, ultranationalister och kryptofascister i apartheidstaten Israel säger att de vill utplåna Gaza från jordens yta, tro på dem.

Jag bevakade den judiska fascismens födelse i Israel. Jag rapporterade om extremisten Meir Kahane, som förbjöds att ställa upp i val och vars Kach-parti förbjöds 1994 och förklarades vara en terroristorganisation av Israel och USA.

U.S. Secretary of Energy Rick Perry meets with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu at the Prime Minister’s Office in Jerusalem, July 23, 2019…Photo Credit: Matty Stern/U.S. Embassy Jerusalem

Jag deltog i politiska möten som hölls av Benjamin Netanyahu, som fick frikostiga bidrag från amerikanska högeranhängare, när han kandiderade mot Yitzhak Rabin, som förhandlade om en fredsuppgörelse med palestinierna. Netanyahus anhängare skanderade ”Död åt Rabin”. De brände en avbildning av Rabin klädd i nazistuniform. Netanyahu marscherade framför en låtsasbegravning av Rabin.

Premiärminister Rabin mördades den 4 november 1995 av en judisk fanatiker. Rabins änka, Lehea, anklagade Netanyahu och hans anhängare för mordet på hennes make.

Netanyahu, som blev premiärminister först 1996, har ägnat sin politiska karriär åt att fostra judiska extremister, däribland Avigdor Lieberman, Gideon Sa’ar, Naftali Bennett och Ayelet Shaked.

Hans far, Benzion – som arbetade som assistent till den sionistiske pionjären Vladimir Jabotinsky, som Benito Mussolini kallade ”en god fascist” – var ledare för Herut-partiet som uppmanade den judiska staten att lägga beslag på all mark i det historiska Palestina.

Många av dem som bildade Herut-partiet utförde terroristattacker under kriget 1948 som upprättade staten Israel. Albert Einstein, Hannah Arendt, Sidney Hook och andra judiska intellektuella beskrev i ett uttalande i New York Times Herutpartiet som ett ”politiskt parti som i sin organisation, sina metoder, sin politiska filosofi och sin sociala dragningskraft är nära besläktat med nazistiska och fascistiska partier”.

Albert Einsten

Det har alltid funnits en variant av judisk fascism inom det sionistiska projektet. Nu har den tagit kontroll över den israeliska staten.

”Vänstern är inte längre kapabel att övervinna den giftiga ultranationalism som har utvecklats här”, varnade Zeev Sternhell, en överlevande från Förintelsen och Israels främsta auktoritet på fascism, 2018, ”den typ vars europeiska variant nästan utplånade en majoritet av det judiska folket.” Sternhell tillade: ”[V]i ser inte bara en växande israelisk fascism utan även rasism som liknar nazism i ett tidigt skede.”

Bild: Zeev Sternhell i Berlin, 2016. (Alexander Böhm, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0)

Beslutet att utplåna Gaza har länge varit en dröm för Israels kryptofascister, arvtagare till Kahanes rörelse. Dessa judiska extremister, som utgör den styrande koalitionsregeringen, iscensätter folkmordet i Gaza, där hundratals palestinier dör varje dag. De försvarar den inhemska fascismens ikonografi och språk. Judisk identitet och judisk nationalism är de sionistiska versionerna av blod och jord.

Judisk överhöghet är heligförklarad av Gud, liksom slakten av palestinierna, som Netanyahu jämförde med de bibliska amalekiterna, som massakrerades av israeliterna. Fiender – vanligtvis muslimer – som ska utrotas är undermänniskor som förkroppsligar ondska. Våld och hot om våld är de enda formerna av kommunikation som de utanför den judiska nationalismens magiska cirkel förstår. Miljontals muslimer och kristna, inklusive de med israeliskt medborgarskap, skall rensas ut.

Ett läckt 10-sidigt dokument från det israeliska underrättelseministeriet daterat den 13 oktober rekommenderar att Gazaremsans 2,3 miljoner palestinska invånare med tvång och permanent förflyttas till Sinaihalvön i Egypten.

[Relaterat: New Document Leak on Plan to Expel Gaza Population och Zionist Think Tank’s Blueprint for Gaza Ethnic Cleansing]

Det är ett allvarligt misstag att inte ta de bloddrypande uppmaningarna till total utrotning och etnisk rensning av palestinierna på allvar. Denna retorik är inte överdriven. Det är ett bokstavligt recept. Netanyahu beskrev i en tweet, som senare togs bort, striden med Hamas som en ”kamp mellan ljusets barn och mörkrets barn, mellan mänskligheten och djungelns lag”.

 

Dessa judiska fanatiker har påbörjat sin version av den slutgiltiga lösningen på det palestinska problemet. De släppte 12.000 ton sprängämnen över Gaza under de första två veckorna av angreppet för att utplåna minst 45 procent av Gazas bostadsområden, enligt FN:s humanitära kontor. De har ingen avsikt att låta sig hindras, inte ens av Washington.

Bild Från vänster: USA:s ambassadör i Israel Jack Lew, Netanyahu och USA:s utrikesminister Antony Blinken före ett möte med medlemmar av det israeliska krigskabinettet i Tel Aviv den 3 november. (Utrikesdepartementet, Chuck Kennedy)

”Det blev uppenbart för amerikanska tjänstemän att israeliska ledare ansåg att stora civila förluster var ett acceptabelt pris i den militära kampanjen”, rapporterade The New York Times.

”I privata samtal med amerikanska motsvarigheter hänvisade israeliska tjänstemän till hur USA och andra allierade makter tog till förödande bombningar i Tyskland och Japan under andra världskriget – inklusive fällandet av de två atombomberna i Hiroshima och Nagasaki – för att försöka besegra dessa länder”, fortsatte tidningen.

Målet är ett ”rent” Israel, rensat från palestinska föroreningar. Gaza skall bli ett ödeland. Palestinierna i Gaza kommer att dödas eller tvingas till flyktingläger på andra sidan gränsen i Egypten.

Den messianska försoningen kommer att äga rum när palestinierna har fördrivits. Judiska extremister kräver att Al-Aqsa-moskén – muslimernas tredje heligaste plats, byggd på ruinerna av det judiska andra templet, som förstördes år 70 av den romerska armén – skall rivas.

Moskén ska ersättas av ett ”tredje” judiskt tempel, en åtgärd som skulle sätta den muslimska världen i brand. Västbanken, som fanatikerna kallar ”Judeen och Samarien”, kommer formellt att annekteras av Israel. Israel, som styrs av de religiösa lagar som införts av de ultraortodoxa partierna Shas och United Torah Judaism, kommer att bli en judisk version av Iran.

Total kontroll över Palestina

Israeliska soldater förbereder sig för en markoperation i Gaza den 29 oktober. (IDF:s talesmannaenhet, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

Det är bara ett kort steg till total israelisk kontroll över palestinsk mark. Israels olagliga judiska bosättningar, begränsade militära zoner, avstängda motorvägar och arméförläggningar har lagt beslag på över 60 procent av Västbanken och förvandlat palestinska städer och byar till inringade ghetton.

Det finns över 65 lagar som direkt eller indirekt diskriminerar palestinska medborgare i Israel och de som bor i de ockuperade områdena. Kampanjen med urskillningslöst dödande av palestinier på Västbanken, många av dem av oseriösa judiska miliser, tillsammans med rivningar av hus och skolor och beslagtagandet av återstående palestinsk mark kommer att explodera.

Över 133 palestinier har dödats på Västbanken av den israeliska armén och judiska bosättare sedan Hamas intåg den 7 oktober, och tusentals palestinier har gripits av den israeliska militären, misshandlats, förödmjukats och fängslats.

Samtidigt vänder sig Israel mot ”judiska förrädare” som vägrar att anamma de styrande judiska fascisternas vansinniga vision och som fördömer statens fruktansvärda våld. Fascismens välbekanta fiender – journalister, människorättsförsvarare, intellektuella, konstnärer, feminister, liberaler, vänstern, homosexuella och pacifister – är redan måltavlor.

Rättsväsendet kommer, enligt de planer som Netanyahu har lagt fram, att kastreras. Den offentliga debatten kommer att tyna bort. Det civila samhället och rättsstatsprincipen kommer att upphöra att existera. De som stämplas som ”illojala” kommer att deporteras.

Fascister respekterar inte livets okränkbarhet. Människor, även från deras egen stam, är förbrukningsbara för att bygga deras störda utopi. De fanatiker som har makten i Israel kunde ha bytt ut Hamas gisslan mot de tusentals palestinier som hålls som gisslan i israeliska fängelser, vilket är anledningen till att den israeliska gisslan togs tillfånga.

Och det finns bevis för att den israeliska militären i de kaotiska strider som ägde rum när militanta Hamasmedlemmar tog sig in i Israel beslutade att inte bara rikta in sig på Hamas-krigare, utan även på de israeliska fångarna tillsammans med dem.

”Flera nya vittnesmål från israeliska vittnen till Hamas överraskningsattack mot södra Israel den 7 oktober bidrar till växande bevis för att den israeliska militären dödade sina egna medborgare när de kämpade för att neutralisera palestinska beväpnade män”, skriver Max Blumenthal i The Grayzone.https://consortiumnews.com/2023/11/06/what-we-are-not-hearing-about-oct-7/

Tuval Escapa, en medlem av säkerhetsteamet för Kibbutz Be’eri, inrättade en hotline för att samordna mellan kibbutzbor och den israeliska armén, konstaterar Blumenthal.

Escapa berättade för [länk på hebreiska] den israeliska tidningen Haaretz att när desperationen började göra sig gällande ”fattade befälhavarna på fältet svåra beslut – inklusive att beskjuta hus med sina invånare för att eliminera terroristerna tillsammans med gisslan.”

Tidningen rapporterade att israeliska befälhavare var ”tvungna att begära en flygattack” mot sin egen anläggning innanför Erez-övergången till Gaza ”för att slå tillbaka terroristerna” som hade tagit kontrollen. Basen inhyste officerare och soldater från den israeliska civilförvaltningen.

Israel införde 1986 en militär policy kallad Hannibaldirektivet, uppenbarligen uppkallat efter den kartagiske generalen som förgiftade sig själv hellre än att bli tillfångatagen av romarna, efter att två israeliska soldater tillfångatagits av Hizbollah.

Direktivet är utformat för att förhindra att israeliska trupper faller i fiendens händer genom maximal användning av våld, även till priset av att tillfångatagna soldater och civila dödas.

Direktivet tillämpades under den israeliska attacken mot Gaza 2014, känd som Operation Protective Edge. Hamas-krigare tillfångatog den 1 augusti 2014 en israelisk officer, löjtnant Hadar Goldin. Israel svarade med att släppa mer än 2.000 bomber, missiler och granater över området där han hölls fången. Goldin dödades tillsammans med över 100 civila palestinier. Direktivet ska ha upphävts 2016.

Gaza är början. Västbanken står på tur.

 

***

 

Chris Hedges är en Pulitzerprisvinnande journalist som var utrikeskorrespondent i 15 år för The New York Times, där han var chef för tidningens Mellanösternbyrå och Balkanbyrå. Han har tidigare arbetat utomlands för The Dallas Morning News, The

Christian Science Monitor och NPR. Han är värd för showen The Chris Hedges Report.

 

Författarens kommentar till läsarna: Det finns nu inget sätt kvar för mig att fortsätta att skriva en veckospalt för ScheerPost och producera min veckovisa TV-show utan din hjälp. Murarna sluter sig, med häpnadsväckande snabbhet, mot oberoende journalistik, med eliterna, inklusive de demokratiska partieliterna, som ropar efter mer och mer censur. Bob Scheer, som driver ScheerPost med en liten budget, och jag kommer inte att ge avkall på vårt engagemang för oberoende och ärlig journalistik, och vi kommer aldrig att sätta ScheerPost bakom en betalvägg, ta ut en prenumeration, sälja dina uppgifter eller acceptera reklam. Snälla, om du kan, registrera dig på chrishedges.substack.com så att jag kan fortsätta att publicera min måndagskolumn på ScheerPost och producera min veckovisa TV-show, ”The Chris Hedges Report”.

Denna kolumn kommer från Scheerpost, för vilken Chris Hedges skriver en regelbunden spalt. Klicka här för att registrera dig för e-postaviseringar.

Föregående artikelGör som medie-Sverige: Protestera för yttrandefrihet och mot (själv)-censur och förslag om ”Spionerilag”! Onsdag vid Mynttorget, Stockholm.
Nästa artikelEn utvidgad definition av antisemitism hotar yttrandefriheten
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here