Chris Hedges: Krig mot Iran

9
1941

Den här artikeln av Chris Hedges publicerades 15/7 på ScheerPost.com och 17/7 på Consortiumnews. Chris Hedges har vunnit Pulitzer-priset, arbetat på New York Time

Chris Hedges

_______________________________________

USA, Saudiarabien och Israel, som är ansvariga för militära fiaskon, hundratusentals döda och otaliga krigsförbrytelser i Mellanöstern, planerar nu att attackera Iran.

USA, Israel och Saudiarabien planerar ett krig mot Iran. Avtalet om iranska kärnvapen från 2015, eller Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA), som Donald Trump saboterade, ser inte ut att återupplivas.  USA:s centralkommando (CENTCOM) ser över alternativen för att attackera om Teheran ser ut att vara redo att skaffa sig ett kärnvapen och Israel, som motsätter sig kärnvapenförhandlingarna mellan USA och Iran, genomför militära attacker.

Under sitt besök i Israel försäkrade Biden premiärminister Yair Lapid att USA är ”berett att använda alla delar av sin nationella styrka”, inklusive militärt våld, för att hindra Iran från att bygga ett kärnvapen.

Saudiarabien, Israel och USA fungerar som en trojka i Mellanöstern. Den israeliska regeringen har byggt upp en nära allians med Saudiarabien, som levererade 15 av de 19 kaparna i attackerna den 11 september och som har varit en produktiv sponsor av internationell terrorism genom att stödja salafistisk jihadism, grunden för al-Qaida, och sådana grupper som talibanerna i Afghanistan, Lashkar-e-Taiba (LeT) och al-Nusrafronten.

al-Sisi
By Erin A. Kirk-Cuomo – https://www.flickr.com/photos/secdef/8678674334/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=30858460.

De tre länderna samarbetade för att stödja militärkuppen i Egypten 2013, ledd av general Abdel Fattah al-Sisi, som störtade landets första demokratiskt valda regering. Han har fängslat tiotusentals regeringskritiker, däribland journalister och människorättsförsvarare, på grund av politiskt motiverade anklagelser. Sisi-regimen samarbetar med Israel genom att hålla den gemensamma gränsen mot Gaza stängd för palestinier, vilket gör att de är instängda i Gazaremsan, en av de mest tätbefolkade och fattigaste platserna i världen.

Israel, den enda kärnvapenmakten i Mellanöstern, har genomfört en pågående kampanj av hemliga attacker mot iranska kärntekniska anläggningar och kärnvapenforskare. Fyra iranska kärnkraftsforskare mördades, förmodligen av Israel, mellan 2010 och 2012. I juli 2020 skadade en brand, som tillskrivs en israelisk bomb, Irans kärntekniska anläggning i Natanz. I november 2020 använde Israel fjärrstyrda maskingevär för att mörda Irans främste kärnvapenforskare.

Soleimani

 

I januari 2020 mördade Förenta staterna general Qassem Soleimani, chefen för Irans elitstyrka Quds Force, tillsammans med nio andra personer, däribland en nyckelperson i koalitionen mot Isis, Abu Mahdi al-Muhandis. De använde en MQ-9 Reaper-drönare för att avfyra missiler mot hans konvoj, nära Bagdads flygplats.

Iransk återhållsamhet

Om liknande attacker hade utförts av iranska agenter i Israel skulle det ha utlöst ett krig. Endast Irans beslut att inte ge igen, förutom att skjuta omkring ett dussin ballistiska missiler mot två militärbaser i Irak, förhindrade en storbrand.

Den 7 juli informerade Iran Internationella atomenergiorganet (IAEA) om att landet använder IR-6-centrifuger med ”modified subheaders”. Det uttalade syftet med anrikningsprocessen vid dess underjordiska anläggning i Fordow är att skapa uranisotoper som är anrikade med upp till 20 procent – långt under de 90-procentiga anrikningsnivåer som krävs för att skapa uran av vapenkvalitet. Enligt JCPOA-avtalet var anrikningsnivåerna begränsade till 3,67 procent.

Israel har avsatt 1,5 miljarder dollar för en eventuell attack mot Iran och höll under den första veckan i juni storskaliga militärövningar, bland annat över Medelhavet och i Röda havet, som förberedelse för att attackera iranska kärntekniska anläggningar med hjälp av dussintals stridsflygplan, bland annat Lockheed Martin F-35 stridsflygplan.

Det samförståndsavtal från 2016 som undertecknades av president Barack Obama innehåller ett tioårigt militärstöd på 38 miljarder dollar för Israel.

Israel och dess lobby i USA arbetar för att sabotera förhandlingarna med Iran för att övervaka dess kärnvapenprogram. Förberedelserna för krig speglar de israeliska påtryckningarna på USA att invadera Irak, ett av de sämsta strategiska besluten i USA:s historia.

Den förre brittiske premiärministern Tony Blair gav i ett vittnesmål inför den brittiska Irakkrigskommissionen denna redogörelse för sina diskussioner med George W. Bush i Crawford, Texas, i april 2002:

President GW Bush. imagesCA1K6D8G1

”Som jag minns den diskussionen hade den mindre att göra med detaljer om vad vi skulle göra i fråga om Irak eller, faktiskt, Mellanöstern, eftersom Israelfrågan var en stor, stor fråga vid den tidpunkten. Jag tror faktiskt att jag minns att det kan ha förekommit samtal som vi hade, till och med med israeler, vi två, medan vi var där. Så det var en viktig del av allt detta.”  

MbS

Saudiarabien, som strävar efter att dominera arabvärlden, bröt banden med Iran 2016, efter att ambassaden i Teheran stormades av demonstranter efter Riyadhs avrättning av den shiamuslimska imamen shejk Nimr al-Nimr. Saudiarabien har med kinesisk hjälp byggt en anläggning för bearbetning av uranmalm och skaffat ballistiska missiler. Saudiarabien undertecknade 2017 en rad skrivelser med USA om att köpa vapen för sammanlagt 110 miljarder dollar omedelbart och 350 miljarder dollar under det kommande decenniet.

Ett krig med Iran skulle vara en katastrof av ofattbara proportioner.  Det skulle snabbt sprida sig över hela regionen. Shiiterna i hela Mellanöstern skulle se en attack mot Iran som ett religiöst krig mot shiismen. De två miljoner shiiterna i Saudiarabien, koncentrerade till den oljerika östra provinsen, den shiitiska majoriteten i Irak och de shiitiska samhällena i Bahrain, Pakistan och Turkiet skulle ansluta sig till kampen mot USA och Israel.

Iran skulle använda sina av Kina levererade sjömålsrobotar, raket- och bombutrustade motorbåtar och ubåtar, minor, drönare och kustartilleri, för att stänga Hormuzsundet, korridoren för 20 procent av världens olje- och flytande gasleveranser. Oljeproduktionsanläggningar i Persiska viken skulle saboteras.

Iransk olja, som står för 13 procent av världens energiförsörjning, skulle tas bort från marknaden. Oljan skulle stiga till över 500 dollar per fat och kanske, när konflikten drar ut på tiden, till över 750 dollar per fat. Vår petroleumbaserade ekonomi, som redan är i kris på grund av stigande priser på grund av sanktionerna mot Ryssland, skulle stanna upp.

Israel skulle träffas av iranska Shahab-3-missiler. Hizbollahs lager av iranskt levererade raketer, som påstås kunna nå vilken del av Israel som helst, inklusive Israels kärnkraftverk i Dimona, skulle också sättas in. Irans och dess allierades attacker mot Israel, liksom mot amerikanska militära installationer i regionen, skulle leda till hundratals, kanske tusentals döda.

År 2002 genomförde den amerikanska militären sitt ”mest genomarbetade krigsspel” någonsin, och som kostade över 250 miljoner dollar. Övningen, som kallades Millennium Challenge, var en övning mellan Blue Force (USA) och Red Force (som allmänt anses vara en stand-in för Iran). Syftet var att bekräfta USA:s ”moderna, gemensamma krigförings-koncept”. Den gjorde det motsatta. Den röda styrkan, som leddes av den pensionerade maringenerallöjtnanten Paul Van Riper, genomförde en svärm av kamikazeattacker med självmordsbåtar och förstörde 16 amerikanska krigsfartyg på mindre än 20 minuter.

När krigsspelet återställdes var det riggat till förmån för Blue Force. Blue Force fick tillgång till experimentell teknik – även sådan som inte existerar, till exempel luftburna laservapen. Samtidigt fick den röda styrkan veta att de inte fick skjuta ner Blue Teams flygplan, att de var tvungna att hålla sina offensiva vapen i det fria och att de inte fick använda kemiska vapen. Även då kunde Blue Force inte uppnå alla sina mål, eftersom Riper släppte lös ett gerillauppror mot ockupationsstyrkorna.

Tandemförhållandet mellan USA och Saudiarabien

President Joe Biden och Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman bin Abdulaziz hälsar på varandra i Al-Salam Palace i Jeddah på fredagen. (Saudi Press Agency/Wikipedia).

Varför skulle Joe Biden inte bli hyllad av Saudiarabiens mördarregim och apartheidstaten Israel? Han och USA har lika mycket blod på sina händer som de har. Ja, 2018 beordrade Saudiarabiens de facto härskare, Mohammed bin Salman, mordet och styckningen av min vän och kollega Jamal Khashoggi. Ja, Israel mördade den palestinska journalisten Shireen Abu Akleh. Men Washington har mer än motsvarat de brott som Israel och saudierna utfört, inklusive mot journalister.

Fängslandet av Julian Assange – som släppte videon om ett kollateralt mord där amerikanska helikopterpiloter skrattar när de skjuter ihjäl två Reutersjournalister och en grupp civila i Irak 2007 – är utformat för att förstöra Assange psykologiskt och fysiskt. De lik av civila, inklusive barn, som staplas upp av Israel och Saudiarabien, som utför en stor del av sitt dödande i Gaza och Jemen med amerikanska vapen, kommer inte i närheten av de hundratusentals döda som USA har lämnat efter sig under de två decennier av krigföring som de har utövat i Mellanöstern.

År 1991 förstörde en USA-ledd koalition en stor del av Iraks civila infrastruktur, inklusive vattenreningsanläggningar, vilket ledde till att avloppsvatten förorenade landets dricksvatten. Därefter följde år av amerikanska, brittiska och franska flygattacker för att upprätthålla en ”flygförbudszon” tillsammans med förkrossande sanktioner som de införde via FN. Mellan 1991 och 1998 beräknas enbart dessa sanktioner ha dödat 100 000 till 227 000 irakiska barn under fem år, även om de exakta siffrorna har varit föremål för många meningsskiljaktigheter.

USA:s bombkampanj ”Shock and Awe” mot irakiska stadskärnor under den efterföljande invasionen av Irak 2003, fällde 3 000 bomber mot civila områden och dödade över 7 000 civila under krigets första två månader.

Enligt en uppskattning har USA varit ansvarigt för att direkt eller indirekt ha dödat nästan 20 miljoner människor sedan slutet av andra världskriget.

Israel och Saudiarabien är gangsterstater. Men det är Förenta staterna också.

”Det finns få av dem”, sade Biden, som reagerade på demokratiska lagstiftare som har kritiserat Israels behandling av palestinierna, till den israeliska nyhetssändningen Channel 12. ”Jag tycker att de har fel. Jag tror att de gör ett misstag. Israel är en demokrati. Israel är vår allierade. Israel är en vän och jag ber inte om ursäkt.”

Oron över att Biden inte ställer saudierna och israelerna till svars vid detta besök är löjlig, som om vi har någon trovärdighet kvar som gör att vi kan göra oss till domare mellan vad som är rätt och fel.

Idén om att Biden och USA är fredsmäklare har för länge sedan förintats. USA ger ett skamlöst stöd till Israels högerregering, bland annat genom att lägga in sitt veto mot FN-resolutioner som kritiserar Israel.

Man vägrar att villkora bistånd med respekt för mänskliga rättigheter, även när Israel utför upprepade mordiska attacker mot civilbefolkningen i Gaza, stämplar palestinska icke-statliga organisationer som terrorgrupper, utvidgar olagliga bosättningar enbart för judar, genomför aggressiva vräkningar av palestinska familjer och misshandlar palestinska och arab-amerikanska medborgare vid inreseplatser och inom de ockuperade palestinska territorierna.

Idén att USA representerar och främjar dygd illustrerar det självbedrägeri som följer med USA:s moraliska och fysiska degeneration. Resten av världen, som ryggar tillbaka i avsky inför vad USA har blivit, tar det inte på allvar. De är rädda för amerikanska bomber. Men rädsla är inte lika med respekt.

De avundas inte längre USA:s hedonistiska masskultur, som har fläckats av masskjutningar, social ojämlikhet, infrastrukturens förfall, dysfunktionalitet och en politisk Grand Guignol-stil (skräckföreställningar, se här, ö.a.), som har förvandlat det civila och politiska samtalet till en smaklös burlesk.

Amerika är ett dystert skämt, ett skämt som kommer att bli ännu värre när de kristna fascisterna, de bigotta och konspirationsteoretikerna tar kontroll över kongressen i höst, och jag förväntar mig att de tar över presidentposten två år senare.

USA för, tillsammans med Israel, krig mot muslimer, som med uppskattningsvis 1,9 miljarder anhängare utgör nästan 25 procent av världsbefolkningen. USA har gjort många i den muslimska världen till sina fiender. Den muslimska världen hatar inte USA för dess värderingar. Den hatar dess hyckleri. Den hatar dess rasism, dess vägran att hedra deras politiska strävanden, dess dödliga attacker och militära ockupationer och dess förlamande sanktioner.

Muslimerna uttrycker den ilska som Guatemalaborna, kubanerna, kongoleserna, brasilianarna, argentinarna, indoneserna, panaméerna, vietnameserna, kambodjanerna, filippinerna, nord- och sydkoreanerna, chilenarna, nicaraguanerna och salvadoranerna känner – de som Frantz Fanon kallade ”jordens eländiga”. Även de slaktades av USA:s högteknologiska militärmaskin och underkuvades, förödmjukades, tvingades att acceptera USA:s hegemoni och dödades i amerikanska hemliga tortyrcentra eller av CIA-stödda mördare.

Ingen hålls ansvarig. CIA blockerade alla undersökningar av sitt tortyrprogram, bland annat genom att förstöra videoband med bevis på förhör med tortyr och genom att sekretessbelägga nästan hela den 6 900 sidor långa rapporten från senatens särskilda underrättelseutskott som undersökte CIA:s program för internering, tortyr och andra övergrepp mot fångar efter den 11 september 2001.

Biden åker till Saudiarabien och Israel som en hjälpsökande. Som presidentkandidat kallade han Saudiarabien för en ”paria” och lovade att låta landet ”betala priset” för mordet på Khashoggi.

Men i och med det stigande oljepriset bagatelliserar Biden mordet, tillsammans med den humanitära katastrof som saudierna har orsakat i Jemen, och bönfaller saudierna att öka produktionen, en bön som prins Salman har avvisat.

På samma sätt är Biden svag i Israel, maktlös mot expansionen av judiska bosättningar och övergrepp mot palestinier, och ovillig att flytta tillbaka USA:s ambassad till Tel Aviv från Jerusalem, ett beslut av Trumpadministrationen som bryter mot internationell rätt.

Bidens stab inskränkte sig till att vädja till israelerna att inte genera honom som de gjorde under hans besök 2010 som vicepresident. Under hans besök 2010 meddelade Israel att man byggde 1 600 nya hus för enbart judar i illegala bosättningar i det ockuperade östra Jerusalem. Obama-administrationen fördömde ilsket ”innehållet och tidpunkten för tillkännagivandet”.

Hur kan USA utestänga Kuba, Nicaragua och Venezuela från ett toppmöte för amerikanska länder i Los Angeles och samtidigt omfamna den saudiska regimen och den israeliska aparatheidstaten? Hur kan USA fördöma Rysslands krigsförbrytelser och släppa lös industriellt våld mot den muslimska världen?

Hur kan man vädja för de 12 miljoner uigurer, mestadels muslimer, som bor i Xinjiang, och ignorera palestinierna? Hur kan man rättfärdiga ännu ett ”förebyggande krig”, denna gång mot Iran?

Denna dubbelhet har inte undgått större delen av världen. De vet vem USA är. De vet att de i amerikanska ögon är ovärdiga. USA:s oundvikliga undergång på världsscenen hyllas av majoriteten av planeten. Det tragiska är att när USA går under är det fast beslutet att dra med sig så många andra i fallet.

________________________________________________________________________

FÖRFATTARENS ANMÄRKNING TILL LÄSARNA: Det finns nu inget sätt för mig att fortsätta att skriva en veckokrönika för ScheerPost och producera mitt veckovisa tv-program utan er hjälp. Utrymmet begränsas med häpnadsväckande snabbhet för den oberoende journalistiken, och eliterna, inklusive eliterna i det demokratiska partiet, kräver mer och mer censur. Bob Scheer, som driver ScheerPost med en liten budget, och jag, kommer inte att vackla i vårt engagemang för oberoende och ärlig journalistik, och vi kommer aldrig att placera ScheerPost bakom en betalvägg, ta ut en prenumeration, sälja dina uppgifter eller acceptera reklam. Om du kan, vänligen registrera dig på http://chrishedges.substack.com/

så att jag kan fortsätta att publicera min numera veckovisa måndagskrönika på ScheerPost och producera mitt veckovisa tv-program, The Chris Hedges Report.

Den här kolumnen kommer från Scheerpost, för vilken Chris Hedges skriver en regelbunden kolumn. Klicka här för att anmäla dig till e-postmeddelanden.

De åsikter som uttrycks är enbart författarens och kan eller inte återspegla Consortium News åsikter.

Föregående artikelBorde inte Biden tala direkt med Putin?
Nästa artikelEU dömer ut Israels politik – och ökar samarbetet. Samtidigt som kärnvapenstaten Israel åter hotar att angripa Iran…
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Och i detta spel deltar det fredsälskande landet i norra Europa och därtill samvetslöst väljer att bli en del av moralens selektiva betraktelse. Och som talesperson för vår utrikespolitik framstår en militär alltmera som en tydlig h-US-bondensröst.

 2. https://www.australiannationalreview.com/lifestyle/three-large-american-multinationals-bought-17-million-hectares-of-ukrainian-agricultural-land/

  Det var någon som sade att inget krig fått mer TV-tid i USA än kriget i Ukraina. Det beror på flera omständigheter men ett som de flesta missat är att Kiev sålt sitt land till tre amerikanska giganter, Cargill, Monsanto och Dupont. Trettio procent av den bästa odlingsjorden i landet, en areal lika stor som hela odlingsytan i Italien. Det ni ! Även den allestädes närvarande Bill Gates har investerat en hacka.

  Allt detta har skett i tysthet, vart pengarna har gått är det ingen som vet men förmodligen till den omfattande upprustningen som pågått sedan som Porosjenko sade, Minsk-avtalet erbjöds som skynke för att vinna tid för den eftersträvade upprustningen. Nu riskerar betydande delar av kapet att gå förlorat, inte bara för att delar av köpet kommer under rysk kontroll men för att en kommande regering i Kiev kan komma att syna affärernas laglighet.

  Vad detta har med en planerad attack mot Iran att göra är följande: Efter fiaskot i Afghanistan kan USA emotse ett nytt fiasko i Ukraina. Hur skall man rädda ansiktet ? Ett krig mot Iran skulle komma lägligt.

  Men när det väl är sagt är jag inte lika pessimistisk som Chris Hedges. Dels kan Iran bita ifrån med kraft och dels har saudierna börjat inse att de har bättre framtid genom samarbete med Asien. Återstår Israel och USA. Medan Israel möjligen skulle vara beredd att ta risken om USA satsade allt vad de har så är det inte säkert att USA kommer att ställa upp. Politikerna kanske vill det men militärernas entusiasm är inte lika stor. Under Bush stoppade amiral Fallon galenskaperna och sedan dess har maktbalansen svängt ytterligare till Irans fördel.

 3. Den nedre kartbilden är avskräckande.
  Den visar hur USA omringat Iran med sina militärbaser precis som de gjort med Ryssland.
  Men USA:s försök att göra detsamma i Ukraina ser dessbättre ut att misslyckas.
  De främst från USA och deras väst-lakejer stödda ukro-fascisternas president Zelenskys har nu beordrat total evakuering från Donetsk oblast läste jag på SVT idag.
  Förmodligen har Ryssland eliminerat den från USA och västorienterade militära angriparen som nu uppmanar civilbefolkningen att ”go West”.
  Tveksamt om folket följer uppmaningen.
  Jag tror många där vet vart de hör hemma och vilka de tillhör.
  Befrielsen är nära.

  Allt fler i världen, särskilt de i Västvärlden, borde inse vart förtryckarna egentligen finns.

  • Du läste kartan ”fel” arbetarklass. Det är Iran med sina NOLL till antal militära baser som har omringat USA med sin blotta existens😜
   Zelenskys ”order” är raden av förkunnelser strax innan landet imploderar. det dröjer nog inte länge innan vi pratar om före detta Ukraina …👌👌👌

   • Ser man på. Där sa du något.
    Allt fler länder borde visa herrarna i Washington att de inte är Herrar över hela världen.
    Jag får nog instämma med bloggägaren att sätta hoppet till Asien och Euroasien samt även Afrika som de facto verkar vara med på den sidan med sin bittra erfarenhet av Västeuropeisk kolonisation.
    Sedan har vi också länderna i Latinamerika där inte riktigt alla tycks vara på USA-imperialisternas sida.

    Det finns en strimma ljus som lyser in i väst-imperialismens mörka tunnel bland krig, våld och utnyttjande.
    Det får vi inte glömma 🙂
    Ge aldrig upp!

 4. Alla krig i MÖ som USA fört hittills är och har varit för apartheid israels räkning. Alla de länder som invaderades av USA – Irak (1 och 2), Libyen och Syrien – ansågs vara fiender till apartheid israel (”existensiella hot” i deras munart). Att dessa länder hotar eller hotade supermakten USA är bara e massa bullshit. Man kan fråga sig varför äger/ägde de flesta av USAs invasioner rum i MÖ? Olja säger många. I så fall varför inte blir Nigeria, Indonesien, Venezuela, Angola eller andra olje producerande länder som t ex Norge invaderade av USA? Varför just i och kring MÖ?

  Förklaringen är att USAS krig i MÖ är för apartheid israel. Det är just därför som alla neokonservativa, sionister och deras lobby- som i praktiken dikterar USAs utrikespolitik – är och har varit för krig mot länder i MÖ utan förbehåll. Amerikaner som har fattat galoschen och är trötta på att deras land har blivit hantlangare åt apartheid israel samlas under parollen ”No More Wars For israel!” varje gång det är tal om att USA tänker attackera ett land i MÖ.

  https://www.youtube.com/watch?v=GG9wVNPBROM

  Och nu slår samma lömska krafter (neokonservativa, sionister och samling sionist lobby) krigstrummorna och kräver att USA ska anfalla Iran. Lägg märke till att Iran har aldrig hotat USA. Iran precis som alla de länder som blivit attackerat av USA hitar inte USA. Det är befängt att tänka att Uran är ett säkerhets hot mot USA. Däremot står Iran vägen för ”Storisrael” apartheid israels våtdröm och en kärndel av den sionistiska koloniala ideologin. Liksom ALLA de andra länder som blivit föremål för USAs krigsföring i MÖ, så står Ian förbehållslöst bakom Palestinas sak. Iran är en nyckel del av den antisionistiska alliansen i MÖ, samma allians som grusade apartheid israels lömska planer på att förstöra Syrien precis som man gjorde mot Libyen och delvis Irak.

  Fråga dig själv varför ska apartheid israel få ca 5 miljarder dollar i bistånd från USA (d v s 8 miljoner dollar PER DAG)? De direkta och indirekta stöden till apartheid israel beräknas kosta USAs skattebetalare ca 20 miljarder dollar varje år. Sedan dess tillblivelse har apartheid israel fått ca 150 miljarder dollar i bistånd från USA. Betänkt följande: Braka Obama höjde det årliga biståndet till israel till 4 miljarder dollar fram till 2030. Frågan är varför ska USA ge bistånd till apartheid israel i miljard klass medan dessa egen medborgare är hemlösa (8miljoner), lever under fattigdoms gränsen(ca 50 miljoner amerikaner), dess vägar, järnvägar och broar (väsentlig infrastruktur alltså) faller sönder och samman. Varför prioriterar USA apartheid israel före sig självt? Tyvärr är det inte bara Palestina som är ockuperat utan självaste USA är det! Därför ser vi USA fora en politik som är skadligt mot sig självt och sina kärnintressen. Samma sak sker nu i fallet Ukraina. Det är ashkenazi judar från Ukraina (Victoria ”F***K EU” Nuland, Anthony Blinken tex) som är och driver USAs proxy krig mot Ryssland i Ukraina – trots att i slutändan denna politik inte är till gagna för USA.

  Om det blir krig med Iran då blir detta absolut INTE ett USA krig mot Iran utan ett USA krig FÖR apartheid israels räkning.

  Nu tror jag inte att USA vågar föra krig mot Iran, särskilt nu. Priset blir väldigt högt. Dels är USA och hetsar Kina. Den krigar redan via ombud mot Ryssland. Den är redan outstretched” så att säga. Dessutom blir inte ett krig mot Iran någon lek på parken. Kom ihåg att USA inte ens klarade att vinna i Afghanistan. Iran har ett av de mest vältränade, välutrustade och starkaste arméer i MÖ. Dess missil försvar är inget att leka med. USA vet det – den fick jo smaka på det då Iran bombade sönder och samman USAs militär bas i Irak med precisions missiler under Trumpetens tid. Blir det krig så kommer Iran att se till att Hormuz sundet stängs av och ingen olja fors ut vilket kommer att sätta hela den globala ekonomin i gungning. Vidare kommer det att regna missiler över ALLA USAs militära baser i Persiska viken och MÖ med stora förluster. och förnedring som följd USA vet detta också. Vidare är Iran inte ensam eller isolerade. Den har allierade i Ryssland och Kina – världens starkaste militära makt och största ekonomin. Ryssland kommer inte att tås vid sidan om i fall apartheid israel beordrar sin rottweiler USA att kriga mot Iran.

  Dock den ALLRA VIKTIGASTE anledningen till varför USA inte kommer att invadera Iran är att Iran har sagt att den kommer att reducera apartheid israel till aska: ”apartheid regimen har högst en timmes livslängd” som som iranierna säga. Iranierna är smarta de vet vilka är det som vill de illa, hetsar för krig och intrigerar för att förstöra landet.

  Slutsats: sannolikheten att USA for ett krig mot Iran för apartheid israel är inte så stor. Däremot kan hela krigsteatern vara ett sätt för USA att avleda världens uppmärksamhet från dess förlust i Ukraina och rädda det lilla ansiktet den har kvar.

  Tvärtom är utsikten värre för apartheid israel. I o m apartheid israel har laga alla sina ägg på USA, ett imperium vars bäst före datum är passé, så är apartheid israels framtid väldig, väldig osäker. Alltså är risken att hela sionist projektet rämnas redan innan 203o om ganska stort. För världens vidkommande är detta det bästa som kan hända – frö då inleds en varaktig tid av världsfred 🍾🍾🍾

 5. Cia-chefen Burns erkänner att Iran inte har haft ngt kärnvapenprogram under den tiden dom tidigare har anklagats för det men att Usa är oroliga för att Iran skall ha tillgång till kärnkraft som en del av en avancerad industriell produktion. Bland annat då av konventionella vapen.
  ”However, the mere act of not possessing nuclear weapons is not exactly what interests the US in the Iranian case. The peaceful use of nuclear technology could also become “dangerous” to American interests. Peaceful and clean nuclear technology allows, for example, high levels of industrial and scientific development, in addition to boosting military power, even without the possession of warheads – as, for example, through the manufacture of propulsion submarines.”
  https://www.globalresearch.ca/cia-director-admits-us-lied-about-iran/5787568
  Notera att samma energikälla var en del av anledningen till att anglosaxerna understödde störtandet av Shahen. Argumentet Carter accepterade som motiv var att förhindra Sovjet att flytta fram sina positioner. Men det var europas industri i Västtyskland och Frankrike samt Sovjet och Japan som avsåg att arrangera ekonomisk utveckling i fattigare länder i samarbete med Opec med en tillhörande petrovaluta. Och det var dom Usa avsåg att hålla nere med att arrangera dramatiken kring Shahen inklusive ambassadockupationen vilken Usa organiserade tillsammans med Iranier.
  Bland det första Khomeini gjorde var att stänga ner kärnkraftsprojektet.

 6. Låt dom försöka säger jag kortfattat bara. Iran är ingen Afghanistan, Irak eller Syrien. Iran kommer ge så många käftsmällar tillbaka att man samma vecka ångrar sej och drar sej tillbaka. Trump visste detta för några år sedan och därför beslöt att inte gå in i Iran.Då Iran är långt ifrån ovannämnda länder,så nöjde man sej med att begå några terrorist attacker mot några höga tjänstemän och stannade sedan där.För att istället strypa landet ekonomiskt med sina vidriga sanktioner,där EU valparna motvilligt hängde på som små kackerlackorna dom är utan MINSTA ryggrad. Tack för mej

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here