Cyberwar och Nato:s militära installationer i Norden I

1
1114
Integrerad krigföring. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:ICE_Integrated_Cyber_and_Electronic_Warfare_(10444841335).jpg

Inom frågan om Gemensam säkerhet har rymden alltmer uppmärksammats som skådeplats för krigföring. Vi frågar oss hur de nordiska ländernas geografiska placering mellan väst och öst används för datatrafik med militära syften och hur information används strategiskt för att forma hotbilder i den väst-östliga relationen.

Detta diskuterades vid ett möte tisdag 6 november på ABF i Stockholm. Talare var Ulla Klötzer, Finland, och Agneta Norberg, Sverige. Jag presenterar här Ulla Kötzers föredrag. Samtalsledare:
Luis Lineo, Säkerhetspolitisk talesperson, Feministiskt initiativ.

Arrangörer var ABF och Kvinnor för fred.

Ulla Klötzer, aktiv inom rörelserna Kvinnor för Fred och Kvinnor mot Atomkraft i Finland talade om hur vi idag kan definiera fenomenet cyberwar, och hur cyberattacker används bl.a. för att styrka bilden av Ryssland som fiende i finsk och svensk säkerhetspolitik, samt om Stratcoms roll i opinionsbildningen. Samtalsledare:

Längd: ca 29 min

Föregående artikelÄr den röda vågen en trend i stil med pushup-behån?
Nästa artikelGår Julian Assange en stilla död till mötes?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here