Cyberwar och Nato:s militära installationer i Norden II

0
1278
Integrerad krigföring. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:ICE_Integrated_Cyber_and_Electronic_Warfare_(10444841335).jpg

Inom frågan om Gemensam säkerhet har rymden alltmer uppmärksammats som skådeplats för krigföring. Vi frågar oss hur de nordiska ländernas geografiska placering mellan väst och öst används för datatrafik med militära syften och hur information används strategiskt för att forma hotbilder i den väst-östliga relationen.

Detta diskuterades vid ett möte tisdag 6 november på ABF i Stockholm. Talare var Ulla Klötzer, Finland, och Agneta Norberg, Sverige. Jag har presenterat Ulla Kötzers föredrag Ulla Klötzers föredrag.och nu följer Agneta Norbergs.

Arrangörer var ABF och Kvinnor för fred.

Luis Lineo, Säkerhetspolitisk talesperson, Feministiskt initiativ

Agneta Norberg, ordförande för Sveriges Fredsråd och medlem i styrelsen för Det globala nätverket mot vapen och kärnkraft i rymden (www.space4peace.org) talar om Svalsat och Esrange, samt installationerna på Lovön/FRA och i Lerkil, och hur dessa installationer används i Natos militära krigföring.

Längd: ca 14 min

Föregående artikelDesinformation av rysk desinformation av Martin Kragh, misstänkt som samordnare i Integrity Initiative
Nästa artikelPlikten att få slut på Ockupationen. Möte med Nobelpristagare 5/12

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here