Plikten att få slut på Ockupationen. Möte med Nobelpristagare 5/12

9
1081

Samtal med Nobelpristagaren 2018 i Kemi

George P. Smith

Nobelspristagaren Georg P Smith.

Plikten att få slut på Ockupationen

Onsdag, 5 December 18.00-20.00
GÖRAN TERRASSEN, Sankt Göransplan 6
Tunnelbana Stadshagen och Fridhemsplan
(Mötet hålls på engelska)

Arrangör: Aktionsgruppen KTH för Bojkott av Israel (Aktionsgruppen KTH för Bojkott av Israel.) &
Palestinagrupperna i Sverige: (Palestinagrupperna i Sverige.)
Värd: GÖRANTERRASSEN (Göranterassen.)


A public talk by the 2018 Nobel Prize laureate in Chemistry

George P. Smith

The Duty to End the Occupation

6-8 PM, Wednesday, December 5
GÖRAN TERRASSEN, Sankt Göransplan 6
Stadshagen and Fridhemsplan Metro

Föregående artikelCyberwar och Nato:s militära installationer i Norden II
Nästa artikelPå resa i Gula västarnas land. Delseger igår!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

9 KOMMENTARER

 1. Hej Anders
  Varför försvann inlägget med länken till Kristianstadsbladet som handlade om migrationsavtalet med FN? Jag gjorde även en kort kommentar då jag först inte riktigt förstod.

  Jag förstår det är ett synnerligen känsligt ämne bland vänstermänniskor men jag tror ändå du var rätt ute för det finns faktiskt kommunister som undrar vart Sverige är på väg med en invandring som den på senare tid sett ut och dessutom verkar fortsätta. Med ett migrationsavtal har då Sverige lämnat bort rätten att få bestämma över sitt land. Besluten kommer då troligtvis bli överstatliga precis som med EU. Vad då folket vill här i Sverige har då ingen betydelse. Här en sådan kommunist, förmodligen också med bakgrund från Afrika.

  http://www.gp.se/ledare/kyeyune-mot-den-oundvikliga-kraschen-1.11359468

  • Det försvann inte. Du skickade det i mail. Jag har lagt undan det för en ev. artikel om Migrationsavtalet som jag hoppas på.

 2. Rotproblemet till nästan allt det som sker i MÖ är ”endast för judar landet” israel. Så länge denna enhet inte sätts på plats så kommer världen aldrig erfara fred. Isarel är inte större än Småland. Hur svårt kan det vara att ta hand om den?

  Här är mördare sionister i aktion. Men om detta må man INTE berätta, eftersom det handlar om brott som några sionister begått. I dagarna dödade dessa en sjuk Palestinier.

  https://www.presstv.com/Detail/2018/12/04/581969/Israeli-forces-kill-young-Palestinian-man-during-overnight-West-Bank-raid

  Strax därefter sköt de en annan Palestinier bakifrån.

  https://electronicintifada.net/blogs/maureen-clare-murphy/video-israeli-soldiers-shoot-palestinian-behind

 3. Malcolm Kyeyune kommunist? Någon ordning får det väl ändå vara på definitionerna! skulle CH Hermansson ha sagt. Jag har följt Kyeyune sporadiskt efter hans kortvariga inhopp i FiB Kulturfronts styrelse för ett par år sen. Han har en bakgrund i Vänsterpartiets ungdomsförbund men uteslöts och medverkar numera flitigt som debattör i flera tidningar (kolla gärna på Google). Nu är han arvoderad medarbetare på Göteborgs-Postens ledarredaktion(!). En av hans käpphästar är den hotande massinvandringen, ett omhuldat ämne i GP och huvudämne för smygnazisterna i SD.
  Flamman publicerade för ett år sen en kritisk presentation av Malcom Kyeyune, skriven av Clarté-medarbetaren Benny Andersson: http://flamman.se/a/annu-en-nyfralst-realist-med-bakgrund-i-vanstern.

 4. Det blev litet rörigt när Kristianstadsbladet försvann – av någon anledning.
  Det är mycket bra att kravet om bojkott av den aggressiva apartheidstaten Israel väcks. Det borde organiseras i en konkret kampanj. All nödvändig information finns hos Palestinagrupperna, men de orkar förstås inte själva dra hela lasset. Heja Aktionsgruppen KTH för Bojkott av Israel! Vi är många som gärna blir bojkottaktivister!

 5. Egentligen är Palestina inte ensam om att vara ockuperad av sionister. USA är också ockuperat likaså. Det är förklaringen till varför supermakten USA (tarantella) springer ärende åt israel (getingen) som är mindre än 30,000 kvadrat km. Uppköpta kongresspolitiker och presidenter i USA är det som gör ockupationen av USA möjligt. Palestina blir aldrig fri så länge USA självt är inte fri från sionisternas lömska grepp om landet.

  https://21stcenturywire.com/2018/11/29/the-truth-about-israeli-influence-on-us-foreign-policy-by-col-lawrence-wilkerson/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here