Dagsens -anti-Kina-propaganda i SvT: ”Här är de pro-kinesiska budskapen som möter barn och unga”

14
1885

Redaktören: Inledande PS. Propagandan mot svensk barn kan ske i Barnkanalen, anmält till Granskningsnämnden. Barnkanalen hetsar mot Ryssland – anmäls till Granskningsnämnden och Barnombudsmannen.

 

Rolf Nilsson har mailat till SvT:

Jag har hittat fel i artikeln ”Här är de pro-kinesiska budskapen som möter barn och unga”

Rolf Nilssons kommentar:
”Igår möttes vi av anti-Rysslandpropaganda, ryskt spioneri osv. Ryssland, Kina och Iran pekades ut som de största hoten mot Sverige, var tredje rysk diplomat var spion.

Idag har turen kommit till Kina på SVT:s hemsida. TikTok pekas ut, svenska barn indoktrineras, Ulrika Bergsten får positiva budskap om Xinjiang, Kina-kritikern Jojje Olsson i Hongkong intervjuas osv.

Att NSA i USA har full tillgång till vad som föregår på Facebook, Twitter och övriga amerikanska plattformar för sociala medier, inkl. användare av windows och Apple iOS är däremot inget problem. Inte heller det amerikanska spionaget mot Sverige via den danska underrättelsetjänsten. Inte heller den massiva USA-propaganda som sprids av opinionsbildare, associerade till bl.a. Atlantic Council. När får vi se ett kritiskt reportage om detta i SVT?

Förhållandena i Xinjiang, där befolkningen ökar, där fattigdomen bekämpas, man bekämpar terrorism, bristande språk- och yrkeskunskaper osv. framställs som folkmord och koncentrationsläger och detta enligt obevisade påståenden från självutnämnda experter typ Adrian Zenz.
Russofobi och Sinofobi.

Nu väntar vi bara på motsvarande reportage om det tredje hotet mot Sverige, Iran. Av en tillfällighet råkar Ryssland, Kina och Iran också vara USA:s främsta fiender inom geopolitiken. Kan möjligen kompletteras med Kuba och Nord Korea, sedan är bilden fullständig.
Mvh
Rolf Nilsson”

3 minHär är de pro-kinesiska budskapen som möter barnProfessorn: ”Närvaron är påtaglig – och ökar markant”

”Att sälja den kinesiska berättelsen på ett bra sätt”Analys · Ulrika Bergsten Asienkorrespondent

Experter: Därför kan Kina vara intresserat av miljoner barns användardata15 november 2019

 

Föregående artikelSpöket från ”Shadow NATO” hänger tungt över ”Greater Scandinavia”
Nästa artikelUpprop mot krig från fredsrörelsen i USA

14 KOMMENTARER

 1. Den s.k. public service är så jävla äcklig nu. I gott sällskap med Expressen, Aftonbladet, DN, SvD, GP mm mm. Vad är det som händer i Sverige? Vilka har uppfostrat dessa reaktionärer till ”journalister”?

  • Enkelt svar, medvetet eller omedvetet, förebild – Der Stürmer och journalisten Julius Streicher, som dömdes i Nürnberg rättegång och avrättades 1946. M¨mga svenska journalister går nu i hans fotspår.

 2. Allt emedan USA ertappas med att spionera på Sverige (direkt eller via ombud som t ex Danmark) – med fingrarna i syltburken journalistik i världsklass på svensk manér.

  • Om du tittat på SVT och lyssnat på SR igår så var det omfattande rapportering och likaså kritiska bedömningar av det Israel konstant bedömer som ”antisemitism”.

   Så det är upptagit som en nyhet i Public service.

 3. Anledningen är tyvärr mycket påver och prekär: vi har en politisk och journalistisk klass som bara känner världen genom anglo-amerikanska sammanhang; vare sig det gäller kurslitteratur, facklitteratur, informationsinhämtande och mediakonsumtion.

  Till och med europeiska sammanhang är mer främmande för dagens både svenska politiker och de flesta journalister, än t.ex. de kunskaper de har om Storbritannien och Förenta staterna.

  Svensk politikerklass och journalistkår har i vår tid helt enkelt blivit till stora delar kunskapsmässigt dövblinda, till stora delar på helt omedvetet plan.

  Man varnar nu dagligen för t.ex. det ryska hotet och hänvisar tydligast till det georgiska anfallskriget mot Abchazien och Osetien sommaren 2008.

  Men när hörde vi senast varningen för ”amerikansk aggressivitet” med Irak-kriget 2003 som fördes och byggdes på lögner och mot internationell lag och mot FN-stadgan?

  När talade svenska politiker och journalister varnande om det värsta krigs- och våldsbrottet efter kalla kriget i och med andra Irakkriget 2003? När talades det varnande om denna amerikanska aggressivitet och detta amerikanska hot?!?

  Betänk detta noga! Dagens svenska journalister och politiker har fastnat i den amerikanska mediekontexten och har omedvetet tyvärr fastnat i detta osunda, smutsiga och geggiga amerikanska lerbad.

  Ett motdrag för svensk bildning vore att göra engelska språket mindre viktigt i grund- och gymnasieskola och att ett fritt valt europeiskt språk som tyska, franska, spanska, ryska och italienska görs obligatoriskt och får samma undervisningstid som engelska språket, och gärna mer faktiskt!

 4. Tack Rolf för att du informerade SVT. Men jag kunde inte hålla fingrarna borta heller utan mejlade följande till propagandisten som gjort inslaget:
  ———-
  Hej.

  Kan du inte göra ett reportage motsvarande ”Här är de pro-kinesiska budskapen som möter barn och unga” där du berättar om den pro NATO/USA-propaganda vi möter i SVT?

  Två av era mest högprofilerade medarbetare Carina Bergfeldt och Erika Bjerström är listade som ”Transatlantic Media Fellows” dvs vänner till USA-lobbyorganisationen Atlantic Council.
  https://www.atlanticcouncil.org/content-series/transatlantic-media-network/transatlantic-media-fellows/

  Atlantic Council beskriver sig som ”the Atlantic Council is a nonpartisan organization that galvanizes US leadership and engagement in the world”.
  https://www.atlanticcouncil.org/about/

  Därmed är det inte så konstigt att SVT är helt präglat av USAs världsbild. Om detta tycker jag du ska göra ett reportage.

  Personligen är jag jävligt sur över att tvingas betala för den ensidiga propaganda SVT spyr ur sig.

  Med vänliga hälsningar
  Magnus Berg

 5. Det vi ser är antagligen en övergång från Ukrainafrågan till att starta operation ”Krossa Kina”.
  Fjärrstyrda media lyder naturligtvis som alltid när Pentagon antyder något. Dom har blivit påfallande känsliga för sådant, minsta vink räcker antagligen för att dom skall förstå vilka uppgifter dom har tilldelats.

  Det militärmediala komplexet är det vi ser i arbete, En utveckling från det tidigare militärindustriella komplexet.

  Yttrandefriheten var kul så länge den varade. Frid över dess minne.

  • Vad som är verkligt farligt här är att svenska journalister och media idag driver samma rashat och försöker skapa motsättningar mellan folk som skedde i Tredje Riket. Identiskt, med samma metoder. Det måste bara stoppas.

 6. Jag förstår inte ens grunden till detta. Usa ledda kaninerna borde börja tänka i andra banor och lägga ner denna hetsiga”krossa Kina och Ryssland”metoderna,som så ofta är VIDRIGA. Detta är vad pentagon vill och bestämmer jämt. Dessa länder Ryssland och Kina bara måste krossas,för att fortsätta styra EU som dom skrämda kaniner dom är, samtidigt som pengarna bara rullar in till pentagon i MASSOR och MASSOR. År efter År jämt och ständigt. Lägg ner detta SKITSNACK och sluta fan följa pentagon och dess propaganda och desinformation med deras VIDRIGA krigs”operationer”överallt i världen som valpar. Vakta egna huset Europa och lägg ner detta skit som inte fungerat nånstans,och bara tagit miljoner liv och förstört miljoner liv. Det är ju uppenbart att det gått åt helvete dessa 20åren. Vad måste,och hur VIDRIGA måste pentagon bli för er EU att vakna till? Herre Jesus alltså

 7. Vi upplever just nu en massiv och skickligt samordnad propagandakampanj i Sverige media. Oligarkernas propagandamaskin från USA har sedan länge vida överträffat den forna nazistiska, med samma metoder, och samma målsättning. Man baserar den på teorierna från rasbiologin, och ivrigt framställer vissa folk som underordnade, otillförlitliga, som tjuvar och bedragare, utan att förstås uttrycka det i klartext. Då i Nazityskland var måltavlan judar och romer, nu är det folken i Ryssland och Kina propagandan söker smutskasta och nedvärdera på samma sätt som en gång i Tredje Riket.

  Denna gång är det inte nazisterna i Tyskland som driver det, utan oligarkerna i ”demokratiska” USA och ett antal bedragare i Sverige som utger sig för att vara Kina-experter , Kina-kännare, sinologer, osv. Dom är helt enkelt bara bedragare. Metoderna är även nu direkt ur Tredje Rikets propagandans manualer, syftningar, antydningar, halvsanningar, meningsbyggnad och ordval är desamma.

  Vi hör ofta att den mörka tidsepoken under nazisterna aldrig får tillåtas att upprepas, men den byggde på att skapa hat mot andra folkgrupper, och idag arbetar Bonniers DN och flera svenska media som SVT på just att skapa samma hat mot andra folk med identiskt samma metoder, propaganda. Då var hatet riktat mot främst judarna, idag byggas samma hat mot folken i Ryssland och folken i Kina, med samma metoder, bara skrivet av svenska journalister. Man ljuger, desinformerar, skriver nedsättande och missleder mycket grovt. Samma slags förvridna lögner. Då hette det ritualmord, idag heter samma lögn folkmord. Då på tyska media av tyska journalister som journalisten Julius Streicher, som dömdes och avrättades 1946 i Nürnberg, nu på svenska media av svenska journalister.

  Samtidigt är Kina erkänt världens mest framgångsrika nation i mänsklighetens historia, utom i oligarkernas propagandan förstås.

  Glöm inte, Lillebror ser er, och Lillebrors slunga är lika farlig som Davids när han mötte Goliat.

 8. Svt publik service borde stämmas och läggas ner nu. Dessa alla dagliga rubriker, intervjuer, program,debatt, analyser är ju år skogen. Detta har ju mer än spårat ur detta idiotiska. Först hela våren 2021. Sedan när det blev tyst över sommaren,kom det igång igen från hösten mer brutalt och intensivt dagligen. Jag vill inte vara med och betala detta FÅTT NOG,men tydligen är jag tvungen. Men vad fan är detta kom igen. Gått ju HALVÅR nu med detta DAGLIGEN. Så MÅNGA rubriker, analyser, debatter, program och även dokumentärer, HELT ENSIDIGT ju bara STÄNDIGT. Hur fan kan man ALDRIG rannsaka sej själva åtminstone LITE ärligt talat. Åt skogen med dessa klantskallar,detta är ju mer än GALET som pågått HALVÅR nu

 9. Jag laddade ner alla SVT’s propaganda artiklar mot Kina och TikTok, ett trettiotal, mycket uppenbart ett amerikanskt beställningsjobb av propaganda. Vi, allmänheten, är kanske David mot Goliat, här SVT, men vi skall inte glömma att det var Davids slunga som fällde Goliat. Vi, allmänheten, har även vi en ”slunga” idag, faktiskt två slungor. Den ena är mejl, den andra bloggosfären. Missa aldrig ett tillfälle ett lägga in problemet i kommentarer eller inlägg på alla bloggar. Ni får gärna klippa och klistra ur mina inlägg. Missa aldrig ett tillfälle att skriva till dessa politiskt styrda journalister och deras chefer, artigt, sakligt men direkt. Dessa journalister försöker höja sig själva till vita riddare för demokratin, ta ner dom på jorden. Kritik som är riktad personligt, det gör ont, och det skall det göra. Kritik måste vara saklig, men kritik är inte hot och får inte bli personliga hot, även om många journalister vill kalla kritik för hot.
  https://www.dn.se/kultur/erika-bjerstrom-attackerna-mot-mig-ar-en-attack-mot-oss-alla/
  https://www.expressen.se/ledare/trollen-som-jagar-svt-reportrar-hotar-oss-alla/
  Gör gärna historiska jämförelser, och det är värt att påpeka att, om än inte formellt, journalister är nu i praktiken personligt ansvariga för vad dom skriver – och inte skriver.

  Den process i media som pågår, och som är identiskt med vad som pågick i Tredje Riket, att hetsa till hat mellan olika folk, måste helt enkelt exponeras för vad det är, och stoppas. I media som Bonniers och SVT behandlas Kinas och Rysslands folk i nyrasistiska nedsättande beskrivningar baserade på nazisterna rasbiologi som tjuvar, bedragare, oärliga, otillförlitliga, aggressiva, farliga, och viljelösa objekt, i artiklarna betraktade som apor i en bur på zoo som har dresserats, kontrolleras och styrs. Så är det inte.

  När det gäller Kina är Kina erkänt det land i hela mänsklighetens historia som lyckats bäst, och vi berättar gärna historien, även om sajter som SVT försöker förvrida den med propagandan. Kina är idag fredligt, harmonisk, välorganiserat, välfungerande, och med ett verkligt fungerade folkstyre. Alla gillar det förstås inte, men 98% av befolkning stöder det.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here