Upprop mot krig från fredsrörelsen i USA

4
1299

Detta är ett upprop från den ganska kända fredsorganisationen Codepink.org, som beskriver sig på följande sätt ”CODEPINK är en kvinnlig gräsrotsorganisation som arbetar för att avsluta USA:s krig och militarism, stödja freds-och mänskliga rättigheter, och omdirigera våra skatte-dollar itillvård, utbildning, gröna jobb och andra livsbekräftande program. Gå med!” Medea Benjamin är väl den mest kända medlemmen.

________________________________________________________________

Vi behöver diplomati, inte krig med Ryssland!

Det här är dåligt! Pentagon meddelar nu att 3 000 U.S. trupper flyttas till Östeuropa, de flesta av dem till Polen – och ytterligare 8 500 trupper finns i ökad beredskap.

Eftersom Bidens administration fortsätter att eskalera mot ett krig med Ryssland, måste vi alla komma ut på gatorna och manifestera för fred. Nu på lördag den 5 februari kallar vi till en global handlingsdag för att förhindra ett krig med Ryssland.

LA, Baltimore, Minneapolis, Chicago, Portland, D.C. NYC, New Orleans, och många fler städer har redan planerat aktioner. Klicka här för att se alla städer där människor har planerat. Om din stad inte redan har en planerad åtgärd kan vi hjälpa dig att organisera en. Vi har affischer, och annat och vi hjälper er för att stödja er åtgärd.

Det sker mycket lite i kongressen för att de-eskalera den här situationen, men kongressens progressiva Pramila Jayapal (D-Washington) och Barbara Lee (D-Kalifornien) har publicerat ett brev som anger att ”Det finns ingen militär lösning ut ur denna kris – diplomati måste vara fokus ”

Barbara Lee

 

Kongressledamoten Barbara Lee var den enda kongressledamoten som röstade mot USA:s invasion av Afghanistan. Hon hade rätt då och hon har rätt igen: vi behöver diplomati inte krig! Gå ut på gatorna för att demonstrerar mot ett krig mellan världens två största kärnvapenmakter, och be era medlemmar i senaten och i representanthuset att lyssna på fredsbudskapen och prioritera diplomati!

Vi vet att de enda som kommer att dra nytta av krig med Ryssland är krigets profitörer. Raytheon VD Greg Hayes har uttalat sig optimistiskt om ökande spänningar i Östeuropa och säger att han ”helt förväntar sig” att ”vi ska få lite nytta av det.”

Och dagens amerikaner vill inte ha ännu ett dödligt, farligt krig. Den senaste opinionsundersökningen indikerar att majoriteten av amerikanerna är emot krig med Ryssland. Våra valda politiker måste få höra från oss nu! Berätta för dem att du förväntar dig att de ska driva diplomati, inte krig!

För fred,
Medea Benjamin och hela Codepink Team: Alice, Allison, Ann, Ariel, Carley, Danaka, Emily, Farida, Jodie, Justina, Kelly, Lauren, Leonardo, Marcy, Marissa, Mark, Michelle, Nancy, Olivia, Paki, Teri Shea och suzie

artiklar av Medea Benjamin
Tio sätt som klimatkrisen och militarismen hänger ihop på
Tolv sätt som USA:s invasion av Irak skadar än idag – USA vill trappa upp sitt angreppskrig!

Föregående artikelDagsens -anti-Kina-propaganda i SvT: ”Här är de pro-kinesiska budskapen som möter barn och unga”
Nästa artikelKommer Ukraina att kollapsa om man följer FN:s säkerhetsråds stödda ”Minsköverenskommelser”?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

  1. Såg läste detta på publik service igår morse,att man sänder tusentals fler soldater till Östeuropa, MEN det lustiga är att i samma artikel skriver man att Usa helt söker diplomatisk lösning? Är detta diplomatiskt? Det är helt tvärtom. Jag förvånas över hur KORKADE Svt publik service blivit på senare år nu. Sedan hösten under HALVÅR har det DAGLIGEN varit på detta KORKADE sätt av Svt publik service och dess alla idioter som skrivit alla dessa månader. Det går inte ihop hur skruvade man varit. ALLA debatter, intervjuer, analyser, program och nyheter har varit ENSIDIGT dåligt. Sedan starten på hösten har ALLT bara varit Usa, Nato propaganda. Ingen som helst kritik över ALLA eskaleringar man SJÄLVA gjort. Hur kan det vara så här BEDRÖVLIGT och IDIOTISKT av publik service såhär länge och såhär mycket. Jag gillar inte detta så förnedrande sättet vi Sverige kryper på knäna för pentagon

  2. Håller med, vad pågår i Sverige? Zombering, fördumning? Hur människor kan inte märka och låta bli att reagera på den rent av Goebbelsk propaganda!?

  3. Sen jag första gången hörde talas om nazistiska koncentrationsläger, så har jag undrade jag alltid över att inte människor i omvärlden reste sig som en man och protesterade, jag minns att jag frågade mina föräldrar ”Varför gjorde ni inget?”…Dom svarade ”Vi visste inte att dom fanns, vi förstod inte”…och nu när jag pratar med mina vänner som finns i hela Sverige, och hör hur otäck dom tycker att Putin är och att Ryssland är aggressivt och hotfullt, så förstår jag saken bättre. Flera av mina vänner- som bor utspridda i vårt land- och som är som de flesta vanliga människor, ärliga och rättskaffens, och lyssnar bara på Public Services nyheter. Dom kan inte drömma om att det som sägs där, och som upprepas dag ut och dag in, inte skulle vara sant. Svenska medier och Public Service agerade på samma sätt när det gäller Hitlertyskland. Som någon skrev på Facebook, dom som försökte säga något annat sattes i läger i Sverige. Och det är ju så att inte ett enda parti hela Sveriges riksdag vill ändra på det ägandeförhållande som vi har i Sverige, och i nästan hela världen, dvs de inte ens 1%-ens rätt att äga nästan allt i vårt land…Dom bestämmer över Sveriges riksdag, och alltså vad som ska sägas i Public Service….och i de andra medierna med för dom ägs också av detta lilla fåtal, typ. Men sån är kapitalismen. Den behöver krig, de flesta människor vill inte ha krig, därför måste vi manipuleras in i ett. Det finns en bok som är väldigt bra ”Utan media kan du inte starta krig” Jan-Olof Rönn. Han fick trycka den på eget förlag.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here