De ”gula västarna” och fackföreningarna demonstrerade den 1 maj: ”Vi är alla arga medborgare”

1
948
Gula västar och facket marscherar tillsammans.

Under första maj demonstrerade ”Gula västar” och fackföreningar gemensamt.BFM

Mer än 164 000 deltog, en ökning jämfört med föregående år. Detta kan förklaras i synnerhet av närvaron i år av de ”Gula västarna”.

”Innanför de ’gula västarna’ eller röda jackor, är vi alla arga medborgare.”

Facket välkomnar detta. Kan ge en ny impuls för strejken mot reformen av den offentliga tjänsten den 9 maj, hand i hand med de ”gula västarna”, hoppas Isabelle, militant medlem i facket CGT.

”Vi kommer att försvara vårt uppdrag i public service. Vi kommer att fortsätta att vara med ’Gula västarna. Jag hoppas att alla alla fackföreningar samtalar med gula västar ” säger hon.

Kort kommentar: Givetvis kan frivillig samverkan mellan Gula västarna och fackföreningar lokalt eller till och med nationellt stärka deras gemensamma krav. Det gäller att hantera detta klokt och varsamt. Risk för onödig splittring finns.

Föregående artikelStöd Malmö European Forum!
Nästa artikelUSA dödar kvinnor, barn och män i Venezuela. ”Feministiska” utrikesminister Margot och regeringen tiger. Skäms!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Samma grupp bakom förtrycket av Frankrikes folk liksom krigshetsen mot Venezuela terrorkriget mot Syrien förstörelsen av Libyen och hot och sanktioner mot Iran, Nord Korea och Ryssland. bankirvampyr maffian med huvudsäte i City of London och filialerna i New York och Basel. Kampen på global nivå ska vara mot bankirvampyrens herravälde. USA är gangstern som verkställer detta vanvettiga styre där ett fåtal ”utvalda” roffar åt sig nästan allt. Kampen är således 7 miljarder mot ett tiotals miljoner. Logik säger majoritetens väl få gå före en ynka minoritets girighet och galenskaper. Det är glädjande att gangstern USA är ett imperium i förfall. Det underlättar

    https://www.globalresearch.ca/us-global-power-trump-period/5676244

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here