Debatt med SvD och andra: Vad vill Israel? Nu med inledning

27
1399

För att göra budskapet tydligare infogas nu en sammanfattande text som jag fått av skribenten Roland Hedayat. Några kommentarer av en annan läsare och skribenten som bygger på missuppfattning har tagits bort samtidigt.

_________________

Eftersom Twitter-tråd formatet kan vara svårt att läsa har jag nedan sammanfogat  dessa till en sammanhängande text:

ToveLifvendahl, politisk chefredaktör i Svenska Dagbladet tvekar inte att i en
ledare (2023-10-15) upprepa mantrat: Israel är Mellanösterns enda ”demokrati”.

Om så skulle vara, så gäller också att:

✔ Israel är Mellanösterns enda Etnisk rensnings-demokrati

✔ Israel är Mellanösterns enda Ockupations-demokrati

✔ Israel är Mellanösterns enda Apartheid-demokrati

✔ Israel är Mellanösterns enda Terror-demokrati

Under mer än två generationer har vi inpräntats hur ”ett folk utan land” gudagavs rätten till ”ett land utan folk”, dvs dåvarande Palestina. Detta accepterade naturligt nog inte den palestinska ursprungsbefolkningen som ändå drevs ut ur sitt hemland för att bli statslösa.

De ca 750 000 människor som fördrevs 1948 förlorade också rätten till självförsvar, eftersom de inte längre hade något hemland att försvara! Gazas befolkning består till stor del av ättlingar till de fördrivna från det ursprungliga Palestina.

I tråd med detta tycks Tove Lifvendahl anse att palestinierna utgör en kategori av människor utan rättigheter, och vars kamp för frihet och värdighet är att jämställa med terrorism.

Israels terrorbombningar och övriga upprepade brutala övergrepp mot civilbefolkningen i flera faser genom dess historia kallas av Israel och deras bundsförvanter för ”legitimt självförsvar”. Men ett så kallat ”självförsvar”
bestående av totalt oproportionerligt övervåld mot en värnlös befolkning bestående till hälften av barn under 18 år kan aldrig accepteras vara självförsvar.

Tove Lifvendahl har med sitt enögda perspektiv inget att tillföra, vare sig
för ett dämpa ett alltmer polariserat Sverige eller dito för Mellanösterns
folk.

 

Föregående artikelHur Kina kan hjälpa Syrien att återhämta sig efter konflikten
Nästa artikelMartin Hägglund: En svensk filosof i USA med vänsteranspråk och rockstjärnestatus

27 KOMMENTARER

 1. 1. Apartheid israel är världens enda öppet rasistiska regim. En regime som är ENDAST för ”judar”.

  2. Det är så långt ifrån ”demokrati” att ingen sansad person skulle dra ”demokrati” kortet för att försvara terror- och barnamördare regimen apartheid israel. Endast jourhavande lögnare för terrorist regimen apartheid israel kan hävda att regimen är en ”demokrati” utan att rodna.

  2. Alla som stödjer barnamördare och terrorist regimen israel är på fel sida av historien och medlöpare till vår tids största brott mot folkrätten.

  3. Svaret på frågan vad vill apartheid israel är självklart förinta hela Palestina. Det har apartheid israels ledare öppet sagd i olika tider (detaljer om det finns här https://simplicius76.substack.com/p/bidens-address-to-nation-shameful)

  4. Världsfred kommer att råda dag då APARTHEID israel jämkas med marken.

  5. Världen måste se till att denna samtida orgi av terror och barnamord signerat apartheid regimen israel är det ABSOLUT SISTA!

  https://proletaren.se/artikel/vad-ar-ett-liv-vart

 2. Jag säger inte att Israel är oskyldiga på något sätt. Däremot ser jag klart, och det är att Hamas måste elimineras för att fred överhuvudtaget ska ha en chans i regionen. Antingen det, eller att Israel utplånas. Och jag väljer Israel alla gånger över islamistisk terrorism. Varför tror du att Egypten inte vill släppa in flyktingar? Dom vill inte ha in Hamas i sitt land. Och så länge det är terrorgruppen Hamas som styr Gaza så är det i mina ögon väldigt märkligt att försvara Palestina och fördöma det enda demokratiska landet i regionen. Självklart är det fruktansvärt det som händer, och det Palestinska folket är dom som blir värst drabbade, men det är Hamas och deras ”politik” som bär mest ansvar för det. Jag försvarar det Palestinska folket som önskar något annat och bättre. En parantes är att jag inte försvarar människor som världen runt går ut på gator och firar att kvinnor och barn kallblodigt mördas. Jävla idioter rent ut sagt.
  Frågan är väl egentligen om man anser att Israel ska få existera som stat, eller inte. Och om man jämför det israeliska samhället med alla dess grannar så väljer jag som sagt Israel, utan tvekan.

  • Man kan konstatera att Israels grymma politik mot Palestina, etniska rensningar och krig pågick långt innan Hamas bildades. Hamas vann klart valet i Gaza 2006, ett just val enligt observatörer. Har ett omfattande socialt program. Israel har besatt 78 % av Palestinas yta, och har i krig och på annat sätt dödat mångdubbelt fler oskyldiga civila än Hamas. Vet inte om just dödandet av civila har firats i Palestina eller i Israel. På manifestationerna i Stockholm har detta inte skett. Inga paroller för stöd till Hamas fanns med.

   Israel struntar i upprepade FN-beslut, med stöd av USA. Israel måste pressas att respektera folkrätt och lämna tillbaka land rövat.

  • Nå Peter; du skriver ”Däremot ser jag klart, och det är att Hamas måste elimineras för att fred överhuvudtaget ska ha en chans i regionen. Antingen det, eller att Israel utplånas.” Du skriver i passiv form ”elimineras” och/eller ”utplånas”. Det som sker i verkliga världen sker inte i passiv form. Därför måste frågan till dig bli, ”Vem skall eliminera”, och/eller ”Vem skall utplåna”? På dessa allvarliga händelser måste man göra klart för sig hur en tänkt framtida lösning på kriget kan komma att lösas.
   En som klart tänker på vad som nu verkligen sker rörande en framtida lösning är Alexander Mercouris. Hans funderingar om vad som nu sker i FN är väl värda att lyssna på.
   https://theduran.com/biden-mideast-debacle-us-vetoes-brazil-un-resolution-putin-warns-kinzhals-within-range-us-carriers/

  • Peter,
   Din logik ser egentligen ut så här:

   Jag säger inte att UKRAINA är oskyldiga på något sätt. Däremot ser jag klart, och det är att RYSSLAND måste elimineras för att fred överhuvudtaget ska ha en chans i regionen. Antingen det, eller att UKRAINA utplånas. Och jag väljer UKRAINA alla gånger över RYSK terrorism. Varför tror du att SVERIGE inte vill släppa in RYSSAR SOM FLYR KRIGET? Dom vill inte ha in RYSSLAND i sitt land. Och så länge det är PUTINISMEN som styr RYSSLAND så är det i mina ögon väldigt märkligt att försvara RYSSLAND och fördöma det enda demokratiska landet i regionen. Självklart är det fruktansvärt det som händer, och det RYSKA folket är dom som blir värst drabbade, men det är KREML och deras ”politik” som bär mest ansvar för det. Jag försvarar det RYSKA folket som önskar något annat och bättre. En parantes är att jag inte försvarar människor som världen runt går ut på gator och firar att kvinnor och barn kallblodigt mördas. Jävla idioter rent ut sagt.
   Frågan är väl egentligen om man anser att RYSSLAND ska få existera som stat, eller inte. Och om man jämför det VÄSTERLÄNDSKA samhället med alla dess grannar så väljer jag som sagt UKRONAZISTERNA, utan tvekan.

   Du har en kamrat i Johan de Naucler.

    • Jag bugar och tackar dig men jag tror inte det är Johan.
     Anledningen är den sista meningen nedan.
     Kan inte tänka mig det är Johan de Nauclers ord.

     ”Och om man jämför det israeliska samhället med alla dess grannar så väljer jag som sagt Israel, utan tvekan.”

     Det osar rasism. Alltså, INTE Johan.

     Anledningen till min kommentar var det falska sättet att lägga skuld.
     Du har säkert varit med om det någon gång.
     ”Bara han eller hon försvinner så blir allt bra.”
     Alltså, ens fel att två träter.

     Men är det hela sanningen?

     En konflikt är mellan två eller flera parter.
     Ingen står egentligen utanför.
     I Bibeln påpekade Jesus det sanna.
     Jesus sade till folkförsamlingen:
     Den som är utan skuld kastar första stenen på den anklagade.
     Ingen kastade.

     Som människor har vi både goda och mindre goda sidor.
     Den mindre goda sidan kallas ibland ondska.
     Det är något vi ärvt.
     En så kallad arvsynd.
     Den möjlighet vi har är att göra så gott vi kan.
     Se Global Politics som ett sådant exempel.

    • Nej, jag är inte Peter vid sidan av och delar inte andemeningen i det som skrivits.

     Jag är inte det minsta mot Ryssland och ryska folket, utan på det sätt president Putin utplånat politiken och den inrikes politiska debatten hemmavid; det är principiellt min enda kritik mot dagens Ryssland: det vill säga övergången till en slags Pinochet-system över dagens ryska samhälle.

     • Ärligt talat får vi se. Ukraina har dock regelbundna och mycket tydliga maktskiften -det är till deras fördel. Det blir inte alltid rätt resultat och perfekt politik, men det sker maktskiften.

      Idag styr de ryska högsta bankir- och oligarkiklasserna över ett statssystem, reglerat av i stort sett endast säkerhetspolisen som enda sammanhållande kitt, lite ödesmättat tidvis kallat för ”KGB-kapitalismen”. Man har nyliberal platt skatt för alla envar på ännu (tror jag) nivån på 13%.

      Några maktskiften sker inte i Ryssland, sedan Yukos och RosNeft-kriserna kfring 2006-2007 har Putin upphört att reformera det egna landets inrikespolitik -vi vet tyvärr inte varför, åtminstone inte exakt. Framtidens historiker får en delikat uppgift att reda ut varför den ryska inrikespolitiken upphörde att reformera landet från just dessa märkliga ”tvångsägarskiften” i Yukos-RosNeft-kriserna för drygt 15 år sedan, mellan den första och andra oligarkiklassen. Jag (och ingen annan heller) har i vår tid alla fakta på bordet.

      Ryssland har av idag sin säkerhetspolisdiktatur och en kombinerad oligarkiklass (sten-)hårda superkapitalism där de hittills fört ut i princip alla vinster utomlands, och en korporativism av privata företag i statliga företagskonglomerat. I och med att landet inrikespolitiskt helt stagnerat och all opposition är utslagen vet vi inte hur det skall sluta. Det är egentligen svårt att hitta rätt benämningar för detta system, men det är väldigt likt Pinochet-systemet på många vis, fast i ”maximatyr”. I och med att den ryska modellens konstanta obenägenhet att lära av andra länders och systems misstag –och lära sig implementera goda erfarenheter– stagnerar det egna ekonomiska systemet. Ännu en gång. Vi får se hur det går, antingen går dagens system under med Putins frånfälle oavsett orsak (död, kupp, avsättning, valförlust) och en ny statschef och ledare tillträder med nya eller andra idéer. Att förutse rysk framtid och en ledares efterträdare är som alltid helt meningslöst och blir alltid fel, så jag avstår därför, bara Putins eget horoskop vore mer korrekt, misstänker jag,

     • Ja Ukraina kan ha tydliga maktskiften, främst i den av EU, USA, (Svenskarnas parti, nydemokraterna) stödda statskuppen mot folkvald president i februari 2014. Helt ihjältigen i Väst. Ryssland har också återkommande val till president och duman med flera kandidater Enligt flera rapporter klarar sig Ryssland oväntat bra trots omfattande sanktioner av bl.a. EU, vilket drabbat EU-länders medborgare.

     • Hej Johan,
      Jag tror det kommer gå bra för Ryssland.
      Genom den uppkomna konflikten i Ukraina utvecklas ett nytt Ryssland liknande Tsar-Ryssland.

      Ryssland som militärmakt, på sätt och vis liknande USA men inte med imperialistiska ambitioner.
      Snarare anti-imperialistiska att inte låta USA få obegränsat spelrum på den geopolitiska spelplanen.

      En sammanväxande militär allians mellan Kina och Ryssland m.fl. länder kommer desarmera NATO från global våldsmakt.
      Tro det eller ej, men NATO har begränsningar.
      Vi har redan sett det när ammunitionslagren snabbt tog slut.

      Ryssland har upptäckt att Västvärlden är en våldsmakt likt Hitlers Tredje Rike men samtidigt vet Ryssland att man är ett stolt folk och har resurser att sätta emot.
      Resurser som alltmer kommer att realiseras.

      Förmodligen kommer man börja redan i skolan med undervisning i Fosterlandsförsvar.
      Ryssland har ett stort land och en rik kultur att försvara från Västvärldens attacker.

      Ryssland klarar det som de alltid gjort.
      För det är just det som är Ryssland.
      Förrädarna för detta måste hållas kort.
      Eller ”opposition” eller vad du nu vill kalla dessa anti-ryska krafter som både finns utanför och tyvärr också inuti Ryssland.

      Sedan att påstå Ryssland har ”nyliberal skatt” är direkt faktafel.
      Nyliberal skatt finns bara i demokrativärlden.
      Ryssland har skatt avsedd att få bort importbehovet.
      Detta importbehov är mycket skadligt för Ryssland då det av Västvärlden används till sanktioner för att hindra Ryssland få de varor de behöver.
      Dock är Västvärldens sanktioner ganska misslyckade då företag faktiskt lever på att sälja och Ryssland är en stor global marknad.
      Men priset Ryssland måste betala är dyrare varor från Väst då det stigande behovet ökar priset.

      Men som sagt, nytt yrke och ny utkomst är på gång i Ryssland.

      Blir militär och soldat i den ryska Försvarsmakten!
      Kontrakten tycks faktiskt redan sälja bra.

     • Nej det är inte några faktafel bäste arbetarklass, Ryssland har i många stycken ännu en nyliberal ekonomi, med just platt skatt för alla ekonomiska ”aktörer”. Direktörsväldet och bankir- och oligarkiklassen är tyvärr allenarådande. Jag förstår inte hur och varför Du dragit på Dig åsikten att så inte är fallet; om det är en långvarig internetkonsumtion av ytterst subjektiva och vinklade fakta om detta land.

      Tyvärr sitter de anti-ryska krafterna redan vid makten och orsakar det egna landet många framtida decenniers politiska, sociala, ekonomiska och mänskliga skador; enbart hänsynslöst för att få behålla den egna makten.

      Självhärskardömet från Romanov-epoken är dessvärre tillbaka.

     • Enligt min mening är platt skatt det främsta nyliberala redskapet för en sådan uppbyggnad.

      Jag refererar till bl.a. intervjuböcker i det ryska ekonomiska systemet: litteratur av t.ex. Zygar och Bolton. Det finns ytterst få fackekonomer som ser dagens ryska nationalekonomi i långtida positivt perspektiv.

      Ryska federationens problem är dess strukturers problem i detta nu.

  • Fast hur kom Hamas till makten egentligen?

   På 00-talet fick amerikanarna för sig att politiska val och demokrati var den ultimata lösningen på Nära Österns och Mellersta Österns alla problem. En slags magisk trollstav av ignoranterna på de amerikanska tankesmedjorna.

   Val hölls. Hamas kom till makten i Gaza. Genom dessa ”amerikanska” demokratiska val. Ingen nämner naturligtvis detta idag. Samma fenomen uppkom på andra håll i regionen: hårdföra konservativa islamister kom till makten, även i den amerikanska vasallen Egypten.

   Hamas och Hizbollah är israeliska skapelser; de uppkom genom ockupationsmaktens handlanden i det ockuperade Palestina och efter masslakterna i flyktinglägren Shabrah och Shatilah och den israeliska ockupationen av Libanon, där israeliska ockupationsmakten till slut drevs ut ur Libanon av just Hisbollah.

   Det finns ingen militär och våldsmetod att ta sig an Hamas i Gaza.

   Israels statsledning har sedan många decennier bestått av och letts av militärer som bara fördjupat och katastrofalt försämrat konflikten och dessutom Israels egen snart omöjliga situation och position.

   Det finns en lösning, den ligger på bordet sedan många decennier; nämligen Förenta nationernas resolutioner (d.v.s. tvingande internationell lag) som Israel med Washingtons våldsetablissemangs hjälp försökt att undkomma i 56 år.

   Internationell lag tvingar Israel att lämna Gaza, Golanhöjderna, al-Quds/Östra Jerusalem och Cis-Jordanien (d.v.s. Västbanken) till en självständig palestinsk stat.

   Israel går nu i samma fälla som Bushstyret i Afghanistan och Irak efter september-attentaten år 2001 mot Washington och New York.

   Washingtons våldsetablissemang är idag fullkomligen utkastade och utrotade som politisk strategisk makt i såväl Afghanistan som Irak-Iran-regionen. Militära insatser löste ingenting. Det är fakta.

   Det finns ingen våldslösning på konflikten.

   Följ internationell lag och Förenta nationernas resolutioner, sätt in förslagsvis FN-trupper på bland annat Västbanken och utrym detta område från den helt illegala ockupationen där och skicka hem de västerländska sionistiska fanatikerna och vår egen motsvarighet till ISIS/Daesh som nu illegalt ockuperar Västbanken.

   Det ligger internationell lag på bordet. Lösningen finns redan där. Den är solklar: det är Förenta nationernas resolutioner. Det är bara för världen att implementera dessa och följa dem och uppfylla dem: det vill säga att upphäva den helt illegala israeliska fanatiska ockupationen, som helt strider mot internationell lag.

   Palestina liksom det märkligt nog demokratiskt valda Hamas i Gaza har all internationell lag på sin sida när allt kokar ned till upphävandet av israeliska ockupationen.

   Kanske borde världen idag hjälpa Palestina militärt med vapensystem som kan skjuta ned israeliska bombplan och pansarvapen att slå ut israeliska stridsvagnar. Det är den enda rimliga militära assistansen i denna oreda.

 3. Pågående händelser i Palestina/Israel visar ännu tydligare än Natos krig mot Ryssland i Ukraina på följande viktiga faktum. Kampen för en demokratisk multipolär världsordning utvecklas och motståndet mot den utvecklingen avslöjar mer och mer hur vi i Väst är trängda av denna utveckling, och därför mer och mer kastar bort retoriken, för att koncentrera oss på att med allt värre krigiska metoder behålla vår globala position. Händelserna tvingar också journalister, i detta fall SvD:s Tove Lifvendal, att lämna tidigare försök att visa upp ett mer opartiskt och humanitärt ansikte.
  Det är bra, för då vet alla klarare var linjerna går, och hur sprickorna utvidgas. Det samma gäller för politiker, till exempel Ursula von der Leyen. Hennes klara ställningstagande för den Israeliska statens handlande skapar fler och större sprickor både i EU och NATO och det är mycket bra!

  • Europeiska unionen har tydligt markerat genom Borell och Michels uttalanden att det oproportionerliga israeliska motvåldet strider mot internationell lag (exakt det viktiga ordet användes).

   Det är mycket bra.

   I Spaniens parlament hölls häromdagen en sorgfälligt icke-reporterad debatt om att Israels statsledning bör ställas inför Internationella brottmålsdomstolen i Haag.

   Vinden håller på att vända.

  • Och nu hotar dessa satans avkomma att bomba Gaza sjukhuset där 12,000 Palestinier huserat sig undan från barnamördare och terrorregimens bomber. Denna cancersvulst som kallas apartheid israel måste bokstavligen avlägsnas bort – annars är risken för Armageddon överhängande stor

   ”Reuters cited the Palestinian Red Crescent Society (PRCS) as saying that the Israeli military had warned it to ”immediately evacuate” Gaza’s al-Quds hospital.

   The facility is currently rendering services to more than 400 patients. It has also turned into a refuge for around 12,000 Palestinians, who have fled there amid a relentless Israeli war that has been pounding the Palestinian territory since October 7. The war has so far claimed more than 4,000 people.

   The PRCS described ”70%” of the displaced Palestinians inside the hospital as ”children and women,” saying they ”are in imminent danger.”

   https://www.presstv.ir/Detail/2023/10/20/713111/Israel-threat-bomb-hospital-Gaza-war

 4. Sverige har alltid gått USA:s ärenden, öppet men oftast bakom lykta dörrar.

  ”Till skillnad från andra folk, erkänner de flesta amerikaner inte – eller vill inte inse – att USA dominerar världen genom sin militära makt. På grund av regeringens sekretess är våra medborgare ofta okunniga om det faktum att våra garnisoner omringar planeten” säger Chalmers Johnson, en före detta CIA-konsult.

  Förutom kommandon i Europa, Indo-Stillahavsområdet och Mellanöstern, har Pentagon också det afrikanska kommandot, som fokuserar på operationer över hela kontinenten, och det södra kommandot, som koncentrerar operationer över Central- och Sydamerika.
  Det Washington vill, vill också Sverige!
  ×××
  WASHINGTON, 20 oktober. /TASS/. USA:s president Joe Biden sa att han skulle skicka en begäran till den amerikanska kongressen om mer hjälp till Ukraina och Israel.

  I sitt tal till nationen sa Biden att om Washington stoppar sin hjälp till dessa länder kommer det att äventyra USA:s säkerhet och dess status som en ”partner som andra nationer vill arbeta med.”

  ”Det är helt enkelt inte värt det. Det är därför jag imorgon kommer att skicka en brådskande budgetförfrågan till kongressen för att finansiera USA:s nationella säkerhetsbehov, för att stödja våra kritiska partners, inklusive Israel och Ukraina”, sade han.

  Han beskrev USA:s bistånd till dessa länder som en ”smart investering” som kommer att ”betala utdelning för amerikansk säkerhet i generationer.”

  Enligt hans åsikt skulle det projicerade amerikanska biståndet ”vässa Israels kvalitativa militära kant.”

  ”Vi kommer att se till att Iron Dome fortsätter att vakta himlen över Israel. Vi kommer att se till att andra fientliga aktörer i regionen vet att Israel är starkare än någonsin och förhindrar att denna konflikt sprids”, fortsatte Biden.

  Han gjorde också en uppmaning till den amerikanska kongressen ”för att se till att vi kan fortsätta att skicka Ukraina de vapen de behöver.”

  Tidigare rapporterade Reuters att Biden-administrationen planerade att begära 60 miljarder dollar för Ukraina och 14 miljarder dollar för Israel.

  Biden sa också att USA använder vapenleveranser till Kievs regering som en möjlighet att producera nya vapen för de amerikanska väpnade styrkorna.

  ”Låt mig vara tydlig med något. Vi skickar till Ukraina utrustning som ligger i våra lager. Och när vi använder pengarna som tilldelats av kongressen, använder vi dem för att fylla på våra egna butiker, våra egna lager med ny utrustning, utrustning som försvarar Amerika och är tillverkad i Amerika”, sa USA:s ledare.

 5. Herre gud! Det kommer ju bara strunt och trams ur President Bidens käft. En dement sengångare som upprepar och återger instruktioner från den strids-kåta militärindustrin, Necon och finanskapitalet.
  För det första är det ju inget land som hotar USA, tvärt om, eftersom det är USA själva som utsätter andra länder för hot, krig och provocerar. De är ju överallt. Mac Gregor (tuben) har ju rätt.
  Det ”militärindustriella komplexet” som styr USA:s utrikespolitik vill ”inte” ha fred
  Jo Biden säger: ”äventyra USA:s säkerhet och dess status”…. Biden sa också ”att USA använder vapenleveranser till Kievs regering som en möjlighet att producera nya vapen för de amerikanska väpnade styrkorna”.
  Där har vi pudelns kärna.
  Alltså:
  USA är beredda att offra miljontals människor på planeten, för att behålla sin militära hegemoni och tjäna dödens krigslogik och göra resten av nationerna till underkuvade vasaller,för att kunna sälja och producera död och förintelse, för ett antal superrika aktieägare i kongressen och senaten, som lever på krigsproduktion Finanskapitalet bryr sig inte om liv nämligen.

  För att försöka åstadkomma denna ständiga krigsteater, ”köper mutar och hotar man politiker”, kontrollerar medierna, producerar idiotiska Hollywood-krig för att glorifiera ”SATAN”, finansierar tankesmedjor över hela världen med sk spinndoktorer, som kontrollerar pressen och annorstädes i stort sätt i hela västvärlden med PR-lögner konspirationer och fulheter i offentligheten, avlyssnar politiker i hela världen för att köpa eller snärja dem med hjälp av NSA:s spionverktyg och skapa lydiga lakejer till USA.
  Varför i helsefyr ska vi dra in den stora krigsgalna ”egoist-satan” i Sverige med ett Natomedlemskap?

  • J Biden som jo är apartheid israels främsta anhängare i USA, hade inte alls bråttom att kräva miljarder dollar från kongressen då AMERIKANSKA MEDBORGARE drabbades av katastrofer år 2023 (East Palestine, Ohio och Maui, Hawaii). Som han handlar och talar verkar det inte att han är ”USAs President” utan snarare apartheid israels och/eller ukrozionazi regimens.

   Det värsta i allt detta är att även andra västpolitiker (Sunak, Olaf, Macron, Leyen, mm,) tävlar numera i vem som är näst bäst i att slika apartheid israel och/eller ukrozionazi regimens bakre delar🥴 Resten av världen utbrister Fy! vilket fjolleri!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here