Den ”dolda” orsaken till flyktingströmmen.

24
2056
Flyktingar på Medelhavet.

Ingress: Redan 2016 skrev jag denna artikel om ”Den dolda orsaken till flyktingtragedin” Överdrivet? Nej, jag tycker att den viktigaste ”orsaken” fortfarande är ”dold”. Kan säkert läsas igen utan problem. Den är pricipellt lika riktig och viktig idag som då.
Detta innebär inte att många blir flyktingar för att få en bättre ekonomisk och social tillvaro undan imperialismens ekonomiska härjningar och andra missförhållanden i hemlandet. Man måste förstå deras helt förklarliga flykt i en mycket besvärlig mänsklig situation.

Dammar av den nu då Turkiets Erdogan öppnar upp för en flyktingström till Europa. Skulden läggs både på Turkiet och på Syrien, som försöker försvara sitt land mot utlandsstödd terrorism. Nu får terroristerna stöd av Turket, som i sin tur stöds av Nato och USA, till de hårdföra al-Qaida terroristerna i Hayat Tahrir al-Sham som glöds åt detta.

På kort sikt skulle terroristerna snabbt besegras om Turkiet anslöt sig till kampen mot terroristerna i norra Syrien i stället för tvärtom.


Den ”dolda” orsaken till flyktingströmmen.

Dagens Nyheter skrev 8/2 2016 att ”Invandringsfrågan har seglat upp och blivit den överlägset viktigaste frågan för svenska väljare, visar DN/Ipsos mätning. Intresset för frågan har fördubblats sedan i juni 2015.Det är den största förändringen för en enskild sakfråga som vi någonsin sett i våra mätningar, säger Johanna Laurin Gulled på Ipsos.” http://www.dn.se/nyheter/sverige/invandring-den-viktigaste-fragan-for-valjarna-2/

I början av september 2017 läser man att ”Väljarna anser att invandring och integration är de hetaste frågorna inför valet.” SIFO.
I december 2017 kom sjukvården först men ”den näst viktigaste frågan för väljarna i kommande val är invandring och integration.”

* Befäster min bedömning att man visst kan publicerade denna två år ”gamla”, aktuella artikeln.

Denna artikel ”Den dolda orsaken till flyktingtragedin” av Ulla Johansson publicerades 5/2 i Fria Tidningen återges nu med hennes godkännande. http://www.friatidningen.se/artikel/121646Ulla Johansson har berikat denna blogg med flera inlägg och kommentarer. Vi har behandlat detta tema tidigare (se längst ned).
Artikeln.
Det går inte en dag utan att medierna rapporterar om flyktingarna. Men få vågar tala om orsakerna till flyktingströmmarna. Det är dags att vi börjar tala klarspråk om USA:s skuld till flyktingkrisen.
Varje dag tänker vi på dem. Varje dag talar vi om dem, skriver om dem. De flyktingar som nått Sverige, de som dött under flykten, de som drunknat i Medelhavet. Dessa människors lidanden går egentligen inte att förstå, går inte att helt ta in.
Så läser vi om ”bråk” på flyktingförläggningar i Sverige. Om övergrepp på kvinnor under flyktingarnas vandringar genom Europa. Människor trängs ihop i ”förläggningar” och deras redan hårt spända nerver håller inte för den pressen. De agerar som de stressade offer de i den situationen är. Som indignerade journalister i våra medier inte kan – inte vill – förstå. Lockar oss att fördöma. Vi bygger så ytterligare på ett mänskligt lidande.

Katastrofens olika uttryck förskräcker. Men ingen vågar diskutera orsaken till denna flykt som nu antar en folkvandrings proportioner. Våra ledare, våra medier, tycks betrakta denna dystra folkvandring som någon form av naturkatastrof. Som om krigen som drivit iväg människorna bara uppstått ur intet. Ibland yrar de till och med om en diffus ”ondska”.
Är det naivitet? Okunnighet? Eller rädsla? Jag tror mig förstå rädslan. Stormakten vars krig åstadkommit flyktingtragedierna får inte ifrågasättas. Straffet kan bli hårt.
USA har anfallit Irak i två omgångar, år 1991 och 2003. En miljon döda, flera miljoner på flykt. Den tidigare fungerande samhällsväven söndertrasad. Afghanistan anfölls 2001 och amerikanska soldater ”opererar” fortfarande där. Dödar civila. Dödar byarnas barn. Landet är sönderslaget. 2011 drabbades så Libyen av Natos (USA:s) anfallskrig.
I dag är det ett land i blodigt kaos. Tidigare blomstrande städer ligger i ruiner. Samma år kom anfallet på Syrien, denna gång genom ombud. USA:s vasallstater betalar och tränar de terrorister som nästan krossat Syrien. Resultatet är tvåhundrafemtiotusen döda och miljoner på flykt. Jemen bombas i dag av USA:s vasallstat Saudiarabien, i USA:s intresse. Stormakten har de senaste decennierna även härjat i Somalia och Sudan.

USA:s blodiga angreppskrig på länderna i Mellanöstern, Centralasien och Afrika har drivit miljoner på flykt, av vilka en del nått Europa. Kostnaden för flyktingmottagandet i Europa, Turkiet och krigshärdarnas grannländer bör därför helt betalas av USA, den nation som är skyldig till dessa mänskliga tragedier och bär skulden för alla civila offer.
Länderna har angripits efter fabricerade lögner om ”innehav av massförstörelsevapen”, om att ländernas ledare militärt anfallit sin egen befolkning, gjort sig skyldiga till krigsbrott. Ett batteri lögner så vanliga för att utmåla en fiende som ondskefull. Det är alltid gångbart. Som när Hitler påstod att Polen anfallit Tyskland. Eller Englands propaganda under första världskriget som kallade tyskarna ”hunner” för att hetsa upp hatet.

Det ger anledning att nu förskräckt iakttaga hur det svenska etablissemanget accepterar dessa propagandalögner. Har de så dåligt läst på sin historieläxa? De accepterar krigen, flyktingströmmarna, som något oundvikligt och av ödet givet. De vill inte se stormaktens skuld.
Det vidrigaste i hela händelseförloppet: USA:s absoluta militära övermakt, som de använt till att krossa små länder som inte hade militär kraft att försvara sig. Afghanistan, Irak, Libyen. Totalt krossade. Sedan det smutsiga spelet kring Syrien med hjälp av terroristernas blodsdåd. Om Saudiarabiens illdåd i Jemen tiger alla.
Europa är paralyserat i total handlingsförlamning, FN är i händerna på USA. Därtill fascismen på marsch i hela Europa. Och vi tvingas i denna mörknande tid ta hand om hundratusentals flyktingar. Offer för kallt planerade krig.

Jag har tidigare diskuterat flyktingfrågan och gjort ungefär samma bedömning som Ulla Johansson. Ett blogginlägg 29/10 2015 utgörs av en artikel som publicerats av Bärgsbladet – Arboga tidning som tillhör Västmanlands Läns Tidning (VLT) av mig Leif Elinder, samhällsdebattör, pensionerad barnläkare och Sven Ruin, småföretagare och människorättsaktivist, Köping. http://jinge.se/mediekritik/vastlanders-agerande-orsak-till-flyktingkrisen-2710.htm ”>

Medelhavet flyktingar
Artikeln sändes först till DN, SvD, Aftonbladet, Sydsvenskan, GP och UNT som utan motivering avslog publicering. Vi blev inte särskilt förvånade. Blev Du läsare det?
295171501

Vi avslutade artikeln med några förslag.
1. Ta avstånd ifrån delar av USA:s utrikespolitik. Tala om att denna är en viktig orsak till flyktingströmmarna och till tillväxten av grupper som ISIS.
2. Yrka på att USA, Saudiarabien, med flera tar emot en betydande andel av flyktingarna från Mellanöstern samt att de betalar en ansenlig del av flyktingkostnaderna.
3. Rekommendera ett slut på de kontraproduktiva sanktionerna mot Syrien, Iran och Ryssland.
4. Asylrätten måste beaktas, men kanske ska kvotflyktingar prioriteras?
5. För demokratins skull måste vi ställa upp bakom kravet att även västalliansens militärer och politiker ska kunna ställas till ansvar.

Föregående artikelUSA:s nederlag i FN:s säkerhetsråd
Nästa artikelNovus: Nästan ingen gillar Trump (utom SD-are). Varför sitter Sveriges regering då i knä på denne avskydde krigsförbrytare?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

24 KOMMENTARER

 1. Ja, skulle svinen i Washington, Jerusalem, Bryssel m.m kunna ställas till svars för sina brott skulle de nog akta sig för att starta krig! Som det är nu kan de lättvindigt starta krig utan egen risk för de har utnämnt sig själva både som domare och bödel med sin påhittade demokrati som plattform..

 2. Den “dolda” orsaken till flyktingströmmen är alla dessa USA krig för israels räkning. Det är så befängt att marktjuvens säkerhet går före alla andra och sätter miljontals oskyldiga till flykt, hemska upplevelser, död, mm Tusentals barn är märkta för livet av trauman orsakade av marktjuvens intriger och krig.

  Frågan världen borde ställa sig är varför och hur länge ska marktjuvens säkerhet överhuvudtaget sättas före alla andra? Dags att sätta marktjuvarna på plats. Det måste vara ett slut med lullande och lallande med hänvisning till tjuvens sagor och offerkoftor

 3. Jag har starka invändningar mot formuleringarna i punkt 4. Rätten att begära asyl är en elementär mänsklig rättighet som inte får inskränkas under några omständigheter. När Stefan Löfvén talar om att minska antalet asylsökande är han antingen okunnig eller manipulativ. Antalet asylsökande avgörs av mängden flyktingar, som varierar kraftigt av olika orsaker, inte bara på grund av krig utan också av klimatförändringar och fattigdom. I själva verket har EU, inklusive Sverige, i långt driven opportunism kraftigt begränsat asylrätten genom att stänga Europas gränser för flyktingar, som riskerar att drunkna i Medelhavet eller sättas i läger i Turkiet eller Libyen innan de haft chansen att söka asyl.

  Artikeln uttrycker ingen förståelse för flyktingarnas motiv att lämna sina hem utan utgår istället från de mottagande ländernas intresse av att kompenseras av de stora krigsanstiftarna. Den undviker helt den stora frågan om EU-ländernas inställning till och behandling av flyktingar, men också invandrare överhuvud taget, som ovälkomna inkräktare med lägre stående kultur och skumma avsikter att ta för sig av vår välfärd. Det är att fegt huka sig inför de naziinfluerade extrema högertrenderna i den internationella politiken där USAs president Trump är en förgrundsfigur.
  En viktig uppgift för den internationella vänsterrörelset idag måste vara att värna om solidariteten med den flyende civilbefolkningen, offer för imperialistiska krig och klimatförändringar. Det handlar sist och slutligen om vilken värld vi i framtiden vill leva i.

  • Tack för synpunkter. Den återspeglar en uppfattning jag hade kortvarigt år 2016.

   Artikeln tar ej upp alla viktiga faktorer utan har fokus på krigets roll, som föreföll helt borta i diskussionen. Men jag la till en mening ”Man måste förstå deras helt förklarliga flykt i en mycket besvärlig mänsklig situation” eftersom jag tycker det.

  • Asyl kommer från latinets asylum, som betyder tillflyktsort eller fristad. Begreppet går tillbaka tusentals år och fanns i traditionell judisk lag, i Japan under feodaltiden, och i Romarriket. Det har inte exklusivt med krig att göra. I Kamakura i Japan, om man följer den gamla vägen mot Edo, nu Tokyo, väster om den stora Buddhastatyn, ligger på vänstra sidan av vägen ett tempel. Hit kunde kvinnor som misshandlats i äktenskapet fly och gömma sig. Efter 7 år ansågs äktenskapet upplöst och dom kunde återvända till samhället. Asyl betyder inte någon rättighet att fritt slå sig ner i någon annas land och leva på andras arbete, som många vill tolka det. Idag utnyttjar över 90% asyl i bedrägligt syfte. Det är ofta terrorister, deras finansiärer och supporters, efterlysta, bedragare, tjuvar och kriminella på flykt undan rättvisan som just tillåts bruka Sverige som en tillflyktsort eller fristad för att undgå rättvis behandling. Sedan säger svenskarna att dom kan stanna för dom kan behandlas illa om dom skickas tillbaka. ”Behandlas illa” här är bara att undvika att ställas inför rätta och undvika ett rättmätigt straff. De verkligt krigsdrabbade finns kvar i de lokala flyktinglägren för dom har inte råd att betala smugglarna de 100,000 dom begär. Rikta hjälpen mot dom, på plats, inte mot lyx och bidragsturismen.

 4. Britta Ring skriver ”Artikeln uttrycker ingen förståelse för flyktingarnas motiv att lämna sina hem utan utgår istället från de mottagande ländernas intresse av att kompenseras av de stora krigsanstiftarna.” I följande video diskuterar fyra personer under Peter Lavells ledning bl.a. just hur flyktingströmmen skulle komma att minska, om inte EU, USA och NATO var så fixerade vid att bojkotta den lagliga regeringen i Syrien. Tänk om Syrien i ställer skulle få stöd med att ta tillbaka de som nu tvingas norrut.
  Meddebattör är bl.a. Alex Christoforou från det utmärkta theduran.
  https://youtu.be/rlZw1br3PpM

 5. Vår regering har flaggat för att ta i med hårdhanskarna mot de journalister som skriver nedsättande om sveriges sk. allierade.Vilket m.a.o. betyder censur för ex.vis denna artikel och andra som kritiserar US/NATO/Israels övergrepp i menaländerna.”Thou shalt not speak its name”

 6. Utan tvekan har Assad och Ryssland kontrollen över den största delen av Syrien. Det borde råda relativt lugna förhållanden i dessa områden. Att människor flyr från områden där det krigas är väldigt lätt att förstå. Men kan någon förklara varför de som flyr inte flyr de områden som kontrolleras av Assad? Det egna hemlandet borde väl vara det tryggaste och innebära minst umbäranden? I ställer riskerar de liv och lem för att komma till exempelvis Europa.
  Alla de flyktingar i Jordanien, Libanon och Turkiet, varför återvänder de inte till sitt hemland?

  • Assad är ju Syriens ledare och landet kämpar sedan 9 år mot väsentligen utländskt angrepp.

    • Hundratusentals syrier har återvänt under senare år. Terrorister finns kvar och krig pågår. De flesta väntar nog tills kriget är över och tills de ser att återuppbyggnad kan ske. Väldigt naturligt tycker jag. En del har acklimatiserat sig i det land de kommit till förmodligen.

 7. Svar till H2:
  De flesta som hamnar i regeringens områden när fronten flyttas, stannar där. Har de varit med terroristerna erbjuds de genast att få del av syriska regeringens beundransvärda försoningssystem och då regleras deras status och de kan återgå till civilt liv. Har de brott att sona kan de sättas i fängelse, men de väljer att riskera det hellre än att fortsätta med terrorismen.
  Det är många som vill fly till regeringens områden, men de hindras hela tiden av terroristerna som inte släpper iväg de civila. Man hotar dem och skjuter på dem om de går mot de övergångar som syriska armén öppnar för fri passage genom fronten. Terroristerna vill behålla den civila befolkningen som mänskliga sköldar för de vet att syriska armén undviker att skjuta på civila. Om terroristerna blir ensamma kan de bombas skoningslöst.
  Så dessa terrorister som stöds av Västvärlden hindrar de syrier som vill fly till regeringens områden, samtidigt som Västvärlden och Turkiet klagar på att syrierna flyr in till Turkiet och EU. Det är verkligen hyckleri!
  De syrier som hoppar av från terrorismen har ännu svårare att fly till regeringsområden. Den som hoppar av sin terroristgrupp riskerar omedelbar avrättning.
  Bland de 110.000 terroristerna i Idlib finns många ickesyrier. De kan inte fly till syriska regeringens områden eftersom de inte omfattas av försoningspolitiken. Väst har ingen försoningspolitik, möjligen lite EXIT projekt för att de skall byta ideologi. Väst har inga fungerande system för att ställa dem inför rätta. De klarar inte av att hantera fångarna från ISIS. Det här är mycket större. Det enda Väst och Turkiet gör är att skicka dem vidare till nästa krig i Libyen eller andra terroruppdrag. Ingen vill ha dem i sina länder.

  • Ulf S, jag har sökt information och siffrorna varierar men det tycks handla om 4-5% som har återvänt av över 6 miljoner flyktingar utanför Syrien. Det är en väldigt låg siffra om man betänker att det endast är en mindre del av Syrien som det råder strider.
   Det finns många rapporter, sanna eller osanna, där återvändande flyktingar berättar om sin ånger, berättar om polisbrutalitet, förhör och försvunna personer. Givetvis svårt att få bekräftat men det påverkar kanske andra flyktingar att inte återvända.
   Jag har inte lyckats hitta rapporter om benådade fd terrorister som berättar hur bra dom har det.
   Att motståndare till en militärt överlägsen regering gömmer sig bland civila är vanligt. Stödjar man dessa brukar dom kallas gerillasoldater är man motståndare kallas dom terrorister

  • Tack för ett utmärkt klargörande Ulf Sandmark.
   Varje sansad person fattar att halshugga-terroristerna håller den syriska befolkningen i Idlib gisslan. Detta är deras enda livlina nu då Ryssland har markerat klart mot sultan aspiranten om att det är slut med hans stöd till terroristerna. Därmed kan resningen fortsätta – det kommer att ta sin lilla tid. Vi pratar trots allt om så så där 100,000 terrorister. Det som håller på att utspela sig nu är den första av de fasen i Syriens slutgiltiga befrielse från det av USA/Saudi/Israel iscensatta terrorinvasionen och terrorkriget sedan 2011. Den fasen blir att befria Syrien från USAs ockupationsstyrkor och oljetjuvarnas armé i östra Syrien.

   https://www.globalresearch.ca/video-syrian-armed-forces-teach-2nd-strongest-nato-army-painful-lesson-idlib/5705469

  • Ulf Sandmark skriver mer utförligt ”EU, Sverige stöder att Idlibs civila flyr bort från Syrien.

   Samtidigt som man hindrar flyktingarna att nå EU och betalar miljardbelopp till Turkiet, så stöder EU och Sverige att terroristerna i Idlib fortsätter använda de civila där som mänskliga sköldar och hindrar dem att fly in på syriskt regeringskontrollerat område.
   Samtidigt som man stöder de civila om de är kvar hos terroristerna, så vägrar man stöda samma människor om de flyr till syriska regeringens område och har dessutom embargo mot dem där för att försvåra deras liv så mycket som möjligt!

   Så här fungerar det. De flesta som hamnar i syriska regeringens områden när fronten flyttas, stannar där. Har de varit med terroristerna erbjuds de genast att få del av syriska regeringens unika försoningssystem och då regleras deras status och de kan återgå till civilt liv. Har de brott att sona kan de sättas i fängelse, men de flesta väljer att riskera det hellre än att fortsätta med terrorism mot sitt eget land.

   Det är många civila i Idlib som vill fly till regeringens områden, men de hindras hela tiden av terroristerna som inte släpper iväg de civila. Man hotar dem och skjuter på dem om de går mot de övergångar som syriska armén öppnar för fri passage genom fronten. Terroristerna vill behålla den civila befolkningen som mänskliga sköldar för de vet att syriska armén undviker att beskjuta på civila. Om terroristerna blir ensamma kan de bombas skoningslöst.

   Så dessa terrorister som stöds av EU och Sverige hindrar de syrier som vill fly till regeringens områden, samtidigt som EU och Sverige klagar på att syrierna flyr in till Turkiet och sen till EU. Det är verkligen ett enormt hyckleri!

   De syrier som hoppar av från terrorismen har ännu svårare att fly till regeringsområden. Den som hoppar av sin terroristgrupp riskerar omedelbar avrättning.

   Bland de 110.000 terroristerna i Idlib finns många ickesyrier. De kan inte fly till syriska regeringens områden eftersom de inte omfattas av försoningspolitiken. Väst har ingen försoningspolitik för dessa Al Qaidaterrorister, möjligen några EXIT projekt för att de skall byta ideologi. Väst har heller inga fungerande system för att ställa dem inför rätta. De klarar inte av att hantera fångarna från ISIS. Problemet med terroristerna i Idlib är mycket större. Det enda Väst och Turkiet gör med sina rebeller/legosoldater är att skicka dem vidare till nästa krig i Libyen, Kinas Sinkiang eller andra terroruppdrag. Ingen vill ha dem i sina länder.

   Kräv att EU och svenska regeringen tvingar sina rebeller (terroristerna) att släppa in de civila i Idlib till syriska regeringens områden!
   Kräv att EU och svenska regeringen omedelbart häver den ekonomiska blockaden mot Syrien så de civila från Idlib och hela landet kan återuppbyggas så snabbt som möjligt!
   Kräv att EU och svenska regeringen omedelbart avbryter kriget mot Syrien och slutar stöda den brittiska geopolitiken att med regimförändringskrig utmana Ryssland och Kina så att världen delas och riskerar världskrig!”

 8. Kort utdrag ur ”Är Ryssland och Turkiet verkligen på en kollisionskurs?
  THE SAKER • 28 FEBRUARI 2020
  https://www.unz.com/tsaker/are-russia-and-turkey-on-a-collision-course/

  På marken i Idlib har turkarna tydligt gett de ”dåliga terroristerna” mycket stöd inklusive utrustning. Turkarna gick faktiskt så långt som att skicka specialstyrkor för att hjälpa de ”dåliga terroristerna” direkt. Slutligen, från bilder tagna av ryska och syriska drönare, och till och med de ”dåliga terroristerna”, förefaller det obestridligt att turkiska MLRS och regelbundet artilleri gav de ”dåliga terroristerna” eldunderstöd. Båda sidor är överens om att ett antal turkiska personer dödades (de är bara oeniga om hur många och vad dessa turkar gjorde i Syrien). Slutligen, och mest olycksbådande, finns det till och med en video som cirkulerar på Internet som verkar visa en amerikansk ”Stinger” som skjutits av de ”dåliga terroristerna”. Och på ett ryskt flygplan som, tack och lov, lyckades undvika att bli nerskjutet (till skillnad från 2 Syrian Army helikoptrar som sköts ned). Så den första slutsatsen som vi kan komma till är att turkarna redan är engagerade i stridsåtgärder mot syrierna.

  För tillfället ligger dessa stridsåtgärder precis under tröskeln för ”trovärdig förnöjelse”, men inte så mycket. Om till exempel turkarna hade skjutit ner ett ryskt flygplan kan vi vara ganska säker på att den ryska allmänhetens åsikt (som fortfarande inte har förlåtit Erdogan för den nedsänkta Su-24) skulle ha krävt att de ryska flyg- och rymdstyrkorna massivt vedergäller (precis som de har varje gång ryska militärpersonal har dödats) döda massor av turkar.

  Den ryska positionen är mycket enkel. Det lyder ungefär så här: Turkarna åtog sig att ta bort alla ”dåliga terrorister” från Idlib-provinsen och bara lämna ”de goda terroristerna” som är engagerade i vapenvilan och en politisk fredsprocess på plats. Det hände inte. I detta fall måste syrierna tydligt göra sig själva vad turkarna vägrade att (eller inte kunde) göra. Den ryska militära närvaron i Syrien och de ryska militära operationerna är alla absolut legitima och lagliga: Syriens legitima regering inbjöd ryssarna in, och FN: s säkerhetsråd gick med på att stödja den syriska fredsprocessen. Således är de ryska flygindustrins strejker mot ”dåliga terrorister” helt lagliga. Dessutom beklagar Ryssland mycket förekomsten av vanliga turkiska enheter bland de ”dåliga terroristerna”, vilket är både olagligt och mycket hjälpsamt. Till sist, de ryska flyg- och rymdstyrkorna har inget sätt att avgöra vem som sitter i vilken tank eller vem som tillhandahåller artilleritäckning för ”dåliga terrorister”. Om turkisk militärpersonal dödas i syriska eller ryska operationer skulle detta alltså vara Ankaras fel.

  Hittills har den turkiska militära operationen varit ganska misslyckad och begränsad. Men Erdogan lovar nu en stor attack. Vad kan turkarna egentligen göra?

  Först och främst har Turkiet inte möjligheterna att ingå en fullskalig konflikt med Ryssland. Turkiet kan inte göra det av politiska, ekonomiska och militära skäl: Den enkla sanningen är att Turkiet (och Erdogan) desperat behöver Rysslands politiska stöd, inte bara mot väst, utan också mot Irak, Iran eller Israel. Dessutom har Erdogan nu tydligt djupt alienerat européerna som är tröttna på Erdogans ständiga hot att öppna ”flyktingar” -spigoten . När det gäller turkarna har de redan vetat i flera år att EU aldrig kommer att acceptera dem och att Nato inte kommer att stödja Turkiet i dess (mycket farliga) operationer i Irak och Syrien.

  Turkiets ekonomi led verkligen av de sanktioner som infördes av Ryssland efter nedläggningen av den ryska Su-24 av turkiska flygplan (med stöd av USAF-kämpar). Det som var sant då är ännu sannare nu, och den turkiska opinionen förstår det.

  De senaste åren har varit helt katastrofalt för de turkiska väpnade styrkorna som rensades efter kuppförsöket mot Erdogan. Detta beklagliga tillstånd bekräftas indirekt av de mycket dåliga prestandan av turkiska styrkor i Syrien. Vad sägs om en konflikt begränsad till Syrien?

  Återigen är Turkiet i en dålig position. För en sak kontrollerar syrierna och ännu mer ryssarna luftrummet ovanför Idlib. Turkarna är så frustrerade över detta tillstånd att de nu enligt uppgift har bett USA att sätta ut patriotmissiler i södra Turkiet . Detta är en ganska bisarr begäran, särskilt med tanke på att Turkiet köpte S-400-tal från Ryssland eller hur patetiskt patrioterna faktiskt presterade (nyligen i KSA och någon annanstans innan det). Detta kan förresten mycket väl vara fallet med falska nyheter eftersom det tydligen inte finns några patrioter tillgängliga för Turkiet även om USA gick med på att sälja.

  Sedan finns det bellicose-retoriken vi hör från Erdogan. Till exempel förklarade han nyligen att: ”Regimen, med stöd av ryska styrkor och Iran-stödda militanter, attackerar kontinuerligt civila, begår massaker och utgjuter blod. Jag förklarar härmed att vi kommer att slå regimstyrkor överallt från och med nu oavsett [2018] -avtalet om något en liten bit av skada behandlas våra soldater på observationsställen eller någon annanstans. ”Den typen av språk är naturligtvis mycket farligt men åtminstone hittills har den turkiska operationen varit både begränsad och misslyckad. Syriens president Assad blev inte imponerad och förklarade att : ”Det betyder också att vi inte får vila lediga, utan förbereda oss för striderna som kommer. Som ett resultat fortsätter striden för att befria Aleppo- och Idlib-landsbygden oavsett några tomma ljudbubblor som kommer från norr (förgäves hot från Erdogan), precis som striden fortsätter att befria hela syrisk jord, krossa terrorismen och uppnå stabilitet.

 9. Man ska inte ljuga. UNHCR i Italien bedömer att ca 2,65% av de som kommer är flyktingar, enligt FN:s definition 2017. Resten är det inte. Miserabla levnadsförhållanden p.g.a. inbördeskrig, överbefolkning eller torka är s.a.s. inte något ”flyktingskäl”. 97% är således välfärdsmigranter.
  Ca 77% av människorna som kommer är oftast heller inga ”barn”, men borde ta ansvaret över sina egna länder, om de alltså inte är riktiga flyktingar som jagas av någon orimlig anledning. Till dessa räknar jag INTE vanliga våldsbrottslingar eller välrakade terrorister som flyr undan polisen i sina hemländer.

  Man kan förstå viljan att migrera, men inget land i världen har någon moralisk skyldighet att ta emot dem,, förutom om de ev. har orsakat deras lidande. Då talar vi främst om skurkstaterna Saudiarabien, USA, Israel, Turkiet, Storbritannien och Frankrike, anser jag. Sveriges del i krigsförbrytelserna är förmodligen minimala i jämförelse.

  1. Att ta avstånd från skurkstaternas utrikespolitik räcker inte. Andra länder måste införa samma bojkott och sanktioner mot dem som de infört mot andra länder. Själv kan man sluta använda allt kommersiellt som härstammar från dem, undantaget de goda krafter som stödjer motståndet internt. Vi måste även aktivt hjälpa folket i dessa länder lokalt på olika vis, ex. hjälpa dem dit där de hör hemma kulturellt/sekteristiskt, vare sig det är pengar och vapen de dyrkar, då till USA, eller om det är sin sekterism, då till ex. Saudiarabien.

  2. Det räcker INTE att ”yrka”! Vi måste leverera!

  3. Det räcker inte att ”rekommendera” psykopaterna. Psykopater skrattar åt det språket. Varningar och påföljande åtgärder mot psykopater måste vara konsekventa! Det fungerar inte med bäbis-språket.

  4. Enig. Asylrätten måste beaktas, men inte permanentas. Själv är jag för att ansökan sker via UNHCR eller ambassad i utlandet och att vi inför hårda gränskontroller och visumtvång. Att kasta sina handlingar och säga ”asyl” vid gränsen håller inte! De som gör detta måste kunna snabbutredas i häkte och sedan deporteras till hemlandet eller grannland till hemlandet.

  Kvotflyktingsystemet är ganska bra. Genom detta system skulle man kunna prioritera de med störst behov av hjälp, samt de som sannolikt kommer kunna integreras väl i Sverige, ex. riktiga barn eller någorlunda välutbildade och kristna/ateister. Ju mer reaktionär tro som någon har desto större anledning att de hänvisas till reaktionära länder, inte EU.
  Samtidigt ska inte asyl och uppehållstillstånd permanentas. Då undergräver man stödet för systemet på lång sikt och är hjärtlös mot de länder som behöver byggas upp och behöver sitt folk tillbaka.

  5. En rimlig önskan, men folket röstar inte för partier och kandidater som kommer genomföra sådana tribunaler som genomför en sådan folkvilja. Vi har krigsförbrytare i ledningen av landet och ett medbrottsligt folk som väljer dem i val efter val. Medbrottsligheten finns även hos de som försöker framställe sig som ett fredligt alternativ, eftersom de inte valsamverkar sig upp över 4% och således aldrig får något mandat. Kanske är detta ett större svek mot folket än många andra svek?

 10. Globalisterna har varit en stark kraft bakom USA/NATO:s globala bombpolitik under de senaste 30 åren. Nationalstater som visat en ambition att föra en från globalismen självständig politik har på olika sätt raserats. Länder som Serbien, Irak, Libyen och Syrien har man bombat sönder och samman.
  Ryssland och Iran har man förgäves försökt destabilisera och i Ukraina iscensattes en statskupp som störtade den demokratiskt valde presidenten. Flyktingströmmen från USA/NATO:s bombpolitik utnyttjade Rothschild Vasallen George Soros genom att samtidigt sjösätta det projekt som kallats Wellcome to EU – w2eu (finansierat av hans Open Society).
  Det gick ut på att locka lycksökande unga män att blanda sig med krigsflyktingarna för att ta sig in i EU. W2eu tryckte upp miljontals skrifter på olika språk som instruerade dessa migranter om hur de skulle ta sig in i EU och hur de skulle lura sig förbi ländernas gränskontroller. Denna migration slog två flugor i en smäll för globalisterna, genom att den destabiliserade en rad nationalstater (där Sverige och Tyskland drabbades värst) och det överflödade EU:s arbetsmarknad med billig arbetskraft som underminerar välfärdsstaternas arbetsmarknadspolitik.
  George Soros i Europa har även sin motsvarighet i USA, där Soros stödjer aktiviteter för att destabilisera den amerikanska nationen genom att underblåsa våldsamma upplopp som Black lives matter och att även där stimulera migranter att ta sig in i USA illegalt.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here