Den franska våren!

8
1979

Denna artikel ”Den franska våren” har jag fått från Asia Jasmin Janabi från Nässjö och Malmö, utbildad till mentalsköterska. Tidigare jobbat inom psykiatrin, idag är hon lärare på lågstadiet. Hon har skickat texten till några dagstidningar som inte vill publicera den.

DN skriver ”De förnyade protesterna kommer efter det att president Macron och hans regering har skärpt tonen mot Gula västarna och kallat dem agitatorer som är ute efter att avsätta regeringen.” DN

Regeringen använde en del våld. Notera att antalet demonstranter som skadast anges vara betydligt fler än antalet skadade poliser-

Jag läser i Le Figaro att 50 000 gula västar demonstrerade runtom i Frankrike, en ökning från 38 000 föregående lördag. Le Figaro

Le Figaro: TOPSHOT – A yellow vest ”Gilets Jaunes” anti-government protestor gestures as he stands in front of a line of security personnel during a rally on a street in Paris on January 5, 2019. – France’s ”yellow vest” protestors were back on the streets as a government spokesman denounced those still protesting as hard-liners who wanted only to bring down the government. (Photo by Bertrand GUAY / AFP)

Den franska våren

Så var det med denna krigshetsande rättvisa. Frankrike, ett av de länderna som varmast finansierat antidemokratiska jihadister i Syrien, får nu uppleva våren på hemmaplan. Men denna gång är det annorlunda. Denna gång är krigshetsen frånvarande – både bland journalister, världsledare och vapenlobbyn. Denna gång är det obekvämt, obekvämt nära hjärnornas bakgård. Denna gång var franska våren inte lika roande som den arabiska våren..

Så här lyder slagorden gentemot Macrons styre av demonstranterna på de franska gatorna som blockerat huvudvägarna: “Satans avgifter”, “Macron har en skruv lös”, “att ha ett jobb är en lyx”, “vänstern och högern= avgifter”. Det mer eller mindre pågår en revolution i Frankrike

Min fråga är då: När ska vi avsätta Macron och rädda Frankrike från orättvisan? När ska vi ingripa utan Frankrikes tillåtelse?
Måste vi inte rädda det franska folket från deras hemska regim? När ska vi grunda den Fria Franska Armén som ska bestå av allt annat än fransmän eller människor med noll anknytning till Frankrike, träna upp dem och förse dem med krigsmateriel?

När ska vi börja bryta mot internationella lagar, och ge oss in på fransk mark och luftrum, för man anser situationen så urartad att alla medel är tillåtna?
När ska världens alla ledare kräva Macrons avgång, för vi lever i år 2018, här ska bara demokratier råda, bort med alla diktaturer.
Och när ska världen uppmuntra radikala terroristgrupper utan anknytning till Frankrike att åka ”hem” och kriga för sitt land för de är frihetskämpar?
När ska EU ingripa för Frankrike ligger ju i Europa.

Om ni inte anser detta korrekt, så låt mig fråga, varför?

För exakt såhär gjorde USA & Co (OCH FRANKRIKE), i världen med länder såsom Syrien, Irak, Afghanistan, Libyen och Jemen.
Francois Hollande uppmuntrade radikala terroristgrupper i Frankrike bestående av icke-syrier: ”åk hem till Syrien och kriga för ert land, ni är frihetskämpar”. Frankrike tog sig dessutom friheten att bomba i Syrien bäst de ville och stödde “rebeller” ekonomiskt och med vapen fast det varken var nödvändigt eller tillåtet. Situationen i Syrien var inte tillräckligt urartad så andra länder skulle ta sig in.
Dessutom gjorde Syrien allt för att kunna lösa svårigheterna i landet själva utan någon utländsk “hjälp”.
Syriens styre hade inte heller gett tillåtelse för utländska trupper att ta sig in i landet. Det fanns det inget lagstöd för trupperna att sig in på syrisk mark och luftrum.
Enligt lag och enligt FN:s egna ord borde Syrien ha fått hjälp istället för att motarbetas då Syrien följde det Right to Protect-konceptet som FN står för.

Återigen är det inte dags att rädda det franska folket från diktatorn Macron?

Relaterat

Liknande infallsvinkel finns i denna artikel: Revolution i Ukraina? Ja tack! Revolution i Frankrike? Lag och ordning! Etablissemangets kolossala hyckleri

Föregående artikelKrigsförbrytelser i Syrien?
Nästa artikelVar Amos Oz en freds- eller en krigsaktivist?

8 KOMMENTARER

 1. Precis så! Rädda det franska folket från diktatorn och bankirvampyr maffians springpojke. Det är inte konstigt att den ”fria” media ogillade din text. Mitt i prick.

  Även USA behöver befrias från dess politiker som håller på att lagstifta om att skydda inte USA utan israel. Som någon kommenterade saken ”When the government seek to criminalize its own citizens in defense of a foreign power – there is no better proof that Americans don’t own their own country anymore.”

  https://www.rt.com/usa/448190-us-senate-israel-boycott-law/

 2. Utmärkt bra artikel och visst är det fullständigt skrämmande att Svenska media inte publicerar.
  Frågan är om media-situationen i vårt land någonsin i modern tid har varit värre. Kanske var den det under kriget, med transportförbud och annat, men knappast sedan dess.
  Kanske är det dags att återigen demonstrera för yttrandefrihet i konungariket!

 3. Bra artikel Asia!

  Även om din artikel är intressant och visar på dubbelmoralen på ett snggt sätt så är INTE förvånad att din artikel inte togs in i många av de dagstidningar som du skrivit till.

  Det beror sannolikt på att de här dagstidningarna ägs av exakt de girigbukar som vill gynna terrorismen i Syrien, vilket i sin tur gynnat det ”militärindustriella komplexet” som de sannolikt också äger andelar i.

  Fortsätt skriva Asia! Det är precis sådana kvinnor som dig som vi behöver i Sverige. Du passar in i vårt land och i vår kultur, tycker jag.

  Förodligen är du tyvärr numera tryggare i Syrien än i Sverige, eftersom de sekteristiska islamistiska krigsförbrytare som tvingar sina kvinnor att bära slöja och ser ner på vår svenska fria kultur, ofta välkomnats till Sverige av nästan hela det politiska spektrumet, utom Socialistiska partiet, SD och Vetenskapliga partiet, tyvärr, tyvärr.

 4. MSM undviker alla nyheter som pekar ut islam. Kriget i Syrien är ett muslimskt inbördeskrig, de attackerande sunni är islams huvudgren, presidentens stam är minoriteten. Frankrike är inte ansvarigt för sunnis attack.

  Däremot är det samma människor som vill ha höjda bensinskatter och importera islam till Europa. De äger också pressen, tolkningsföreträdet och presidenten. Men för hur länge till?

  • MSM undviker alla nyheter som pekar USA som angripare i Syrien, där de utbildat och finansierar terrorister från olika länder, med religiös extremism a la salafism inom sunni. Frankrike är ansvarigt för brott mot FN-stadga och folkrätt för sin intervention i Syrien där man har baser enligt Turkiet.

   • Precis. MSM undviker att peka ut allt som USA stöder.
    Alla stora svenska media är på det viset simpla propagandaorgan för pentagon och den amerikanska vapenindustrin.
    Den rollen har dom tagit på sig synbarligen utan betänkligheter.
    Det borde ju rimligtvis finnas åtskilliga journalister som ser igenom skådespelet, men uppenbarligen vet dom vad dom skall skriva för att inte äventyra den egna karriären.
    Det skulle vara mycket intressant att veta hur den utsorteringen av journalister går till och hur hårt styrd den är av överheten och ägarna. Kanske något för en ärlig journalist med lite civilkurage att ge sig på. Lite Wallrafferi här hade inte varit fel.

  • Jag tror mer att det är ett extremislamistiskt anfallskrig finansierat av extrema islamister och stöttat av USA och Israel som tjänar pengar på Syrien-karusellen. USA attackerar en av Rysslands väldigt få allierade i världen i strid med krigets lagar och FN stadgan. Inbördeskrig skulle innebära att syrier attackerade syrier, men det utgör förmodligen fåtalet vilseledda eller på annat vis hotade undantag.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here