Den stora återhämtningen? Hur blir det?

3
1471

Den stora återhämtningen?

I juli 2020 utkom boken COVID-19: the Great Reset (Den stora återhämtningen) av Klaus Schwab och Thierry Malleret, som har blivit ett slags referensverk för den globala eliten. Det sägs att boken har skickats till en stor del av världens politiska ledare. Den har påverkat EU:s framtidsvision Next Generation EU. Boken presenteras som en guide över ”vilka förändringar som är nödvändiga för att skapa en mera inkluderande, motståndskraftig och hållbar värld” efter covid-19.

Klaus Schwab. World Economic Forum

Klaus Schwab är ingen mindre än grundaren och den verkställande ordföranden för World Economic Forum (WEF), som tillsammans med den obskyra Bilderberggruppen (www.bilderbergsmeeting.org) bjuder in till de två viktigaste årliga informella sammankomsterna för den globala eliten att samordna den s.k. globala världsordningen.

Läsning av boken ger ett blandat, men försåtligt intryck. Den är bitvis en läsvärd analys av globala problem och behovet av återhämning för ekonomi, samhälle, geopolitik, miljö och teknologi med covid i centrum som man delvis kan hålla med om. Författarna framstår som skeptiska till ”lock-downs”. Men när det kommer till vad de kallar mikronivån (återhämtning för företag och individer) är det WEF-elitens analys. En diskussion om växande ojämlikheter och klass förekommer knappast, även om författarna är medvetna om sociala risker och protester.

Schwab och WEF är på det klara med att en företagsvärld som bara strävar efter vinst inte kommer att fungera och därför vill ha en smartare kapitalism med en kraftigt utökad digitalisering och utbyggnad av AI.  Kanske kan budskapet sammanfattas som att de vill ha en återuppväckt Keynesianism, men en teknologioptimerad digitaliserad sådan med fokusering på global styrning genom partnerskap mellan främst globala storföretag och regeringar/myndigheter.

Riskerna och det försåtliga med att denna framtidsvision blir ett alltmer otrevligt övervakningssamhälle, som inte diskuteras i boken, där demokratin sätts på undantag, så att människor accepterar och inte ifrågasätter elitens budskap. Övervakningssamhället  är ingen konspirationsteori, även om media vill pådyvla kritiker att de sprider konspirationer och allt som inte stämmer med elitens analys är ”fake”. Här måste förstås det breda demokratiska organisationssamhället ha en motbild, en framtidsvision som ju knappast finns idag.

Covid-pandemin inträffade lägligt för Schwab och WEF för redan 2016 gav han ut boken den Fjärde industriella revolutionen (The Fourth Industrial Revolution). Denna bok ser både människa och natur som objekt som kan förändras till perfektion genom tillämpning av teknologi. Boken har blivit avstampet för Sakernas internet (Internet of things), som EU skall ha genomfört till 2025, ett uttryck som används för att referera till planerna att bädda in varje enskild sak på jorden med sensorer som tillåter att den kopplas upp till internet genom att använda 5G, 6G och smarta nätverk. I boken slut sägs den ofantliga teknikoptimismen ”utmana vår uppfattning vad som menas med att vara människa…vi kommer att ha blivit ett med våra maskiner”.

I WEF samlas alla världens rikaste och mäktigaste, som formar den globala agendan. Bland medlemmarna märks Bill & Melinda Gates stiftelse, vaccinalliansen GAVI, Världsbanken, WHO, Google, Huawei, Mastercard, Microsoft  och många andra. Så med dessa intressenter tog 2017 WEF initiativet till Centre for the Industrial Revolution Network, som försäkrar att de nya framväxande teknologierna kommer att hjälpa, men inte skada mänskligheten.

I Covid-pandemins kölvatten lanseras nu inte bara Sakernas internet men även Kroppens internet (Internet of bodies). Den tar framtidsvisionen ytterligare ett farligt steg mot en värld där sensorer och smarta partiklar (microchips, nanopartiklar), biosensorer, sätts in i eller på den mänskliga kroppen, vilket ger möjligheten för varje människa att reduceras till en nod i ett nätverk. Schwab har uttalat att hans två böcker kommer att ”leda till en fusion av vår fysiska, digitala och biologiska identitet”.

Om inte den stora allmänheten väcks till insikt kommer det kommande decenniet att integrera smart teknologi för beteendeövervakning och identifiering i realtid. Boken the Great Reset försåtliga budskap är att bygga en global tekno-totalitär övervakningsstat med coronaviruset som ursäkt. Vem vill leva i ett sådant nästa generations samhälle?


Relaterat

De två första artiklarna innehåller en tidigare recension av boken, med kompletterande information och aspekter.
Den stora omstarten efter Coronapandemin – Del 1 av en analys av boken ”The Great Reset” av Erik Plathe
Den stora omstarten efter coronapandemin. Är “The Great Reset” från World Economic Forum lösningen?Del 2 av en analys av boken ”The Great Reset” av Erik Plathe
Bilderberggruppen – världseliten (och Annie Lööf) träffas – och håller tyst.
Monopolbourgeoisins organisation som klass – vad innebär det?

Föregående artikelXinjiang och mycket mer: Lita inte på mainstream-medier under stark påverkan av USA
Nästa artikelNästa inbördeskrig i USA
Jan-Erik Gustafsson
Jan-Erik Gustafsson, Styrelsemedlem och tidigare under många år ordförande i Folkrörelsen Nej till EU.

3 KOMMENTARER

  • Öppet brev till alla Sveriges journalister, som borde hylla Frihet och Sanning.
   Vi har alla upplevt en resa under nu över ett år, där rädslan basunerats ut i lagom doser. En resa som är unik för var och en av oss. Många har också gett efter för rädslan och inordnat oss i storebrors lösning: Ta ditt vaccin och återgå till det nya normala.
   Det finns en grupp av yrkesfolk som borde vara på den sanningssökande sidan och det är journalisterna. Vi har ju uppfostrats med att en fri och självständig press ska fungera som en Tredje Statsmakt och där journalisterna ska vara sanningssökare och söka klarlägga spelet bakom kulisserna.
   De allra flesta journalister rapporterar ju just om detta när övergrepp sker, såväl historiskt som i nutid – men då i andra länder. Totalitära övergrepp som i fascismens Italien och Tyskland under Andra Världskriget följs upp år efter år med krönikor.
   Så sker också i nutid när militären i Myanmar skjuter skarpt mot sin egen befolkning eller när Israel utför rena raiderna mot den palestinska befolkningen.
   Men så kom coronan och istället utgick det från centralt håll att man skulle följa ett narrativ – en fastlagd berättelse – som stod helt i överensstämmelse med läkemedelsindustrins intressen. I bästa fall för att samma industri skulle kunna göra storvinster genom en enorm försäljning av vacciner. I värsta fall att man via vaccinerna också skulle kontrollera befolkningen och även dess numerär.
   https://www.vaken.se/konspiration-eller-slump-oppet-brev-till-alla-sveriges-journalister/

 1. Detta är inte i framtiden, det är i nutiden i länder som Sverige. Denna massövervakning pågår just nu och är en nödvändighet i den samhällsordning som Sverige kallar demokrati för att behålla kontrollen över innevånarna och att styra dom, och den övervakningen behöver kontinuerligt skärpas. Efter Vetlanda dådet visste polisen omedelbart vilka sajter han besökt, vad han kommunicerat osv. Datalagringsdirektivet är kärnan, Sverige har redan omfattande biometriska register, hälsovården, passfotostationerna skapade ansiktsigenkänningsregistret, varenda telefon övervakas kontinuerligt och är personligt registrerad, alla internetanslutningar, och nästan alla sajter har krav på att logga in för att identifiera dig. För att yttra dig på media, kommentera, fordras registrering med personnummer och hemadress, legitimation och inloggning, och det censureras mycket strikt. Finanssystemet övervakas enormt och i minsta detalj, med ursäkter om skattesmitning och penningtvätt, och det kommer att bli mycket striktare med den statliga kryptovalutan.

  Kina har gått i motsatt riktning, användaren har kontroll över vad han delar med sig, lagarna är de striktaste i världen och straffen är flerårigt fängelse. Det finns inga biometriska register som i Sverige. Digitaliseringen är mycket utvecklad och omkring 40% av BNP är nu digitalt. AI används flitigt. Ett exempel är trafiken. Skall du köra från A till B slår du in det på en app i mobilen. Ingen identifiering fordras. Mobilen kommunicerar via 5G till stordatorer som med röst och bild guidar dig snabbaste vägen och undan alla trafikstockningar. Användning är gratis. Alla fordon har elektroniska nummerplåtar och avläsningsstationer följer alla fordon, men identifierar varken ägare eller förare, bara vilken typ av bil det är och vet var den normalt körs, och kan beräkna bästa vägen. Utrustning i Kina designas idag för att omöjliggöra massövervakning, och det är därför Sverige och USA ratar den, Huawei. I Sverige och USA lagras all information centralt på servrar, där den kan massövervakas, i Kina endast på användarnas mobiler, vilket omöjliggör övervakning. I länder som USA och Sverige har all utrustning bakdörrar i sluten källkod, så den inte kan upptäckas. I Kina är nästan allt öppen källkod så det kan kontrolleras. Övervakningssamhället är redan här i väst, i Kina är det omöjligt, viket främst USA retar sig på.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here