Det stora mötet om Ukraina i Stockholm 25 mars. Del 2.

3
1368

Rapport från mötet. Vad händer i Ukraina? Viktigt möte lördagen 25 mars på Solidaritetshuset. Ett lugnt möte packat med åhörare.

Inspelning av Franz Smidek.

Frågestunden efteråt blev ej inspelad av tekniska skäl.

.

Föregående artikelVi älskar framgångsfullt våld och aggression: västerländsk media och invasionen av Irak på tjugoårsdagen
Nästa artikelRysslands Sverige-ambassadören Viktor Tatarintsev: “Ett svensk steg mot avgrunden”?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Herregud, varför sitter Hirdman där och utger sig som expert på Ukraina-Ryssland konflikten, lyssna noga med kritiska öron mellan hans in-och utandningar…är ni kloka nog så hör ni hur anti-rysk han är. Jag upplever, rättare sagt tycker mig se J.Baud något besvärad, som om han är på väg att explodera, vilket är förståerligt för Hirdman är politiskt subjektiv i smått som stort.
  Hirdman tar indirekt, ibland direkt ställning för västs inblandning i kriget mot Ryssland.
  Jag delar S. Hirdmans artikel om Kriget i Ukraina, i den lägger han en tydlig negativ tonvikt (enligt mig)på Ryssland och Putin,
  likaså med orden från Proletärens intervju med Hirdman den 26 april 2022 i artikeln
  VILL INTE LÅTA PUTIN FÅ IN SVERIGE I NATO

  ”Javisst. Och vi har ju lång erfarenhet av vår alliansfria politik, i 200 år ungefär sedan 1812. Och vi har överlevt andra och värre diktatorer än Putin under tiden.

  ”Det är förfärligt vad ryssarna har gjort, och det är ett enormt misstag. Det är ett skurkstreck av Putin att anfalla Ukraina överhuvudtaget och i synnerhet på det här brutala sättet. Det finns inget försvar för det.”
  🤔

  Kriget i Ukraina – BEVARA ALLIANSFRIHETEN
  https://www.alliansfriheten.se/kriget-i-ukraina/#more-36730

  • Hirdmans tonläge tycker jag är otrevligt, som en överklasspappa som skall bemästra sitt barn med lite klappar på huvudet, men mest tala om att barnet har fel, när han tilltalar Baud.
   Självsäkert, och snart i vår så kommer han ut med en bok för att förstärka sina antiryska åsikter.
   I artikeln du länkar till skriver han: ”Det var ett irrationellt ryskt beslut framdrivet av en isolerad och misstänksam Putin, som helt felbedömde den ukrainska situationen, den internationella reaktionen och den ryska krigsmaktens kompetens.”

   Detta är helt motsatt åsikt mot vad Baud har om anledningen till att Ryssland gick in militärt i Ukraina. Vilket han beskriver i det stora mötet om Ukraina del. 1. Han beskriver alla processer tills Putin tog beslutet att gå in. Baud sa också i en intervju med Aaron Mate som finns på Grayzone att Putin var tvungen att göra något, eftersom Ukraina stod redo med 70000 trupper att gå in och slakta befolkningen i Donbass.
   Baud sa att ryska folket skulle inte förlåta honom annars.

   Så jag anser att Hirdman har helt fel när han tror att det var Putin som främst stod bakom beslutet. Det var en stor majoritet av ryska folket, och politiskt var det Den ryska federationens kommunistiska parti, som hade kämpat alla dessa 8 år när Donbass blev beskjutet av ukrainska militär att få Putin gå in och skydda dem från slakten som höll på.
   Baud litar jag mer på, han är neutral och sansad, och ändå fick han tillsägelse innan han skulle tala att han fick lova att inte ta någon uppgift från någon rysk källa.
   Hirdman svävade ut i sina antiryska kommentarer, så han fick förmodligen ingen tillsägelse att vara mer neutral, för det var han verkligen inte.

   Människor som lyssnar på anti Putin personerna glömmer bort att det finns 140 miljoner människor i Ryska Federationen. De tror att de som högljutt uttalar sig i Sverige om Ryssland står för majoriteten av det ryska folket, men det gör de knappast.
   Det är betydligt fler även i västra Ukraina som inte alls vill ansluta sig till EU, men de fängslas och utsätts för tortyr så hur skall de våga berätta för världen om sina åsikter.

 2. Vad har hänt med övriga länder där USA gått in för att slå sönder till grunden för att skapa demokrati. Ex. Libyen

  Priset för att hålla Borrells trädgård ren betalas i blod:

  ◾GENEVA: EU-finansiering underlättar övergrepp mot migranter i Libyen, som systematiskt torteras och tvingas till sexuellt slaveri, har en FN-utredning funnit.

  ◾Undersökningen uttryckte larm över den försämrade situationen för mänskliga rättigheter i det konfliktdrabbade nordafrikanska landet och varnade för att Europeiska unionen stödde några av de organisationer som begår övergrepp mot migranter.

  ◾I sin slutrapport drog FN:s oberoende faktainsamlingsmission om Libyen slutsatsen att det finns ”grund att tro att ett brett spektrum av krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten har begåtts av statliga säkerhetsstyrkor och väpnade milisgrupper.”

  ”Dessa enheter får tekniskt, logistiskt och monetärt stöd från Europeiska unionen och dess medlemsländer” för att fånga upp och återvända migranter, sade den tidigare marockanska justitieministern.

  EU ‘funded’ torture, sex slavery in Libya, UN probe finds
  https://www.dawn.com/news/1744605

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here