Vad händer i Ukraina? Viktigt möte lördagen 25 mars på Solidaritetshuset

53
3738

Ändrad möteslokal då The Park idag backar ut av ”ideologiska skäl” medan ABF strax innan backat ut med hänvisning till sin säkerhetspolicy”

Möte sker på Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40. Ta buss 2 (t.ex fr Slussen) mot Sofia) eller buss 57, 66 till Sofia (ändhållplats).
Buss 59 och 76 till Ljusterögatan/Malmgårdsvägen ligger också nära.

 

Sänds också via Zoom: https://us02web.zoom.us/j/88421305521?pwd=SytjWXhwVWhsZ2Rrd044VDQrUWxXZz09

Överste Jacques Baud från Schweiz som arbetat för Nato i Ukraina presenterar sin bok ”Operation Z” i samtal och debatt med Sveriges förre Rysslandsambassadör Sven Hirdman. Jacques Baud sätter i en inträngande analys in kriget i sitt historiska sammanhang alltifrån Ukrainas själv ständighet 1991 över Majdanhändelserna och inbördeskriget i Donbass 2014 till Rysslands angrepp i februari 2022. 

Arrangörer: Sveriges Fredsråd, Folket i Bild Kulturfronts avdelning i Stockholm och svensk-ryska föreningen. Fritt inträde – men bidrag till alla kostnader uppskattas.

Jacques Baud

 

Sven Hirdman

 

 

 

Boken har översatts till svenska och utgivits av Karneval förlag.

I Operation Z gör Jacques Baud en inträngande analys av Ukrainakriget och dess bakgrund.

– Han sätter in kriget i sitt historiska sammanhang alltifrån Ukrainas själv ständighet 1991 över Majdanhändelserna och inbördeskriget i Donbass 2014 till den dramatiska upptrappningen i februari 2022.

– Han belyser de stridande styrkorna på båda sidor och deras politiska ideal och militära strategier.

– Han diskuterar Sveriges och Finlands Natoansökan.

– Han tar upp propagandakriget och det ekonomiska kriget.

– I ett för den svenska utgåvan nyskrivet kapitel kommenterar han höstens ukrainska motoffensiver och sabotagen mot Nordstream och Kertjbron. Den detaljerade beskrivning av krigets orsaker, förlopp och möjliga slutpunkt som Jacques Baud gör, utifrån i huvudsak västliga och ukrainska källor, skiljer sig på flera punkter ifrån den som hittills varit dominerande i väst.

VÄST har hävdat att den ukrainska armén, med vapenstöd från Nato, kan vinna över den ryska. BAUD menar att de idag existerande styrkeförhållandena snarare talar för att Ryssland kommer att uppfylla åtminstone delar av sina krigsmål. VÄST har motsatt sig att Zelenskyj förhandlar med Moskva. BAUD ifrågasätter om denna policy varit klok med tanke på att den hittills för Ukraina inneburit ökade förluster både av soldater och territorier.

VÄST har drivit linjen att ekonomiska sanktioner kommer att få Ryssland på fall. BAUD pekar på att Västeuropa i flera avseenden är mer beroende av Ryssland än tvärtom och att kriget förvisso har lett till ekonomisk kris, men inte i Ryssland som det var tänkt, utan i Västeuropa. »Om du varken känner din fiende eller dig själv, så kommer du att besegras i varje slag«, skrev den kinesiske militärstrategen Sun Tzu. Denna lärdom tycks västerländska politiska ledare inte ha tagit till sig när det gäller Ukrainakonflikten, menar Jacques Baud. I brist på djupare kunskap om konfliktens rötter, om kombattanterna och om krigets utveckling har de inte förmått att agera rationellt. Därigenom har de, paradoxalt nog, skadat både Ukrainas och Västeuropas sak, skriver han.

OM JACQUES BAUD Jacques Baud, född 1955, är författare och fri stående konsult i Bryssel inom underrättelse- och säkerhetsområdet. Han har tidigare bl.a. innehaft följande tjänster:

– Överste i schweiziska armén 1998-2020.

– Säkerhetsrådgivare, ansvarig vid Nato för att bekämpa spridning av handeldvapen 2013-2017, bland annat med uppdrag i Donbass.

– Natorådgivare åt Ukraina i dess uppbyggnad av de väpnade styrkorna.

– Chef för FN:s avdelning för fredsbevarande operationer (UN DPKO), New York, 2009-2011.

– Militär rådgivare till det schweiziska utrikesdepartementet 2002-2009.

– Medlem i den schweiziska generalstaben 1999-2002.

– Underrättelseofficer i Schweiz armé med ansvar för Warsawapakten 1983-1990.

JACQUES BAUDS TIDIGARE BÖCKER Jacques Baud har tidigare bl.a. publicerat följande böcker:

– Poutine: Maître du jeu? (Putin: Spelets mästare?) 2022.

– L’Affaire Navalny (Navalnyjaffären) 2021.

– Terrorisme: Mensonges politiques et stratégies fatales de l Occident (Terrorism: västvärldens politiska lögner och ödesdigra strategier) 2016.

– Encyclopédie du renseignement et des services secrets (Encyklopedi om underrättelsetjänster) 2004. – La Guerre asymétrique ou la Défaite du vainqueur (Asymmetrisk krigföring eller vinnarens nederlag) 2003.

– Les forces spéciales de l’organisation du Traité de Varsovie (Warszawapaktens specialstyrkor) 2002.

(https://www.bokus.com/bok/9789189494275/operation-z-en-analys-av-ukrainakriget-och-dess-orsaker/?gclid=CjwKCAiAuOieBhAIEiwAgjCvcsZw4EFyiUYtYSFDyFjpQV1pI5SJ0wjCTCG_WuyWso5Ur2UN11cAixoC9J0QAvD_BwE)

 

 

Föregående artikelUSA:s biologiska laboratorier och experiment i Ukraina
Nästa artikelResultat av Kinas president Xis statsbesök i Ryssland
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

53 KOMMENTARER

 1. Kina, Västvärlden, Ryssland och Ukraina.

  Jag läser på Fria Tider att Kina upptäckt en guldfyndighet utanför staden Rushan i Shandongprovinsen östra Kina.

  Det ska röra sig om nästan 50 ton guld och få ett marknadsvärde på cirka 30 miljarder kronor.

  https://www.friatider.se/jattelik-guldfyndighet-upptackt-i-kina

  För mig blir jag lätt vilsen i de här stora beloppen men jag känner igen dem nu från Ukraina krisen och kostnaden för Västvärldens inblandning där ofta kostnaden redovisas i miljarder kronor. Eller miljarder och biljoner dollar.

  Den kostnaden måste tas någonstans ifrån och det borde rimligen vara från alla invånare.
  Man kan i det sammanhanget dra kopplingar till stigande priser och krav på högre pensionsålder som nu i Frankrike.

  USA menar att Västvärldens insatser mot Ryssland i Ukraina ska betraktas som en investering men jag kan inte se någon avkastning.
  För mig är det bara en stor kostnad.
  Grym och miljöförstörande.

  Dessutom meningslös då Västvärlden ändå tappat sitt övertag andra länder och kontinenter har kommit ifatt eller är på väg att komma ifatt.

  I Bibeln står en klok mening att den som inte förvaltar sitt pund kommer förlora det.

  Västvärlden har avindustrialiserats under senare decennier i kapitalets jakt efter lägre lönekostnader vilket även gjort att kapitalet flyttat ut från Västvärlden.
  Marknader har decentraliserats från främst Europa.
  Det har medfört andra kontinenter och länder vuxit i styrka på Europas bekostnad.

  Den som inte förvaltar sitt pund kommer förlora det.

  Vad gör Västvärlden i Ukraina?
  Är det halmstrået Västvärldens ledare rycker efter och det stackars folket får betala vad den sista striden kostar?
  Som förmodligen ändå förloras.

  För Ryssland kan jag se meningen med kriget.
  Men vad är meningen med kriget för Europas del?
  Nackdelar kan jag se men inga direkta fördelar.
  Vad skulle det vara i så fall?

  En nackdel för mig personligen som jag ser är att maten blivit dyrare.
  Kanske högre priser blir allmänt gällande samt stigande räntor?
  Krig kostar stora belopp och kostnaden måste tas någonstans.
  Tycker folk i Västvärlden kriget mot Ryssland är värt det här?

  Kan bara svara för mig själv och det är NEJ!

  • Så västvärlden skulle enligt dig ha sett den Ryska invasionen och sagt se där Putin invaderar Ukraina det är inte vårt problem. Du tycker kanske vi borde ha uppmuntrat alla Ukrainare att stå på öppna fält så dom kan bombas på det viset sparar vi pengar och kan minimera miljöförstöringen.
   Eller så hjälper västvärlden Ukraina att försvara sig själva, vilket ger den extra avkastningen att Rysslands förmåga att göra något liknande i framtiden minskar ganska drastiskt.
   Detta är inte så komplicerat.

   ”Vad gör Västvärlden i Ukraina?
   Är det halmstrået Västvärldens ledare rycker efter och det stackars folket får betala vad den sista striden kostar?
   Som förmodligen ändå förloras.”
   Det här är ju absurdt om du nu är så bekymrad om det Ukrainska folket borde inte din ståndpunkt då vara att Ryssland ska avsluta sitt krig. Att beskylla den angripna blir ju bara löjligt Ukraina försvarar sig varför är det så svårt att förstå.

   ”Dessutom meningslös då Västvärlden ändå tappat sitt övertag andra länder och kontinenter har kommit ifatt eller är på väg att komma ifatt.” Förstår inte riktigt hur du tänker här. Vad är sambandet?

   • Robert,
    Förstår du inte att ukrainska folket är gisslan?

    Ukrainska folket är tagit som gisslan av Västvärldens försök att förgöra Rysslands integritet och oberoende och lägga beslag på Rysslands mycket stora naturtillgångar.

    Liknande demokratiska försök har USA och Västeuropa gjort i Belarus men hitintills misslyckats.
    Jag tror USA gett upp försöken för nu svarar USA med (straff) sanktioner istället mot landet Belarus.
    Dock är Belarus ett mycket väl utvecklat industriland med största delen av handeln vänd mot Ryssland och Asien så jag tror inte USA lyckas åstadkomma någon någon större skada.
    Det jag hoppas på är istället att ilskan mot USA och Västvärlden ökar och dess ultra-nationella landsförrädare som även finns där marginaliseras ytterligare.

    I Ukraina gick det ju istället tvärs om. Där hjälpte USA ultranationalisterna (ukronazisterna) att komma till makten genom den från Västvärlden uppmuntrade s.k. ”Majdanrevolutionen” och det var då Västvärldens riktiga krig började mot Ryssland i Donbass.

    Dessbättre är det nu fler och fler länder som sett sig eller ser sig utsatta av Västvärldens Europeiska kolonisation och som nu verkar utveckla samarbetet.
    Jag läste senast i går att Poutin varit på besök eller om det var Ryssland som utvecklat kontakter med Burma, ett land som länge varit utsatt för Västvärldens kapitalism-demokratisering.

    Jag tror Västvärlden kontroll över världen och USA imperialismen är slut.
    Västvärlden har förlorat initiativet.
    Länder utanför Västvärldens liberala demokrati, eller ”borgardiktatur”, har kommit ikapp eller är under utveckling men då med mindre av Västvärldens och det Västerländska monopolkapitalets inflytande.

    Eller för att kortare uttrycka saken:
    Investeringar flödar till Afrika från både Kina och Ryssland men USA och Västeuropa har inte längre något att sätta emot.

    Märkligt Robert, om du inte kan inse vart framtiden är på väg?

    Jag tar det själv som en god gåva av Gud för en mänskligare och fredligare värld.

 2. Det ryska utrikesdepartementet anser att Storbritannien, Frankrike och Tyskland inte kan vara medlare i fredsprocessen i Ukraina, eftersom de är parter i konflikten.

  • Ivan1
   Så rätt att parter i konflikten kan inte vara medlare när det skall ske en fredsprocess.
   I min värld bör Brasilien med dess president Lula da Silva vara ett alldeles utmärkt förslag till att leda en sådan process, om inte USA/Nato protesterar vilt.

 3. Ukraina har förlorat all militär som utbildats av Nato på åtta år – media

  Ukrainas väpnade styrkor har förlorat nästan all militär, som tränades av Nato-specialister från 2014 till 2022. Detta rapporterar Asia Times med hänvisning till analytiker som deltar i ett slutet möte med ledande amerikanska utrikespolitiska experter.

  Enligt källan fylls nu istället för den döda militären, som utbildats i Nato i åtta år, Ukrainas väpnade styrkor med rekryter som endast har genomgått en treveckorsutbildning.

  Tidigare skrev Washington Post att kvaliteten på de ukrainska trupperna har försämrats under året för den ryska specialoperationen på grund av förlusten av ett stort antal erfarna krigare, och därför ifrågasätter ett antal tjänstemän i Kiev Ukrainas beredskap att inleda en motoffensiv.

  ”Kvaliteten på Ukrainas militärstyrka … har försämrats på grund av ett år av förluster som har lämnat många erfarna krigare från slagfältet, vilket gör att vissa ukrainska tjänstemän ifrågasätter Kievs beredskap att inleda den efterlängtade våroffensiven”, står det i publikationen.

  Så en av de högt uppsatta tjänstemännen sa att han inte trodde på möjligheten av en stor motoffensiv. Det noteras att Ukraina har förlorat många yngre officerare som utbildats av USA i nio år. ”Många av dem har dödats”, sade den ukrainska tjänstemannen. Enligt uppgifter från en tysk tjänsteman som ville vara anonym, enligt Berlins uppskattningar, dödades eller skadades omkring 120 000 ukrainska soldater.
  https://eadaily.com/ru/news/2023/03/20/ukraina-poteryala-vseh-voennyh-podgotovlennyh-nato-za-vosem-let-smi

 4. Debatt: Rysk villkorslös kapitulation är vad som krävs
  Putin inför rätta, krigsförbrytartribunal för Ukraina – det är budskapet från Joe Biden och Ursula von der Leyen, USA och EU. I praktiken krav på Rysslands villkorslösa kapitulation och systemskifte i Moskva – den uteblivna uppgörelsen med ”ondskans imperium” när Sovjetunionen föll. Det är vad som krävs för krigsslut och varaktig fred i Europa, för att undanröja putinismens systemhot mot internationell politik, ekonomi och rätt. Vi måste inse sanningen: Villkorslös kapitulation är den fria och demokratiska världens mål i kampen mot Putinrysslands krig, terror och förtryck.

  Ska skurkstater styra världen och få sprida skräck, lidande och kaos? Om ja, så är väst på det sluttande planet. Om nej, så är svaret på sikt Rysslands villkorslösa kapitulation.
  https://www.di.se/debatt/debatt-rysk-villkorslos-kapitulation-ar-vad-som-kravs/

  Skurkstaten Ryssland??!
  Det verkar som minnet är väldigt kort hos banditstaterna…

  • Tänk på att det finns dumskallar som blir lurade av den löjliga USA-propagandan! Eller som en ökänd propagandamakare en gång sa ”ju större lögn desto större chans att sälja in den hos folk”. USA den största banditstaten sitter tydligen alltid på åklagarens bänk väl medveten om sin egen brottslighet som måste döljas! Som inför fotbolls VM i Qatar där man från USA:s sida gapade om arbetare som fick dålig lön eller ingen alls för sina jobb på arenorna i Qatar samtidigt så har man i USA under årtionden haft slavarbetare från Mexiko, Mellanamerika på fälten i Texas, Kalifornien m m under vidriga förhållanden.

 5. Fint besök av Kinas president i Moskva hos bästa vännen Putin. (Kinas president egna ord gällande bästa vännen) Varenda västliga nyhetskanaler som rapporterar och rapporterat om detta är EJ glada. Usa har direkt gått i taket och det är HELT otroligt att dessa journalister på propaganda kanalerna inte ens kan hålla igen sin irritationen över detta besöket. Samma här hemma i EU när man rapporterar så syns de långa vägar vilken ilska/irritation/ledsna miner det är. Vilka färskingar. Man vant sej att ENDAST förmedla sitt egna samma SKITSNACK under HELT år dessa Usa ledda Nato valparna,så det blir lite av en chock. Oj det finns tydligen en värld utanför Usa Nato väst också med MASSOR av länder. Något bra för Nato går det heller i Ukraina på senaste tiden. ALLA bortkastade hundratals miljarder till ”svarta hålet”ihop med ALLA vapen som förvandlat landet till en riktig vapenfabrik. Nu maler ryssarna det sista kvar för att lagom till sommaren nu knyta ihop säcken. Därför gick ambassadören för Europas största hyena Polen också och direkt hotade med att man själva och Nato nu bör kriga direkt mot Ryssland på alla sätt dvs.Polska ambassadören i Frankrike är irriterad och vill nu att Polen och övriga Usa ledda Nato direkt går in i kriget på alla sätt dvs. Vilken klantarsle,men hyenor är klantarslen som stjäl och lämnar INGET kvar av bytet,man har så starka tänder att man även krossar och äter benen också i det vilda. Men när Lejonet dyker upp springer man iväg med svansen mellan benen och låter förfärligt som en skrikande katt 🐱 Om inte Lejonet hinner ikapp och direkt biter av nacken på den med ett enda bett och skickar den till döden. Kina och Ryssland har en HELT korrekt bild av hur läget ska vara där ute i övriga världen. Usa gråter inombords då man EJ kan mobba, mörda, förstöra och trakassera andra länder som man jämt gjort på samma sätt. Man har dessa EU vasallerna kvar, genom sin gamla korrupta vidriga relik från kalla kriget som heter Nato. Den mest vidrigaste kriminella och lögnar krigsorganisation Gud någonsin skådat. Ska börja lära mej både ryska och kinesiska i framtiden. Dom är fredliga fina underbara människor i båda länderna ♥️

 6. Enligt en artikel i Swebbtv Nyheter har USA och Västvärlden hitintills satsat 1.500 miljarder kronor i Ukraina.
  Förmodligen det mesta till kriget.
  Det är för mig en summa så stor jag inte förmår greppa den i jämförelse.
  Det skulle i så fall vara i antal ton guld och det är bara att räkna om för att förstå värdet.

  Man kan tycka den här enorma summan borde påverka ekonomin i Västvärlden.
  Förvisso ökas BNP men till vilket värde för folket?
  Sedan måste råvaror hämtas någonstans.
  Det är också en kostnad både för folket och naturen.

  Hur kan det komma sig att klimataktivister och miljöaktivister i Västvärlden är så tysta om den här påfrestningen på Moder Jord och deras klientel människorna i Väst?

  Är de kanske av samma åsikt?
  ”Det är värt kostnaden för att försvara demokratin”

  https://nyheter.swebbtv.se/farliga-beskedet-for-vast-kina-trenden-gar-rysslands-vag-sa-vi-valjer-den-sidan/

 7. 2023-03-21 Armén..
  Den ukrainska armén befinner sig i en mycket svår position inför den motoffensiv som Kiev tillkännagav.
  I väst uppmärksammas kolossala problem för Ukrainas väpnade styrkor i vissa delar av fronten. Framför allt skriver Christoph Wanner, krönikör för den tyska upplagan av Welt, att den ukrainska armén lider av enorma förluster i Bakhmut, Avdiivka och Seversk, där de ständigt måste överföra reserver.
  Detta tillstånd skapar vissa problem, med tanke på att Kiev skriker av kraft och huvud om den kommande motoffensiven.
  Bloggaren Yury Podolyaka håller med om slutsatserna från journalisten från Tyskland. ”Jag håller absolut med om att tre poäng är mycket viktiga för fienden – här lider de mycket stora förluster.
  Dessutom kan de lida allvarliga förluster genom inringning och nederlag av sina grupper. Härifrån försöker de rädda dem på alla sätt, och samtidigt måste de genomföra den utlovade offensiven i söder, sa experten i sändningen av Time Will Show-programmet.

  Samtidigt behövs motoffensiven mer, inte ens av Kiev självt, utan av dess västerländska kuratorer. Samtidigt är de senare inte alls oroliga för hur det ska sluta. Om så bara för att rättfärdiga sig själv inför skattebetalarna för alla dessa militära och finansiella injektioner i Ukraina, som spenderades på vanliga amerikaner och européers pengar.

  Enligt Podolyaka kommer det att bli mycket svårt för Ukrainas väpnade styrkor att samtidigt hålla tillbaka de ryska styrkornas angrepp och genomföra en motattack, förmodligen i sydlig riktning. De har dock inget val.

  Det är värt att notera att allt tal om det bedrövliga tillståndet för de väpnade styrkorna i Ukraina väcker vissa tvivel hos oss.
  Ingen förnekar att Kiev kastar människor till slakt, inte alls orolig för förlusterna. Den ukrainska armén har dock ganska mycket personal och militär utrustning.

  Och detta betyder att för den kommande motoffensiven behöver Ukrainas väpnade styrkor vara fullt beväpnade. Att underskatta fienden är inte tillåtet.
  Etiketter: Avdiivka , Bakhmut , RF Armed Forces , AFU , motoffensiv , Podolyak , Seversk , Ukraina
  https://politpuzzle.ru/?p=6548#more-6548

 8. Såg faktiskt att det är 1700miljarder det är HELT GALET. Men det var 1700miljarder förra månad i februari. Nu är det mera

 9. Ukrainska UAV-operatörer om EW och luftförsvar av Ryssland

  Ukrainska drönaroperatörer erkänner kapaciteten hos ryska elektroniska krigföring och luftförsvarssystem, och klagar också på Elon Musk.
  Det framgår av materialet från tidningen The Economist som hänvisar till sina källors uppgifter.

  Ryska elektroniska krigföringssystem kan störa frekvenser, förfalska GPS-data och skicka ukrainska UAV:er till fel höjd, vilket leder till en kollision med marken, rapporterar The Economist.

  Hotet från de ryska luftförsvarsstyrkorna tillåter inte ukrainska drönare att se längre än 15 kilometer från kontaktlinjen.

  Elon Musks Starlink-kommunikationssystem blockerar användningen av terminaler i de ryska regionerna och blockerar också signalen vid användning av obemannade ytfordon med hög hastighet om de accelererar snabbare än 100 km/h.

  Detta tvingar ukrainska styrkor att använda kombinationer av andra dyra satellitkommunikationssystem.

  Tidigare publicerades ett material med en granskning av den ukrainska militären om effektiviteten hos sensorer för att upptäcka strålningsexponering av antitanksystems styrsystem, som är utrustade med moderna ryska T-90M-stridsvagnar.
  https://anna-news.info/ukrainskie-operatory-bpla-o-reb-i-pvo-rossii/

  Gud! Var kommer de ifrån?
  https://anna-news.info/wp-content/uploads/2023/03/21/1400/Kitaj-2-768×524.jpg (kolla bilden!)

  Här häromdagen, efter en lång koronavirusfrenesi och den europeiska #sakta ner hela tiden#, som om åklagaren vid Internationella brottmålsdomstolen (ICC) i Haag, Karim Ahmad Khan, hans assistenter, så att säga, domare Tomoko Akane, Rosario Salvatore Aitala och Sergio Gerardo Ugalde Godinez (gav Gud, sådana namn), utfärdade arresteringsorder för Rysslands president Vladimir Putin och barnombudsmannen Maria Lvova-Belova. Detta nonsens i världen uppfattades annorlunda.

  De smarta log, dårarna gladde sig. Bara Misha Podolyak, från Kiev, fifflade och snurrade. Hur ska man vara här? Han är trots allt fortfarande snygg åh! Skön.

  När han fick veta att Folkrepubliken Kinas president skulle till Moskva, utan att informera KIEV-centret för världsbeslutsfattande och dess föreståndare Volodya Zelensky, förklarade han att han inte var ansvarig själv. Hur kommer det sig? Zelensky i USA, den gamla kvinnan Nancy Pilosi kysste hennes hand, och den sovande Biden, till ljudet av en siren, kramade ungen i Kiev. Och plötsligt tog Xi Jinping, utan samråd, och kom till Moskva. Idag beter sig inte anständiga makter så! Misha nosade, puffade och sa att Ryssland trots allt borde döpas om, då skulle kineserna inte veta vart de skulle ta vägen. Och ett annat barn, rent i Odessa, som en luffare, sa att om Xi Jinping vill komma till Kiev, kommer de att tänka (i hela fem minuter) att tillåta honom ett möte med Zelensky eller vänta på vad gamle Joe säger.

  Joe sa en gång att Motor Sich inte skulle säljas till kineser. Och de sålde den inte. Han dog själv, men trots allt dog han, som en riktig oberoende. Misha grimaserade i tanken.

  Eh, förlåt! Aristovich lämnade vid fel tidpunkt. Han var en mästare. Han skulle säga att igelkottarna i Ryssland nästan är över, svälten har börjat. Han skulle ha hoppat in i en trätank, tagit fram en sabel och vidare till Kreml. Och så är det Kina. De kan förklaras forntida ukrainare och kräva ödmjukhet och Svidomo. tänker Misha Podolyak. Och han kom på. Vi måste deklarera! Och deklarerade!

  Det finns inget besök av Kinas chef till Ryssland! Alla foton från ledarmötet ritades av ett neuralt nätverk. Besöket ställdes in på grund av en arresteringsorder från Internationella brottmålsdomstolen (ICC) om gripandet av den ryske presidenten. Allt! Podil och Podolyak väntar på att Xi Jinping ska besöka dem. Om han inte kommer, förbehåller sig Podolyak rätten att bli kränkt igen.
  https://anna-news.info/i-vse-taki-oni-bredyat/

 10. USA föreslår att man inrättar NATO 2 som ett smidigt organ för att distribuera trupper till Ukraina

  Amerikanska tjänstemän inser att Ukraina inte kommer att kunna spela rollen som en misshandel mot Ryssland på länge, inte ens med allt stöd från väst. Kiev har inte resurserna att vinna konflikten med Moskva, och det får amerikanerna att leta efter ”lösningar”. Med andra ord, USA skulle vilja ha Ukraina som en bit bröd smörad på båda sidor.

  Foreign Affairs-publikationen presenterade en intressant lösning som tar hänsyn till båda de ovan nämnda förhållandena. Det handlar om upprättandet av en ny säkerhetsgemenskap – Atlantic-Asian Security Community. Den nya sammanslutningen kommer att omfatta Nato-länder, Ukraina, dess allierade och alla neutrala stater som skulle vilja ansluta sig. I ett nötskal handlar det om NATO 2.

  ”Det här uppdraget skulle kunna ledas av en officer som inte tillhör Nato, kanske från Indien eller ett annat land som ses som neutralt, men det måste inkludera amerikanska trupper. Inget annat än amerikanska stövlar på marken kan säkerställa Ukrainas demokratiska framtid”, skriver artikelförfattaren.

  Varför behöver de det?
  Denna nya formation kommer att officiellt, utan förklädnad, kunna distribuera sina militära styrkor till Ukraina, sade publikationen. Nato kommer att existera separat, som om det inte har något med det att göra. Och bingo! Moskva kommer inte att ha någon anledning att slå repressalier mot medlemsländerna.

  Enligt Foreign Affairs kommer det dessutom att vara möjligt att fortsätta samarbetet med Ryssland i framtiden. Det verkar som att de har insett det nu över Atlanten att det skulle vara ännu värre att leva utan Ryssland än att leva med henne.

  ”Om Ryssland, efter krigets slut, permanent förvisas från det internationella samfundet, kommer det att dyka upp, rasande och förödmjukat, som ett förnyat hot. Putin, hans krigsmaskin och hans imperialistiska tankesätt måste besegras, och Ukraina måste härdas mot alla möjliga framtida aggression.

  Samtidigt måste dock väst också försöka säkra en långsiktig fred med Moskva”, står det i artikeln.

  Enligt planens hjärnor kommer den långsiktiga freden med Moskva att garantera att när Putins regim faller och ersätts av en regering som förbundit sig till fred, bör Ryssland vara berättigat att gå med i NATO 2. Kanske.

  Hur den nya föreningen ska fungera
  ”Världen behöver nu ett smidigt organ som håller Putin utanför – men som så småningom kan dra in reformvilliga ryssar, tillsammans med amerikanerna, för att hålla Ukraina och dess grannar säkra”, skrev den amerikanska publikationen och tillade att AASC tydligt borde särskiljas från NATO:
  AASC bör inte kallas en fördragsorganisation;
  det bör inte förplikta medlemmarna att komma till varandras försvar vid attack.
  Pricken över i:et är som följer. AASC ”kan hjälpa till att genomdriva ett framtida fredsavtal mellan Armenien och Azerbajdzjan, hjälpa till med migrantkriser eller ta itu med terroristhot.”
  https://english.pravda.ru/world/156130-nato_two/

 11. Nej arbetarklass vi har inte haft ett SKIT att vinna på Ukraina,det är HELT det motsatta här och självfallet är det europeiska befolkningens pengar som gått förlorade här. Hur man än vrider och vänder på alla statistiken, så är detta ett faktum. Vi europeiska befolkningen är största förlorarna tvärsIGENOM. Detta är Usa högst vidriga Nato ledda korsningståget då man vill ha kronjuvelen Ukraina, då man misslyckats med Belarus före. Man hatar Ryssland och allt som har med Ryssland att göra sedan Putin kom till makten,då Putin vägrade underkasta sitt lands självständighet som alla dom övriga europeiska clownerna och renodlade nollorna gentemot Usa. Detta började sedan HELT urarta 2013-2014 med maidan kuppen. Den korrupta och köpta tiggaren Zelenski som hade bedrövliga siffror på hemmaplan före krisen,hade ENDAST behövt hålla sitt land neutralt OCH börja visa sina hjälplösa landsmän i Donbass regionen deras rättigheter som dom förtjänade,och sluta tillåta massmorden mot dessa hjälplösa rysktalande befolkningen. Men istället fortsatte samma SKIT och värre,detta samtidigt som det HELA tiden fanns ett seriöst avtal mellan parterna att fullfölja också. Detta avtal mellan parterna hette Minsk avtalet. Men korrupta Ukraina kunde tack vare Usa och övriga idioterna Tyskland och Frankrike gå HELT bakom ryggen på Ryssland och skita i avtalet. Man ljög år efter år bakom ryggen på Ryssland och tänkte ALDRIG följa Minsk avtalet. År efter år ljög man om Minsk avtalet för att vinna tid. Detta är erkänt idag fakta. TROTS att detta Minsk avtalet var det bästa för Ukraina själva. Varför inte för korrupta och fattiga Ukraina,när man HELT tilläts åka snålskjuts på oss Europa, Ekonomiskt, diplomatiskt, politiskt, medierna och militärt under 8år bakom ryggen på Ryssland, till Usa största glädje. Man fick allt under dessa 8år och medierna demoniserade allt som hade med Ryssland att göra alla dessa 8åren DAGLIGEN ju. Ukraina åkte ju rena snålskjutsen på oss EU, Ekonomiskt, diplomatiskt, politiskt, och militärt HELT hållet. Finns ingen avkastning på dessa alla hundratalen miljarderna. Tvärtom bara. Och värre blir det. Usa ledda Nato är världens största ondska. Den korrupta tiggaren Zelenski behövde som sagt bara fortsätta hålla sitt land neutralt, utanför världens vidrigaste kriminella nätverket Nato. Samtidigt implementera Minsk avtalet som var det bästa för sitt egna land och befolkningen. Men nej, istället fortsatte dom rena morden mot Donbass regionens rysktalande befolkningen, utan MINSTA lilla tanke på Minsk avtalet som bara var lögner,för att köpa tid till sina Nato drömmar. Han var renodlad nolla,därav dom mycket låga siffrorna och hårda missnöjet med honom på hemmaplan före krisen. Tiggaren och diktatorn Zelenski hade bedrövliga siffror och missnöje på hemmaplan före krisen. Usa vill vara där,med eller utan Nato kvittar. Detta i sitt hat mot Ryssland som man jämt såg som sin främsta rival globalt. Ryssland gick emot dom renodlade åsnorna i EU på mesta,och hade egna självständiga utrikespolitik och beslut. Man gick in lagligt och rensade terroristerna i Syrien och räddade kvar Syriens regering. När Usa försökte med såkallad regim change även i Venezuela,med lilla korrupta köpta snorungen guaido, klev Ryssland in igen OCH Aja Baja blev det TROTS den massiva pressen från Usa ledda Nato EU valparna. Usa hatade dessa händelser KLART tydligt. Lite liknande händelser i Cuba och Nicaragua har också ägt rum för att ta några snabba exempel. Men listan är för lång. NOLL kronor tillbaka blir det. Då utan att ens räknat all förstörelsen och många tusentals HELT onödiga människoliv i sjön

  • Hej
   Tack för svar och håller med dig.

   Tips!
   Sära och indela dina texter i lämpliga stycken med med litet mellanrum så blir det genast läsvänligare och fler kommer att läsa vad du skrivit 🙂

   Det är inget pekfinger, bara ett vänligt råd.

   Det är samma som i talet.
   Om någon kommer till mig och babblar oavbrutet utan minsta avbrott då blir det bara för mycket. Man orkar inte höra det. Inte jag i alla fall.

   Om det är intressant så kanske, men det blir ändå inget bra samtal.
   En liten paus, en kort andhämtning med tid att reflektera är nödvändigt för det smidiga samtalet och kommunikationen samt nå fram med det man vill ha sagt.

   Politiker i riksdagen är mästare på att föra dessa effektiva samtal.
   Det är en viktig del i deras jobb.

 12. Nina Byzantina rysk analytiker, doktor i historia har lagt ut följande information:

  Remember when NATO did a practice run of using depleted uranium in Europe that was later linked to environmental damage and high cancer rates? Apparently, they learned nothing.

  In the 1999 bombing of the Federal Republic of Yugoslavia, NATO forces used ammunition containing depleted uranium. The cleaning of depleted uranium tha followed was performed in southern Serbie by the Vinca institute of Nuclear Sciences between 2002 and 2007 at the locations of pljackovica, Borovac, Bratoselce and Reljan. This paper presents detailed results of radioactivity monitoring four years after cleaning (2011, which included the determination of gamma emitters in soil, water and plant samples as well as gross alpha and beta activities in water.

  England vill verkligen eskalera kriget till ett tredje världskrig.
  Syrien beskyllde man för att använda kemiska vapen, som det senaste som var klorförening, där de förmodligen inte ens var de skyldiga, utan terroristerna.
  Denna klorförening är inte på långa vägar lika farlig som NATO:s bombningar med utarmat uran som hundratusentals serber fortfarande får svåra cancersjukdomar av som dödat dem under 30 års tid.
  Man bombade sönder Syrien p.g.a falska beskyllningar så vem skall man nu bomba sönder, när England tänker sända utarmat uran till Ukraina, för att användas mot befolkningen i Donbass.

  Vladimir Putin has vowed to respond after Britain announced it will send depleted uranium tank rounds to Ukraine.

  https://twitter.com/Telegraph/status/1638219431292592128
  Read more ⤵️
  https://telegraph.co.uk/world-news/202

  • Det finns inget internationellt förbud mot användning av tanksprängande patroner gjorda av utarmat uran, Typiskt även när det gäller förbud mot användning av vissa vapen, så styr säkert England och USA vad förbuden skall gälla vad som passar dem att använda.
   När det borde vara farligheten av vapnen som styr, och vad de kan orsaka på lång sikt som svåra cancersjukdomar, där det är väldigt väl dokumenterat att utarmat uran har orsakat i Serbien.

   Nedan text finns på länken i min ovanstående kommentar.
   Vladimir Putin har lovat att svara efter att Storbritannien meddelat att de kommer att skicka tankar med utarmat uran till Ukraina.

   Under en presskonferens i Moskva tillsammans med den kinesiske presidenten Xi Jinping sa Putin: ”Förenade kungariket … tillkännagav sin leverans av ammunition med utarmat uran.”

   Han sa att Ryssland ”skulle tvingas reagera eftersom det kollektiva väst kommer att börja använda vapen med en kärnvapenkomponent.”

   När han talade separat sa försvarsminister Sergei Shoigu, ”det finns färre och färre steg” mot en kärnvapenkollision.

   ”Naturligtvis har Ryssland något att svara på det här med”, sa han till reportrar när han fick frågan om ammunitionen.

   Den brittiska försvarsministern, Baronessan Goldie, sa att granaten skulle levereras för användning med skvadronen av Challenger 2-stridsstridsvagnar som utlovats till Kiev.

   De så kallade ”silver bullet”-rundorna, kända för sin förmåga att sätta ihop tunga stridsvagnsrustningar.

   Det finns inget internationellt förbud mot användning av tanksprängande patroner gjorda av utarmat uran, som är en biprodukt av urananrikning.

    • Röster från USA, amerikanska politiker försöker förringa faran med utarmat uran, och menar att vi har alltid använt det och det är ingen fara med det.
     Så om Putin nu svarar upp kraftfullt som han sagt om Ukraina använder det, kommer man naturligtvis helt ge skulden till Ryssland, för det är ju inte provokativt att använda utarmat uran enligt Västvärldens sätt att se på saken. Den Västvärld som hela tiden står på USA:s sida.

     LucasGage584 har lagt ut följande information och alla som har Telegram kan se de fruktansvärda bilderna på de skador barnen fick vid sin födelse, de som orkar se dem kan klicka på länken nedan.
     //Putin is right to draw a red line if Ukraine uses depleted Uranium . If you don’t know what they can do, take a look at the horrible birth defects innocent barn i Irak fick uppleva bara för att vi använde dem i vårt illegala krig i Irak.//

     https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/22503

   • Xi Pings bästa uttalande i Moskva tyckte jag var att ”Kina är på rätt sida av historien”.

    Det var en bra känga till Västvärden som gör anspråk på ledande roll i världen och med den dominansen mer eller mindre själva hävda vad som ska gälla.
    Men jag tror det är slut med det nu.
    Andra kommer och vill göra sig hörda och som i det här fallet yttra sig vad som är rätt eller fel sida i historien.

    Upplysningen tillhör inte längre bara Europa.
    Idéerna har nu spridit sig över hela världen.
    Men olika kulturer finns ändå kvar som förut.

 13. 21 mars 2023, 20:17 Politik
  Världsordningen och mänsklighetens öde: vad Putin och Xi pratade om i Moskva.
  Putin medgav att Kinas fredsplan kan ligga till grund för lösningen av konflikten i Ukraina
  Mikhail Kotlyar
  Ett tvådagars besök av Kinas president Xi Jinping har avslutats i Moskva. Den kinesiske ledaren förde samtal med Vladimir Putin i snäva och utvidgade format. Den ryske presidenten uteslöt inte att den fredsplan för Ukraina som Peking föreslog i februari skulle ligga till grund för att lösa konflikten. Putin noterade också Xis fokus på fredsinitiativ och uttryckte Rysslands vilja att använda yuanen i handel med andra länder. Gazeta.Ru samlade de viktigaste resultaten från mötet.
  Samtalen mellan Rysslands president Vladimir Putin och Kinas president Xi Jinping inleddes i Kreml den 21 mars . Den kinesiske ledaren anlände till Moskva dagen innan – detta är hans första utlandsbesök sedan han omvaldes för en tredje mandatperiod den 10 mars.
  På tisdagseftermiddagen hölls en officiell ceremoni i Georgievsky Hall i Kreml, varefter ledarna höll ett samtal bakom stängda dörrar i St. Catherine’s Hall. På kvällen började förhandlingarna i utökat format – Putin och Xi fick sällskap av sina delegationer. På den ryska sidan deltog bland andra vice premiärer, ministrar i det ekonomiska blocket, chefer för Rosatom-företagen Alexei Likhachev och Rosneft Igor Sechin .
  Totalt varade förhandlingarna mer än tre timmar och avslutades cirka 18.30 Moskva-tid. Därefter höll ledarna en sista presskonferens.

  Vad sa Putin
  Enligt Vladimir Putin kan Kinas fredsplan , som föreslogs i slutet av februari, tas som grund för att lösa konflikten i Ukraina .
  ”Vi tror att många av bestämmelserna i den fredsplan som lagts fram av Kina överensstämmer med ryska tillvägagångssätt och kan tas som grund för en fredlig uppgörelse när de är redo för det i väst och i Kiev”, säger statschefen. sade och noterade att sådan beredskap ännu inte har observerats.
  Enligt honom ägnade Xi Jinping stor uppmärksamhet åt fredsinitiativ under hela sitt besök i Ryssland.
  Den ryske presidenten noterade att Moskva och Peking ser en växande praxis att tillämpa illegitima politiskt motiverade sanktioner och andra medel för orättvis konkurrens i den ekonomiska kampen. Och de motsätter sig att skada olika länder för att få fördelar.
  Presidenten betonade också att Kinas och Rysslands positioner i de flesta internationella frågor är så nära som möjligt.
  Vladimir Putin sa att nu när koronavirusrestriktioner har hävts i både Ryssland och Kina, återupptas utbyten i olika områden mellan de två länderna.
  ”Efter avskaffandet av covid-restriktioner återvänder gradvis kulturellt, vetenskapligt, utbildnings- och turistutbyte, som är vana vid hög dynamik, vilket faktiskt bidrar till att ytterligare fördjupa vänskapen, ömsesidig förståelse och uppriktig sympati mellan ryska och kinesiska medborgare, ” förklarade Putin.
  På tal om ekonomiska band sa han att det nu finns möjligheter att avsevärt öka exporten av kött och spannmål till Kina. Moskva, enligt Putin, är redo att stödja kinesiska företag i att ersätta företag och företag som har lämnat Ryssland sedan början av förra året.
  Ryssland, sade presidenten, är också redo att använda yuanen mer aktivt i handeln med andra länder som en ny reservvaluta.
  ”Vi är för användningen av kinesiska yuan i bosättningar mellan Ryssland och länderna i Asien, Afrika och Latinamerika. Jag är säker på att dessa former av bosättningar i yuan kommer att utvecklas mellan ryska partner och deras motsvarigheter i tredjeländer”, sade presidenten.

  Vad Xi sa: Xi Jinping noterade produktiviteten i samtalen och sa att samarbetet mellan de två länderna går in i en ny era.
  ”Vi har undertecknat ett gemensamt uttalande för att fördjupa relationen mellan omfattande partnerskap och strategisk interaktion och gå in i en ny era. Och ett gemensamt uttalande om utvecklingsplanen för nyckelområden i det kinesisk-ryska ekonomiska samarbetet för perioden fram till 2030. Vi skisserade en plan för den fortsatta utvecklingen av bilaterala förbindelser och samarbete inom alla områden inom en snar framtid”, sa den kinesiske presidenten.
  Enligt honom kommer Moskva och Peking, som permanenta medlemmar av FN:s säkerhetsråd, att, tillsammans med det internationella samfundet, fortsätta att upprätthålla de grundläggande normerna för internationella relationer baserade på syftena och principerna i FN-stadgan.

  I samband med Ukrainakonflikten sa Xi att Kina alltid kommer att stå för fred och dialog.
  ”Vid denna uppgörelse vägleds vi stadigt av syftena och principerna i FN-stadgan, ansluter oss till en objektiv och opartisk ståndpunkt och främjar aktivt försoning och återupprättande av förhandlingar. Vår ståndpunkt är baserad på själva kärnan i frågan och sanningen. Vi är alltid för fred och dialog, vi står stadigt på rätt sida av historien”, förklarade politikern.
  Som sammanfattning av mötet noterade Xi att de kinesisk-ryska banden har gått långt utöver de bilaterala relationerna och är av avgörande betydelse för den moderna världsordningen och mänsklighetens öde.
  https://www.gazeta.ru/politics/2023/03/21/16433215.shtml

 14. Ukrainas krig: USA blir ”uppslukt” i en annan Afghanistan-liknande konflikt och spolar ut miljarder dollar
  EurAsian Times Desk
  22 mars 2023
  Inom ett år efter kriget mellan Ryssland och Ukraina har USA, utan att sätta in några trupper till marken, förbrukat i Ukraina över femtio procent av det genomsnittliga årliga biståndet de gav under Vietnamkrigsperioden 1965-1975, enligt en studie genomförd av Tysklands Kiel-institut för världsekonomi (IfW).

  Forskning av IfW fann att USA:s militära bistånd till Ukraina mellan 24 januari 2022 och 15 januari 2023 uppgick till 44,34 miljarder euro (cirka 47 miljarder dollar), jämfört med de genomsnittliga årliga utgifterna på 86,55 miljarder euro (ungefär 92 miljarder dollar) i Vietnam under 1965-75 krigsperioden.

  IfW är en oberoende ideell organisation som forskar om drivkrafterna och effekterna av global ekonomisk aktivitet. Den senaste studien släpptes förra månaden som en del av institutets initiativ ”Ukraine Support Tracker”, som spårar militärt, ekonomiskt och humanitärt bistånd till Ukraina från 40 regeringar i efterdyningarna av Rysslands invasion av Ukraina.

  Enligt IfW:s forskning finns det betydande skillnader i omfattningen av stöd mellan länder, både i absoluta tal och som procent av givarlandets bruttonationalprodukt (BNP), och USA är den i särklass största enskilda bilaterala stödjaren till Ukraina , för närvarande.
  I termer av procent av BNP har USA:s militära bistånd till Ukraina redan nått en fjärdedel av dess utgifter i Vietnam, enligt IfW:s studie, som fann att USA:s militära utgifter i Ukraina är 0,21 procent av dess BNP jämfört med det årliga genomsnittet i Vietnam , vilket var 0,96 procent av BNP vid den tiden, under 1965-75.

  Medan IfW-studien huvudsakligen fokuserar på att bedöma det militära, finansiella och humanitära biståndet som utlovats av regeringar till Ukraina under det senaste året, har den också ett kapitel tillägnat historiska jämförelser av USA:s militära bistånd.
  Dessa historiska jämförelser inkluderar inte bara Vietnamkriget utan även Koreakriget, Afghanistankriget och Irakkriget.

  USA:s militära hjälp till Ukraina
  Om vi ​​betraktar Afghanistan-konflikten, det senaste exemplet på större amerikansk militär inblandning i en utomeuropeisk konflikt, är det årliga genomsnittet av USA:s militära utgifter under Afghanistankonflikten något mindre än USA:s militära bistånd till Ukraina.
  USA:s militära utgifter i Ukraina mellan den 24 januari 2022 och 15 januari 2023 uppgick till cirka 47 miljarder dollar, vilket överstiger de genomsnittliga årliga amerikanska militärutgifterna i Afghanistan på cirka 44 miljarder dollar, enligt IfW:s studie.

  Joe Biden med Volodymyr Zelensky/Twitter
  ”Om man tittar på årsgenomsnitt kan man säga att USA har spenderat liknande belopp i båda krigen”, sa en av studiens forskare, Andre Frank, till ThePrint.

  Det måste noteras att studien endast betraktar kriget i Afghanistan som en 10-årig konflikt från 2001 till 2010, medan den amerikanska militära närvaron i Afghanistan varade fram till augusti 2021.
  IfW-forskarna hävdar att detta beror på databegränsningarna i rapporterna från US Congressional Research Service (CRS) samtidigt som de tillägger att det inte skulle göra någon större skillnad, även om ytterligare år ingår.

  ”Vi använder data från 2010 års CRS-rapport. På grund av uppenbara tidsbegränsningar har de inga uppgifter om utgifter efter 2010”, förklarade Frank.
  ”Medan vi kunde lägga till kostnadsuppskattningar från andra källor, bestämde vi oss för att det var bäst att hålla sig till en källa och vara mer konsekvent. Den övergripande bilden skulle inte förändras mycket om vi inkluderar ytterligare år, tillade han.
  https://eurasiantimes.com/ukraine-afghanistan-vietnam-how-us-is-getting-swallowed/

 15. Tack för tipset arbetarklass 👍 Du har helt rätt. Ofta skriver jag inlägg i farten eller stressen om man säger så. Då jag jobbar för långa dagar och tok många timmar dagligen, även helger. Så är det för ofta jag är stressad också i livet. Tror det spelar lite roll i mitt fall men inte allt självfallet. Tack för goda tipset 👍 Det var mycket gott råd, tips. Mvh J.A

 16. Jag har sett i flera artiklar här i Globalpolitics, den politiska gränsen i Ukraina, där det går en tydlig linje mellan Väst och Öst Ukraina och den verkar ha funnit i minst 20 år. Det verkar då vara en naturlig gräns för deras uppdelning, som borde ske. Eftersom Ukraina bedriver en fruktansvärd propaganda som börjar redan på dagis för små barn, att de skall lära sig att hata ryssar och lära sig att vilja växa upp och bli stora för att döda ryssar.

  Så blir det omöjligt för de rysktalande att bo bland människor som förödmjukar dem och betraktar dem som andra klassens människor. Där de inte får använda sitt språk, vilket jag alltid fått lära mig i mitt arbete att man måste hjälpa flyktingar som kommer till Sverige att få stöd i sitt språk, att deras barn skall få hemspråksundervisning.

  Från nedan video ser man 5 vuxna personer som överfaller brutalt en ensam civil obeväpnad person, två håller honom nedtryckt och en annan sparkar på honom, trots att han inte kan röra sig. Ytterligare en som blir tvångsrekryterad till kriget.

  🇺🇦 You’re in the [Ukrainian] Army Now

  https://t.me/DonbassDevushka/49953

  En ukrainsk soldat hade lagt ut en video när han uttalade hot mot de ryska sympatisörerna i Kharkov.

  ◾️A Ukrainian Nazi threatens to execute civilians in the Kahrkov Oblast. The Nazi seems to be local, as he threatens several families of the area directly, telling their names to the camera:

  – Now I’ll show you fucking collaborators your fucking Russian World , you dog shit, like Nazar Pichagin, Artem Zlobin, the Kolobkov family, the faggot. Bitch, we will fucking be at the boundaries of the fucking city really soon already. Dipshits, just fucking run as fast as you can because you are fucked.

  ◾️The Ukrainian Army carries as systemic killing if dissident civilians in every village or town they capture, the graphic evidence is unquestionable.

  • Visst är det så.
   Ukronazisterna bedriver en påtvingad ukrainsk nationalism.

   Jag håller faktiskt med Ryssland.
   De ukrainska ultranationalisterna är fascister.

   Ukronazism är en våldsideologi som inte på något sätt har med konservativ nationalism och patriotism att göra.

   Den ukrainska nationalismen är som Adolf Hitler.
   Metoden och idealet bygger på erövring. Gärna brutal sådan.

   Ryssarna gjorde förvisso liknande vid 1920-talets början.
   Men de visste vilka de hade att göra med. Då som nu.
   Kommunisterna hade också en helt annan plan än nazism och fascism.

   Fascismen och nazismen måste övervinnas annars tar den makten.

   Jag tycker det verkar som demokrati i det avseendet är precis likadan.

   • @arbetarklass 23 mars, 2023 At 14:39
    ”Den ukrainska nationalismen är som Adolf Hitler.”
    Eller nutidens USA.
    ”Metoden och idealet bygger på erövring. Gärna brutal sådan.”

    Vi måste frigöra oss från det förlegade begreppet ”demokrati”, vilket bara medför en röst var fjärde år, och sedan kan makteliten göra som dom vill. Vad som behövs är folkstyre. Kina övergav den dysfunktionella demokratin 1949, efter att ha prövar den i olika former i 36 år, med katastrofala resultat, och omkring 70 miljoner döda.

    Folkstyre betyder folkpåverkan på varje beslut som folket bestämmer, speciellt av de som berörs av beslutet. Folkstyre betyder inte bara att tillsätta och välja funktionärer i samhället, utan mer viktigt att kunna avlägsna dom.

    • Hej Karl W

     Tycker du har en stor poäng med din sista mening.

     ” utan mer viktigt att kunna avlägsna dom.”

     Därför det första en politiker av rang gör är att skapa sin egen trygghet och säkerhet. I den miljö som är för stunden.
     Jag kommit till det konstaterandet att jag inte vet vad det är för alternativ som erbjuds.
     När hela floran politiker enats är alla alternativ borta och det blir ungefär som eliten ville från början.

     Demokrati är ingen folkmakt. Demokratin vi har är snarare en kuliss.

     Jag hoppas ni har det bättre i Kina. Jag tror det i alla fall.

     Kinesiska är för mig ett helt främmande språk jag inte kan något om.
     Kinesiska alfabetet förstår jag inte alls. Det ser för mig mer ut som ett bildspråk.
     Persiska alfabetet har jag tittat på. Det är också väldigt egendomligt.

     Ryska, kyrilliska alfabetet, tyckte jag var väldigt knepigt från början men har nu blivit för mig helt vanliga bokstäver.

     Det går framåt för mig hela tiden med ryska språket men inte i raketfart.
     Jag uppfattar mera och kan uttala bättre men inte formulera meningar.
     Ordförrådet är ännu så länge alldeles för litet och jag har inte ens börjat med grammatiken som är viktig för att kunna formulera sig rätt.

     Men jag har inte tröttnat. Det går inte en dag utan ryska. Ofta flera timmar om man räknar musiken och sången.
     Det speciella är att jag tycker ryska är ett så vackert språk.
     Ryska låter så anspråkslöst och ärligt.
     När jag hör engelska på diverse Youtube kanaler tycker jag det låter mer stöddigt. På gränsen till skrytigt.
     Engelsk-bräkande amerikaner tål jag överhuvudtaget inte alls.
     Jag tycker de låter som ankor i staden Ankeborg.

     Kan du tala och skriva kinesiska Karl W?

     Svenska kan du i alla fall helt perfekt för det ser jag ju i dina kommentarer.

     Ha det bra, var du nu än finns någonstans.
     Sådant vet man inte längre på Internet.

  • Clare Daly skriker ut sin frustration och ilska mot medlemmarna i EU parlamentet.
   Hon talar om alla som blir tvingade in i kriget, om alla som flyr från sina positioner, politiska rapporter om tillslag på desertörer. Det är en skamfull saknad av empati för vanliga människor i krigsretoriken här. Det handlar om att vapnen måste flyta in för att hålla kriget igång.
   Och ni sjuka krigsgeneraler som sitter här och önskar dessa män till deras död, ni gör mig sjuk. Vi behöver fred och dialog.

   https://twitter.com/ClareDalyMEP/status/1636340993585823746

  • Fast det var inte riktigt det FN kritiserade: man kritiserade BÅDA SIDOR för summariska ”avrättningar”.

 17. Oj oj Clare Daly är verkligen imponerande. Men detta är EJ 1a eller 3e gången som hon håller så kloka genomtänkta tal som är sanningen👍👍 Gillar höra sån röst från denna såkallade EU parlamentet, som ju i förlängningen är Washington maffians kopierade försvar och utrikespolitik ihop med medierna

 18. Det vi genomgår detta år är historiskt på så många olika sätt. Sverige också FÅTT NOG nu dra tillbaka Nato ansökan GENAST. Dra tillbaka ansökan GENAST utan MINSTA lilla dröjsmål. Vi fortsätter bli totalt förnedrade DAGLIGEN sedan förra året på vägen dit nu när Finland gått före. Turkiet är saken redan klart. Men Ungern som så sent förra veckan hade en delegation här för att försäkra knäppskallarna som sitter i regeringen att de lugnt,har ändrat sej också plötsligt. Man kör Finland först vi får vänta😂 Medierna blivit tokiga sedan dess,men varför ALDRIG något som helst program om att dra tillbaka ansökan. Publik service suger hårt som vanligt. Sverige skämmer ut sej och borde skämmas ihjäl. Jag gör det varje gång detta ämne kommer upp på tal. Kastar in ansökan till korrupta vidriga Nato sådär fort. Efter 200års alliansfrihet. De är HELT uppenbart att detta varit ett STORT misslyckande, men även en högst vidrig och korkaste kuppen mot svenska folket. Sverige kunde valt att agera som medlare(inom EU)och med annan ton,när man samtidigt har ordförande skapet i EU. Men valde köra på samma vidriga skit,som bara förlängt krisen och lidandet. Tusentals HELT onödiga liv går till spillo. Vilka idioter, och man låtsas som att man kan slå världens största kärnvapenmakt. Medierna fortsätter gå på högvarv utan motstycke. TROTS ALLA rena lögner som varit på vägen så gott som DAGLIGEN. FRED GENAST och dra tillbaka Nato ansökan GENAST. Ibland funderar jag hårt på, hur fan kan man vara såna stora idioter här hemma och i övriga EU

 19. Ukrainsk motoffensiv ”kommer att chocka världen” – amerikansk rådgivare
  Kievs styrkor kommer att vara i bättre form än de var för ett år sedan, har Dan Rice förutspått

  Den ukrainska militären är redo att släppa lös en massiv offensiv mot ryska trupper under de kommande veckorna, som kommer att bedöva det globala samhället, hävdade en amerikansk rådgivare till Kievs högsta general på torsdagen.

  I en intervju med den ukrainska dagstidningen New Voice hävdade Dan Rice, en veteran från Irakkriget som nu fungerar som rådgivare till Valery Zaluzhny, överbefälhavare för de ukrainska väpnade styrkorna, att Ryssland hade stött på allvarliga hinder när han försökte få kontroll i den viktiga Donbass-staden Artyomovsk, känd i Ukraina som Bakhmut.

  Under de senaste veckorna har ryska styrkor erövrat flera byar runt det strategiska logistiska navet, där Evgeny Prigozhin, chef för Wagner Private Military Company, hävdade att gruppen hade kontroll över 70 % av staden. Förra veckan beskrev Rysslands biträdande ständige representant vid FN, Dmitrij Polyanskiy, de ukrainska truppernas situation på marken som ”mycket dålig”, och sa att de praktiskt taget var omringade och led stora förluster.

  Medan den ukrainske presidenten Vladimir Zelensky själv har beskrivit striden som ”en av de svåraste”, tonade Rice ner dessa svårigheter och fokuserade istället på ogynnsamma väderförhållanden och hävdade att Moskva hade valt en ”hemsk tid att anfalla.”

  Han sade att när ”rätt tid” för Kievs offensiv kommer under våren, ”kommer Ukraina att ha en mycket starkare armé och mycket bättre försörjning än för ett år sedan” när fientligheter startade.

  ”Och du måste gå offensivt för att vinna tillbaka positioner. Och jag tror att Ukraina i vår kommer att ha en mycket kraftfull motoffensiv som kommer att chocka världen”, insisterade Rice.

  Förra veckan rapporterade Politico, med hänvisning till källor, att USA förväntade sig att Kiev skulle påbörja sin motattack i maj efter att ha tagit emot fler västerländska vapen. Nyhetsbyrån sa att även om Kiev inte hade fattat ett slutgiltigt beslut om sin strategi, tror amerikanska tjänstemän att ukrainska styrkor kan tränga in i Krim antingen genom att korsa floden Dnepr – ett scenario som anses orealistiskt – eller flytta från norr i ett försök att skära av.

  Ryska trupper på halvön.
  På frågan om att kommentera rapporten uttryckte Mikhail Podoliak, Zelenskys seniorassistent, frustration över att sådan känslig information avslöjades, och förklarade att varje motoffensiv ”borde vara en överraskning för fienden”.
  https://swentr.site/russia/573513-ukraine-counteroffensive-shock-world/

  • Den så omtalade ukrozionazi offensiven är inget mer än ett insamlingsrunda av Voldemort Kokainsky i västländer för att be om ännu mera vapen. Tiggeri rundan planeras att gå av stapeln under våren 2023. Den leriga vårmarken i Ukraina kan inte hindra Voldemort K. Dels är hans offensiv riktad västerut dels sker den i luften – han landar aldrig på marken s a s. Smarta drag, eller hur? 🤣🤣🤣

   Framtida historiker kommer att skriva många böcker om ”Offensiven som blev aldrig av”

   https://www.youtube.com/watch?v=REoHn4UbYB4

 20. WSJ avslöjar ”beredskapen” av ukrainska ”styrkor”
  Wall Street Journal: Kiev kompenserar för problem med rekrytering till SBU med sjuka och outbildade

  Det ukrainska kommandot och myndigheterna står inför en extrem brist på militär personal för att fylla på Ukrainas väpnade styrkor. Många män föredrar att undvika mobilisering, och de som lyckas ”rakas” har oftast inte tid att förbereda sig ordentligt för framsidan, och de har också en hel del sjukdomar.

  Denna information tillhandahålls av Wall Street Journal.
  ”En ukrainare betalade nästan 10 000 dollar för att slippa bli draftad. En annan ignorerade 5 stämningar. Den tredje undviker offentliga platser, av rädsla för att en militärtjänsteman ska attackera honom och ge honom en kallelse”, understryker WSJ-journalisterna.

  De ukrainska myndigheterna tar till knep för att fylla på med militanta i skyttegravarna i Ukrainas väpnade styrkor och ”rekryterar dem som varken har lust eller förberedelser för tjänst.” Enligt publikationen växer antalet värvnings- och mobiliseringssmitare. De försöker lämna republikens territorium eller gömma sig från mobilisering inom det.

  Underkastad värnplikt och ärligt talat olämplig för frontlinjens liv och även för vanliga stridande människor. ”Den funktionshindrade personen ringdes upp i västra Ukraina och erkändes som lämplig för tjänst, trots frånvaron av händer.

  Enligt hans släktingar dog ytterligare en i frontlinjen inom en månad efter mobilisering efter 10 dagars träning…”, citerar utländska journalister olika historier.

  En annan historia berättades om en 38-årig svetsare från Dnipropetrovsk-regionen, som fick 5 kallelser, trots att han är pappa till tre barn, tar hand om sin cancersjuka mamma och har hälsoproblem. Han sa att han ifrågasatte utmaningen.
  https://anna-news.info/wall-street-journal-problemy-s-naborom-v-sbu-kiev-kompensiruet-bolnymi-i-neobuchennymi/

 21. Rumänska parlamentet ska överväga ett lagförslag om eventuell annektering av ukrainska territorier

  Det rumänska parlamentet kommer att behandla ett lagförslag som lagts fram av senator Diana Shoshoaca, som kräver uppsägning av det rumänsk-ukrainska fördraget, som slöts 1997. I framtiden antyds annekteringen av ett antal före detta rumänska territorier, nu under Kyivs protektorat. Webbplatsen hotnews.ro rapporterade om det förra veckan.

  Journalister anger att lagförslaget har överlämnats till senaten och kallas ”Law amending law 129/1997 on ratification of the Treaty on Good Neighbourly Relations and Cooperation between Rumänien och Ukraina.”

  I artikel 2 i detta dokument står det: ”Baserat på artikel 27 i fördraget kommer det att sägas upp av den rumänska sidan 2027, med förbehåll för en uppsägningstid på minst ett år före utgångsdatumet.” Följande är innehållet i artikel 3: ”Rumänien annekterar de historiska territorierna som tillhörde landet, respektive norra Bukovina, Hertsa-regionen, Budjak (Cahul, Bolgrad, Izmail), historiska Maramures och Snake Island.”

  Shoshoaca betonade att initiativet är utformat för att ”återföra kulturell identitet, traditioner, seder och religion till den rumänska befolkningen, som uppskattas till cirka 1 miljon, inklusive blandade familjer.” Hon noterade att etniska rumäner i Ukraina drabbas av sina nationella rättigheter: de har inte möjlighet att studera på sitt modersmål och har inte heller sina representanter i Rada.

  Minns att människorättsaktivisten Diana Shoshoaca, enligt resultatet av valet 2020, blev medlem av den rumänska senaten (parlamentets övre hus) från det nationalistiska partiet Alliance for the Unification of Rumänier (AUR). Senare lämnade politikern detta parti och representerar nu det utomparlamentariska partiet SOS Rumänien.
  https://anna-news.info/parlament-rumynii-rassmotrit-zakonoproekt-o-vozmozhnoj-anneksii-ukrainskih-territorij/

 22. Ukraina ställt ultimatum för medlemskap i EU och Nato
  Kiev kan inte gå med i något av blocken om det inte respekterar ungerska minoriteters rättigheter, insisterar Budapest

  Ukraina kommer inte att tillåtas gå med i EU eller Nato förrän det återställer rättigheterna för etniska ungrare som bor i regionen Transkarpaterna, varnade Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto på tisdagen.

  På en presskonferens i Bryssel tillade Szijjarto att det USA-ledda militärblocket bryter mot sina egna regler genom att driva på med en uppsättning möten som involverar Kievs tjänstemän, trots hans regerings invändningar.

  ”Jag skulle vilja säga att vi inte kommer att stödja någon betydande integrationsrörelse av Ukraina mot EU eller Nato förrän rättigheterna för det ungerska etniska samfundet som det hade före 2015 har återställts i Ukraina”, sa utrikesministern till reportrar.

  Omkring 150 000 etniska ungrare bor i den moderna Ukrainas Transkarpater, precis över gränsen från Ungern. Budapest kommer inte att ge upp dem ”under några omständigheter”, trots påtryckningar från båda sidor av Atlanten att göra det, tillade Szijjarto.

  Han motsatte sig också sammankallandet av Nato-Ukraina-kommittén på ministernivå trots Budapests invändningar.

  ”Detta beslut bryter mot Natos enhet och förfaranden för viljans enhet”, sa den ungerska regeringens talesman Zoltan Kovacs på tisdagen, med hänvisning till blockets krav på konsensus.

  Szijjarto har framfört sina invändningar mot Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, men gick med på att närvara vid mötet den 4 april för ”möjligheten att diskutera minoritetsskydd.”

  Ungern blev medlem i Nato 1999 och gick med i EU 2004. Under de senaste månaderna har Bryssel undanhållit finansiering från Budapest i ett försök att tvinga premiärminister Viktor Orbans regering att genomföra en uppsättning politik som försvaras av blocket, vilket han har avvisat som skadligt.

  Ungern har konsekvent argumenterat för ett förhandlat slut på fientligheterna i Ukraina. Budapest fortsätter att förbjuda all transitering av vapen eller ammunition genom ungerskt territorium och har inte gått med på att förse Kiev med vapen eller ammunition.
  https://swentr.site/news/573376-hungary-ukraine-minority-rights/

 23. Mötet blev en stor framgång. Mer än fullsatt. Både den mycket väl förberedde och karismatiske Jacques Baud och Sven Hirdman var mycket bra. Lugnt möte och bra frågor från åhörarna. Och Baud och Hirdman var mer överens än jag trott. Senare ska Youtubeinspelning publiceras.

  • Intressant! Tack för uppmärksamheten kring också i det berömda väst (ska vi kalla det för…?) ”avvikande” åsikter och ståndpunkter. De behövs som allra bäst i krigstid och för det kritiska tänkandet, även om det europeiska stödet till Ukraina knappast kommer att upphöra. När allt kommer omkring så måste ukrainska folket (som alla tycks ”glömma bort”) välja parlamentarisk demokrati, rättsstat och europeisk tillhörighet; och knappast tillhörande någon synnerligen skum tullunion med Asiens diktaturer. Jag har svårt att se någon ukrainare som finner någon minsta upplyftande framtidsutsikt att sitta och förhandla sin framtid med burmeser, pakistanier, mongoler, kineser och ryska putinister. Och det finns ju heller ingen demokratisk framtid i det heller: en diktaturernas pakt. Ryssland av idag är den enda moderna industrinationen som inte klarar av att upprätta civiliserad parlamentarism och rättstat. Man befinner sig ännu vid förkrigsåret 1913 och har inte ens uppnått de objektiva förhållandena, sett marxistiskt, för ens den borgerliga revolutionens stadium. Det är därför det ryska samhället och systemet politiskt gått i baklås och kretsar kring en endaste person.

   Det är inte en väg någon ukrainare vill anträda. Det kommer bara inte att hända. Jag känner inte och har inte mött en endaste rysktalande ukrainare som realistiskt finner minsta framtid i det. Hittar ni någon får ni gärna presentera en intervju med dem här.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here