Det Svenska schacket i skuggan av hakkorset

3
1116

En debattartikel av Karl Tingström i Valdemarsvik

Det tog tre dagar för Håkan Jalling ordförande i Sveriges Schackförbund att ENSIDIGT fördöma Ryssland i kriget i Ukraina.

Sveriges Schackförbunds språkrör Tidskrift för Schack skriver i Nr 2 2022 : ”Vi ser med förskräckelse på det orättfärdiga krig som Ryssland har inlett mot Ukraina och förstår vilket lidande det orsakar för hela befolkningen. Det elände som kriget orsakar har ofattbara proportioner och drabbar civilbefolkningen urskillningslöst.”

Nu har det gått 113 dagar sedan den Sionistiska Folkmördarstaten Israel bedriver
URSKILLNINGSLÖST FOLKMORD mot obeväpnade Palestinier. Håkan Jalling och Sveriges Schackförbund knäpptysta. Vilket hyckleri, vilken dubbelmoral, dubbla måttstockar i hjärnan på dessa IMPERIALISTLAKEJER.

Var fanns fördömande av Apartheid Sydafrika 1948 – 1994. Tystnad råder.

Vietnamkriget 1955 – 1975. Tystnad råder.

Den USA-stödda Militärkuppen i Chile 1973. Tystnad råder.

USA:s och Storbritanniens Folkmord i Irak 2003 – 2011. Tystnad råder.

För 80 år sedan 1933 till 1943 stödde dåvarande SVERIGES SCHACKFÖRBUND:s styrelse HITLERNAZISMEN.

Sveriges Schackförbund deltog i Munchenolympiaden 1936 där JUDAR inte fick delta. Man deltog även i Europamästerskapen i Munchen 1942.

Dessa HITLER LAKEJER hyllade HITLERNAZISMEN öppet.

Men hösten 1942 fick MEDLEMMARNA i distrikten och speciellt arbetarschackklubbar nog och satte stopp för fortsatt spel 1943.

Jag vänder nu dessa HYCKLARE i Sveriges Schackförbund ryggen och tar kraftfullt avstånd från deras NARRATIV.

Då Gusums Schackklubb är en del av SSF lämnar jag mina uppdrag i GSK men deltar gärna i KM spel.

 

Föregående artikelUSA:s allt tydligare fiasko med folkrättsvidriga kriget i Irak
Nästa artikelVad anser Tjeckiens förre president Vaclav Klaus om kriget i Ukraina?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Sluta tramsa. Man kan väl för tusan inte ha medlidande med Sionister, Nazister och alla former av imperialistlakejer. USA imperiet faller inte av sig självt, våldets världsmakt måste vi krossa tillsammans i den antiimperialistiska världsomspännande kampen. Om du läser texten noga så ser du att först när medlemmarna i distrikten och speciellt arbetarschackklubbarna tog kampen mot nazisterna i förbundsledningen som de besegrades. För att krossa Hitler och Nazismen krävdes det 25 miljoner hängivna antinazister från den socialistiska Sovjetrepubliken som offrade sina liv. Här och nu för att besegra våldets världsmakt behöver alla antiimperialister i alla länder och av alla raser och nationaliteter och genom internationell solidaritet sammansluten till en enda krossande näve mot imperialismen !!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here