Förödande kritik mot Ryssland? Rymdorganisation i USA vanhedrar Gagarin postumt

9
1574

 

Detta är en artikeln av av Jordan Hoffman i bland annat Vanity Fair

Rymdorganisation i USA tar bort hyllning till Jurij Gagarin, första människa i rymden.

Den förste människan i rymden vanhedras postumt på grund av aktuella världshändelser.

Den sovjetiska kosmonauten Jurij Gagarin, den första mannen i rymden, som varit död i nästan 54 år, blev ett trendigt ämne på lördagen på grund av ett ovanligt drag av den amerikanska ideella organisationen Space Foundation. Ett evenemang i april, som under de senaste sju åren kallats ”Yuri’s Night”, har fått sitt namn ändrat till ”A Celebration of Space”: Discover What’s Next”. Webbplatsen Futurism upptäckte den nu raderade anteckningen, där det stod att ändringen gjordes ”mot bakgrund av aktuella världshändelser” och att ”fokus för detta insamlingsevenemang förblir detsamma – att fira människans prestationer i rymden och samtidigt inspirera nästa generation att sträcka sig mot stjärnorna”.

Även om det är förståeligt att man vill vara känslig för Rysslands fruktansvärda invasion i Ukraina, väckte åtgärden viss skepsis, särskilt med tanke på att Space Foundation är en intresseorganisation med internationella kopplingar och band till många utbildningsprogram – så det kan vara ganska svårt att låtsas att Gagarin inte existerade. (Business Insider, som också rapporterade om historien, noterade att den ideella organisationen inte omedelbart svarade på deras begäran om kommentarer).

Yuri’s Night-firanden har hållits den 12 april eller i närheten av den 12 april över hela jorden sedan 2001. Visste du att den första uppskjutningen av rymdfärjan 1981 skedde den 12 april, samma datum som Gagarins uppskjutning 1961? Det är den typen av saker man lär sig om man går på evenemang som sponsras av Space Foundation. Åtminstone för tillfället.

”Futurism” noterade också att Gagarin fortfarande är tillräckligt populär i Ukraina för att man gav ut ett frimärke till hans ära på 50-årsdagen, man kan hitta gatukonst av honom i Kiev och ett gammal stadion från sovjettiden kallas fortfarande Gagarin Stadium av lokalbefolkningen även efter att namnet ändrats. Den ledande sovjetiska raketkonstruktören Sergej Koroljev, som sköt Gagarin ut i rymden, föddes också i Ukraina och studerade vid byggnadsindustriskolan i Odessa.

Kanske serverar de också frihetskål och fritidspommes frites (liberty cabbage and freedom fries) i Space Foundations cafeteria.

Föregående artikelHur ser Rysslands plan för att överleva sanktioner ut?
Nästa artikelNu är han på gång igen – Martin Kragh
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Det visar på gränslös desperation, eller kanske ännu värre – fullständig galenskap, ett täcken på att världshegemoni spelet är över. USA ruttnar för fullt och öppet. Världen klarar inte längre den förfärliga stanken som USAs ruttnade kropp avger. Här är ett litet ”smakprov” av förruttnelsen
  https://www.youtube.com/watch?v=iyLkOnCQEos

  • Nu är det dags att öppna de ryska arkiven och visa fejklandningen på månen, eller ännu bättre – varför tillät man Sovjet att bygga gasledning till västeuropa 1970.

   • Glöm inte mordet på John Kennedy och 9/11 – öppnas dessa arkiv skulle förmodligen lögnimperiet drabbas hårt.

 2. Ingenting konstigt, detta är helt i linje med genusteorierna och moralistiskt kollektivtänk importerat från USA´s universitet. Man måste numera försäkra sig om att inte kunna bli utsedd till måltavla av BLM-liknande aktivister för att man inte tagit avstånd från allt ryskt, därför att Putins ryska imperialism härjar i Ukraina. En slags nysocialistiskt hål i huvudet av det moderna snittet. Att Gagarin var först i rymden har inget med saken att göra.

  Man måste säga ”hen”, straffet för att inte lyda är 150.000kr, våldtäkt kostar bara 100.000. Kollektivistisk order gäller på att följa den amerikanska studentvänsterns bullor. Allt ryskt är nu ont, på kollektivistisk grund. Att vanlig ryss aldrig startat krig i Ukraina, att Gagarin, Tjechov, Sikorsky och Rachmaninov inte har med Putin att göra, inget spelar roll.

  Fenoment kallas ”kollektivism”, man är skyldig därför att man kan utpekas som tillhörig kollektivet. De vänsterradikala har alltid rätt att döma vem de vill till brottet att tillhöra ett subjektivt, upplevt kollektiv. Man skyddar sig genom att offentligt ansluta sig till upplevda värderingar. Man deklarerar offentligt att man är feminist, klimatnojjig, antirasist och nu också emot Putin. Den som inte är feminist är alla kvinnors fiende, den som inte är klimatnojjig är klimatförstörare, den som inte är antirasist är rasist, och den som inte är emot allt ryskt är för Putin. Så har det gått med den senaste världsförbättrarvågen från amerikanska universitet.

 3. Själv är jag förtjust i att se hur USA/Nato/EU skjuter si8g själva i sank genom sina ryggmärgs politik och handlingar utan att tänka på konsekvenserna. T ex imperiets sanktionskrig mot Ryssland vars värsta offer är ingen mindre än imperiet självt 🤣😂😝

  ”the total financial war which has repercussed onto Russia will be key in defining the upcoming new world order … what irony! In their zeal to crush the Russian economy, the US hawks inadvertently have opened the way for Russia and China to begin creating a new monetary system, well removed from the US dollar sphere.”

  https://www.globalpolitics.se/djupsinnigt-flygande-kritik-mot-ryssland/

 4. Nu får man ge sej dessa KORKADE idioter. Historia går inte att radera. Snacka om VIDRIGT på högsta nivå.

 5. Den mest korrekta termen heter propaganda. Vi är tillbaka på 1933. Den massiva propaganda ni matas med är värre än den nazisterna en gång hjärntvättade tyskarna med. Visste ni att striderna i Mariupol inte är strider mot ukrainare. Det är strider mot nazisterna. Mariupol är dagens Berlin. Bombningen av barnsjukhuset är bevisat en bluff. Likaså bombningen av teatern. Vi väntar på mer info om den förmenta blomningen av skolan. Pansarskotten Sverige skickade gick till nazisterna.

  Ögonvittnen berättar. Nazisterna går in i ett vanligt bostadshus, jagar ner alla, gamla, barn, kvinnor, till bottenvåningen där dom får veta att om dom flyr skjuts dom omedelbart. Mänskliga sköldar. Sedan etablerar sig nazisterna på de över våningarna för att skjuta mot mål runt byggnaden. När ryska styrkor skjuter mot dom gastar propagandan att Ryssland skjuter mot civila och civila bostäder. Det rapporterar sedan svenska systemmedia.

  Idag har Expressen en artikel skriven av Sverige paradbedragare om hur Kina skall stoppa aborter. Jag läser originalen i Kina, och artikeln är så falsk och verklighetsfrämmande att den kunde komma från ett parallellt universum. Rätt igenom de grövsta av falska lögner. Späckad med faktavidriga påståenden. Detta är vad ni tvångsmatas med.

  När jag nyligen skrev till en mycket känd journalister på DN och påpekade och bevisade ett flertal sakfel, fick jag ett snottigt svar med innebörden att det där begriper jag inte så jag skall inte lägga mig i och kan lika gärna hålla klaffen. Det beskriver mycket väl vilken inställning journalister och media har mot pöbeln.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here