Döda fiskar flyter med NATO-strömmen

13
2643
Döda fiskar flyter medströms.Seviljavaga.se

Döda fiskar flyter med NATO-strömmen

Torsdagen 3/3 var – för mig – en slag högtidsdag; jag var på väg till Symfoniorkesterns i Norrköping konsert med bl a Carl Nielsens härliga flöjtkonsert, med en omskriven solist och tvärflöjtist. Även Mahlers korta, romantiska stycke Blumine m fl skulle också framföras.

Innan konserten började stegade VD:n för SON och Östgötamusiken fram och höll ett kort tal. Hon fördömde Rysslands anfall på Ukraina. Det gjorde hon rätt i, men varför valde hon konsertscenen? Och just nu? Varför organiserade hon inte ett opinionsmöte, eller anordnade en demonstration i staden? Svaret skrivs ynklig opportunism!

Bild från Fjärde juli-manifestation av Sveriges Fredsråd i samarbete med andra organisationer.

Jag flyttade 1983 till Norrköping och har sedan dess var en flitig besökare av SON:s konserter; orkestern rankas som en av de fem bästa i Sverige.

Under alla dessa år har det aldrig stått en VD och fördömt någon av de många blodiga krig eller ockupationer som vi har tvingats bevittna. Det har varit tyst, tills nu. När rader av hycklare, inkl vår statsminister, står upp och säger att vi har alltid ställt upp och försvarat länder vilka utsatts för krig och förtryck, passar opportunisterna vid konstmuséer, konserthus, nöjespalats, samt idrotts- och sportförbund på att utnyttja sina positioner.

Vad är en VD:s institutionella protest mot det ryska, groteska anfallskriget på Ukraina värt? Ingenting! Det är bara opportunism, och liknar döda fiskar som flyter med vattnet, dvs NATO-strömmen.

Redaktör Romelsjö:  RT rapporterar att den internationellt ledande sopranen Anna Netbretko och stjärndirigenten Valeri Gergiev har avskedats från sina positioner i musiklivet i Tyskland. Gergiev var chefsdirigent i Münchens symfoniorkester och hade 3 år kvar på kontraktet.

Anna Netbretko och Valey Gergiev. Bild Facebook

Avbokningarna av bokningar med Netrebko kommer trots att hon har utfärdat ett gemensamt uttalande med sin man, Yusif Eyvazov, där hon hävdade att hon ”motsätter sig detta krig” och delade ”den smärta och det lidande” som ukrainare upplevde.
Jag kan inte erinra mig att någon bestraffats för att hen inte ockuperat sig mot USA:s krig i Irak, Afghanistan, Syrien, eller Natos förstörelse av Libyen med minst 2 miljoner dödade. Kan Du? Tacksam för uppgifter i så fall!

Föregående artikelNya ”Inget krig i Ukraina!” Ny video
Nästa artikelPutin, Nato och Fredsrörelsen – hur hänger de ihop?
Ulf Karlström
Ulf Karlström var för omkring 50 år sedan ordförande i DFFG, De Förenade FNL-Grupperna, en av Europas då starkaste antiimperialistiska rörelser. Han har varit med i styrelsen för Folkrörelsen Nej till EU. Han är filosofie doktor i limnologi och driver Macoma miljöutredningar. Ulf spelar teater och tävlar som historieberättare.

13 KOMMENTARER

 1. Läste på en utländsk blogg, en kommentar, var ordalydelse var ungefär så här…tänk att alla föreningar, organisationer i väst osv…. frivilligt tar avstånd från Rysslands agerande, utan att ens lagar eller Geatapo har bestämt det.
  Jag vill ställa en fråga till alla er som skriver ”Stoppa kriget!”. Hur tycker ni att man ska handskas med nazister för att få dem att avbryta sitt krig mot Donetsk och Lugansk? Och sin förföljelse av alla ryssar i landet?
  Jag anser att med nazister kan man inte förhandla, det har ju de 8 åren som Ryssland har försökt förhandla och hänvisa till Minskavtalen visat?
  När man säger det till de flesta svenskar så har de ingen aning om i vilket grepp nazisterna har över Ukraina.
  Jag anser att med nazister kan man inte förhandla, mot nazister kan man bara föra försvarskrig. Det enda nazisterna förstår är maktspråk. Därför gör Ryssland rätt.

  • Det finns ett talesätt som går ”the only good ….. is a dead …..” – passar utmärkt för att handskas med Ukronazister och det är precis det som Ryssland hållerr på att göra.🤗🤗🤗

  • Det var nog många flera svåra avgöranden innan Ryssland gick in i Ukraina.

   Som U.S.Army Colonel Douglas Macgregor sa i en intervju, att det är extremt viktigt att Ukraina blir en kärnvapenfri buffertzon mellan USA och Ryssland. Han tycker det är en helt rimlig begäran att oskadliggöra alla kärnvapen i Ukraina. Precis som det är rimligt att kräva något även av Ukraina för att få stopp på kriget.  

   Ukrainas före detta premiärminister Nikolai Azarov hävdade att Nordatlantiska fördragets organisation (NATO) planerade en kärnvapenattack mot Ryssland och utnyttjade förekomsten av geopolitiska problem med Ukraina.
   ”NATO planerade att starta ett tredje världskrig med kärnvapen mot Ryssland och huvudrollen i detta gavs till den nuvarande amerikansk dominerade härskande eliten i Ukraina och nationalisterna”, skrev Azarov.”Sedan december 2021 har Ryssland fått information om Natos planer på att placera ut 4 militärbrigader (2 land, 1 flotta, 1 luft) på Ukrainas territorium”, tillade han och förklarade att en flygbrigad har förmågan att bära kärnvapen. stridsspetsar.”NATO ville ha godkännande av denna utplacering av trupper sommaren 2022 vid ett möte i FN:s säkerhetsråd (UNSC),” sa Azarov och påminde om att organisationen försökte provocera fram en ”inledde storskaliga militära operationer mot Ryssland med användning av kärnvapen.”
   ”För att förhindra tredje världskriget och attacken mot Ryssland med användning av kärnvapen, beslutade den ryska regeringen att stoppa denna situation och återställa ordningen i Ukraina”, skrev Azarov, som tjänstgjorde som Ukrainas premiärminister tre gånger, den senaste av vilka inträffade från mars 2010 till januari 2014.”

   En dag före krigets början togs ödesdigra beslut att utrota den rysktalande befolkningen i Donbass. Den ukrainska armén, ledd av de nationella brigaderna, förberedde sig för att starta en militär operation i Donbass den 25 februari 22”, hävdar Azarov.

   https://www.telesurenglish.net/news/NATO-Planned-to-Launch-a-War-Against-Russia-Azarov-20220304-0012.html

  • Hur skall man handskas med nazisterna för att få dom att sluta med förföljelser. Det fick vi lära oss 1945, hårdhänt. Speciellt Ryssland till ”musiken” av över 13 miljoner döda. Det hade varit lätt att stoppa dom redan 1920, nu lät vi eldens sprida sig från 1920 till 1945. Det är det historiska misstaget Ryssland nu inte vill se upprepat. Nazismens, under vilket namn det vara må – inklusive ”demokrati”, farligaste verktyg kallas propagandan. Det verktyget är i fullt bruk just idag just i Sverige, just på svenska media – MSM och Public Service.

   • Ja neo-nazismen är förvisso ett problem i Ukraina, inte minst de militära enheterna som Azov. Men antalet röster på Höger Sektorn har klart minskat på 10 år. Man bekämpar inte neo-nazism i Ukraina genom ett anfall. Tvärtom riskerar man att neo-nazismen stärks.

 2. Såg en svensk militär ”expert” på TV ha åsikter precisionen på de ryska missilerna som han tyckte var undermålig! För det första används bara dyra precisionsstyrda missiler mot mål som är värt att slå ut med en missil som kostar miljoner, i de flesta fall duger det med helt vanliga målriktade vapen. Kievs TV-torn slogs ut med en dyr missil för man ansåg att det var ett högprioriterat mål. Sen kan man ju undra vad ”experten” skulle ha sagt om han kommenterat USA:s anfall på Syrien 2017 med ca 50 Tomahawkmissiler varav nästan ingen träffade målet? Där kan man snacka om noll precision…Hade jag varit reportern i studion hade jag ställt den frågan! Efter alla odugliga insatser som svensk militär gjort som att bomba sillstim i skärgården, varit med i Natos mindre lyckade krig i Afghanistan, Irak, Mali m m skulle man nog hålla en väldigt låg profil när det gäller militära spörsmål!

 3. Gäller inte bara Nato-frågan. Ytterst handlar det dock om tron på överheten. Att den på nåt sätt har speciella insikter och en speciellt sorts vuxenhet som man själv inte besitter.

  Att den är in loco parentis och man själv mentalt är ett litet barn.

  Som ett slags demokratiskt fikonlöv utrustas vi vart fjärde år med en papperslapp att stoppa i en låda. Ett rent taskspeleri.

 4. Jag lyssnar på SR nyhetsradio och ser även på SVT samt TV 4 nyhet- som alla rapporterar och kommenterar
  om kriget i Ukraina med dess fruktansvärt omänskliga konsekvenser. Genomgående låter det som Ryssland med Putin i spetsen har valt kriget på grund av ren och skär ondska. För mig måste det vara en helt otroligt förvriden bild utan vederhäftig analys som återges av dessa nyhetsförmedlare och så kallade experter. Och denna förenklade bild smittar naturligtvis av sig hos folk i gemen med konsekvenser som innebär att en driven flockmentalitet triggar igång rädslans ogenomtänkta paniktillstånd, vi inte har en aning om vart det leder.
  Vad jag menar är att västvärlden borde försöka förstå att även Ryssland har sina bevekelsegrunder när deras säkerhetsintresse skall uppfyllas. Eller måste denna katastrof eskalera till ett stadie, där stora delar av jordens livsbetingelser är hotade, innan insikten kommer till stånd. Ty inte helt obekant, innan detta stormaktskrig startade befinner sig livet på jorden redan i ett mycket skört klimattillstånd.
  Tveklöst är det ett stormaktskrig som sker i deras intresse, som för stunden förs, i ett land utanför den ena partens risk att förlora människoliv, materiellt eller alltför stort ekonomiskt.
  Så nog borde makthavarna besinna sig och inse vilket högt spel de driver med livet på vår enda planet.
  Kan det vara så svårt att inse detta enkla och självklara.

 5. StorKlas och LillKlas (US och NATO) är ute på plundringståg tillsammans i MÖ.Ockupationen av Deir Ez-zur provinsen i nord östra Syrien med bl.a. oljefältet AL-Omar har pågått i över 10 år.Ska vi verkligen gå med i en organisation som begår dessa krigsbrott i samförstånd med världens största kriminella org.,tidigare var NATO en sköld men har förvandlats till ett svärd.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here