Nya ”Inget krig i Ukraina!” Ny video

60
2911

John Mearsheimer är en ledande historiker i USA i den realistiska skolan. OBS att videon är från 15 februari.

Jag kan se hela videon, men inte alla läsare kan det. Fall av ”shadow banning”?

Här en senare video från 4/3 med John Mearsheimer och Ray McGovern

Föregående artikelVarför är vissa offer mer värda än andra?
Nästa artikelDöda fiskar flyter med NATO-strömmen
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

60 KOMMENTARER

 1. Jag citerar Anna Lena Laurén ur dagens DN (tycker det är välfunnet – vet att många på bloggen hatar henne eftersom hon inte sjunger Puttes lov):

  ”Krig ändrar på allt. Krig är oåterkalleliga.
  Auktoritära regimer kan göra vad som helst, medan demokratier aldrig krigar mot varandra. Majdanrevolutionen 2014 i Ukraina lyckades inte avskaffa korruptionen, men ukrainarna visade att de är beredda att stå upp för sina principer. Och det är vad de fortsätter göra nu, mot en galning som har invaderat deras land.
  Ryska folket måste göra samma sak. Trots att det nu är mycket farligt.
  Det hade varit mindre farligt att göra det medan tid var.”

  • Är statskupper och stöd till statskupper inte en krigshandling+

   Urval av USA-stödda statskupper i demokratier.
   – 1953 Mossadeq, i Iran
   – 1954 Arbenz, Guatemala
   – 1960 Lumumba, Kongo
   – 1964 Brasilien
   -1965 Dominikanska republiken.
   – 1965 Sukarno i Indonesien
   – 1973 Allende i Chile
   – 1970 Sihanouk i Kambodja
   – 1983 USA Bishopregeringen i Grenada
   – 2002-2019 USA stödjer statskuppsförsök i Venezuela
   – 2014 i Haiti.
   – 2009 Zelaya i Honduras
   – 2013 Morsi i Egypten
   – 2014 Ukraina
   -2019 Bolivia.
   -2021 Belarus?

   • Men han är vald i allmänna val (om än med svårigheter för alltför rysslandspositiva kandidater), liksom Putin, trots allt. Men visst är det en slags marionettregering som är mycket beroende av USA.

    • Betrakta Zelensky helt i händerna på oligarken Kolomoisky ända sen han anställde Zelensky för en tv show som har samma handlig som den Zelensky spelar i dag (https://www.bbc.com/culture/article/20200103-the-ukrainian-tv-show-that-predicted-the-future) .
     En person som är huvud finaisären av Azov bataljonen (https://www.aljazeera.com/news/2022/3/1/who-are-the-azov-regiment)
     och är person som betraktas ha starka band till organiserad brottslighet. https://www.occrp.org/en/daily/16022-swiss-court-dismisses-lawsuit-of-oligarch-s-sister-citing-occrp-s-investigation

    • Atlantic Council, Amerikas tankesmedja som sitter och funderar ut vilka lömska attacker de skall göra mot Ryssland och Kina. Det är inte så svårt att finna ut hur de skall få en perfekt person att vinna valet i Ukraina.

     Syriens FN utsände berättade i en föreläsning som Richard Black hade om Syrien, att han hade fått en blank Check av USA om han ställde upp och hjälpte dem att få bort Assad, han fick alltså själv bestämma beloppet. Han svarade: Nej. tack jag vill inte slakta mitt folk.

     Det är mycket möjligt att Zelensky också fick ett generöst erbjudande och möjlighet till ett uppehållstillstånd för hela familjen i USA eller ett annat EU-land. Det var en perfekt person för USA, som de visste att hela världen skulle falla för, och de gjorde världen. USA visste också vad folket i Ukraina ville ha, så han fick gå ut och lova detta. Han lovade mycket som de ville ha, men höll ingenting. De ville ha fredlig förbindelse med Ryssland, men han konfronterar väldigt aggressivt. De brydde sig inte om Krim, men han krävde Krim av Ryssland. Folket i Ukraina blev totalt lurade, som människor i Sverige som röstade på socialdemokrater och fick centerpolitik.

     Han har inte lyckats med något som människor ville ha, han gjorde avtal med Azov bataljonen och andra extrema nazister att de skall vara Ukrainas frontlinje i kriget mot de pro-ryska separatisterna. Han är ingen ledare, nazisterna gör precis vad de vill och de struntar totalt i honom. Han är nog överlycklig den dagen han kan flytta till ett bättre land. Han kommer ju absolut inte vilja bo kvar i Ukraina om inte Ryssland lyckas avväpna nazisterna.  

    • Zelensky är vald i allmänna val, val som styrdes av USA i avsikt att manipulera väljarna. Zelensky är en skådespelare där USA har skrivit hans manus, repliker, manuskript och koreografi i valkampanjen. Både för att få honom vald till presidentämbetet och för att driva USAs agenda mot USAs målsättningar, att kuva Ryssland och Kina och global militär kontroll och hegemoni. Ukrainas verkliga regering sitter i Washington. Ryssland agerar inte mot Ukraina som land utan mot USA, precis som Ryssland under WW2 inte agerade mot Tyskland utan mot nazisterna. Vad kriget gäller är ju USAs militära expansion och militära hot. Kina borde alltså pressa USA att upphöra med sin aggressiva NATO expansion som militärt hotar både Ryssland och Kina.

     • USA har mycket stort inflytande i Ukraina. Vi vet inte hur pass övertygad juristen Zelensky är i det han säger. Nu har han kraftigt kritiserat Nato, och han har föreslagit direkta samtal med Putin – sannolikt hans egen uppfattning.

   • Verkar som att klippet tog slut. Finns fulla versionen? Sen pratade du, Vivianne, på annat håll om en Bennett som hade synpunkter på Zelenskij. Vem är det?

    • Videon tog slut där, men jag uppfattade det som om intervjuaren bara skulle sammanfatta vad hon redan sagt. Hon hade sagt det viktigaste. Zelensky är ingen demokratisk ledare, Zelensky är en puppet, han har stängt ned 4 tv-kanaler, flera journalister har försvunnit och dödats de senare åren. Detta brukar vi få höra att det händer i Ryssland, men det har hänt här. Hon säger att denna konflikt började år 2014.

     Hon har även gjort en dokumentär om Donbass, den är på Vimeo, så då kanske inte internetpolisen i USA tar bort den. Tyvärr är den på franska, och jag vet inte om det går att få engelsk text till den. Bilder säger väldigt mycket. Därför twitter polisen i USA tar bort mycket bilder från twitter konton, från den lidande sidan som haft krig i 8 år och ingen har lyft ögonbrynen.

     https://vimeo.com/202792798

     Mannen som jag talade om heter Bentley, han är från Texas och åkte dit för att slåss med Donbass. USA:s internetpolis har tyvärr raderat väldigt många bra filmer han haft på sin hemsida på YouTube, de är snabba vissa hann jag bara se 5 minuter så försvann de. Här är en intervju med honom av Max Blumenthal, där han förklarar maktstrukturen i Ukraina.

     https://www.youtube.com/watch?v=9Mfv2M9q8vc

    • Vilken modig överste, det verkar som om han fortfarande är i tjänst eftersom det inte står f.d. annars har alla andra modiga gått i pension som vågar säga något liknande.
     Han säger att ryssarna har omringat Zaporizhzha som är ett kärnkraftverk.
     Han kritiserar skarpt Zelensky som han tycker sätter en stor del av sin befolkning i en enorm risk.
     Det är nonsens att han erövrat territorium.
     Han kan inte se något heroiskt i Zelensky. Skulle han verkligen göra något heroiskt så borde han neutralisera Ukraina från kärnvapen.

     Detta borde vara bra för både USA och Ryssland att ha en neutral buffertzon mellan dessa stormakter.
     Han tror att Zelensky blivit uppmanad att fortsätta sin linje och driva detta vidare.
     Vilket han anser är väldigt synd om befolkningen.
     Han tycker också att ryssarna har gått väldigt försiktigt fram, onödigt försiktigt.
     Detta borde varit över tidigare om de inte varit så försiktiga.

     Intervjuaren talar med en överste i USA:s arme men ser sig tvungen att säga att han inte håller med, annars får han sparken eller så sanktionerar med Fox News förmodligen.

  • Varför tar hon inte och skriver om de krig som
   bl a hennes arbetsgivare och krigspolare så vurmar för och så effektivt lägger locket på om,
   t ex söndersmulningen av hela Mellanöstern de senaste 20 åren. Svara gärna på det..

   • Kan ju bero på att hon är stationerad i St Petersburg och skriver om Ryssland? Där finns det nog tillräckligt att skriva om. Känns som en ganska naturlig slutsats?

  • Nonsens! Visserligen är USA ingen vidare demokrati och den mest krigiska ”nationen” på jorden men det här med att demokratier inte krigar mot varandra är en lögn!

 2. @L 5 mars, 2022 At 15:58
  Det är demokrati speciella uppdrag att bomba till stenålder Irak, Syria, Afghanistan, Libya, mm

 3. Russia declares war on the Straussians
  by Thierry Meyssan
  Russia is not waging war on the Ukrainian people, but on a small group of people within the US power that has transformed Ukraine without its knowledge, the Straussians. It formed half a century ago and has already committed an incredible amount of crimes in Latin America and the Middle East without the knowledge of the United States. This is their story.
  https://www.voltairenet.org/article215879.html

 4. USA har installerat amerikanskt styrda militärbaser i Ukraina för att lagra avancerade vapen för att anfalla Ryssland till lands, till sjöss och i luften.

  I dessa planer för attack djupt över den ryska gränsen har Ukraina redan en plattform med potential för kärnvapenslagfältsoperationer utan formell anslutning till Nordatlantiska Fördragsalliansen (NATO); utan acceptans av NATO:s medlemsländer; utan förståelse eller omröstning om godkännande av ukrainarna själva.

  Putin var också specifik i sin geografi. ”Jag skulle vilja tillägga att Maritime Operations Center i Ochakov [Ochakiv], byggt av amerikanerna, gör det möjligt att säkerställa NATO-fartygens agerande, inklusive deras användning av högprecisionsvapen mot den ryska Svartahavsflottan och vår infrastruktur på hela Svarta havets kust. En gång i tiden hade USA för avsikt att skapa liknande anläggningar på Krim, men Krim och Sevastopol omintetgjorde dessa planer. Det kommer vi alltid att minnas.”

  ”Många ukrainska flygfält ligger nära våra gränser. Natos taktiska luftfart stationerad här, inklusive bärare av högprecisionsvapen, kommer att kunna träffa vårt territorium till ett djup av upp till Volgograd-Kazan-Samara-Astrakhan-linjen. Utplaceringen av radarspaningsutrustning på Ukrainas territorium kommer att tillåta Nato att strikt kontrollera Rysslands luftrum upp till Ural.

  ’Oprovokerad aggression’. Detta är den typiska fras som för närvarande används av västerländska politiker för att beskriva Rysslands speciella operation i Ukraina. Ukraina framställs som det totalt oskyldiga offret. Det räcker dock med att påminna om de senaste trettio årens historia för att se hur Ukraina, i syfte att förödmjuka Ryssland, med egna händer förde närmare det som händer idag.
  http://johnhelmer.net/operation-barbarossa-in-slow-motion-this-is-the-offensive-capacity-the-us-was-preparing-in-the-ukraine-until-last-week/

  • Tycker du ska fokusera på biden (hans ’presskonferenser’ är ett spektakel som har få jämförelser) på washingon och vad de gör mot omvärlden.

   • Tack för ”tipset”, men NEJ tack.
    Nu vill Transnistrien att Ryssland ska erkänna dem som en självständig republik i likhet med det ryska godkännandet av Donbas utbrytarrepubliker. Eftersom det redan finns ryska trupper i Transnistrien är det ju intressant att se om de ska anfalla in i Ukraina eller om de ska anfalla Moldavien? Moldavien är ju i princip gamla Bessarabien som ”vandrat” fram och tillbaks mellan Rumänien och Sovjet ett antal gånger. Moldavien vill bli medlem av EU så det är kanske läge för Putin att med hjälp av sin armé övertala dem till att bli ryssar i stället?

  • I dessa tider ska man inte tro allt som cirkulerar på nätet (vilket inte alla Putinkramare inser). Men är klippet äkta ser Lille Putte inte frisk ut

  • Förutom Parkinsons har källor rapporterat att han lider av cancer. Kortison kan ges för att minska svullnad runt tumör men även mot biverkningar vid cytostatika.

   Har en ganska stark misstanke att nått inte står rätt till. Riktigt tråkigt om hela kriget är till följd av ett sjukdomstillstånd.

  • @L 5 mars, 2022 At 17:26

   Intressant om Putin.
   Parkinson? Staplande gång, kortisonsvullnad i ansiktet och okontrollerbara handskakningar. Ger vibbar av Hitler i bunkern på slutet.
   https://twitter.com/Team_Stollberg/status/1498762759357480969?s=20&t=b5Bl1GWQF9bztHBYiUQjbQ&fbclid=IwAR1k7lB7nUDoh7u-keP6hNadNjAwPKNw82tIREInCjfzBwlKpNOA8UGtp0I

   Är video ”ÄKTA” eller ”FAKE” som dusintals andra??
   Man kan fråga sig varför den högra hand och den vänstra har olika färger??

   Rykte om ”Putins hälsa” har spridits sedan 2015:”Putin är galen och sjuk: The Lows of American Rusology”.
   -”på senare tid framstår Kremls politik som oberäknelig, inkonsekvent och ibland rent av osammanhängande” Detta liknar hur propaganda kanaliseras genom stora delar av de ryska statliga medierna för stratcomm-ändamål.
   – Putin är fysiskt sjuk
   – Putin är psykiskt sjuk
   – Putin var dödligt sjuk
   – Putin hade ryggmärgscancer
   – Putin hade cancer i bukspottkörteln
   – Putin lider av Aspergers syndrom
   Det som presenteras ovan är bara toppen av ett enormt isberg

   https://gordonhahn.com/2015/09/19/putin-is-crazy-and-sick-the-lows-of-american-rusology/

   • Bilderna kommer via USA. Utseendet går lätt att manipulera. Ett gratis program som Openshot gör jobbet på ett par minuter.

 5. Den demokratiska Ukrainas ambassadör i Senegal bröt mot Wienkonventionen
  Det senegalesiska utrikesministeriet kallade den ukrainska ambassadören för att protestera mot rekryteringen av dess medborgare för att delta i fientligheter. Kommunikén säger att det handlar om publiceringen på Facebook av den ukrainska ambassaden i Dakar, där senegalesiska volontärer kallades för att delta i den väpnade konflikten i Ukraina.

  Det noteras att den ukrainska ambassadören Yuriy Pivovarov, kallad till utrikesministeriet, bekräftade förekomsten av tillkännagivandet. Enligt honom fyllde 36 medborgare i Senegal i frågeformuläret för registrering i ”volontärer”.

  Utrikesministeriet lämnade en muntlig not till Ukrainas ambassadör med ett starkt fördömande av sådana publikationer som bryter mot bestämmelserna i Wienkonventionen. Det senegalesiska utrikesministeriet uppmanade ukrainska diplomater att omedelbart ta bort materialet som lagts upp på sociala nätverk.
  https://eadaily.com/ru/news/2022/03/04/mid-senegala-potreboval-ot-ukrainy-prekratit-verbovku-naemnikov-v-strane

  • Såg nyss på TV att Sanna Marin och Magdalena Andersson gemensamt deklarerade att de vill ha ett närmare samarbete med NATO. De verkar inte köpa ditt narrativ.

  • Väldigt BRA, håller med fullständigt. Är uppriktigt förvånad att inte de fredsrörelser som synts i tidningar har förstått problemet, det riktiga problemet. Hörde eller såg ingen av dem heller då massakern i Odessa var, som tidningar fortfarande kallar för ”the revolution of dignity” när man hällde gasoline på personer och tände eld, och de fick dö levande brända till döds.

   De finns så mycket dokumentation, men så otroligt lite information i vår media. De har inte heller skrivit att det var en lögn, att regeringssoldater sköt ihjäl människor. Hade de haft något sinne för sanning och moral,  borde man tala om det nu, men man tiger.
   Några avvikande röster har jag funnit, men de är inte många, visar länkar till några här

   En MMS fighter klarare och förståndigare, än många som ropar högt utan att förstå någonting.
   https://twitter.com/MaxBlumenthal/status/1500145960990789636

   Här en länk till hur Wikipedia indoktrinerar personer genom sitt användning av ord, och man skall då tänka på ordens betydelse. 

   https://twitter.com/Fiorella_im/status/1499189577944387589

   Nu går media ut med att barnen på den andra sidan behöver söka skydd, men de har inte skrivit någonting under de 8 år då barnen i Donbass behövt söka skydd i källare. Finns otaliga bildbevis på detta, men ingenting publicerad

   https://twitter.com/DeanoBeano1/status/1499836784892645377

   Serbien stöder Ryssland, de vet hur det är att bli orättfärdigt bombad av NATO, och har svårt att förstå varför Ryssland blir så demoniserad men inte NATO. en gigantisk demonstration.

   https://twitter.com/DeanoBeano1/status/1499870426750726149

   Så har även det varit i Kongo, stora bilkaravaner med ryska flaggor i solidaritet med Ryssland, de vet vem den verkligt onda i världen är, som hela tiden låter dem leva i fattigdom och stjäl deras naturresurser.

 6. Mycket viktig artikel som Catarina Östlund förmedlar! Den måste vara vår strategi i förhållande till kriget i Ukraina! Anna Hollander

 7. Uppgifter om att ukrainska SBU avrättat en av sina fredsförhandlare Kiev cirkulerar från Ukraina! Håller en statskupp eller militärt övertagande om makten i Ukraina att ske och Zelensky på väg ut? Det sägs att Zelensky redan flytt landet och är i Polen men uppgifterna är obekräftade!

 8. Läs boken: varför vi älskar att hata Ryssland av Guy Karneval förlag!
  Angelägen mot bakgrund av att rysshatet tar sig allt hemskare uttryck!
  Läs t.e.x. DN idag 6 mars!
  Mettan är saklig i sin bok inte partisk! Han menar bl.a. att rysshatet undergräver Västvärlden! Kinahatet som också blir allt värre följer samma logik!

 9. Först. Förstå att Putin som person inte agerar i isolering eller ensam. Han är ansvarig mot Duman och han är vald.
  Försök förstå den stora bilden, strategin, att USA arbetar på ett otal fronter parallellt med ett otal verktyg, mot samma mål, nästan identiskt med en gång nazisternas. Världskontroll.

  USA använder parallellt ett otal verktyg, militära, ekonomiska, mutor, bidrag, vapen, propaganda, terrorism, hotelser, lönnmord, korruption, värvningar, köpta journalister, köpta media, köpta politiker, etc. De ser ut som isolerade händelser, men ingår uppenbart i en samordnad strategi. Media fokuserar allmänhetens uppmärksamhet på en detalj åt gången, för att avleda uppmärksamheten från den verkligt farliga totalbilden.

  Ryssland har även en planerad strategi, man har steg för steg systematiskt ökat trycket på USA att avbryta sin aggressiva och offensiva uppbyggnad, och det gäller inte bara NATO. Det har varit flera steg, först förhandlingar, förslag, vilket ignorerades, sedan att bygga upp trupper vid gränsen i flera steg, och till slut anfall, och i slutändan ett kärnvapenhot. Det har varit en stegvis strategiplan. USA har inte på något sätt böjt sig på någon väsentlig punkt utan fortsatt sitt aggressiva uppbyggnad av NATO, men det är mycket mer det är fråga om. Själv blev jag mycket förvånad när USA inte böjde sig och Ryssland så indirekt tvingades av USA till att agera och marschera in i Ukraina. USA böjde sig ju i Kuba krisen, och vi slapp ett krig. USA behöver mentalvård. Nästa krig kommer att hamna på deras jordlott.

  I slutändan gäller det nu att undvika samma förlopp som när nazisterna och Hitler bygge sin aggression förra seklet, och stoppa USA innan historien upprepas.

  https://www.youtube.com/watch?v=OYFg4ruGdeU&ab_channel=Anti-Disinformation22

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here