Donbass vädjar till Ryssland om hjälp, och erkännande?!

8
1276
Roman P i nazistgrupp i Ukraina

En tysk nyhetssite rapporterar liksom RT

Donbass har brådskande bett Ryssland om hjälp på grudn av försämrade förhållanden längs kontaktlinjen mot övriga Ukraina.
Både Donbass och Kiev anklagar varandra med tung beskjutning.

Talespersonen Eduard Basurin säger på Solovyov Live Youtube- att Moskva skulle ge moraliskt stöd ”först och främst”, men det ”jag skulle inte vägra att ta emot militärt bistånd.

Talesmannen hävdade också att ”Situationen är inte bara svår, det är verkligen kritiskt.”

Ledarna i de så kallade folkrepublikerna tillkännagav att de hade börjat evakuera invånarna till Ryssland som ett resultat av den försämrade säkerhetssituationen och beordrat allmän mobilisering.

På måndag förklarade tjänstemän i Donetsk nödläge och sade att deras pumpstationer hade slutat arbeta mitt i beskjutningen och att de inte kunde distribuera dricksvatten. ”Enligt dem har mer än 21 000 invånare lämnats utan vatten.

Tidigare denna månad röstade det ryska parlamentet för ett förslag som uppmanar president Vladimir Putin att erkänna Donetsks och Lugansks oberoende. Rörelsen ledde till spekulationer att ett sådant beslut kunde bana väg för Moskva att skicka trupper till regionen på begäran av lokala ledare.

Men medan Kreml fortfarande utvecklar ett formellt svar har den ryska ledaren sagt att några ansträngningar för att hjälpa brytningsregionerna att ske i linje med 2014-Minskavtalet, vilket kräver en diplomatisk lösning. (Slut på förra delen av artikeln)

På nätet hittar man nedanstående Twitter:

Sputniknews meddelar nu kl 15.45 på eftermiddagen att Putin menar att Ryssland gjort allt man kunnat för att minska spänningen i Donbass ””I would like to point out that, from the start, Russia did everything to help resolve all of the emerging issues through peaceful means, in a peaceful way,” the Russian head of state said.”

Kommentar: Ganska sannolikt är att Kiev angriper hårt för att tvinga Ryssland till militär insats, följt av en enorm skuldbeläggning av Ryssland.

Föregående artikelVad Big Oil visste om klimatförändringar, med dess egna ord
Nästa artikelRyssland erkänner de två folkrepublikerna Donetsk och Luhansk!
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Undrar vad Putin svenska anhängare säger när ryssarna i östra Estland gör uppror och kallar på Putins armé?

  • Gösta.
   Av det du skriver måste man utgå från att du då till hör Pentagons svenska anhängare, för några andra är det väl knappast som skriver sådant debilt trams.
   Du sprider krigshetsarnas lögn om att Putin är en i grunden ond människa som bara vill kriga och erövra.
   Den psykoanalysen är naturligtvis fullständigt idiotisk, men kanske användbar för dom själva lider av det tillkortakommande man anklagar Putin för.

  • ”Undrar vad Putin svenska anhängare säger när ryssarna i östra Estland gör uppror och kallar på Putins armé?”

   Gösta Lundholm,
   Du verkar har noll koll.
   Det är endast de förtryckta som gör uppror.
   Som till exempel de människor i östra Ukraina som av tradition känner sin tillhörighet till Ryssland men inte tillåts utöva den.
   Det finns även människor i östra Estland med historia från Ryssland men de har med tiden blivit integrerade med Estland och känner sig allmänt nöjda och därmed inte förtryckta.

   Så ditt påstående är bara ditt eget påhitt och saknar förankring i verkligheten.
   En dröm som kom till i russofobin och rysshatet kanske?

   Jag har alltid varit för arbetare, fred och rättvisa så att ha sin solidaritet till Ryssland och Vladimir Putin är bara en självklarhet om man ställer upp för en värld som det går att trivas i.

 2. Erkänner Ryssland republikerna blir det början på slutet av Ukraina. Självklart är det också ett nederlag för USA/Nato. USA/Nato går miste om det efterlängtade kriget. Republikerna kan få vapen och annat stöd från Ryssland. Så småningom kan republikerna förenas med Ryssland. Västledare inbjuds att delta i den högtidliga ceremonin: Biden lär inte finnas i liv med likväl Anthony Blinka Blinka och dam Tuss kanske finns plats även frö Anne Linda Linda från Sverige.

  • Intressant det du skriver.
   Om Ryssland erkänner republikerna då går USA:s och västmakternas plan i stöpet.
   Förmodligen kan de inte göra mycket åt saken utan att sätta världsfreden på spel.
   Jag tror faktiskt inte västvärlden och USA vill ha något tredje världskrig med risk för total utplåning för ”rätten” att få bygga upp en eller flera NATO-baser i Ukraina.
   Så jag hoppas Ryssland erkänner republikerna Luhansk och Donetsk för ett fredligare Europa och ett Ukraina som försöker leva sitt eget liv utan att utmana Ryssland.
   Jag tror faktiskt Ukraina skulle må bättre som partner till Ryssland än sin värsta fiende.
   Se bara förhållandet Ryssland/Belarus hur bra det nu tycks vara.
   De kan till och med ha militärövningar tillsammans.

 3. Det bästa vore ett erkännande på alla sätt. Låt det också bli ett punkt på allt det VIDRIGA Usa,Nato hållt på med i 8år utan MINSTA lilla intresse av Minsk Avtalet. Man motarbetat Minsk Avtalet år efter år av Usa,Nato. Erkännande på dessa mindre republikerna vore det bästa nu. Minsk Avtalet kommer ALDRIG hållas. Ryssland är trötta på alla lögner av Usa som ENDAST förstört ALLT. Och alla VIDRIGA brott Ukraina nazi armén begått mot Donbass regionen. Erkännande vore bästa,finns inget alternativ efter 8år av misslyckanden av EU utan MINSTA press på Ukraina

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here