Ryssland erkänner de två folkrepublikerna Donetsk och Luhansk!

34
3551

Ingress: Ryska president Vladimir Putin har meddelat att Moskva har erkänt de två självdeklarerade Donbass-republikerna i Ukraina öst som suveräna nationer, eftersom en militär konflikt över kontaktlinjen fortsätter att eskalera. Jag återger inledningen av en artikel i RT som torde återge Rysslands officiella uppfattning.

För min del kom detta som en viss överraskning. Jag trodde att han skulle uppsätta villkor för att inte erkänna och uppskatta senaste tidens diplomatiska framgångar. Dock kan man se fördelar med erkännandet inte bara för Donbass utan även för Ukraina. Kiev behöver inte som nu ladda upp militärt mot Donbass – alltför riskabelt, då Donbass kan be Ryssland om militärt stöd vid behov. Och man slipper situationen att Ukraina angriper Donbass med stora styrkor, som skulle kunna pressa Ryssland att sända in trupp. Med våldsam skuldbeläggning av Ryssland, och hårda sanktioner.

Ukraina kommer sannolikt att protestera vilt, liksom Väst och Nato under USA:s ledning. Men i den nya situationen – om man i praktiken avskriver fortsättning av inbördeskriget kan Ukraina fokusera på sin mycket bekymmersamma ekonomiska situation. Det är troligt att en del statsmän och bedömare mer eller mindre bestämt kommer att hävda att erkännandet är ett första steg i en kommande rysk invasion av Ukraina. Jag tror inte alls det.

Jag återger senare en artikel av Rysslandsexperten Björn Nistad som diskuterar frågan införlivande av Donetsk och Luhansk i Ryssland.

___________________________________________________________________

Putin erkänner de två folkrepublikerna omedelbart.

I TV-tal sa Putin att ”jag anser det nödvändigt att fatta ett beslut som borde ha gjorts för länge sedan att omedelbart känna igen Donetsk (DPR) och Lugansk ( Lpr) folks republiker. ”

Beslutet var enligt Putin ett direkt resultat av misslyckandet av 2014 Minsk-avtalen. ”De är inte intresserade av fredliga lösningar – de vill börja blitzkreig,” hävdade han. ”Varje dag samlar de trupper i Donbass,” fortsatte Putin.

Samtidigt kritiserade han Ukraina för ”extrem nationalism”, ”nazism” och ”russophobia”, och nämnde lagar som han menar diskriminerar ryssar.

Statschefen hävdade också att Kiev skickar sabotörer som inriktar sig på den ryska infrastrukturen och försöka ”dra in utländska stater i konflikt med vårt land.” Ukrainas ambitioner att gå med i Nato, insisterade han, skulle innebära ett ”omedelbart hot om attack mot vårt land.”

”Låt mig betona igen att Ukraina inte bara är ett grannland för oss. Det är en integrerad del av vår egen historia, kultur och andlig värld,” sade han och betonade att bland ukrainare finns ryssar och människor med blods- och familjeband med ryssar. Liksom vänner, grannar och kollegor.

Putin hävdade att ”Moderna Ukraina skapades helt av Ryssland, eller att vara mer exakt, av Bolsjevikernas kommunistiska Ryssland.” Enligt honom gjorde Lenin och hans anhängare det på ett rått sätt, som alienerade Rysslands historiska territorier. Miljoner människor som bor där var inte alls tillfrågade. ”

…”Före tillkännagivandet informerade Putin franske president Emmanuel Macron och Tysklands kansler Olaf Scholz att han hade för avsikt att underteckna ett dekret som erkänt DPR och LPR ”inom en snar framtid.” Enligt den officiella versionen uttryckte de två andra världsledarna sin besvikelse med denna utveckling, ”men betonade sin vilja att upprätthålla diplomatiska ansträngningar.”

Föregående artikelDonbass vädjar till Ryssland om hjälp, och erkännande?!
Nästa artikelUppkomsten av Luhansk och Donetsk – en liten påminnelse från en vän
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

34 KOMMENTARER

 1. Äntligen bra gjort. Håller med Putin på allt här. Lyssnar INGET på propagandan. Efter alla dessa åren,så var detta det bästa och rätta. Alternativen var uttömda. Usa,Nato förstört ALLT och ALLA möjligheter till Minsk Avtalet. Man motarbetat Minsk Avtalet sedan starten,år efter år. Samtidigt som nazi armén begått hundratals mord mot Donbass regionen. Bra gjort av Putin här,håller helt med. Alternativen var slut. Bara så som senaste året nu varit bevisar detta helt klart. Bra gjort 👍

 2. Jag är också överraskad. Undrar om det är smart att helt kasta Minskavtalen i papperskorgen, men när Kiev vägrar följa dem och inte får några reaktioner och påtryckningar från Frankrike och Tyskland om att följa avtalen kanske det är enda vägen att gå framåt. Nu är ju Lugansk och Donetsk större än folkrepublikerna med samma namn, jag undrar om det här innebär att de av Ryssland erkända staterna antas omfattas av de områden som är besatta av Kievs styrkor. Sedan är det väl underligt att inte folkrepublikerna slagits ihop till en stat.
  Får väl hoppas att Vladimir Vladimirovitj har räknat grundligt på det här och vet vad han gör. Från NATO kommer förmodligen öronbedövande skrik. Men det är ju nästan som vanligt, så inte så mycket att bry sig om.

 3. Super!
  Har nog aldrig läst ett inlägg här med så stort intresse som just det här.
  Redaktörens personliga kommentar i början excellent!
  Blir det just så finns inget mer att önska.
  Visserligen oväder ute men det här erkännandet gjorde mig trygg.

 4. Kanske blir det småningom slut på kriget i östra Ukraina och en förbrödring mellan ukrainare och ryssar. Sannolikt är ukrainarna grundligt trött på kriget nu.

 5. Tanken i artikeln att Putin gjorde detta för att slippa invadera på allvar låter logisk. Hur det blir i praktiken återstår dock att se. USA verkar satsa stenhårt på att hetsa Zelensky till att anfalla. Om dom lyckas, eller kanske kuppar bort Zelensky så kan det nog gå riktigt illa också.

  Det här var rimligen slutet på Nordstream2 och början på en period av ännu hårdare propaganda och hysteri från väst. Var beredda på sinnessjuka utbrott i krigshetsarnas media i morgon.

 6. Håller med. Det var överraskande,men helt rätt. Bra gjort. Nato skriker halsen ur sej redan,och nickedockan Ann Linde vill inte vara sämre på Twitter. Alla skriker sanktioner,från Polen och dom baltiska staterna,till Usa och den korkade Ursula. Tog bara kvart, och Sanktionerna är igång redan,det är så här man använder sej av sanktioner jämt. Den odemokratiska Ursula med sin boss i Washington. Utan att ens låta det gå något dygn,för att titta igenom detta noga. Förutom Ryssland, hände samma med tex Syrien, Venezuela, Iran, Belarus, för att ta några snabba exempel. Sanktioner hit och sanktioner dit hursomhelst på direkten. Blev lite smått överraskad,men det var helt klart rätt. Ukraina har ALDRIG tänkt följa Minsk Avtalet,då Usa tillåtits förstöra det år efter år efter år. EU har ju ALDRIG satt MINSTA lilla press på Ukraina att följa Minsk Avtalet. Det varit ständiga misslyckanden alla dessa åren. Detta var det rätta och bästa i slutändan. Bra gjort av Putin. Gillade hur våra medier satte i halsen,när man rapporterade detta,det var unikt och glädjande att se hur dom satte i halsen måste jag säga. Såg först kl21 aktuellt, sedan kl22 efteråt på 4an

 7. Vi måste alla fråga oss – hur länge skall det ukrainska inrikeskaoset få hålla Europa gisslan? Åtta år till?
  Ett land som inte kan åstadkomma egen ekonomisk och social tillväxt; där veckoliga demonstrationer sker av unga män med nazistiska fackeltåg och vars våldsstyrkor tagits upp i reguljära armén och inte kan åstadkomma normal säkerhet ens i Kievs omgivning: hur skall ett sådant land kunna ta sig samman?

  Bör Ukraina-frågan nu till slut inte definitivt avföras från den europeiska dagordningen till dess landet har en regering som kan sluta självupptagas av sin egen själsliga och emotionella politisering?
  Hur länge skall Europas politiska liv och företag behöva hållas gisslan och dessutom allt djupare dras med och ned i det ukrainska moraset?

  Hur mycket tid och energi kan Europa nu och framtida verkligen behöva ödsla på en ”failed state” ?

 8. Utvecklingen är likt historien om när Otto von Bismark sökte en väpnad konflikt med Napoleon III. Vilket han tillslut fick till genom när en möjlighet tillsätta Leopol som monark för Spainen när tillfälle uppenbarade sig och därmed provocerade Frankrike till krig.
  Nu kommer USA försöka få till att alla länder i FN ska vidta åtgärder mot Ryssland och konflikten har eskalerat. Ryssland blir provocerad till väpnad konflikt med västvärlden

 9. Donald Trump erkänner apartheid israels illegala annektering av Golan Höjderna, vasallerna i Europa inklusive Sverige säger ingenting. Samme Donald Trump erkänner markstölden och Jerusalem som apartheid israels huvudstad, säger vassal staterna inget. Det Trump gjorde är en flagrant brott mot FNs stadgan. Världen kommer också ihåg att vasallerna sjöng andra visor då de genast erkände Kosovos ”oberoende”. Världen glömmer inte att bara under det 21:a århundradet har västländer våldfört sig på andra länders suveränitet och territoriella integritet (Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien, Jemen, Somalia, Haiti, Venezuela, mm, mm). Så i världens ögon är västs tal och vurm för respekt för suveränitet och territoriell integritet klingar väldigt tomt.

  Ryssland erkänner utbrytarrepublikerna Donetsk och LDNR, då börja vasallerna föra oväsen som bara den, bland de den super mediokra svenska utrikesministern en viss Anne ”linda” Linda.

  Än en gång visar Ryssland hur man spelar det geopolitiska gamet. Det blev så klart schackmatt till Ryssland. Väst är och letar efter ”sanktioner från helvetet” som den ska pådyvla Ryssland. Tyvärr meddelar djävulen från helvetet att det är inte så mycket till sanktioner kvar i helvete som väst kan hämta. De sanktioner som finns kvar är helvetiska för väst speciellt EU länderna och inte Ryssland, meddelar djävulen genom sin talesmän Donald Rumsfeld och Zbigniew Kazimierz Brzeziński.

  Världen ser också att det är just västs arroganta och ignoranta ställningstaganden och handlingar som la grunden till att de två regionerna bryter löss från Ukraina. Folket i Donetsk och LDNR ”tackar” väst för deras insatser, med glimten i ögat😅.

  Västländer vill att det hela ska ses om det bara handlar om Ukraina. Det är det inte. Det handlar om att inrätta en ny global säkerhetsarkitektur – en multipolar värld där väst är inte ensamma herre på täppan och dikterar utan en världsordning av jämlikar. Och så kommer att bli – väst kan inte stoppa detta. Istället borde väst fatta att den är en föredetting och förlika sig med det – i så fall är världen beredd att ge väst all den sympati den önskar få 😅.

  https://thesaker.is/russia-recognition-of-the-ldnr-a-few-initial-thoughts/

 10. Från en artikel av Edward Curtin
  Ray McGovern, Scott Ritter och Pepe Escobar alla erfarna utrikespolitiska analytiker, är överens om att Biden administrationen är uppenbart skyldig till att provocera Ryssland över Ukraina.
  Alla är överens om att Ryssland inte har för avsikt att invadera Ukraina och att det är uppenbart motiverat att kräva säkra gränser genom att insistera på att USA/NATO drar tillbaka trupper och missiler från länder som omger det, stoppar Natos ”öppna dörr”-politik, slutar sätta in kärnvapen i Europa etc.

  Sådana krav är uppenbarligen i överensstämmelse med USA:s egna historiska krav på säkra gränser vilket tydligast framgår av Kubakrisen i oktober 1962.

  Biden-administrationen måste utgå ifrån att de flesta människor är okunniga och att dess uppenbara krigspropaganda kommer att passeras som något slags försvar av friheten.
  När ryssarna anklagar USA för att använda informationsterrorism är det naturligtvis korrekt. För vi lever i en MKULTRA mind control operation med flera aspekter

  Ukraina, Covid, ekonomisk krigföring, etc. – ett monster med hydrahuvuden vars mål är total kontroll över vanliga människor, som behandlas som idioter oförmögna till förnuft och den mest grundläggande logiken.

  Om allmänheten skall övertygas om att ryssarna har startat ett krig, kommer det att ske med bilder och inte med ord som Gustave Le Bon förutspådde i sin bok ”The Crowd: A Study of the Popular Mind”Le Bon menar att folkmassan tänker i bilder och inte i ord, och det är genom bilder som härskarna kan kontrollera dem.

 11. Dettas öppnar även för att Ryssland erbjuder Ukraina garantier mot en invasion, och tillsammans med Kina erbjudande att bli del i BRI och därmed möjlighet att bygga upp den dåliga ekonomin. Det hindrar inte heller ett samarbete med Europa. Man kan alltså påbörja en stegvis process för framsteg. Vad som är mycket påtagligt nu är hur de amerikanska köpta och styrda journalister på svenska MSM och Public Service omedelbart gick upp på högsta volym med sin extremt ensidiga USA propaganda drive. Egentligen är detta ytterligare ett massivt bakslag för USA och eras planer på att expander sitt NATO mot en global autokratiskt makt. Vad som är verkligt otäckt är hur media desinformerar svenska folket.

  • Vad jag har förstått av Xinhuas twitterflöde de senaste åren så har Kina haft goda förbindelser med Kiev, oavsett hur illa det varit mellan Kiev och Moskva. Det kanske är en plattform att arbeta vidare på. Frågan är hur samordnad Kinas respektive Rysslands ukrainapolitik har varit?

  • Det är lika otäckt hur många av svenska folket som tror på media och särskilt Public Service.
   Jag är inte så övertygad om att vi måste ha en Public Service.
   För mig är det bara SVT hemsidan jag använder.
   Men det kunde lika gärna varit någon annan officiell mediahemsida.
   Den bästa media tror jag är mångfalden där alla röster får komma till tals.
   Tyvärr utestängs både Kinas och Rysslands röster i det här landet Sverige.
   Men det finns tack och lov bloggare som fyller tomrummet.
   Det är absolut dit man får vända sig.

 12. Håller med. Jag förundras över den höga graden av desinformation och propagandan. Det är ju häpnadsväckande hur det ser ut ärligt talat. Till Karl,och även övriga som är intresserade, Till på söndag kväll går en dokumentär på Svt, Om Kina och”folkmordet” För dom som vill se den,den börjar söndag kväll (Dokument utifrån) direkt efter agenda programmet. Finner det mycket intressant vad man kommer med

 13. Det är inte överraskande att läsa kommentarerna från alla Putins pudlar, sanningen går som svansen från sida till sida.

  Det är bara dagar sen pudlarna slog fast att Ryssland inte skulle invadera Ukraina. Men det är just det man nu gör. Donbas regionen är en del av Ukrainas territorium, allt efter Budapest memoranda och tidigare erkänt av Ryssland. När detta skrivs håller ryska militärer på att ockupera Donbas, lakejerna har också gett Putin rätt att hålla ryska militärbaser i 10 år. Kan det vara för att slippa ljuga? Han kan ju nu hävda att NATO är närmare med att placera ut ryska trupper längre väst.

  Jag såg på det regisserade TV uppträdande Putin gjorde. Jag kan faktisk inte låta bli att undra om han är helt frisk? Jag har inte sett Putin uppträda så aggressivt och hatfullt tidigare. Dessutom så verkade inte alla i säkerhetsrådet helt komfortabla när de blev tillfrågade om de stödde han. Det skall bli intressant att se om det kommer kommentarer från psykologer så småningom.

  Att det var en registrerad föreställning gjord flera timmar i förvägen ser man på de dyrbara armbandsuren på Putin själv och medlemmarna i säkerhetsrådet.

  Vad som kommer att hända nu vet ingen men Putin måste snart avgöra det eftersom en stor del av de 110 bataljonerna är i temporära läger nära ca 80% av Ukrainas gränser till grannländerna. När frosten snart släpper så blir livet i tältlägerna olidligt med dålig kampmoral som resultat. Därför kan man inte hålla dessa läger hur länge som helst, det vet alla som har gjort militärtjänst. Men kanske inte Putins lydiga pudlar?

  Ser att Putin har fått stöd från Tyskland, eller rättare sagt nazisterna i Alternativ für Deutschland som menar att sanktioner inte bör införas. Så man kan säga att Putins pudlar nu har fått det sällskap de förtjänar.

  • Jag undrar just var alla svenska ungliberaler, Washingtonkonservativa och högerliberaler är som ville skicka svenska JAS-plan till Irak? Har fotona på de hemliga kärnvapendepåerna publicerats i Dagens Nyheter ännu? Kanske den svenska bombliberalismen kan berätta för oss hur det gick med den lilla danska ubåt Danmark skickade under Irakkriget? Har de svenska amiralerna skickats till Bagdad som erfarna rådgivare hur man hanterar oväntat uppdykande periskop i Tigris-floden? Har de med sig de svenska minkfällorna kanske?
   Vad hände med alla höga och svansviftare i MUF och ungliberalerna r ni nöjda med dagens Irak, som ni med George Bush junior vann inom några dagar, då segern tillkännagavs på ett hangarfartyg.

   Hade ni kul med firandet på Disneyland? Det enda land som de neokonservativa och bombliberaler snart kan känna sig trygga och hemmastadda i.

  • Alla som läst historia och inser vad som pågår i Ukraina är tydligen Putins Pudlar! Man undrar ju vems pudel den historielösa Per Erik är? Vad har Per Erik att säga om att i sju år har den ukrainska militären terroriserat folket i de östra landsdelarna? Så Per Erik kanske kan begripa att det här är exakt det som USA strävat efter…Försök fatta att i USA skiter man fullständigt i om Ukraina utplånas precis som Irak, Libyen, Syrien och en mängd andra länder. De är j***gt magstarkt att försöka jämställa Rysslands räddningsaktion i östra Ukraina med en invasion!

   • Signaturen ”Benny” skriver att ”De är j***gt magstarkt att försöka jämställa Rysslands räddningsaktion i östra Ukraina med en invasion!”
    Hum… ”Benny” måste ha någon egen definition av ”invasion” för den mängden av krigsmateriel och manskap som Ryssland har i Ukraina kan inte vara något annat än en invasion. Eller anser ”Benny” att den ryska militären är i Ukraina på scoututflykt?

  • Du säger att ”alternativ för Tyskland” är nazister, jag kan se att de är högerextrema och mot invandring, men det är viktigt att hålla reda på begreppen, så man inte tappar bort de verkliga nazisterna. 

   I Ukraina finns flera högerextrema men det finns också riktiga nazister.
   Azovbataljonen är de hårdföra nazisterna i Ukraina som numera tillhöra Ukrainas reguljära arme.
   Mannen som bildade Azovbataljonen är numera lagstiftare i Ukrainas parlament. Han har sagt att han skall återställa makten till den vita rasen, och förbjuda blandäktenskap, när han blev vald till parlamentet. 
   Deras nazistmärke finns på uniformerna de bär, det gula märket med det svarta tecknet i. (WWII Tredje Riket 2ND SS Division Wolfangel) som var Hitlers elitförband.
   En annan kvinna som ”The Sun” publicerade som en hjälte för att hon skjutit ihjäl 3 pro-ryska rebeller på samma natt. Hon skriver på sin twitter:
   Homosexuella skall inte tillåtas att äta vid samma bord som heterosexuella.
   Förintelsen är en lögn
   Hitler skall bli hyllad
   Hon tycker att man skall resa en staty av hitler i Kiev.
   ”Alternativ för Tyskland” kan du visa mig några nazistiska symboler som de använder, för att visa sin tillhörighet till nazismen.  Kan du tala om några nazistiska uttalanden som finns i deras partiprogram..
   Kan du visa mig bilder då de heilar.
   Ukraina är det land i hela världen där de rest flest statyer av nazister som de hyllar.
   När FN tog en resolution om att förbjuda förhärligandet av nazismen, så var det bara två länder i hela världen som röstade emot denna resolution och det var USA och Ukraina. Sedan alla länder som skall visa solidaritet mot USA lade ned sina röster , utom Israel som också röstade för resolutionen.

  • ”Ser att Putin har fått stöd från Tyskland, eller rättare sagt nazisterna i Alternativ für Deutschland som menar att sanktioner inte bör införas. Så man kan säga att Putins pudlar nu har fått det sällskap de förtjänar.”

   Hej Per-Erik
   Tusen tack för mig värdefull information.
   Det visste jag inte.
   Jag tittar tämligen ofta på SD:s mediekanal Riks men har för tillfället tröttnat då jag upptäckte att de nu stämmer in i västvärldens, och inte minst alla dess vänsterpartiers önskan om en etnisk rensning i Donbass.
   Självklart inget jag som nationell kan ställa upp på då Donbass är ryskorienterade områden med en befolkning som känner solidaritet till Ryssland och rysk tradition och kultur som för övrigt fyller hela Ukraina.
   För mig finns ändå en gräns hur pragmatisk man kan vara och jag tycker det är all heder från AFD att visa även högern kan stå upp för idealen.
   Jag tittade lite på Riks vad de hade för kommentarer om händelserna i Ukraina och det lät faktiskt som det nu hoppade grodor ur litteraturvetaren Richard Sörmans mun.
   Han som alltid brukar vara så saklig och fylld av det sunda förnuftet.
   Samtalet lät som en teater där innehållet var regisserat från någon utomstående.
   Absolut det sämsta jag någonsin hört från SD:s nyhetskanal Riks!
   Hoppas de tappar tittare nu med de här fiaskot!

 14. Kevork Almassian har fått reda på information om att USA skulle ha erbjudit Ryssland Ukraina mot att Ryssland går ut ur Syrien. Han analyserar den informationen på sin webbplats ”Syrien analys” Jag har ännu inte läst den, men skall göra det.
  Han har många kontakter i Syrien och får ofta fram information som man inte kan finna någon annanstans än på hans webbplats. Jag kan mycket väl tänka mig att USA skulle bete sig så, min tanke har varit att Biden trappar upp mot Ryssland, att det på något sätt har att göra med Syrien.
  När han vann valet så sa han att han skulle slutföra det som inte Trump klarade i Syrien. Det är nog väldigt viktigt för honom att totalt krossa Syrien. Det hemliga samtalet mellan Hillary Clinton som hon personligen ringde till Erdogan för att övertala honom att gå in i kriget på deras sida. Vad blev han lovad, en större landyta av Syrien än han nu lyckats erövra?
  Biden kan ju ha flera alternativ en ett byte mellan Syrien och Ukraina. Det är ju det som han just nu håller på med, ställa till det för Ryssland och hålla Ryssland sysselsatt med problem i sin närhet så de inte kan bevaka Syrien lika mycket.
  Där har nog inte Putin samma stöd av ryssarna att vara kvar i Syrien som att skydda proryssar i Ukraina. Även Navalny som var EU:s gunstling har sagt i en intervju att Krim skall aldrig tillbaka till Ukraina,  men att Ryssland skall lämna Syrien tyckte han.

  • Sanningen är den att de amerikanska Förenta staterna har förlorat både i Ukraina och i Syrien. Jag är helt övertygad om att beslutet är taget redan vilket innebär nu att Ukraina aldrig mer kommer att bli ens ett underlag för en diskussion om Nato-utvidgning.

   Vi kommer i dessa dagar att få se misslyckandet fullbordas för den amerikanska statskuppen i Kiev år 2014 åtta förlorade år för ukrainska ekonomin och samhällsutvecklingen. Som vanligt när amerikanarna: man efterlämnar sig ekonomiskt och socialt kaos, elände, aska och ruiner omkring sig. Exemplet Ukraina är ännu ett exempel på ett amerikanskt projekt som hamnar på den välkända amerikanska elefantkyrkogården.

  • Alltså, västvärldens bojkott av Nordstream II avser inte att stoppa gasleveranserna från Ryssland till Europa utan istället att tvinga Ryssland transitera gasen genom Ukraina.
   Ukraina tar bra betalt för att skicka gasen vidare till Europa i sina ledningar och har heller inte varit ärliga och stulit gas från Ryssland.
   För Ukraina är transiteringen en viktigt inkomstkälla liksom täcka det egna behovet av naturgas som går till bostadsuppvärmning och till industrin som energikälla.
   Sammantaget gör det att Europa måste betala ett högre pris för naturgasen om den transiteras landvägen då länderna på vägen vill ha betalt.
   Frågan är hur länge Europa är villig att betala den här subventioneringen av Ukrainas ekonomi?
   Och då hur länge de är villiga att stoppa Nordstream II trots ihärdiga påtryckningar från USA som i det här fallet inte behöver betala någonting utan istället kan göra god affär på ett sämre alternativ.

   Nordstream II har inte enbart betydelse för Tysklands energiförsörjning.
   Nordstream II har även en avgörande betydelse för förhållandet Europa/USA.
   Nordstream II är rysk storpolitik som jag tror de i längden kommer att vinna.

   För hur mycket är Europa villiga att betala för att tjäna USA när USA inte längre har någon större lust att leverera dyrbar militär energikraft till Europa för ingenting?
   Till den svenska röda Socialdemokratiska vänsterregeringen skulle jag vilja meddela att den transatlantiska länken håller på att försvagas hur mycket än utrikesminister Linde skriker i falsett att så inte är fallet.
   Jag tror faktiskt den Socialdemokratiska regeringen måste fjäska, böna och be för att få några amerikanska militärövningar i Sverige som de i sin egna uselhet längtar så förtvivlat efter.
   Deras internationaliseringar och integreringar med omvärlden är inget annat än ett förtvivlat rop efter hjälp för något de inte längre klarade av.

   Jämför då Ryssland.
   För Ryssland är inte omvärlden direkt avgörande.
   De överlever och kan klara sig ändå.
   Det kallar jag för att vara vuxen och stå på egna ben.
   All heder åt Ryssland.

   Hälsning från arbetarklass.
   Jag är som sagt ingen kommunist men ur det kommuniststyrda Sovjetunionen kom något verkligt bra.
   Tråkigt bara att Ukraina inte tagit den erfarenheten till sig utan istället tafatt och veligt låtit sig luras att det liberala västvärlden skulle vara framtiden i ett land som är så intimt förknippat med Ryssland.
   Det kan väl ändå inte annat än gå käpprätt åt skogen?

 15. Max Blumenthal intervjuar en texasbo, som var i Maidan och chockades över slakten på människor, och klarade inte av att se detta utan att göra något. Han sålde allt han ägde i USA och flyttade till Donetsk, han måste slåss mot nazisterna. Han säger att det är 1000 IS-krigare, Azovbataljonen och övriga högerextrema som han slåss emot. Det har varit kraftig  eskalering av kriget de senaste dagarna (alla nya vapen från EU).Han har varit på slagfältet nu i flera år och kan vapen, nu har han slagits tillsammans med pro-ryska rebeller och säger att man kan se på förstörelsen vilken sida som lidit mest i detta krig och vem som använt mest tunga vapen.

  Zelensky är bara ett instrument säger han , som absolut inte har någonting att säga till om, folket försöker inte ens låtsas att de bryr sig om vad han säger, han är helt i händerna på dem som styr Ukraina, vilket är USA/CIA , Oligarkerna, lokala affärsmän och nazister. De har olika funktioner, nazisterna skall slåss, oligarkerna styr affärerna och ekonomin sedan USA/CIA tar hand om politik och ekonomi.
  Det blir tydligare ju mer uppgifter som kommer fram att Zelensky är förmodligen handplockad av CIA, som den skådespelare han är, så passar han förträffligt i den roll de vill att han skall ikläda sig. Manuset står CIA för, vilket används då han skall tala till EU:s representanter. Regeringen (alltså USA) håller på att förbereda en evakuering av honom, hans familj är redan evakuerad. De kommer nog att skylla på att oppositionen som är med USA, vill bli av med honom, så han kan lämna landet under förevändning att han är rädd för den ryska invasionen. Nu har han gjort sitt arbete klart att låtsas vara den vänliga presidentkandidaten som befolkningen röstade på för att han lovade fred med gick i krig.
  Han är vältränad som den duktiga skådespelare han är och har stått inför EU och ljugit om att Ukrainas regim inte skjuter mot rebellerna, medan verkligen är tvärtemot vad han säger.

  Siffror från UN talar sitt tydliga språk”From 2018 to 2021, 81.4% of civilian casualties in the Donbas war came in rebel-held territory. 16.3% were in Ukrainian gov’t-controlled territory.This is a reality of the war that media doesn’t report. Too inconvenient. https://ukraine.un.org/sites/default/

  Ivan Katchanovski som är statsvetare vid universitet i Ottowa och expert på Ukraina noterar att Zelensky vittnar falskt då han påstår att det inte är någon större sak att det kommer ryska trupper till landet eftersom de redan varit där under 8 år.
  Hade de redan varit där i 8 år skulle nog rapporten från UN se lite annorlunda ut.

  Nu har Zelensky utfärdat ännu ett olagligt och odemokratiskt dekret som förbjuder åtkomst i Ukraina till webbplatser och sociala mediesidor för populära ukrainska onlinemedier och webbplatser och sociala mediesidor för oppositionspartiet och dess media.

  Han har olagligt stängd ned 6 opposition TV nyhetskanaler, när hans parti sjunker i popularitet,
  En populär ukrainsk bloggare är åtalad för hennes post på sociala medier

  Zelensky har gjort krigiska PR-uttalanden inför EU, men Biden administrationens tjänstemän har planer med ukrainska regeringen för att president Zelenskyy skall lämna Kiev i händelse av en rysk invasion.
   
  Allt detta och ändå står EU eniga i att Ukraina är en demokrati, vilket HYCKLERI.
  Precis som Ryssland gick in i Syrien för att al-Qaida växte sig starka, det har även militärledning i USA  sagt att det var huvudorsaken till att Ryssland gick in och Pentagon har noterat att det är Ryssland som mest bekämpar al-Qaida i Syrien och inte USA, för det vill egentligen inte USA efter de är nyttiga för USA.

  Ryssland är nog rädda för dessa nynazister som fått nya verktyg av USA och EU och blivit accepterade i finrummet skall växa sig ännu större. Ryssland vet att nazisterna ger Ryssland skulden för att de blev besegrade av sovjetiska armen och Ryssland förlorade 20 miljoner människor under andra världskriget. De
  måste stoppa dessa. Inte ett nytt naziststyre i Europa.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here