Douglas Macgregors varning: Sverige har sålt ut sig för att bekämpa Ryssland

11
306
Bild Sveriges Radio

Detta är första delen av en intervju och artikel i NewsVoice som är en nyhets- och debattkanal på nätet som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

Intervju av Newsvoices redaktör Torbjörn Sassersson och Kristoffer Hell med Douglas Macgregor som är en pensionerad och dekorerad amerikansk arméöverste, regeringstjänsteman, författare, konsult och politisk kommentator. I den här intervjun varnar han för att den svenska regeringens beslut att gå med i Nato och att underteckna det militära DCA-avtalet kommer att göra Sverige till ett USA-kontrollerat insatsområde för ett krig mot Ryssland. Han berör också bakgrunden till Ukrainakonflikten och vad som skulle kunna göras för att återinföra svenskt självstyre.

Torbjorn Sassersson

T. Sassersson: Som ni vet har Sverige gått med i NATO, och den svenska regeringen är på väg att underteckna DCA-avtalet (som ger USA tillgång till minst 17 svenska militärbaser). Min första fråga är, vad innebär kombinationen av NATO-medlemskap och DCA-avtalet för Sveriges säkerhet? Och får någon makt som vill erövra Ryssland missbruka denna kombination av åtaganden och eftergifter?

Överste Doglas Macgregor. Bild i Pål Steigans nättidning.

Douglas Macgregor: Många människor som jag som har sett Sverige under många, många år i det internationella systemet var ganska förvånade över den plötslighet och hastighet med vilken den svenska regeringen åtog sig att gå med i Nato.

Det var nästan som om alla var övertygade om att massiva ryska styrkor befann sig i den baltiska regionen, i norra Ryssland, redo att invadera och marschera västerut in i Sverige. Jag har aldrig sett några bevis för det. Det är inte vettigt för mig alls, och jag vet inte varför folk har kommit fram till dessa påståenden.

Svenskarna skulle göra sig själva en tjänst genom att allvarligt ifrågasätta vad de får höra om Ryssland. Jag tror att det är den första och viktigaste frågan. Ryssland, vad det än är, är inte Sovjetunionen. Ryssland har inget intresse av att gå i krig med Nato eller Europa, för den delen. Ryssland ville aldrig ha detta krig och drevs in i det i första hand av Washington.

Och det är något som svenskarna inte verkar förstå. De har lyssnat på en fullständigt falsk och fiktiv berättelse.

Vid det högsta högkvarteret i Europa tjänstgjorde jag under den amerikanska fyrstjärniga [generalen], Europas högsta befälhavare […] Jag skulle säga er att den konventionella uppfattningen om Ukraina var att Ukraina utförde ett värdefullt uppdrag genom att lägga flera hundra mil mellan Nato och det ryska militära etablissemanget, även om vi inte på något sätt såg Ryssland som ett direkt eller överhängande hot.

Men vi såg ett stort värde i att Ukraina satt i en neutral position mellan Nato och Ryssland. Helt plötsligt, nu, har vi övertygat oss själva om att Ryssland är inställt på att erövra de baltiska staterna, dess tidigare satellitstater, och ingenting kan vara längre ifrån sanningen. Om ryssarna har lärt sig något så är det att det är ett ekonomiskt förlorande förslag. Det finns ingen vinst i det; folket vill inte ha det, och ärligt talat, inte ryssarna heller. Men vi orsakade den här kuppen [Maidan-kuppen i Kiev 2014].

Det var i huvudsak iscensatt av CIA och MI6 i Storbritannien. Vi tog över regeringen. Vi installerade våra dockor och började massivt bygga upp ukrainska styrkor. Ukrainarna började genast attackera de så kallade utbrytarprovinserna i östra Ukraina, Donetsk och Luhansk och dödade människor nästan dagligen.

Ryssarna var ännu mer förtryckta, underkuvade och brutaliserade under den ukrainska regeringen än de hade varit tidigare, och situationen blev värre. Vi lägger in våra Biolabs i Ukraina; vi gav dem ukrainare enormt kraftfull utrustning och vapen, och vi skänkte en hel del pengar på dem.

Och kom ihåg att detta [Ukraina] kanske är bland de fem mest korrupta länder, vi översvämmade landet med mycket pengar, vilket gjorde saken ännu värre. I slutändan kände ryssarna mycket tydligt att det fanns ett existentiellt hot mot Ryssland som växte i Ukraina.

Så de kände sig tvungna att ingripa. De försökte mycket hårt för att nå en överenskommelse med oss, för att komma till någon form av förståelse om konventionella styrkor i regionen, hur många det skulle vara, när och så vidare…..

 

Föregående artikelHjälpte socialdemokraterna och kommunisterna Hitler att komma till makten?
Nästa artikelSka EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyden dömas för medhjälp till krigsförbrytelser?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

11 KOMMENTARER

 1. Vi skall alltid tänka kritiskt. Alla tankar, framför allt från professionellt militärt håll bör betänkas och vi bör ha dem i baktanken.

  På senare tid borde det vara uppenbart att det helt enkelt inte finns någon militär lösning på denna konflikt. Den har pågått alltför länge, fronterna har stagnerat och att den amerikansk-europeisk-ukrainska sidan idag skulle på längre sikt ha någon ypperlig militär framgång, dessutom till någon slags ”rysk slutkapitulation” framstår idag som komplett verklighetsfrämmande.

  • Det pågår en vansinnig slakt på ukrainska soldater som tvingas kriga mot en överlägsen fiende som bidar sin tid och väntar på att den ukrainska militären kollapsar! Zelensky är ute på en desperat tiggarrunda men erkänner samtidigt att soldaterna snart är slut och hade MSM-media inte förvandlats till propagandacentraler för USA:s krig hade folk i väst fått veta sanningen för länge sedan. Politikerna i väst ska ställas inför rätta för desinformation och uppvigling till krig och här har vi orsaken till varför mantrat ”Ukraina måste vinna kriget”…När sanningen kommer ut bland folken i väst blir det ett ramaskri!

  • KRISEN I UKRAINA4 JUN, 19:58
   USA står bakom Zelensky i varje steg på vägen på hans ”fredsformel” – amerikansk tjänsteman
   ”Vi har stått bakom honom varje steg på vägen när det gäller den här fredsformeln, och verkligen försökt se till att den är väl förstådd runt om i världen och att vi letar efter sätt att få den operationaliserad”, sade John Kirby
   Vita husets nationella säkerhetsråds samordnare för strategisk kommunikation John Kirby AP Photo/ Evan.
   WASHINGTON, 4 juni. /TASS/. Washington har stått bakom Ukrainas president Vladimir Zelensky varje steg på vägen relaterat till hans ”fredsformel”, sa Vita husets nationella säkerhetsråds samordnare för strategisk kommunikation John Kirby till reportrar i en online-briefing.

   ”Ända sedan Zelenskyj kom med den här formeln – tiopunktsformeln – har ingen annan nation mer kraftfullt försökt se den operationaliseras och drivas framåt än USA. Vi har stått bakom honom varje steg på vägen när det gäller denna fredsformel och verkligen försökt se till att den är väl förstådd runt om i världen och att vi letar efter sätt att få den operationaliserad”, påpekade han och kommenterade den internationella konferensen om Zelenskys formel som är värd för Schweiz den 15-16 juni.

   USA:s vicepresident Kamala Harris och den nationella säkerhetsrådgivaren Jake Sullivan kommer att representera USA vid evenemanget.
   ”Vi har deltagit i varje fredstoppmöte som Ukraina hittills har sponsrat på olika nivåer”, tillade Kirby.

   De schweiziska myndigheterna planerar att sammankalla en konferens om Ukraina på Burgenstock Resort den 15-16 juni. Enligt det schweiziska utrikesdepartementet har Bern bjudit in mer än 160 delegationer till konferensen, bland annat från G7-, G20- och BRICS-länderna. De schweiziska myndigheterna tillade dock att Ryssland inte fanns med på inbjudningslistan.

   Rysslands president Vladimir Putin sa att Ryssland inte skulle tigga om att bli inbjudna till evenemanget om de inte är önskvärda där. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov noterade i sin tur att denna konferens var ”en väg till ingenstans” och att Moskva inte såg västs beredskap för en ärlig dialog. Samtidigt har Ryssland upprepade gånger betonat att Moskva aldrig avvisat tanken på att lösa konflikten med Kiev genom samtal.

 2. De driver fram kärnvapenkrig. Det fanns aldrig någon äkta pandemi. De har injicerat vårt folk med ett biovapen.
  Vad kallas det i brottsbalken? Förgiftning? Mord? Landsförräderi? Folkförräderi?

  När tycker du att det får vara nog?

  Vad behöver vi när medier och rättssystem lägger locket på?
  Folkdomstolar? Ok. Rösta för det då! Bara gör det! Är du kommunist, eller nationell, eller något däremellan, eller båda delar? Anslut dig!

  • Snälla nån vad du tar i då. Det fanns aldrig nån pandemi och vi har alla blivit injicerade med ett biovapen. Måste vara det sämsta biovapnet i historien men men du verkar ha din helt egen lilla värld där du väljer fakta som passar.
   Kan du inte vara snäll och söka lite professionell hjälp. Gå till en doktor beskriv din världsbild så ska du se att du kommer säkert få den hjälp du helt uppenbarligen behöver.

 3. Och i detta kaoset befinner sig J Åkesson i den politiska värmen med sin agenda, väl understödd av såväl Ulf Kristersson som Johan Pehrson. Därtill en handlingsförlamad opposition.
  Detta är resultatet av folkets vilja som lämnar över landets skötsel in blanco vart fjärde år.
  Kan det bli annat än kaos med tanke på hur människans inneboende drivkraft fungerar vad avser att berika sig om det är fritt att själv bestämma både uppdragets innehåll och sin vidlyftiga belöning.
  Som Joe Hill uttryckte; Sörj inte, organisera er.

 4. Jag tror konflikten ytterst har två olika perspektiv.
  Ryssland slåss för sitt lands överlevnad medan Västvärlden slåss för Demokratin.
  Båda vägrar framstå som förlorare.

  Jag läste nu på SVT att Joe Biden yttrat sig offentligt att Donald Trump är ett hot mot Demokratin.

  ”Hotet Trump utgör mot vår demokrati har aldrig varit större”, skriver han i ett uttalande enligt CNN.”
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/donald-trumps-forsta-ord-efter-rattegangen-oskyldig

  Alltså måste både Donald Trump och Ryssland förgöras eller på något sätt kuvas för att inte hindra eller stå i vägen för Demokratin.

  Jag tror det är mycket i USA:s och Europas utrikespolitik att kuva och kontrollera.
  Ta Mellanöstern till exempel, som sedan lång tid tillbaka varit offer för denna Europeiska kontrollapparat, som vanligen kallas kolonialism.
  Men inte bara Mellanöstern, överallt där Europén funnit det finns något intressant att hämta, naturens resurser till exempel, har den girige Europén försökt göra till sina egna ”skyddsområden”.

  Det här är en av Världens största orättvisor som med tiden kommer få sitt slut.
  Nu är det så att de flesta försöker bevara sina privilegier in i det längsta så tyvärr kan denna orättvisa få ett mycket otäckt och blodigt slut.
  Troligtvis att hela Europa och halva Världen kommer stå i brand.

 5. Vad har Sveriges ”försvarsmakt” i Ostasien att göra?
  Enligt Sveriges ”försvarsminister” Pål Jonsson på besök i Singapore håller regeringen just nu på att ta fram ” en strategi för regionen”. ”Sverige kan komma utöka sina militära samarbeten i Asien och och Stilla havet. Det säger försvarsminister Pål Jonson (M) till Ekot under en säkerhetskonferens i Singapore. Regeringen håller just nu på att ta fram en försvarsstrategi för regionen. Enligt Pål Jonson kan det handla om olika typer av samarbeten på militär- och försvarspolitisk nivå samt inom försvarsindustri, innovation och materielfrågor.”
  Är det här lagligt? Finns det ingen möjlighet att ställa honom till svars inför Konstitutionsutskottet?

 6. Globalisternas desperation lyser igenom nu, Och det är mycket bra. När de syns vet vi var dom är, och vad de tänker ställa till med härnäst. Allt för länge, åtskilliga 100år, har de i tysthet kunnat planera världens framtida förstörelse samt genomföra det i sin strävan om en envärldsregim. För att få sin nwo måste de ta Ryssland (keep on dreaming) för att sedan ta Kina (keep on dreaming) i deras kniptångsmanöver.

  Allt är nu förlorat för dom (oavsett vad de ställer till med på Taiwan) när Indien nu är med i Brics och Iran, Irak, Afghanistan, Pakistan, Thailand stänger vägen för dom det hållet. Pincettmanövern är lost för den här gången (jo de kommer bara fortsätta, tills mänskligheten förstått hur globalisterna en gång för alla ska neutraliseras), men räkna med att de omgrupperar. Eller lurar världen in i en kärnvapenkataklysm. Eller blåser folket med en ny vazzinationspsyop. Såg på Vaken.se och Naturalnews.com idag, att vazzinationsmaffian (en attackgren inom globalistmoben) tänker ta fram/eller har gjort ett ”klimatvaccz” så att människor och djur ska sluta fisa..dvs inte släppa ut koldioxid..haha. När vet vi bortom alla tvivel, att vi faktiskt har att göra med livsfarliga individer? Seriemassmördare dvs, maxriskpsykopater

 7. Det finns människor som tror (önskar sig), att det inte finns någon lösning på denna konflikt. Det är som man år 1943 sade, att det inte finns någon lösning på WW2. Lösningen finns. Ryssland kommer att besegra nazisterna/fascisterna inte bara i Ukraina, utan även i Europa. Sedan finns sådana som hävdar att konflikten ha pågått alltför länge. WW2 pågått i 5 år innan Hitler kapitulerade. Putin i sitt tal till ryska folket i februari 2022 sade, ”…denna konflikt blir långvarig och tar några år….”. Det finns folk som tror (önskar sig), att fronten har stagnerat. Det har det absolut inte. Rysarna går framåt, Ukrainas ekonomiska och militära kollaps kommer redan i år. Väst krigar inte i Ukraina för att rädda demokrati, som många hävdar. Väst slås för att rädda sin och USA:s hegemoni. Besegra Ryssland, dela upp Ryssland och plundra Ryssland. Det är det Väst slås för. Stackars hjärntvättade ukrainare slaktas för Västs ”demokrati”. Väst har försökt krossa Ryssland flera gånger under de senaste 200 år. För några veckor sedan träffades europeiska eliter i Schweiz, för att diskutera Rysslands styckning efter kriget i Ukraina. På väggen i konferens rummet hängde Rysslands karta, på vilken var Ryssland delad i små furstendömet. De här galningarna pratar om detta helt öppet. De har till och med en som blir den nya Rysslands tsar. En medlem av ätten Hohenzollern (glömde hans namn). Medeltidens Europa blev rikt på grund sina kolonier som plundrades. Spanien och Portugal var på sin tid de rikaste länderna i världen. Tack vare plundringen av Sydamerika. Var är de nu, utan kolonier? Glöm demokrati i Västeuropa. Bombning och plundring av länder som inte kan försvara sig är Väst sätt att sprida ”demokrati”. Sönderbombade Serbien, Irak, Libyen och Syrien är några exempel på Västs tolkning av demokrati.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here