Bloggare kräver ändrad svensk Syrien-politik i ”Ring P1”

2
1167

I måndags kom jag äntligen fram till ”Ring P1” efter ett tiotal försök senaste månaderna. Jag utgick från flygbladet ”Solidaritet med Syrien”, som delas ut 1 maj. Solidaritet med Syrien!

Mitt inlägg kommer efter 5 minuter och 14 sekunder.

Föregående artikelVar syftet att statskuppsförsöket i Venezuela skulle misslyckas?
Nästa artikelGick USA och Guadió i en fälla som Maduro gillrat?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

2 KOMMENTARER

  1. Hej!
    Frågan i rubriken ställs med anledning av en intervju i Morgonekot med ÖB på valborgsmässoaften. Sveriges radio hävdar att dess journalistik grundas på ”trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen” .
    Är själv gammal journalist och lärde mig redan i journalisthögskolan att massmediernas uppdragsgivare är allmänheten/medborgarna och uppgiften att bevaka myndigheters och andra makthavares maktutövning till försvar för demokratin.
    Jag har ofta haft anledning att fundera över Public services sätt att tolka detta uppdrag. Vems talan för egentligen Public service? Frågan blev högst relevant när jag hörde Mats Erikssons intervju med ÖB om försvarsmaktens anslagsbehov. Den liknade mest ett långt pressmeddelande från Försvarsmakten med frågorna som ett slags mellanrubriker. Inte en följdfråga, inte ett uns av ifrågasättande. Och allvarligast av allt: ÖB kom undan med att mörka Natos/USAs påtryckningar mot Sverige för att hindra regeringen att ratificera FNs förbud mot kärnvapen.
    En fråga av mycket stort allmänintresse, där den överväldigande majoriteten av svenska folket vill ha ett kärnvapenförbud, men samtidigt är det väldigt många som inte känner till USAs utpressning mot den svenska regerigen i frågan.
    Här svek Morgonekot sitt uppdrag och blev makthavarens megafon istället för opartisk och trovärdig.
    Skärpning! Vi har som medborgare rätt att kräva för oss viktig information som myndigheter och politiker vill dölja. Och ni har skyldighet att som oberoende informatör på vårt uppdrag ta fram och ge oss den informationen.
    Vänliga hälsningar,
    Britta Ring

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here