En generaldirektör får svar av mig om Nato och Ryssland

7
1607

På Facebook råkade jag på en kommentar om manifestationen mot Nato mm. i Stockholm 4 juni Uppmärksammad ”Nej till Nato”-demonstration i Stockholm idag.av en pensionerad generaldirektör. https://www.facebook.com/search/top/?q=Stig%20Orustfjord
Man undrar oroligt om många i hans position delar hans åsikter. Sannolikt är de inte så ovanliga, annars hade han troligen varit mer försiktig. Kommer han att ändra åsikt sedan han läst min kommentar. Har inga stora förhoppningar.

Den 1 maj 2010 blev Stig Orustfjord överdirektör och generaldirektörens ställföreträdare vid Försäkringskassan. Orustfjord var generaldirektör för Livsmedelsverket under perioden 1 september 2013 – 10 december 2015[. Därefter har han varit generaldirektör vid regeringskansliet. https://sv.wikipedia.org/wiki/Stig_Orustfjord

Stig Orustfjord: Rojavakommittéerna och alliansen mot Nato ska demonstrera i morgon i Stockholm. Jag är övertygad om att de är finansierade av Ryssland. De vet att Svenska folket starkt står bakom medlemskapet, så enda hoppet är att hetsa Turkiet att fortsätta säga nej till Sverige. Jag hoppas att Säpo kartlägger hur dessa organisationer får sina pengar och dess kontakter med Ryssland. På längre sikt underminerar dessa organisationer det svenska stödet för kurderna.

Min kommentar på hans Facebookssida:

Det saknas helt belägg för finanisering från Ryssland. Omkring 35 %, dvs närmare 3 miljoner vuxna svenskar är inte för Nato-medlemskap enligt senaste opinionsundersökningen. Nato är en krigsorganisationen som i folkrättsstridiga, oprovocerade krig i Libyen, Afghanistan, Irak, och tidigare i f.d. Jugoslavien dödat mångdubbelt fler människor enligt tillgängliga uppgifter från FN och andra etablerade internationella internationella organisationer – än vad som dödats i Ukraina-kriget. USA-krigen, med deltagande av Nato beräknas ha medfört 3,5 miljoner dödsfall enligt beräkningar från Brown University, USA. https://www.globalpolitics.se/hur-doden-overlever-kriget-effekter-av-krig-efter-11-september-pa-manniskor/Det förfärliga är att etablissemanget och ledande politiker blundar för eller accepterar dessa mycket värre krig. Rysslands folkrättsstridiga angrepp kom pga utvidgningen av Naato trots givna löften, med många militära baser runt Ryssland i strid m givna löften, statskuppen i Kiev (enligt bl.a. Ukrainas konstitution) mot folkvald president 22/2 2014, accepterad som ”revolution” i Väst, motarbetandet av signaturmakter Frankrike och Tyskland enligt Hollande och Merkel, Kievs inbördeskrig mot landsmännen i öst som dödat 14000 (medan antalet döda civila var 8400 fram till i april enligt FN) samt ovilja till säkerhetsgarantier som vilken stat som helst skulle krävt i denna situation. Nu har Väst motarbetat fred. Minns när USA krävde säkerhetsgarantier 1962 inför plan på missilbas på Kuba när USA (medan USA har 700 militärbaser mer eller mindre nära andra stater, av vilka flera har kärnvapentillgång med all sannolikhet). USA hotade direkt med kärnvapenkrig mot Sovjetunionen som vek sig mot att USA avbröt upprustning i Turkiet riktad mot Sovjet.

Till bilden bör höra att USA enligt väl kända fakta är världens i särklass mest aggressiva stat efter Andra världskriget och detta millenium, med över 20 miljoner döda i olika vanligen folkrättstridiga krig. Ledande i statskupper mot demokratier. Inte så konstigt att 80 % av världens stater inte stödjer USA/Nato:s krig i stackars Ukraina mot Ryssland, och inte deltar i Västs olagliga sanktioner.

Föregående artikelKakhovka – ett perfekt brott…
Nästa artikelFramväxt av global polisstat och globala inbördeskrig?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

7 KOMMENTARER

 1. Sicken stolle. Den som är för fred och oberoende, precis som Olof Palme, samt är emot regimen i Turkiet som förtrycker kurderna, är automatiskt finansierade av Ryssland och skall övervakas av SÄPO…

  Han evidensbaserar istället det som Allard uttryckte på Riks nyligen om ”Därför funkar inte saker i Sverige längre”

  Hur vore det om SÄPO gjorde sitt jobb och övervakade de mutade landsförrädare och folkförrädare som säljer sig till främmande makt, springer på hemliga möten på Bilderberggruppen och WEF i Davos och låter sig mutas av finanskapitalet för att bidra till klimatångest, biovapeninjektioner och nazistiska krigsförbrytelser?

  Brottsbalken är tydlig. SÄPO och åklagare kan upprätthålla lagen OM de är motiverade till det. OM de inte gör det så blir de givetvis medskyldiga i folkdomstolar/Nürnbergprocess.

  ”Jag lydde bara order”, när man bryter mot lagen eller låter brottslighet passera, duger inte som försvar.

  Samtidigt så lär det inte bli förändring tills folk rycker upp sig, skapar nya partier som valsamverkar brett och genom dem får bort eländets politiker och tjänstemän.

  • Man kan väl konstatera att det här de kallar ”demokrati” bara är en tunn fernissa för att dölja den globala liberal-fascismens härjningar och agenda. Att den svenska ”eliten” men berått mod sålt ut de sista bitarna av Sveriges neutralitet till globalisternas anfallsorganisation Nato visar på graden av korruption och förakt för riktig demokrati. Sverige har enorma problem med kriminalitet, gangsterkriget i Stockholm är bara ett av symptomen och det ser lika illa ut på många håll i landet! Att då Säpo håller på att trakassera fredligt folk som demonstrerar i stället för att ta tag i verkliga hot som gängkriminalitet visar väl hur illa det är ställt. ”Dumstolen” i Stockholm släppte för övrigt den gängkriminella ledare som narkotikapåverkad körde ihjäl ett litet barn häromdagen ganska omgående på fri fot, enligt uppgift eftersom gangsterledaren hotade domstolen med repressalier om de inte släppte honom! Det ser inte bra ut det här…

 2. Jag är starkt emot svenskt medlemskap i NATO men har inga som helst kontakter med Ryssland.
  Tyvärr än så länge.
  Därför jag tycker Ryssland är ett bra land.
  Med mycket kultur och mycket tradition.
  Västvärlden härjas tyvärr av kapitalets jakt och dess kommersialiserade levnadskultur.

  Jag tror vanligt folk i Västerlandet skulle må mycket bra av att lära känna Ryssland bättre.
  För det stora landet i öster har mycket att ge.
  Inte minst alla vänliga människor.

  Jag har sett på internetfilmer att västerlänningar som flyttat till Ryssland trivs mycket bra där.
  Men resan dit är inte helt enkel och underlättas tyvärr inte av våra regeringar i Västvärlden.
  Tvärtom har USA tillexempel, uppmanat alla sina medborgare att lämna Ryssland omedelbart.

  Samt västerländska företag i Ryssland som inte så gärna vill lämna landet försöker deras ideologiska överhet straffa genom att uppmana till bojkott.

  Den gamla svenska chokladjätten Marabou (idag kapitalist-globalistiskt utlandsägt) vill inte så gärna lämna sin verksamhet i Ryssland och blir nu utsatta för bojkott och förtalas i media.
  Inte minst SVT Public Service som uttalat företaget i negativa ordalag.

  I går kväll var jag och handlade på Coop. Nära kassorna finns godiset.
  Jag är ingen godisätare av div. skäl men har nu och då på senare tid har jag köpt en chokladkaka emellanåt. Igår kväll blev det ytterligare en. Halva gick åt på vägen hem.
  Marabou ska det vara och helst frukt och mandel. Den är tycker jag är god.
  Och så vet jag ju att det kommer från ett företag som inte ännu gett efter för de västerländska globalist-kapitalisternas krav att straffa Ryssland.

  Bland chokladkakorna fanns även några yngre tjejer som inte tycktes kunna bestämma sig vilken sort de ville ha. De såg ut att vara på väg till någon fest för de var lite livliga.
  Det som gjorde mig glad var att de inte alls såg ut att fundera över den uppblåsta politiska laddningen i chokladen.
  Visste inte, brydde sig inte, båda lika bra.

 3. Jag läser intresserat på SVT Public Service när ”rysslandskännaren” Elin Jönsson berättar att Ryssland nu skaffat anti-drönarsystem som effektivt stoppar drönaranfall från den ukrainska så kallade motoffensiven.

  Nästa Ryssland bör skaffa sig är ett ”anti-demokratisystem” som förmår hålla USA och Västvärlden utanför Rysslands rika jord och naturtillgångar.

 4. Bra jobbat Anders, dock det enda man ev kan ’hoppas’ på är att sk folk med utbildning också är bildade (dvs har kunskap nog att förstå komplexa och /el abstrakta sammanhang) nog för att inte komplicera till saker. Det enkla är det geniala, som någon sa. Tyvärr förstår inte 80% att det gamla sovjet var motsatsen till dagens Ryssland. Ryssland idag är nationellt inriktat med globala multipolära ambitioner. Sovjet var internationalistiskt/globalistfinansierat fr city/washington, ända tills Stalin satte stopp för det (han bekymrade sig för det nationella oberoendet vv washington/city’, som igengäld för det industriella uppbyggandet roffade åt sig av sovjets rikedomar). Som sagt, han satte stopp för det, bl a genom att mynta uttrycket ’socialism/ie socioek utveckling i (motsatsen till vad globalistmonpolisterna i ’city’ vill) ett land i taget/underförstått ett besked till globasluskerna att lämna sovjet ifred. I handling visade han det genom att bonapartera/lämna det rotschildska monopolistiska statsfinansiella systemet. Några år senare blev han arsenikförgiftad

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here