Ett folkmord utspelas

18
1242

 

Genocide Unfolding

Av Craig Murray, den 23 oktober  https://www.craigmurray.org.uk/archives/2023/10/genocide-unfolding/

***

Ikväll har det varit det mest våldsamma bombardemanget av Gaza hittills, särskilt koncentrerat till just de områden dit Israel beordrade befolkningen att evakuera. Jag finner det nästan omöjligt att tro att detta folkmord pågår med aktivt stöd från nästan alla västerländska regeringar.

Jag vill fokusera på två frågor – vad kommer att hända internationellt och vad händer i västerländska samhällen.

Israel är uppenbarligen på väg att eskalera kriget ytterligare och har för avsikt att döda många tusen fler palestinier. Mer än 2 000 palestinska barn har nu dödats av israeliska flygattacker under de senaste fjorton dagarna.

Gaza har inget försvar mot bomber och missiler, och det finns ingen militär anledning till varför Israel inte skulle kunna hålla på med detta i månader och helt enkelt förlita sig på flygmassakrer. Vi befinner oss kanske inom en vecka i en situation av törst, svält och sjukdom som dödar ännu fler människor per dag än bombningarna.

Befolkningen i Gaza är helt enkelt försvarslös. Endast internationella ingripanden kan stoppa Israel från att göra vad de vill, och de länder som har inflytande över Israel är aktivt med och uppmuntrar folkmordet.

Frågan är, vad är Israels mål? Har de för avsikt att minska Gazaremsan ytterligare och annektera hälften eller mer av den? Kommer svält och fasa att göra det möjligt för det internationella samfundet att tvinga Egypten att acceptera utvisningen av befolkningen i Gaza till Sinaiöknen som ett ”humanitärt” drag?

Det verkar vara slutspelet: utvisning av befolkning och territoriell expansion till Gaza. Det skulle kräva en markinvasion, men förmodligen inte förrän efter ännu mer intensiva luftbombningar för att eliminera allt motstånd. Denna territoriella ambition stämmer förstås överens med den våldsamma expansionen av illegala bosättningar på Västbanken som för närvarande pågår, och som världen nästan inte alls uppmärksammar. Det är verkligen väldigt svårt att förstå Fatahs och Mahmoud Abbas passivitet för tillfället.

Netanyahus politiska väljarstöd inom Israel är så lågt att det enda sättet på vilket han kan återhämta sig är genom att ta ett stort steg mot det fullständiga folkmordet på det palestinska folket och uppnåendet av Stor-Israel. Netanyahu vet nu att det inte finns något våld mot palestinier så extremt att den västerländska politiska eliten inte kommer att stödja det under mantrat om ”Israels rätt till självförsvar”.

Jag ser ingen räddning för Gaza som kommer från Hizbollah. Om Hizbollah skulle använda sin omtalade missil-anfallsförmåga, skulle ögonblicket att göra det vara nu när den israeliska armén och dess fordon samlas i massor, uppställda utanför Gaza, ett perfekt mål även för långdistansmissiler med begränsad noggrannhet. När de väl spridits ut i Gaza skulle stridsfordonen vara mycket svårare för Hizbollah att träffa på långt avstånd.

Hizbollah är ännu bättre rustat nu för att utkämpa ett försvarskrig i Libanon än när det besegrade Israels frammarsch 2006. Men det är inte konfigurerat eller utrustat för att utkämpa ett aggressivt markkrig in i Israel, vilket skulle vara en katastrof. De måste också oroa sig för fientliga miliser bakom sig. Om Hizbollah kan provocera fram ett israeliskt intrång i södra Libanon, skulle det göra det möjligt för det att orsaka betydande förluster, men Israel kommer inte att göra det på ett sätt som drar undan dess kapacitet i Gaza.

Iran har avsevärt förbättrat sin diplomatiska ställning under det senaste året. Den kinesiska fram-medlade minskningen av fientlighet mot Saudiarabien har potential att revolutionera politiken i Mellanöstern, och fördelarna med detta kommer inte lätt att läggas åt sidan av Teheran. Iran hade också gjort verkliga framsteg med Biden-administrationen för att övervinna Trump-årens blinda fientlighet.

Iran har ingen önskan att kasta bort dessa vinster. Det är därför det förefaller mig extremt osannolikt att Iran hade ställt sig bakom Hamas-attackerna den 7 oktober. Iran håller nu tillbaka Hizbollah. Men det finns gränser för Irans tålamod. Den extraordinära sanningen är att Iran förmodligen är den enda stat som diskuteras här, som känner en genuin humanitär oro för palestiniernas liv. Om folkmordet utvecklas så fruktansvärt som jag anar kan Iran drivas för långt.

Världens fördömande av Hamas ignorerar Israels brottsliga behandling av palestinier.

Som sagt, jag ger bara en varnande fotnot om att Saudiarabien inte, under MBS, är riktigt den pålitliga amerikansk/israeliska marionett som det historiskt sett har varit. Jag har inte mycket till övers för MBS, som ni vet, men hans höga uppfattning om vikten av Al Saud (den saudiska kungafamiljen, ö.a.) och dess ledarroll bland araber, gör honom till något annat än sin föregångare.

Saudiarabien har påverkan. Biden-administrationen har gått helt in för regional dominans och skickat två hangarfartygsgrupper in i en situation, som om den skulle eskalera skulle kunna skicka oljepriserna till de högsta nivåerna någonsin, med Ryssland blockerat från marknaden. Biden riskerar en enorm bensinprishöjning under ett valår.

Bidens eller hans säkerhetstjänsts beräkning är att ingen kan eller kommer att ingripa för att rädda palestinierna. De bedömer folkmordet som att det går att begränsa. Det är en extraordinär chansning.

Det har varit en enorm ilska riktad mot Qatar av pro-israeliska kommentatorer, för att hysa Hamas kontor och ledarskap. Detta är utomordentligt okunnigt.

Qatars emir Tamim bin Hamad

Qatar är värd för Hamas, precis som Qatar var värd för talibanernas informationskontor, på direkt begäran från USA. Det tillhandahåller ett sätt för dialog mellan USA och Hamas (exakt som det gjorde med talibanerna) både på förnekbar nivå och genom tredje parter, inklusive naturligtvis Qatars regering. Så när Blinken anlände till Qatar en dag och den iranske utrikesministern nästa, var dessa besök i själva verket ”närhetssamtal” som involverade Hamas.

Hur vet jag? Tja, på Julians (Assange, ö.a.) begäran besökte jag Qatar för ungefär fem år sedan för att diskutera om Julian och Wikileaks eventuellt skulle kunna flytta till Qatar, som Julian hade beskrivit som ”det nya Schweiz” när det gäller att vara en neutral diplomatisk mötesplats.

Det förklarades för mig av Qatarerna, på en mycket hög nivå, att Qatar var värd för Talibanernas informationskontor och Hamas, eftersom USA:s regering hade bett dem att vara det. Qatar var värd för en stor amerikansk militärbas och var beroende av USA:s stöd mot ett saudiskt maktövertagande. Om jag kunde åstadkomma en begäran från dåvarande president Trump om att Qatar skulle vara värd för Wikileaks, då skulle de göra det. Annars nej.

Så jag vet vad jag pratar om.

Ett litet men bra resultat av denna förmedling i Qatar var frigivningen av två amerikanska medborgare från gisslan. Brittiska diplomater har berättat för mig att diskussionerna i Qatar hittills har hållit tillbaka den israeliska markoffensiven, men jag är inte övertygad om att Israel verkligen ville göra detta ännu.

Qatar har också varit ursprunget till uppgörelser som tillåter en liten mängd bistånd att föras in till Gaza, men detta är så litet att det nästan är irrelevant. Det är ett sätt att visa upp humanitet från västs sida.

Jag har ofta hyllat Kina för det faktum att deras ekonomiska dominans inte har åtföljts av någon aggressiv önskan om världshegemoni, men detta har också sin baksida. Kina ser ingen fördel med att hjälpa palestinierna i praktiken. Förhoppningsfulla rapporter om att Kina skickar krigsfartyg hänvisar helt enkelt till förplanerade övningar, till stor del i Persiska viken. Att Kina genomför sådana gemensamma övningar med Gulfstaterna är visserligen en del av ett långsiktigt ökat inflytande, men är inte relevant för den omedelbara verkligheten.

Ryssland har naturligtvis händerna fulla i Ukraina. Den tillåter sina syriska baser att användas som en kanal efter ökad israelisk bombning av syriska flygplatser, men det finns inte så mycket mer att göra. Erdoğan är genuint rasande över vad som händer i Gaza, men Turkiet kämpar för att hitta något sätt att utöva påtryckningar, utan koppling till Ukrainas sjöfartsfrågor (som Erdoğan överväger).

Det är en mycket grov och klar översikt, men kontentan är att jag inte ser något hopp för att avvärja det illdåd som utspelar sig framför våra förskräckta ögon.

De flesta av oss är verkligen förskräckta. Klyftan mellan den västerländska politiska och mediala eliten och deras folk i denna fråga är helt enkelt enorm. Västerländska ledare har inte bara misslyckats med att hålla tillbaka Israel, de har nästan enhälligt eggat Netanyahu, med fortsatt upprepning av frasen ”Israels rätt till självförsvar” som motivering för massbombningen, avlägsnandet av och svälten av en hel civilbefolkning.

Den västerländska ledningens glädje över att lägga in sitt veto mot varje försök till en resolution om vapenvila i FN är häpnadsväckande.

Massiva demonstrationer har ägt rum över hela Europa mot denna outsägliga massaker, och politikernas reaktion på deras isolering från den allmänna opinionen har varit att försöka göra sådana uppvisningar av oliktänkande olagliga. I Storbritannien har människor gripits för att ha visat palestinska flaggor. I Tyskland har pro-palestinska demonstrationer varit helt förbjudna. Något liknande har försökts i Frankrike, med förutsägbart misslyckande.

Jag har själv deltagit i pro-palestinska demonstrationer i tre olika länder, och det mest slående vid varje tillfälle var det starka stödet från förbipasserande, och antalet personer som spontant kom ut för att gå med i demonstrationståget när det passerade.

En våg av rasism har släppts lös i Storbritannien och på andra håll. Jag är förvånad över islamofobi och rashat som släppts på nätet, utan något uppenbart svar. Ministrarna i Storbritannien påstår sig vara oroade över de ”terroristiska sympatierna” från pro-palestinska demonstranter, men det är helt lagligt att kräva att palestinier ska utrotas, att jämföra dem med olika typer av djur och ohyra, och föreslå att de ska drivas ut i havet. Det skrämmer inte ministrarna alls.

Jag är personligen nu föremål för en polisutredning för ”terrorism” enbart för att antyda att även palestinierna har rätt till självförsvar och kan erbjuda väpnat motstånd mot folkmord – en rättighet de utom allt tvivel åtnjuter i internationell rätt. Kom ihåg att Israel formellt har förklarat krig. Är det ståndpunkten i brittisk lag att den enda övertygelsen det är lagligt att hålla och uttrycka, är att palestinierna i detta krig helt enkelt måste ställa upp tyst för att bli dödade?

Stegförändringen i västerländsk auktoritarism kommer sannolikt att mötas av ett bakslag.

Efter 20 år hade vi till slut kommit igenom den onda cirkeln av ”Kriget mot terrorismen”, där terrorism, förtryck och institutionaliserad islamofobi förstärkte varandra över hela västvärlden. Upprördhet över det fruktansvärda folkmordet i Gaza kommer mycket sannolikt att resultera i isolerade förekomster av, också fruktansvärt, islamistiskt inspirerat våld i västländer, inklusive Storbritannien, särskilt på grund av Storbritanniens militära stöd till Israel.

Den påföljande terrorismen i sig kommer att citeras av den politiska eliten som rättfärdigande av deras ståndpunkt. Och så kommer den onda cirkeln att starta om. Detta kommer naturligtvis att vara välkommet för säkerhetsstatens agenter, vars makt, budgetar och prestige kommer att stärkas. Återigen måste vi vara på vår vakt mot radikalisering och verklig terrorism, men också efter, av agenter fram-provocerad eller ledd terrorism och för falsk flagg-terrorism.

Om vi återigen hamnar tillbaks i den mardrömmen, kommer den direkta orsaken att vara elitstöd för folkmordet på det palestinska folket och den islamofobiska berättelsen. Den största orsaken till terrorism här är Israel, den terroristiska apartheidstaten.

Föregående artikelGreta Thunberg kritiseras för stöd till Palestina mot Israels folkmordspolitik. Så hemskt!
Nästa artikelTre jättefonder är största ägare i 88 procent av börsbolagen i USA
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

18 KOMMENTARER

 1. Var enda omänsklig svensk politiker som ställer sig bakom krigsförbrytelser, andra massmord (t.ex. genom injektioner) och etnisk rensning borde kanske INTE dömas i folkdomstolar eller i Nürnbergrättegång 2.0? För de kom ju inte i ledande position genom ett UFO, eller hur!? Det ignoranta folket valde dem och i så fall bör ju även de som valt dem dömas för sitt tilltag!

  Anständiga människor kan ju rimligen engagera sig i anständiga partier, tala med varann, valsamverka brett och rösta för förändring, men folket vägrar ännu att lyfta ett finger, så jag frågar mig, hur anständigt är då folket?

  Jag brukade vara ledsen och besviken på det här, men så tänker jag att deras passivitet kommer säkerställa att de själva, och deras barn (ty äpplet faller sällan långt från stammen) förmodligen får EXAKT vad de har förtjänat! Yehovah, eller Darwinismen om ni så vill, är i sanning vis!

  När det omänskliga passiva naiva folket är borta så får vi som stod upp, vägrade lyda politikernas overksamma munblöja och giftexperiment, samt vägrade deltaga eller stödja massmordet, då får vi kanske odla landet ekologiskt hållbart i godan ro, helt utan dem? Tacksamhet för det!

  Allting är perfekt. Ni som inte lyssnar, inte vill tänka rätt och inte vill göra rätt, d.v.s. saknar dygd och karaktär, ni är förmodligen snart utrotade, tillsammans med era barn och det är gott så! Det är självförvållat. Ren Darwinism.

  Och vad skulle vi egentligen ha er till? Ni tillför ju ingenting alls, så länge ni vägrar tänka rätt och vägrar göra rätt! Motsatsen till att tänka rätt är att tänka fel, t.ex. basera sitt tänkande på olika former av lögn. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/vi-vill/sanning/

  Jag har t.ex. nyligen blivit utsatt för associationsskuld och personangrepp, och lite innan dess en psykopats förtäckta mordhot. Tack vare mina kunskaper så har det noll effekt. Bygg er karaktär! Det är förmodligen för sent, men kanske har ni tur och få dö med lite mer dygd och karaktär än vad ni kanske vill tro att ni har!?

 2. Lukasjenko har alltid enkla men kloka tankar och svar på konfliktsituationer i världen. Tyvärr är det få som lyssnar och förstår.
       ×××
  Vitrysslands president Alexander Lukasjenko
  © Nikolai Petrov/BelTA/TASS
  MINSK, 27 oktober /TASS/. Vitrysslands president Alexander Lukasjenko har varnat Israel och dess allierade för att föra ett krig mot Iran eftersom det potentiellt kan utlösa ett tredje världskrig.

  ”Ett tredje världskrig är inte uteslutet. Det kan börja därifrån [Mellanöstern]. Hur? Om de [Israel och USA] arrangerar ett krig mot Iran. Det handlar inte om att Iran irriterar dem, utan om att de irriterar Iran ”, citerade nyhetsbyrån BelTA honom.

  ”Har du några bevis för att Iran låg bakom detta (Hamas attack mot israeliska territorier – TASS). Om du har, lägg fakta på bordet”, sa han och tillade att det hittills inte finns några sådana bevis.

  Enligt den vitryska ledaren bevisar inte det faktum att parterna i konflikten använder vapen tillverkade i det ena eller det andra landet. ”Ja, missiler, drönare [av iranskt fabrikat] används. Men era drönare och missiler används i Ukraina. Vapenhandeln fortsätter”, sade han och noterade att även om detta är dåligt, är det helt lagligt. ”Kanske någon köpte dem via tredje part, Hamas köpte dessa missiler. Och hur många vapen kan ha nått regionen från Ukraina? De demonstrerar dessa USA-tillverkade vapen”, sa han och tillade att situationen är ”ganska rörig”.

  ”Om amerikanerna, som har dragit dessa attackflyggrupper och hangarfartyg [in i den potentiella krigsscenen], börjar leverera strejker från Medelhavet, även om jag inte tror att de är riktigt så galna, kommer vissa länder, särskilt Iran, att svara”, betonade Lukasjenko. ”Och det finns ingen garanti för att ett hangarfartyg kommer att undgå att sänkas.” Med hans ord tyder mycket på att ”en allvarlig konflikt kan blossa upp, eller till och med ett krig med användning av de mest dödliga vapnen.”

  ”Ingen vet hur situationen kommer att utvecklas. Även de som startade det hela – amerikanerna. De har ingen aning om vad detta kan innebära”, tillade han.

 3. 2016 sågj jag en dokumentär, Shadow world. I den,,som bl a handlade om den skumma vapenhandeln, fanns detta med; hur isrel använder Gaza som en mänsklig skjut- och testzon för nya vapensystem. I den visas hur de fega kräken sitter vid stora bildsskärmar och åser i realtid hur oskyldiga massmördas i Gaza. Det är det ’landet’ och dess vassal washington, allt styrt av ’city’ of london, som resten av Världen har att ta itu med. Pronto

 4. USA mördar ca 100 gånger fler civila i Irak än vad Ryssland gör i Ukraina.
  Israel mördar många gånger fler i Gaza än vad Hamas gör i Israel.

  Vad gör vi? Vi allierar oss med USA och stöder Israel och enligt Kalle Anka media så gör vi det av moraliska skäl. Man undrar om någon svensk journalist eller politiker någonsin ens har googlat på vad ordet moral betyder.

  Och vart tog begreppet likhet inför lagen vägen? Normala människor tycker nog att den som mördar 100 personer skall dömas hårdare än den som ”bara” mördar 1 person, men nu dömer vi både Ryssland och Hamas till döden och hejar på USA och Israel.

  Slutsats, våra politiker och journalister har varken moral, rättskänsla eller vanligt folkvett.
  Israels försvarsminister kallade palestinierna för djur, men vad skall vi då kalla våra politiker och journalister?

  • Inte ”vi”. Inte jag.
   Jag vägrar klumpas i ett ”vi” som består av rövslickare till barnamördare- och terrorregimen apartheid israel. Det är ENDAST typer som Billström, Kristensson, Åkesson, Magdalena A och chickenhead Busch, plus raden av jourhavande lögnare så som Winiarski, Wolodarski, Lindberg, Lifvendhal och dylik skamlösa typer som stödjer slakten av Palestinier. Majoriteten av svenskar och världen avskyr apartheid israel!

   Här är det kanske det kraftfullaste exempel på det avsky folk hyser mot apartheid israel: https://www.youtube.com/watch?v=2MnwX49UDiM

  • Inte ”vi”. Inte jag.
   Jag vägrar klumpas i ett ”vi” som består av rövslickare till barnamördare- och terrorregimen apartheid israel. Det är ENDAST typer som Billström, Kristensson, Åkesson, Magdalena A och chickenhead Busch, plus raden av jourhavande lögnare så som Winiarski, Wolodarski, Lindberg, Lifvendhal och dylik skamlösa typer som stödjer slakten av Palestinier. Majoriteten av svenskar och världen avskyr apartheid israel!

   Här är kanske det kraftfullaste exemplet på det avsky folk hyser mot apartheid israel: https://www.youtube.com/watch?v=2MnwX49UDiM

  • Jag kallar dem för demokrater.
   Ett uttryck som för mig har blivit ett passande namn på Västerlandets kolonialism, maktfullkomlighet, förtryck och orättvisor över resten av Världen.

   Det är för övrigt Västerlandet som skapat staten Israel.
   Vem skulle annars gjort det?

   Det som kom att bli terrorstaten Israel är ett samarbete mellan Nazi-Tyskland och USA.
   Nazisterna stod för förberedelserna och USA för slutförandet.
   Det enda bekräftande dokument som behövdes var de kristnas Bibel.

 5. Korrekt bedömning, försiktigt uttryckt. Det är det eenda hotet mot världsfreden, och dessa ahumana varelser (vare sig de är sionist’kristna’, judaistsionister el is-sionister, neocons el vad de nu än kommer i för maskering) måste det göras upp med. Rapido.., samtidigt som allt har sin tid…Folk måste också vakna, ur dvalan, bubblan, massformationen, och det en masse. Rapido..samtidigt som allt har sin tid..

 6. EU borde avbryta diplomatiska relationer med apartheid israel, införa kännbara ekonomiska sanktioner mot ansvariga för folkmordet som utspelar sig inför våra ögon och TVEKLÖST dra Netanyahu [apartheid israels premiär mördare, min anmärkning] till den Internationella Tribunalen i Hague, för att dömas som den krigsförbrytaren han är.

  Det kräver ett av de ytterst få europeiska politiker med samvetet i behåll, Spaniens social minister Ione Belarra.

  https://www.globalpolitics.se/ett-folkmord-utspelas/

 7. ”More children have been killed in Gaza in the last three weeks than the total killed in conflicts around the world in every year since 2019, Save the Children said.

  Impeding relief supplies to Gaza’s population may constitute a crime under the International Criminal Court’s jurisdiction, the court’s top prosecutor said during a visit to the Rafah border crossing. At least 8,005 Palestinians have been killed in Gaza in Israeli attacks since October 7.”

  https://www.aljazeera.com/news/liveblog/2023/10/30/israel-hamas-war-live-palestinian-death-toll-gaza-rises-above-8000

  • Undrar vad den svenska borgarregeringen har att säga om terrorstatens mördande av palestinska barn?

   Att det är de palestinska mammornas fel som inte håller reda på sina ungar kanske?

   Hoppas hela den Orientaliska Världen uppmärksammar den svenska regeringens isande kyla och avståndstagande från det palestinska folkets mångåriga problem sedan Västmakterna genom FN inrättade den Israeliska staten 1948.

   • nuvarande samling svenska apartheid israel rövsickar politiker vill inte ens kännas vid att sionist regimen mördade den folkkäre Greve Folke Bernadotte kallblodigt. Tala om slagen fru syndromet!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here