EU gör Ryssland till ”fantomfiende” av geopolitiska skäl menar den modigaste (?) EU-parlamentarikern

7
1737

Tips på detta fick jag från Vivianne Månsson, och Rolf Nilsson, som översatt artikeln.

Clare Daly representerar ett litet parti i EU Independents 4 Change. Innebär det att henns åsikter är mindre intressanta?

EU gör Ryssland till ”fantomfiende” av geopolitiska skäl menar den modigaste (?) EU-parlamentarikern. 

Titeln i RT ”EU gör Ryssland till ”fantomfiende” av geopolitiska skäl, borde inte föreläsa andra om demokrati – irländsk ledamot för RT”


EU gör Ryssland till ”fantomfiende” av geopolitiska skäl, borde inte föreläsa andra om demokrati – irländsk ledamot för RT

Att vrida sina händer över Alexey Navalny är bara en ursäkt för att kunna angripa Ryssland, och EU bör inte föreläsa för någon annan om mänskliga rättigheter, när det vänder ryggen åt Julian Assange och andra fall, närmare sin egen hemmaplan, sa den irländska parlamentsledamoten Clare Daly till RT.

”Vi har den här berättelsen om förmodade europeiska värden, vad de nu än innebär, att vi ska föra ut dem till resten av världen och att Ryssland inte ställer upp på dem, vilket uppenbarligen är nonsens,” sa Daly till RT på onsdagen. .

Daly åstadkom uppståndelse i Europaparlamentet på tisdagen, när hon fördömde den ”oupphörliga russofobin” från sina kollegor och sa att de inte ens skulle ha diskuterat den ryske politiske aktivisten om ”han hade arresterats någon annanstans än i Ryssland . ”

;

En domstol i Moskva fann Navalny skyldig till brott mot villkorlig frigivning förra veckan och dömde honom att avtjäna sin straffrättsliga dom från 2014 i ett förskingringsärende. EU har fördömt detta som ett politiskt motiverat åtal mot en rysk ”oppositionsledare”.

Medan Daly upprepade sina kommentarer på parlamentsgolvet och påpekade att EU förhindrar att WikiLeaks-grundare Julian Assange, som är ”effektivt inspärrad i tio år för journalistik, för att avslöja USA: s krigsförbrytelser”, inte nämns i deras rapporter om mänskliga rättigheter. Hon tog också upp den katalanska rapparen Pablo Hasel, som sänds i fängelse i Spanien, på grund av sina sångtexter.

”Och ändå går EU runt och berättar för resten av världen att de är stora försvarare av demokrati. Detta har ingenting med demokrati att göra”, sade Daly.

Dalys fördömande av ledamöternas hyckleri kom, när hennes kollegor gick samman mot EU: s höga representant för utrikespolitiken, Josep Borrell, för hans besök i Moskva nyligen, och där de framgångsrikt mobbade honom till att stödja nya sanktioner mot Ryssland.

Bara ett par parlamentsledamöter stödde tveksamt hennes poäng och församlingen dominerades av dem med antiryska åsikter. Daly sa till RT. ”Jag tycker att EP, i ett stort antal frågor, inte är särskilt representativt för Europas medborgare.”

Enskilda medlemsländer som Frankrike och Tyskland gör mycket affärer med Ryssland och skulle vilja fortsätta göra det, hävdade hon. När det gällde källan till russofobin tillskrev hon den en ”identitetskris” i EU, påhejad av det militärindustriella komplexet, som desperat ville motivera sin existens och budget, och för det ändamålet var angelägna om att skapa en ”fantomfiende” i Moskva.

När han återvände från Moskva förra veckan skrev Borrell att ”Europa och Ryssland driver ifrån varandra. Det verkar som om Ryssland gradvis kopplar bort sig från Europa.

Ryska utrikesministeriets taleskvinna, Maria Zakharova, reagerade med att säga att detta ”strider helt mot vad han sa i Moskva” och ”betyder att någon dikterar för Europeiska unionen hur man ska uppträda mot Ryssland.”

Mer än 70 parlamentsledamöter har därefter undertecknat ett brev med krav på att EU-kommissionens ordförande, Ursula von der Leyen, ska avskeda Borrell och anklagar honom för ”underlåtenhet att stå upp för Europeiska unionens intressen och värderingar under sitt besök” och orsakar ”allvarlig skada på EU:s rykte. ”

 

Relaterat

Ryska utrikesministeriet: Navalny-teamet är “agenter för Nato”, inte legitima politiker. Kan det stämma?
Visar det ödesdigra besöket av EU:s Borrell i Moskva på Västs förnekelse?

Föregående artikelBegäran om att stoppa utbyggnaden av 5G
Nästa artikelOscarsnominerad film som stödjer terroristerna i Syrien finansieras till mer än 50 % av svenska skattepengar…
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

  • I den brittiska folkhumorn kallas ju BBC numer för ”british brainwashing corporation” och det är länge sedan de flesta i GB tog dessa propgandamånglare på något större allvar! Det är sorgligt att se gamla traditionella nyhetsbyråer som BBC bli ett redskap för den löjliga USA-propagandan! I Sverige har ju SR/SVT gått samma väg som BBC och blivit regimens megafoner i stället! Tragisk utveckling….I Sverige är det mer än dags att lägga ner den statliga regim-TV för gott!

 1. Vad som hände var detta, och det är enkelt. Dagens axelmakter USA-UK tvingas hela tiden tillbaka. UK tröttnade på att CGTN hela tiden avslöjade BBCs falska propaganda och förfalskade nyheter och drog in sändningstillståndet för CGTN för att slippa att hängas ut som lögnare, varpå förutsägbart Kina drog in BBCs tillstånd i Kina. Retoriken blev intressant i den svenska statliga propagandan i Public Service. ”Kinesiskt tv-bolag förlorar sändningsrättigheter” å ena sidan, och ”Kina förbjuder BBC” å den andra. Det visar väl klart den partiskhet som Public Service drivs med. BBC publicerade nyligen en omtalad artikel om förmenta våldtäkter i läger i Kina. Jag kände igen satellitbilden, och gjorde ett besök på platsen, och fick bilder från marknivån och inne i byggnaderna. Resultatet är ett verklig oroande uppvaknande vilka förfalska nyheter BBC. Och svenska Public Service, sprider. http://mychinaway.blog.se/hur-skall-vi-stoppa-nazistiska-propagandametoder-pa-svenska-media/ Egentligen väldigt otäckt att se hur folk i väst desinformeras och missleds av media idag. Speciellt med tanke på händelserna 1933 i Tyskland.

 2. Clary Daly gjorde en fantastisk insats i Europaparlamentet, på 1,5 minuter lyckades hon hålla ett tal för att försvara att man bör kommunicera med Ryssland istället för som nu attackera landet.
  Hon fick med alla väsentliga punkter bl.a. att Navalnys personlighet är inte den gode mannen som han framställs i media, utan en rasist och nationalist. Motståndet mot henne visar att EU har blivit precis som jag fruktade, en plats där inte avvikande åsikter får plats och hård kontroll för yttrandefriheten, där man riskerar att förlora sitt arbete om man inte rättar in sig i ledet.
  Clary Daly kämpar i motvind, och det har hon gjort i många år, det är upplyftande att se en politiker som har styrka att stå ensam mot den orubbliga maktkolossen… Såg en debatt med henne i Irlands parlament år 2013, där hon bl.a. utfrågade deras P:M. I debatten anklagade hon Irland för att bete sig som en prostituerad inför Obama med familj som var på besök. Han fjäskade för de Irländska barnen och sa till dem att de alltid kunde lita på att USA skulle stödja dem i deras kamp för fred på Irland. Hon anklagade Obama för att vara en stor krigsförbrytare, övriga i parlamentet var chockerade över hennes attack mot en amerikansk president.
  Hon sa att USA:s krigsflygplan stod på Shannon flygplats, stora Herculesplan som brukar frakta vapen, hon misstänkte att vapen gick från Irland till Syrien, rebellerna (al-Qaida). Clary frågade PM vilka steg han skulle ta för att förhindra att vapen skulle fraktas genom Irland till Syrien, och förlänga kriget då al-Qaida fick mer vapen. Hon ansåg att man borde inspektera planen när de är på Irländsk mark, för att säkerställa att de inte innehåller vapen.
  Detta visar idiotin med att vi har ingått i Värdlandsavtalet med NATO, dessutom utan några förbehåll alls. Finland skrev in att de hade rätt att visitera planen på Finsk mark, så de inte skulle innehålla vapen.
  EN STOR SKAM ATT MILJÖPARTIET ACCEPTERADE VÄRDLANDSAVTALET.MED NATO..
  Miljöpartiet bröt mot sitt eget partiprogram, och de fyra miljöpartisterna Carl Schlyter, Valter Mutt, Jabar Amin och Annika Lillemets följde partiprogrammet och röstade emot Värdlandsavtalet med NATO, genom att följa sitt eget partiprogram blev de petade från sina uppdrag i Miljöpartiet.
  Det borde stått i avtalet att NATO inte skall tillåtas att använda svenskt territorium för att angripa ett tredje land. som ett exempel av flera förbehåll som åtminstone borde varit med..
  I SvD 1 september 2014 kan man läsa: Det borde stå klart för oss att en allt starkare Nato Integration kommer att leda Ryssland till att trappa upp sin militära förmåga och aktivitet i Östersjöområdet, det skriver fd utrikesminister Hans Blix och fd ambassadör Sven Hirdman.
  Har Miljöpartiet kvar i dag sitt fredsbevarande partiprogram, fast de själva röster emot det i riksdagen. När man nu anklagar Ryssland för att trappa upp sin militära aktivitet, så bör man tänka på vilken skuld EU-länderna har i detta.

 3. I Clare Dalys tal inför EU-parlamentet så nämner hon hyckleriet i EU gällande Navalny och nämner bl.a. en rappare Pablo Hasel som fängslats i Barcelona i Spanien för poem som han skrivit.
  Nu i dag kan jag se flera inslag på youtube om stora demonstrationer i Barcelona för honom och att polisen skjuter med gummikulor mot demonstranterna. Som Clare Daly säger: Var är sanktionerna mot Spanien för att de fängslat rapparen Pablo Hasel.
  Youtube är de ute och mörkar inslag? Ett inslag där det står att det är från The Guardian, när jag trycker på det så är det borttaget med texten: Detta är ett privat inslag.
  Ännu har jag inte sett att TV4 Nyheterna visat något från denna demonstration och polisvåldet. Nu förväntar jag mig att få se i rapport och aktuellt varje inslag och några dagar i följd polisvåldet i Barcelona. Förväntar jag mig för mycket?
  Demonstration Against Imprisonment of Rapper Pablo Hasél Turns Violent in Barcelona, Spain
  https://www.youtube.com/watch?v=CNSjhj0JutM

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here