Eurovision: ”Malmö kokade av Palestinasolidaritet”

4
179

Bild: Proletären.

Läsaren Anders Åberg skrev ”Jag deltog i demonstrationen i Malmö i går (9/5). Den var jättelik. Säkert runt 20 000 människor, många ditresta från både olika delar av Sverige och Danmark. Fantastisk stämning och inte ett spår av antisemitism. Även polisen skötte sig med den äran. Lite bråk skall det ha varit, men jag såg inget sådant. Antisemitism hittar vi idag främst hor regimen i Tel Aviv, som bedriver ett utrotningskrig emot dom semitiska palestinierna. Netanyahu själv är världens värsta antisemit i idag.”

En artikel i Proletären: Malmö kokade av Palestinasolidaritet.

Tiotusentals demonstrerade under Kristi Himmelfärdsdagen i Malmö mot Israels deltagande i Eurovision och mot det pågående folkmordet i Gaza. Enligt polisen var deltagarantalet 12.000 – arrangörerna anger 20.000-25.000 deltagare.

Oavsett var det troligtvis den största solidaritetsuppvisningen för Palestina i Sverige någonsin.

Många demonstranter var ditresta, på skyltar syntes ”Borås mot folkmord”, ”Göteborg mot folkmord”, ”Copenhagen united against genocide”, och så vidare.

– Det kändes självklart att komma hit och göra sin röst hörd, säger Dora som kommit ända från Stockholm med sina vänner för att demonstrera, till Proletären.

Marschen gick från Stortorget genom hela staden, via Triangeln, ända fram till Mölleplatsen, som blev ett slags festivalområde, med matstånd och scen.

Flera kända artister uppträde. General Knas, Nynningen, Sefan Sundström, Mikael Wiehe och den egyptiske rockaren Ramy Essam.

Uppträdde gjorde också svensk-palestinska Kofia, som skrivit det som ibland kallas för Palestinarörelsens ledmotiv – Demonstrationssången (Leve Palestina). Låten möttes med allsång och jubel.

Bild Proletären

Malmö kokade av Palestinasolidaritet.

Föregående artikelSyrien åter medlem i Arabförbundet. Stor framgång för diplomati och rättvisa, stort bakslag för USA
Nästa artikel”Aldrig upplevt så ensidiga media”
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. Svensk regim-TV gjorde sitt bästa för att bagatellisera att tiotusentals människor protesterade mot Israel och EBU:s beslut att låta folkmordstatens representant vara med i Malmö! EBU sköt sig i foten när man politiserade hela spektaklet på order från Bryssel och Washington och nu ser man resultatet. Att dumskallarna aldrig lär sig? Lägg ner skiten…

 2. Jag läste igenom SVT Liverapport om Eurovision Song Contest 2024.
  Där fanns massor av inlägg men icke ett enda inlägg handlade om låtarna de sjunger.
  Vilket fick mig att undra, vad är Eurovision Song Contest egentligen?
  En tävling och publikarrangemang om olika låtar, eller vad?

  Jag tror inte Eurovision Song Contest har någon framtid.
  Istället kommer sångtävlingen dö.
  Av för mycket Demokrati.

 3. Fantastiskt, äntligen. Folk börjar vakna, åtminstone till detta. Men attacken mot Palestina är ’bara’ en pusselbit av många från gangsternas sida och det kommer krävas mmkt intellektuellt arbete
  och logisk opposition för att förstå och bända isär globalisternas massmordsplan, mot oss Alla. Det här är iinte komplicerat men komplext, och Människor har all kapacitet för att lösa detta. Tillsammans och via de fantastiska altsidor som finns, kommer monsterna till slut att betvingas. Men det kommer bli tufft, mkt tufft

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here