FBI har använt Twitter för att sprida falska historier och propaganda

1
1403
FBI har använt Twitter som en underavdelning

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan” återpubliceras denna artikel som är aktuell i högsta grad.

Artikeln har publicerats på https://steigan.no/2022/12/fbi-har-brukt-twitter-til-a-spre-falske-historier-og-propaganda/?utm_source=substack&utm_medium=email

TwitterFiles visar att FBI har använt X (Twitter) som om det vore deras egen propagandaavdelning.

Avslöjandena från Twitter fortsätter. Matt Taibbi skriver:

Sammanfattning av Taibbis Twitter-kommentarer:

Twitters kontakt med FBI har varit konstant och genomgripande, som om det vore ett dotterbolag. Mellan januari 2020 och november 2022 fanns det över 150 e-postmeddelanden mellan FBI och tidigare Twitter Trust and Safety-chefen Yoel Roth.

Ett förvånansvärt högt antal är förfrågningar från FBI om att Twitter ska slå ner på desinformation om val, även med skämt-tweets från konton med få följare.

FBI:s Social Media Task Force, känd som FTIF, skapad i kölvattnet av valet 2016, växte till 80 agenter och korresponderade med Twitter för att identifiera påstått utländskt inflytande och valmanipulering av alla slag.

Federal underrättelsetjänst och brottsbekämpning när Twitter inklusive Department of Homeland Security arbetade med säkerhetsentreprenörer och tankesmedjor för att pressa Twitter att moderera innehåll.

Det är ingen hemlighet att regeringen analyserar bulkdata för alla möjliga syften, från att spåra terroristmisstänkta till att göra ekonomiska prognoser.

#TwitterFiles visar något nytt: byråer som FBI och DHS skickar regelbundet innehåll i sociala medier till Twitter genom flera ingångspunkter, förmarkerade för moderering. Det som sticker ut är den stora mängden anmälningar från regeringen. En del hämtas från offentliga jourlinjer.

En obesvarad fråga: gör byråer som FBI och DHS internt taggningsarbete själva, eller lägger de ut det på entreprenad? ”Du måste bevisa för mig att i den blodiga regeringen kan du göra vilken typ av massiv data- eller AI-sökning som helst”, säger en före detta underrättelseofficer.

 

Föregående artikelTack till alla läsare 2023 – ett acceptabelt bloggår!
Nästa artikelJemen bekämpar USA-imperialismen effektivt
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Inte bara FBI och inte bara Twitter. Just nu pågår en massivt drev med grovt falska historier och propaganda. USAs arméer av internet troll är i full verksamhet och svenska media som DN, Aftonbladet, Expressen, SVT med flera gör allt för att ge dom falsk trovärdighet. Man påstår att det pågår en massiv spridning av Covid i Kina, om det är så, var i helskotta håller den hus. Var är alla dessa dödssjuka personer och förment döda man försöker tuta i svenskarna om. Visst, likt i Sverige är det förkylnings tider i Kina, folk smittas av virus av flera sorter, och det sker även i Kina även om problemet på långt när inte är så stort i Kina som i Sverige, så finns det. Man påstår att Kinas myndigheter mörkar, men i Kina har vi något som Sverige inte har, nämligen ett oberoende folkmedia som rent tekniskt inte går att censurera. Vi får veta. Det går inte att som i Sverige mörka och ljuga.

    —Trippla smittorna slår mot vården – ”kraftig ökning”
    https://www.expressen.se/nyheter/trippla-smittorna-slar-mot-varden-kraftig-okning/

    Man har trott att det är flitig användning av Traditional Chinese Medicine (TCM) som stoppade den befarade covidvågen i Kina, apoteken tömdes ju. TCM är ju förbjudet i Sverige. Amerikanska BigPharma vill ha sina profiter. Nu har man genom observation och slutsats, inte teori, sett att de som fått Kinas klassiska vaccin inte blir sjuka, trots att det var länge sedan dom vaccinerades. Det kan bero på att Kinas genuina traditionella vaccin ger ett livslångt skydd på samma sätt som vid smittkoppor eller polio.

    Det skulle vara ett dråpslag mot USAs BigPharma affärsplan att hårdsälja sin mRNA kemikalie för att förstöra folks naturliga immunitet, och folk skulle sedan tvingas betala BigPharma för artificiell immunitet, som samtidigt förhindrar naturlig immunitet. Mänsklighetens någonsin största bedrägeri med andra ord.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here