Tack till alla läsare 2023 – ett acceptabelt bloggår!

10
748

2023 blev ett acceptabelt bloggår för Globalpolitics.se med 1 128 000 besök. Det var en nedgång med 11 % jämfört med 2022, men en uppgång med 62 % jämfört med 2021. Jag vill framföra ett varmt tack till alla kommentatorer och övriga läsare, och för alla tips. Och översatta artiklar där särskilt Rolf Nilsson och Catarina Östlund gjort en utmärkt insats. Alla tips, förslag välkomnas liksom kritik.

Jag uppfattar tillbakagången som begränsad, inte minst som bloggen uppges vara ”konspiratorisk” på sina håll.

Sponsra gärna GlobalPolitics.se

Globalpolitics är en liten gratistidning som uppskattar läsare och som nu kan tänka sig att ta emot ett litet ekonomiskt stöd från Dig som läsare.

Bidrag stödjer vår undersökande, källkritiska och oberoende journalistik samt den fria debatten. Används bland annat till kostnad för bilder, abonnemang, resor, annonsering och teknisk konsultsupport. De direkta utgifterna sedan 2012 närmar sig 100 000 kr och har betalats privat. Men ge hellre pengar till en anti-imperialistisk organisation om Du behöver välja.

Du kan donera med Swish till nr 070-4888823 (Anders Romelsjö)
Sponsra GlobalPolitics.se

Relaterat
2022 – ett riktigt bra bloggår!

Föregående artikelIsraels agerande i Gaza till ICC – en historisk anmälan
Nästa artikelFBI har använt Twitter för att sprida falska historier och propaganda
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

10 KOMMENTARER

  • Läs gärna artiklar av eller med referens till John Pilger här:https://www.globalpolitics.se/?s=John+Pilger

   Nekrolog på RT finns här:https://www.rt.com/podcast/589968-john-pilger-tribute-interview/

   Där står bl.a. : Den legendariske journalisten och filmskaparen John Pilger, gick bort vid 84 års ålder 31/12. Han var prisbelönt författaren till böckerna ”Hidden Agendas”, ”Heroes” och ”A Secret Country”, och var känd för sina avslöjande filmer som ”The Coming War on China”, ”Palestine is Still The Issue” och ”The War You Don’t See”. Under årens lopp medverkade han många gånger i Going Underground och levererade banbrytande analyser.

 1. Jo, Anders att bli kallad ”konspiratör” skall du ta som stort beröm! Konspiratörer är nämligen de ENDA som tänker själva nu för tiden! Övriga låter sig bara hjärntvättas av vätsvärldens Oligark/finansmafia styrda media.

  Tror inte på något gott 2024. Statskupp, USA:s kommande ouckupation av det svenska territoriet av USA trupper, samt hot Bill Gates om ny pandemi med tillhörande WHO beslutade ”lockdowns”, samt EU hot om ”Chatkontrol” och ”fakekontrol” är inga lockande framtidsutsikter! Men hoppet är det sista man överger.
  ”Låt oss alla höja våra röster för att höras!

  • ”Tror inte på något gott 2024.”

   Inte jag heller precis.
   Det skulle i så fall vara att krigen i Ukraina och Gaza tar slut men då inte som Ryssland och Gaza jämnas med marken.

   Jag läste i dag på Swebbtv att USA-dollarn minskar betydelse i världshandeln.
   Det är inga större förändringar men det är en stabil trend sedan millenieskiftet.
   Exempelvis har både Ryssland och Kina exkluderat dollarn i sina handelsutbyten och gör affärer i Rubel och Yen istället.
   Jag menar det är absolut en rörelse i riktning till den Multipolära Världen.

   Det känns tryggt att höra Global Politics håller ställningarna.

 2. Bara att använda ordet ”konspiratorisk” visar på stor okunnighet. Naturligtvis är det de kriminella konspiratörerna som är ”konspiratoriska”, inte de som är vaksamma poliser, journalister och privatdetektiver som har teorier om kriminella konspirationer som de GIVETVIS bör undersöka djupare och sedan exponera och lagföra!

  Men låt oss säga att de anonyma internettrollen menade att Global Politics skribenter är ”konspirationsteoretiska”! (Ett ord som började användas flitigt, som en anklagelse mot de som inte ville tro på Warrenkommissionen efter mordet på JFK, i syfte att kleta ned och försöka kväva de som hade fullt rimliga frågor.)

  I så fall vill jag anklaga Global Politics för att de varit ALLDELES FÖR LITE ”konspirationsteoretiska” under 2020-talets största democid, med tanke på att konspirationerna tycks mig ligga i öppen dager, men att Global Politics istället verkar ha haft nästan total och oförklarlig beröringsskräck inför dem!

  Själv har jag lyssnat på människor som Dr Tess Lawrie, Dr William Makis, Dr Jane Ruby, Dr Peter McCullough, Dr Jessica Rose, Dr Sucharit Bhakdi, Sasha Latypova, Dr Arne Burkhardt, Anette Stahel, Mike Yeadon, Dr Ann-Cathrin Engwall, Dr Glenn Dormer, Dr Hanna Åsberg och Dr Mikael Nordfors, som ALLA berättar ytterst intressanta saker om vad som pågått de senaste fyra åren.

  Vad är risken för Global Politics att uppmärksamma ett gigantiskt globalt monopolkapitalistiskt massmord som genomförts med korrupta politikers medverkan? Är det en rädsla att bli kallad ”konspirationsteoretiker” av ett psykopatiskt internettroll, eller att bli medskyldig medlöpare?

  Vad är värst anser du som läser det här? Och när ska du resa dig, organisera dig och valsamverka brett för en anständigare politik? När du är inlåst i 15-minutersstäder, kontanterna är borta och du bara får dina digitala CBDC:s om du tar din ”booster”? Har du ens rösträtt då, eller har den digitaliserats bort? Kan du ens göra revolution när kameror och drönare analyserar ditt ansikte vart än du går?

  När ska du resa dig?

 3. Så har ett år åter nått till ända
  i en värld som verkar mörk och svår
  men som är möjligt till det bättre vända
  med en mening att det säkert går.

  Global politics är ett sådant viktigt bidrag
  för många rösters rum att fritt få tala
  som enskild eller i samfällts lag
  utan mänsklig uppgraderad skala

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here