Finns etnisk fascism i Ukraina och multikulturalism i Ryssland?

7
1947
Ukraina nazistdemonstration 2018

Denna artikel har jag fått av ”M” som översatt den. Den är skriven av Andrew Korybko, som jag publicerat några artiklar av. En viktig aspekt på läget i Ukraina.
Andrew Korybko: Är de pakistansk-ukrainska relationerna problematiska för Ryssland? Lärdom för Sverige?!
Andrew Korybko: Dags för en polsk-rysk ”non-aggressionspakt” om Vitryssland och Ukraina?


Etno-Fascism i Ukraina versus Multikulturalism i Ryssland

Ukrainas president Zelenskys krav på att de av hans medborgare som anser sig vara ryska flyttar till Ryssland är destruktivt eftersom det avslöjar hans regerings etno-fascistiska politik samtidigt som Moskva påstår att Ryssland är ett av världens multikulturella centra.

Väst försökte länge bagatellisera Rysslands anklagelser om att Ukrainas regering efter Maidan för en etno-fascistisk politik trots att det finns gott om bevis för detta, till exempel Kievs aktiva stöd för nynazistiska militanter och dess ledares hatfyllda politik mot sitt lands ryska minoritet. Den vapenförsedda informationskrigsberättelsen om gaslighting av Rysslands anklagelser kommer att bli mycket svårare att övertyga efter att president Zelenskij krävde att de av hans medborgare som anser sig vara ryssar flyttar till Ryssland. Detta var ett rent destruktivt uttalande eftersom det avslöjar hans regerings etno-fascistiska politik samtidigt som Moskvas egna argument att den eurasiska stormakten är ett av världens mångkulturella centra strider mot västerländska påståenden.

… Ukrainas nuvarande politik står i skarp kontrast till Rysslands. Medan den förra utan tvekan försöker aggressivt påtvinga landets kosmopolitiska samhälle sin etnofascistiska vision genom en kombination av politiskt tryck och den statsunderstödda nazistdrivna etniska rensningskampanjen i Donbass, omfamnar den senare stolt dess mångkulturella sammansättning och respekterar verkligen dess många olika människors rättigheter att fortsätta identifiera hur de än väljer det inom ansvarsfulla gränser (som att avstå från allt som på distans liknar separatistiska tendenser) och utöva sin kultur utan några begränsningar. Detta bevisas av dess administrativa struktur som ger många av dessa ledande minoritetsgrupper politisk autonomi som fortsätter att befolka sina historiska länder.

Kontrasten mellan ukrainsk etno-fascism och rysk mångkultur är tydlig, och intrycket är att Ryssland faktiskt anammar den västerländska uppfattningen om mänskliga rättigheter mycket mer än Ukraina gör. Ändå fortsätter västvärlden att på ett oärligt sätt hävda något annat av strategiska skäl relaterade till stöd för Ukrainas externt uppmuntrade omvandling till en så kallad ”anti-rysk förtruppstat” på falska förevändningar. Utfallet är att det ukrainska ledarskapets rykte förstörs oåterkalleligt i ögonen på alla objektiva observatörer som verkligen uppskattar den västerländska uppfattningen om mänskliga rättigheter, landets redan existerande identitetsdelningar förvärras, och en ännu större tragedi hägrar nu i denna östeuropeiska land om inte multikulturalismen lyckas ersätta etno-fascism som dess inofficiella ideologi.

Källa: https://orientalreview.org/2021/08/13/ukrainian-ethno-fascism-vs-russian-multiculturalism/

Föregående artikelLäs senaste numren av ”Förr och Nu”. Lysande kulturtidskrift.
Nästa artikelHur ser den kommande fascismen ut?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Sedan 1990-talet har det funnits högerreaktionära våldsamma grupper i båda länderna, vi kan kalla dem vad vi vill. Min erfarenhet att sådana här grupper av lite vilsekomna män som gillar våld och samkväm med sport och alkohol etc. alltid dyker upp i länder med svår social och ekonomisk kris, så också i Sverige då BSS och Sveriedemokraterna växte fram. Psykologins vetenskap brukar förklara det med s.k. ”falsk familjebildning”: de känner sig i ett utanförskap, marginaliserade, förnekats utbildning o.s.v. – och då sluter denna typ av människor (mest unga män) ihop kring större symboler som statsflaggan, nationens öde och historia, myter kring förräderi mot dessa och att man är den som främst och gärna med våld skall försvara vad jag nu räknat upp. Denna s.k. falska familjebildning leder då till att dessa grupper ser sig som landets ödesdigra sista försvarare, ungefär som de skulle försvarat sin (säkert mycket dysfunktionella) egna faders- och modersfamilj om den skulle ha varit tilltalande och karaktärsdanande unga män, som då gick miste om denna viktiga fostransfas i livet.

  Den ukrainska kapitalismen har havererat, och det sedan länge. Oligarkins maffialiknande, eller rättare sagt rena riktiga maffiastrukturer har lett in Ukraina in i den kombinerade sociala, ekonomiska, politiska och nationella kris och mardröm den nu befinner sig i – i ett sönderfallsstadium. Problemen började redan i tidigt 1990-tal och har pågått sedan dess.

  Sedan året 1990 har den ukrainska ekonomin tappat i exakta jämförelsetal mer än två-tredjedelar av sin ekonomiska styrka; under samma tid har det stora grannlandet Kazachstan på andra sidan Kaspiska havet vuxit mer än 20(!!) gånger sin ekonomi året 1990. Det, däremot är inga dåliga siffror! Ukraina som en gång var rikt, kunskapsmässigt och industriellt med tung framstående industri där man levererat tung modern teknik i form av turbiner, Antonov-flygplan och stora fartyg till hela världen är idag bara en blek skugga av vad den varit, man lever på snart mindre än 30% av vad man hade året 1990, och det överfört i jämförelsetal för idag! Man har inte klarat den viktiga politisk-ekonomiska omställningen till en fungerande marknadsekonomi och ett stabilt politiskt system som nu bara tycks bygga på emotionella känslor, och inte basala analysbegrepp som logik liksom orsak och verkan, som får ett land att fungera.

  Man får på det hela taget intrycket att nu i den tilltagande kollapsfasen av systemet där verklighetens politisk-ekonomiska tyngdlagar blivit landets främsta motståndare. Ukraina har gått från att haft en ekonomi och en BNP 1990 som var större än grannlandet Polens, som numera är mellan 2-3,5 gånger större än den ukrainska ekonomin.

  Utspelet att nu söka stöd hos Nato kan ju inte tolkas på annat vis än att oligarkklassens maffiastrukturer, som förvandlat Ukraina till Europas fattigaste och mest korrumperade land, nu måste ha detta skydd för att klara sin och sina illegala pengasamlingars överlevnad.

  I den nationella berättelsen blir då alla dessa kombinerade kriser grannlandet Rysslands fel (som betalat av den ukrainska utlandsskulden för över 15 år sedan, ni kan ju gissa hur många gånger större den är idag efter att ha fått råd från bankinstituten och de kombinerade rådgivar-dödgrävarna i Washington som alltid i slutänden vill ha svaga mottagarländer som lätt kan fostras till medgörliga vasaller i Europa), och det är ofta ett typiskt drag hos länder som länge levt i auktoritära, centraliserade liksom totalitära stater: det är alltid någon annans fel. I nationalismens fall är det då en annan kulturs eller nations fel. De två folk här i Europa som är mest ingifta i och släkt mellan varandra: ukrainare och ryssar – skall nu framställas som fientligt sedan många århundraden tillbaka sedan den legendariske ukrainske hjälten Bogdan Chmelnitskij för över 400 år sedan enade de ryska och ukrainska folken.

  Där tror jag vi kan börja diskussionen varför ukrainska politiska kulturen blir alltmer högerreaktionär och mer och mer nu AVLÄGSNAR sig från de europeiska värden och värderingar de påstår sig hylla. Att bli medlem i Europeiska unionen med aktiva historiehyllningar av Bandera, Sjusjkevitj, OUN (Organisationen för ukrainska nationalister, pro-nazistiska kollaboratörer under kriget 1941-1945) och alla suspekta figurer med nazi- och fascistliknande symboler på kläderna; kommer inte att låta göras. Jag tror Europeiska unionen först och främst måste kräva, om det kan bli tal om att ens låta Ukraina bli kandidatland, att oligarkernas strukturer måste avvecklas(helt), mycket av deras egendom beslagtas och återföras till den ukrainska statskassan (det är oligarkerna med dess ofta dödligt inkompetenta västliga rådgivare som verkligen gjort Ukraina utfattigt, lika mycket som oligarkerna styr i princip nästan alla politiska partierna) och det måste också avkrävas ett förbud för fascistiska symboler, statyer från ukrainska fascisttiden liksom dessa grupper OM Ukraina ens kan komma på tal för att närma sig Europeiska unionen.

  Basproblemet är: får inte Ukraina igång sin tillverkningsindustri och export- och handelsavtal med Ryssland och därigenom också till grannländerna i OSS-området (Oberoende staters samvälde, på ryska kallat SNG) är den ukrainska ekonomin HELT förlorad. Landet kommer då helt stå öppet för politiska maktäventyr med kanske en kommande framtida fascistisk kupp, och landet kan dö snabbt dö sotdöden -tyvärr. Ukraina har kraften och styrkan att bli rikt, civiliserat och ärofullt: men då självklart utan oligarkins maffiastrukturer som också är helt inlemmade i politiken(det är därför de snabbt vill ha legitimt Nato-skydd) och de arma, unga högerreaktionärernas hatiska bild av samhället uppbyggd på den falska familjebilden.

  Det som på sikt kan rädda den ukrainska ekonomin ur de kombinerade maffiastrukturernas oligarkgrepp och den tilltagande fascismen är att Ukraina måste satsa på att bli en del av världens starkaste ekonomiska axel mellan världens två allra största och viktigaste ekonomier: Europeiska Unionens och Folkrepubliken Kina. Av en märklig händelse går denna världens starkaste (och allt starkare!) länk just genom Ukrainas territorium som en gyllene produktiv möjlighet!! (Tro det eller ej!). Som transit- och transportland kan man där få igång också egen handel med de produkter man kan mest: medeltung och tyngre industri, jordbruksprodukter o.s.v. Men hittills har oligarkins ögon bara vilat på en sak: Nordstream-2-gasledningen, de pengar som utan arbete från oligarkins sida bara störtar ned gratis från Ryssland för passage av gas. De som har den synen har ju faktiskt redan dömt Ukraina till ekonomisk undergång. Men som vanligt: det beror ju naturligtvis alltid på Ryssland för alla fel som den ukrainska oligarkmaffian gör i sitt eget land.

  • Ukraine was Right! Why Russia is the Biggest Threat in the World!
   Is Russia really the greatest threat to the world? The answer lies somewhere between how you define a threat and what you’re actually afraid of. At that starting point what the western world screams is scaring them isn’t a Russian bogeyman or specter of Russian world domination. It’s entirely different. It’s very weird. Ukraine was right. Russia in this context is the biggest threat to Ukraine and possibly the world.

   To make the point many of the citations used in this article will come from Ukrainian nationalist scholarship. There was a brief golden age in Ukrainian nationalist scholarship when the academics actually tried to make sense of things going on in the world. They tried to stay with the facts. After a short time, the 15-year run-up to Euro-Maidan happened. They learned to lie, and afterward to spout off like they were put on what really powerful narcotics to try to romanticize and justify the atrocities committed in Donbass.

   In a word, they joined their Ukrainian nationalist alumni in what US Secretary of Defense Aston Carter characterizes as the intellectually decapitated, which in a much kinder fashion I’ll describe as magically lobotomized.

   “It (Ukrainian nationalism) was intellectually decapitated as a matter of deliberate policy during the Stalin years and beyond so that the most able and energetic Ukrainians were either killed or magnetically attracted to Moscow and Russified.” Zbigniew Brzezinski, “Ukraine and Europe,”Fulfilling the Promise: Building an Enduring Security Partnership Between Ukraine and NATO, Ashton B. Carter, Steven E. Miller, and Elizabeth Sherwood-Randall, eds., The Stanford-Harvard Preventive Defense Project, 1999, pp. 33-34.”

   But you see, this time, they don’t have Stalin to blame. It’s a matter of their own policy. This time in a like-minded fashion with their predecessors, they gave up the right to think. Ukrainian nationalism and nationalism in general frowns on real intellectual thought.
   http://thesaker.is/ukraine-was-right-why-russia-is-the-biggest-threat-in-the-world/

  • Hört en del som försvarar president Zelenskkyj , med hur otroligt svårt det är för honom p.g.a. alla kriminella oligarker som härjar fritt i Ukraina.
   Har inte hört någon som berömmer president Putin (i ett land med 144 miljoner invånare) för att han har kämpat hårt för att bemästra dessa, förrän jag läste en intressant artikel av en italiensk professor i sociologi Pino Arlacchi. Fann honom då jag undrade vem Khodorkovsky är som EU tagit i sin famn, EU-parlamentet tillåter att Khodorkovsky förtalar Ryssland utan bevis inför EU-parlamentet, vilket Clare Daly skrivit om på sin twitter och fördömt.
   Pino Arlacchi uppvuxen med en far som var antifascist och hade tillbringat två år i ett nazistiskt arbetsläger, då han vägrade gå med i republiken Salo när han tjänstgjorde som officer i den italienska armen. Han deporterades till Tyskland och återvände med ett intensivt hat mot krig och vapen så P. Arlacchi växte upp i ett hem utan skjutvapen i ett land där även präster gick runt beväpnade.
   Alla dessa Putin kritiker borde läsa hans artikel, och förstå vilka kriminella oligarker som USA gynnades av då de kunde plundra Ryssland på dess naturtillgångar i lugn och ro, för det rådde kaos i landet då Putin skulle ta över makten. P. Arlacchi menar att den felaktiga information som medier utöver i fallet Khodorkovsky är skandalös, då Khodorkovsky var en av de mest fruktade oligarkerna på 90-talet, vars offer inte kan kallas att vittna eftersom de har försvunnit eller tystnat. Man får aldrig glömma att många av morden på journalister i Ryssland står oligarkerna för, vilket även Max Blumenthal påpekat att morden på journalister minskade i och med Putin kom till makten Informationen drivs till stor del av vissa PR-företag som finansieras av Khodorkovsky själv och är mycket aktiva i Europa. P. Arlacchi säger att han vet hur man känner igen en mafioso, och kan bekräfta att Khodorkovsky var en av de farligaste maffia medlemmarna. I stället för att Khodorkovsky ångrar sig och återlämnar bytet gömt i ett skatteparadis och ber om förlåtelse finansierar det PR-kampanjer.
   P. Arlacchi säger att det var de europeiska och amerikanska bankerna som stal pengarna från ryska maffian och hjälpte till att föra ett stort land till randen av kollaps. Detta slutade med Putins ankomst, vilket orsakade hans impopularitet bland anglo amerikanska storföretag och deras tidningar som plötsligt blev förtjusta i Khodorkovsky.
   Han skriver: Den kriminella eliten närmast Jeltsins vänliga oligarker är Cosa Nostras chefer. Samma grymhet, samma politiska arrogans, maskerad av en mycket överlägsen grad av rikedom, utbildning och social status.
   Bedrägeriet med ”lån för aktier” är den ryska kapitalismens grundande. Vilket bidrog till konsolideringen av en politisk-maffia-oligarki som genererade den största katastrofen som Ryssland lidit sedan nazistinvasionen 1941, fattigdomen gick från 2% till 40 % på 1990-talet. Kriminella gäng av olika slag strövade runt i landet. Plutokratin som blomstrade under Jeltsin var ett kraftsystem utan framtid, som måste fortsätta stjäla och korrumpera för att överleva.
   1999 kom Vladimir Putin till makten, bakom honom fanns de bitar av KGB som inte hade gått samman i det kriminella kitteln i det postkommunistiska Ryssland. Putin satte oligarkerna inför ett alternativ: återinträde i finansiell makt, utan ingripande i politiken, i utbyte mot regeringens avsägelse av att återfå stulna varor från privatiseringar eller totalt krig och ingen straffrihet för de brott som begåtts (massaker, mord stölder, bedrägerier, kidnappningar, utpressning, skatteflykt i överflöd).Putins förslag delade maffiafronten. Vissa oligarker accepterade det, andra hånade det och gjorde det ödesdigra misstaget att underskatta styrkan hos den tidigare KGB-ledaren, för att undvika arresteringsorder sökte Berezovsky tillflykt i Storbritannien varifrån han finansierar antivirus aktiviteter med godkännande av engelsk underrättelsetjänst Khodorkovsky tänkte istället utmana Putin politiskt finansiera partier som är fientliga mot honom i hopp om att störta honom.
   Khodorkovsky är en mycket rik man med mycket pengar utomlands. Han kan betala framstående lobbyister och kända PR-företag. När dessa företag lyckas lobba in honom i EU, typiskt endast Clare Daly som med kraft reagerar på detta.
   Pino Arlacchi har mött ryssar som är tacksamma för att det finns en europe som förstår situationen i Ryssland.

 2. Apropå ”Rysslands påstådda krig mot Ukraina”..
  Vad kommer att hända vid Ukrainas 30:e självständighetsparad?
  Militär teknik kommer att visas. Huvudstaden håller just på en repetition inför den stora 30: e självständighetsdagen.
  Militärparaden, som kommer att rulla genom Khreschatyk den 24 augusti.
  https://www.kyivpost.com/ukraine-politics/military-technology-to-see-at-ukraines-30th-independence-day-parade.html
  Paraden borde vara ett spännande skådespel – landets väpnade styrkor och andra säkerhetsinstitutioner sa att de skulle demonstrera över 400 fordon, 100 flygplan och över 5.000 trupper från alla uniformerade tjänstegrenar, för att visa sin växande makt för att stå emot Rysslands ockupation av Donbas och Krim. Det lovar att bli en andra jul för alla försvarsnördar. Enligt meddelandena kommer vi att se många nya och efterlängtade vapen som nyligen har accepterats för service. Men innan alla blir för upphetsade kommer paraden fortfarande att domineras av samma sovjetiska arbetshästar under 1970- och 1980-talen. Trots att de repareras och poleras till glans är många av flygplanen och pansarfordonen som visas upp decennier gamla och måste pensioneras inom de närmaste åren. Så vad finns det att se på självständighetsdagen i centrala Kiev? Ukrainska marinsoldater marscherar under en klädrepetition till den 30: e självständighetsdagsparaden i Kievs stadsdel den 18 augusti 2021.
  Kvinnliga militärtjänstmedlemmar förbereder sig för en klädrepetition till den 30: e självständighetsdagsparaden i Kievs stadsdel den 18 augusti 2021. Ukrainska infanterister poserar för en bild med barn på Kreschatyk -gatan under en klädrepetition till den 30: e självständighetsdagsparaden i Dowtown Kiev den 18 augusti 2021. Först och främst bör man vara uppmärksam på himlen. Militära och civila luftfartsmyndigheter kommer att visa upp allt de har och de bjöd också in några gäster. För det första handlar det om gamla gamla helikoptrar: transportörer som Mil Mi-8s och Mi-14s, samt attackhackare som Mi-24. Inrikesministeriet kommer också att presentera sina nyaste Eurocopter EC225 -modeller, nyligen köpta från Frankrike. Hederliga transportplan som den berömda Antonov An-26, An-70, An-72, liksom vattenbombaren An-32 kommer att vara i luften, följt av den stora Illiyshyn Il-76, åtföljd av jetkämpar.
  Men den sanna stjärnan i serien kommer att vara civil. Himlen över Kiev kommer att välsignas av ankomsten av Antonov An-225 Mriya, det största lastflygplan som någonsin byggts. Taktisk stridsflygning kommer också att representeras av gammaldags som Sukhoi Su-25 nära luftstödsflygplan, Sukhoi Su-24 bombplan och Sukhoi Su-27 och Mikoyan MiG-29. En bildning av MiG förväntas måla himlen med blått och guld, färgerna på Ukrainas nationella banner. Men denna prakt kommer att försämras något av vetskapen om att alla dessa vackra jetplan är över 30 år gamla. Inget av de ukrainska flygplanen på paraden producerades i oberoende Ukraina. Enligt Ukrainas flygvapenkommando kommer den militära flygflottan att nå sina operativa gränser under det kommande decenniet och måste bytas ut. Men det finns också en god nyhet: militären kommer att lansera sina senaste Bayraktar TB2 -attackdronor som köpts från Turkiet och nyligen togs i bruk. Det slovakiska flygvapnet kommer också att flyga med sina Sikorsky UH-60 Black Hawk-helikoptrar och Alenia C-27 Spartan-transportör. Dessutom kommer vi att se en vinge av förstklassiga Eurofighter Typhoon-krigare, som enligt uppgift flygs av British Royal Air Force.
  Händelser på marken kommer att bli lite mindre spännande, men ändå ganska intressanta. Förutom moderniserade stridsvagnar i T-64B kommer den pansrade konvojen att ledas av tre avancerade T-84 Oplot-maskiner, inklusive den som producerades så sent som 2021 som en del av ett specialkontrakt med Kharkiv-tankfabriken. Sedan kommer ukrainskt producerade BTR-3 och BTR-4 pansarvagnar och deras många modifieringar att ansluta sig till festen, följt av pansarbilar Kozak-2, Bars-8, Humvees och många fler. Novator-fordonen förväntas bära den heliga gralen i Ukrainas försvarsgemenskap, det USA-levererade FGM-148 Javelin anti-tank missilsystemet.
  Artilleriet som visas bör också vara imponerande. Det kommer att innehålla de veteran tunga 152 millimeter bitarna 2A36 Giatsynt-B och 2A65 Msta-B, samt landets främsta missilvapen, till exempel de nya 300 millimeter Vilkha-systemen, Buk-M1s och S-300 missilförsvarssystem . Paraden kommer också att vara en chans att bevittna en annan efterlängtad nyhet: de ukrainskt producerade skeppsrobotarna Neptun som också nyligen hade accepterats för service för att försvara landets södra kust. På tal om fartyg, håll ett öga på floden Dnipro, där Ukrainas flotta förväntas driva en grupp kanonbåtar och små landningsfartyg i Gurza-klass.

 3. Kiev måste utnyttja sin potential och bygga en arsenal av missiler för att ”bekämpa krig mot främmande territorium” , säger den ukrainske ex-ministern

  Ukraina behöver bygga fler missiler för att Kiev ska kunna föra krig mot främmande territorium eftersom det är bättre att slåss på någon annans mark än på egen hand. Det säger den tidigare ukrainska parlamentsledamoten och statsministern Ivan Zayets.

  Zayets talade till Ukrinform YouTube -kanalen på onsdagen och uppmanade de ukrainska myndigheterna att skapa en ”missilsköld”.

  ”Idag har vi all potential för oss att bygga många missiler och skapa ett försvarssystem”, sa han enligt nyhetsbyrån RIA Novosti. ”Vi behöver också missiler som gör att vi kan slåss på främmande territorium.”

  Det är bäst att bekämpa en fiende på sitt eget territorium, hävdade han och noterade att Ukraina ”behöver” sådana vapen.

  Zayets har varit engagerad i ukrainsk politik sedan 1990 när han valdes till landets första parlament. Han tjänstgjorde som MP fram till 2012, med flera korta pauser prickade under de två decennierna. I början av 2000-talet tjänstgjorde han som minister för ekologi och naturresurser i regeringen av premiärminister Victor Jusjenko, en pro-EU och antiryssisk politiker som senare blev en mandatperiod.

  Under de senaste månaderna har ukrainska offentliga personer öppet varit oense om kvaliteten på Kievs vapen, med vissa som hävdar att arsenalen är mer potent än många tror. Den 17 mars hävdade den ukrainska militärsexperten Oleg Zhdanov att Ryssland ”skräms” över inhemskt tillverkade kryssningsmissiler som heter Neptunus. De distribuerades först tidigare i år.

  Några månader senare uppmanade dock den tidigare ukrainska parlamentsledamoten och den pensionerade armégeneralen Vilen Martirosyan Kiev att sluta lura människor om landets kapacitet och jämföra Rysslands och Ukrainas militära kapacitet med en jätte och en dvärg.
  https://www.rt.com/russia/532529-ukraine-missile-arsenal-ex-minister/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

  Fredliga Ukraina?!

 4. Dean O Brien är den som har mest information på sin twitter, om alla övergrepp som ukrainsk militär begår och begått mot de etniska ryssar som lever i Ukraina. Invånarna i Donbass har svårt att förstå varför inte EU sätter sanktioner på Ukraina som bombar sin egen befolkning och ställer president Zelensky inför krigsrätt, för det gör man ju mot andra länder som inte begått lika grova brott eller inte ens begått några brott alls mot sin egen befolkning.
  Det finns enormt mycket information på Dean O Briens twitter så det är svårt att välja ut några, men jag har tagit två som belyser tydligt att det är en skam att inte vår media rapporterar detta som är så lätt att se och synligt för alla.
  En video som är fruktansvärd att se speciellt för att det ser ut som de aktiva våldsverkarna enbart är pojkar ca 15 år och därutöver, som sparkar en journalist som ligger försvarslös på marken och försöker skydda sig med armarna mot sparkarna. Barnen får lära sig tidigt vilka man skall hata och attackera. Normalt beteende skriver OBrien för ukrainska nationalister, som han själv bevittnat många gånger. Västländerna fortsätter att inte se, men för oss som vet är det på detta sätt som landet styrs. De sparkar en journalist från ”Bukva”.

  https://twitter.com/RF_OSCE/status/1426915891661479941

  I vilket annat land i Europa ser man civilpersoner med automatvapen på gatorna, som de riktar mot journalister.
  https://twitter.com/NataliaAntonova/status/1424847572464717830

  12 augusti placerar en familj en banner av Putin från sin balkong, där det stod ”For Putin,thats all” Paret i lägenheten blev kontaktade av SBU (secret service of Ukraina) och nu vet ingen vart deras öde är.
  Ukraina har tidigare stängt 3 oppositionella TV-stationer och nu stänger de ytterligare en opposition media som är en av de bästa och mest populära media i landet. EU tiger fortfarande, hur långt skall det gå innan EU erkänner vad som händer i Ukraina.
  https://twitter.com/Volod_Ishchenko/status/1428753370609856514

  • Ukrainska styrkor skjuter 25 gånger mot DPR under den senaste veckan.
   Donetsk, 18 sep – DAN. Kievs arméenheter öppnade eld mot Folkrepubliken Donetsk 25 gånger under den senaste veckan, sade DPR People’s Milits ställföreträdande chef Eduard Basurin på fredagen. -Tjugofem kränkningar av vapenvilan från de ukrainska väpnade formationerna har registrerats under den senaste veckan, säger Basurin. ”Fienden använde 122 mm artilleri, 120 mm och 82 mm granatkastare plus obemannade drönare och handeldvapen.” Beskjutningen gavs till följande bosättningar: Yelenovka, Verkhnetoretskoye Nizhneye, Vesyoloye, Vasilyevka, Signalnoye och Oktyabrsky på Donetskaxeln; Ozeryanovka, Shakhta Gagarina och Shakhta 6/7 på Gorlovka -axeln och Dokuchayevsk, Novolaspa och Leninskoye på Mariupol -axeln.
   Fem civila skadades i strejkerna, varav tre i beskjutningen på fredagen, och 12 hus och två bilar skadades i Donetsk, Dokuchayevsk och Jelenovka.
   Den 11 september attackerade en ukrainsk drönare en oljedepå i Kirovskij -distriktet i Donetsk och förstörde 1300 ton bränsle och smörjmedel. I förra veckan bröt ukrainska styrkor vapenvila 19 gånger och skadade två civila. Paketet med skärpta vapenstillämpningsåtgärder har gällt i Donbass sedan den 27 juli 2020. Dokumentet förbjuder användning av alla vapen, utplacering av hårdvara, specialoperationer, ingenjörsarbete och användning av obemannade drönare.
   https://dan-news.info/en/defence/ukrainian-forces-fire-15-120mm-mortar-rounds-at-yasinovataya-damage-gas-pipe/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here