FN: Världens matbrist går från ont till värre

2
849

 

Facsimil från Yahoo Finance

Denna artikel har först publicerats https://steigan.no/2022/09/fn-verdens-matvaremangel-gar-fra-ille-til-verre/

FN: Världens matbrist går från ont till värre

Antalet personer som är akut hungriga har accelererat dramatiskt sedan början av covid-19 ”pandemin”. Medan 135 miljoner människor upplevde akut livsmedelsosäkerhet före ”pandemin”, har antalet mer än fördubblats till 276 miljoner under de senaste två åren.

Taken while over in Dublin for a couple of weeks. There seem to be a few statues called ’Famine’ dotted around the city. Bild på Creative Commons.

Något liknande har aldrig hänt tidigare.

”Det är en historia som fortsätter att gå från ont till värre,” sa Arif Husain, chefsekonom vid FN:s World Food Program (WFP), till Yahoo Finance Live. ”När World Food Programme sätter rekord är det inte bra för världen. Och det har vi gjort sedan åtminstone 2021.”

Enligt WFP står 50 miljoner människor i 45 länder redan på randen av hungersnöd. Ytterligare 345 miljoner människor närmar sig hunger i mer än 80 länder, sa Husain, en ökning med 25 % från början av året.

Resultatet av lockdown-politiken

Detta är inte klimatet, periodisk torka, slumpmässiga missväxter eller något liknande. Detta är resultatet av en brutal, medveten och absolut onödig nedstängning av samhället världen över.

Och sedan kommer sanktionsoffren

Nu förlorar dessa hundratals miljoner människor sina försörjningsmöjligheter på grund av galna energipriser, som inte heller beror på naturkatastrofer, utan på missriktad sanktionspolitik, som antas vara ”att straffa Putin”, men som de facto driver horder av människor mot kanten av stupet – och över det.

Notera den avslappnade stilen

De stora medierna har också rapporterat om detta, men märk hur coolt och tillbakalutat det är. ”Hundratals miljoner riskerar att dö. – Och så över till sporten.” Och politikerna erkänner inte sina misstag, eller korrigerar kursen, utan ber oss bara uthärda de svåra tiderna som ligger framför oss.

Detta sker samtidigt som politiker, som i Nederländerna, aktivt arbetar för att minska livsmedelsproduktionen genom att lägga ner en del av den mest produktiva livsmedelsproduktionen i världen.

Är det dumhet, är det galenskap eller är det helt enkelt vad de önskar att uppnå?

Relaterat
Hungern fortsätter att öka. Snabb minskning väntas med demokratisk ekonomi!
Nobelpriset till FN:s livsmedelsprogram – medan hungern och miljardärernas tillgångar ökar i världen
Afrikas gröna revolution gav hunger

Föregående artikelBluff av Zelenskij i Izium?
Nästa artikelVarför mobiliserar Ryssland?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Och livsmedel leveranserna från Ukraina går till 90% till de som redan äter sig mätta.

    ”Är det dumhet, är det galenskap eller är det helt enkelt vad de önskar att uppnå?”

    Min åsikt. Det är den gamla kolonial- och maktkulturen som utövas av ”Arierna”. Den som kan roffar åt sig. Som en amerikans senator en gång sa, ”Att ge folk mat därför att dom svälter är en urbota dålig idé”. Vad han menade är att man skall ge folk mat när dom underordnar sig USA och tillåter USA att plundra deras naturrikedomar.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here