Bluff av Zelenskij i Izium?

62
2438

Las tumbas fueron localizadas en Izium, en la región de Járkov. (CurrenttimeTV)

Bild som uppges komma från trakten av Izium. (https://www.14ymedio.com/internacional/Descubren-ciudad-Izium-tumbas-salida_0_3387861184.html)

Ryska Posten nr 32, 19/9, innehåller som vanligt intressanta rapporter, som kan läsa lika kritiskt som man läser rapporter från Kiev eller i DN. Här två korta artiklar.  Uppgifter om prenumeration och kontakt nedtill:

Uppvisning i Izium

16 september besökte Ukrainas president Zelenskij staden Izium som nyligen ”befriats” från ryska trupper. Man visade upp för ditresa journalister gravar med kvarlevor av 440 människor. Men vilka var de döda och när begravdes de?
Ordföranden för det proryska ministerrådet i Charkov-regionen Andrej Alekseenko säger att Kiev förbereder en likadan provokation som i Butja. Under sina besök i staden var det enda folk sa sig vara rädda för den ukrainska beskjutningen. Alekseenko betonade att om kroppar verkligen hittades i staden så kan detta vara ukrainska bestraffningskommandons verk.
Samtidigt sa militärbefälhavaren Alexander Kots att han kände till flera massgravar med ukrainska soldater runt Izium. Dessa är massgravar av dem vars kroppar övergavs av ukrainska befälhavare. Ukrainska myndigheter erbjöds att hämta kropparna
av sina döda under eldupphör men vägrade. Därför samlades kropparna och begravdes i gemensamma gravar.
Detta finns dokumenterat i bilder från maj, just på den
plats som president Zelenskij nu visar upp för världspressen.
In this image from video provided by the Ukrainian Presidential Press Office, Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy speaks from Kyiv, Ukraine, early Monday, March 21, 2022. (Ukrainian Presidential Press Office via AP)
”Ukrainas väpnade styrkor försökte uppvisa så många offer som möjligt i Izium, för att sedan skapa en motsvarande bild i västerländska medier” säger Vitalij Gantjev,
chef för administrationen i Charkov-regionen.
”Nästan varje dag registrerade vi offer bland civilbefolkningen i Izium . Nu förstår vi varför Ukrainas väpnade styrkor terroriserade folket. Bilden klarnar. Ukraina offrade helt enkelt civila för sina egna själviska syften, skapade en bild för västerländska journalister, så att Kievregimen i morgon skulle få ännu fler vapen. Det här är inte en kamp mot armén, det här är en kamp mot
folket, som de länge har upphört att betrakta som sina egna”, sa Gantjev till TASS .
Gantjev kunde också rapportera att människor evakuerades från Izium, Sjevtjenko, Balakleja och Kupjansk. Bara från Kupjanskdistriktet evakuerades cirka 60 tusen
invånare till ryskt territorium.
Beträffande uppvisningen av massgravar i Izium se också:
https://www.donbass-insider.com/2022/09/16/bucha2-0-in-izyum-ukraine-uses-civilians-killed-by-shellingand-the-graves-of-its- soldater-att-spela-massakerkortet/
Se också den film som togs i Izium i maj när tillfångatagna ukrainska soldater begravde sina döda kamrater, sedan Kiev vägrat hämta dem:
https://www.facebook.com/stefan.reinholdtorma/
videos/616419269949003/?sfnsn=

Nya ukrainska terrordåd

Samtidigt med Kievs nya mediaploj i Butjastil för att få mer vapen från väst kommer rapporter om en rad färska ukrainska terrordåd.
I Berdjansk har vice borgmästaren för bostäder och
kommunala tjänster och hans fru dödats . Brottet inträffade nära deras garage. Nu fastställs orsakerna och omständigheterna till händelsen. Ett brottmål har inletts.
I LNR dödades republikens chefsåklagare och hans assistent . En explosion dånade på kontoret och tog deras
liv. En explosion inträffade i centrum av Cherson. Minst en person dödades och en annan skadades till följd av beskjutning från HIMARS.
https://www.vkpress.ru/incident/v-berdyanskeubit-zammera-po-zhkkh-i-ego-supruga-k-prestupleniyu-prichastny-vsu/?id=152660
https://lenta.ru/news/2022/09/16/zell/

Ryska Posten: Ansv. utgivare och red: Stefan Lindgren +46 (0)736 151 999 (mobil)
Prenumeration: 250 kr/år privat och skolor, 600 kr/år företag, institutioner (inkl moms).
Bankgiro: 403-2132. (Gerundium). Adress: Web: http://rysk.info.

Relaterat
Den verkliga innebörden av Butjas false flag: ett skifte av berättelse.
Vem utförde massakern i Butja?
Vad hände i Kramatorsk?

Föregående artikelNatur, klimat, partipolitik och ekonomisk tillväxt
Nästa artikelFN: Världens matbrist går från ont till värre
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

62 KOMMENTARER

 1. Förenta nationernas (FN:s) observatörer och utredare är på väg till Izium, om de inte redan är på plats.

  Låt dem komma med sitt utlåtande först innan hela kommentariatet kommer med just ÅSIKTER om vad som hänt.

  Det ÄR krig och under dessa tider finns mer propaganda, rykten och desinformation än sanningar.

  Jag framförde visserligen resonemang häromdagen om Izium just som resonabel motvikt till alla som ”visste säkert” (dessutom alltid före utredarna på plats) om ”ukrainska missdåd” mot egna civila medborgare.

  Låt oss alla vara försiktiga med de ”absoluta sanningarna” av respekt för de döda, utförda brott som tydligen måste och rimligen ha begåtts mot dessa våra mördade medmänniskor.

  Detta kriget kommer säkerligen uppvisa mer av dessa avskyvärda förfärligheter. Eftervärldens dom kommer att vila evigt tungt över de skyldiga.

  • Du skriver ”
   Låt oss alla vara försiktiga med de ”absoluta sanningarna” av respekt för de döda, utförda brott som tydligen måste och rimligen ha begåtts mot dessa våra mördade medmänniskor.

   Om man är försiktig med ”absoluta sanningar” kan man knappast samtidigt skriva om ”utförda brott som tydligen måste och rimligen ha begåtts” såvida man inte presenterar bra belägg för sitt påstående.

   Lätt att instämma i att ”Eftervärldens dom kommer att vila evigt tungt över de skyldiga.” Men så blir sällan fallet efter 1945. USA:s tiotals folkrättsstridiga krig med över 20 miljoner döda. Var i Väst finns domen över detta?

   • Jag håller helt med redaktör Anders! De amerikanska Förenta staterna har hittills närapå alltid kommit undan räfst och rättarting i de krig, ren våldsterror och invasioner de ägnat sig åt. Jag håller helt med! Utomstående filosofer som Russell och Sartre (med andra medverkande) hade en tid på 1960- och 1970-talen just moraliska ”ersättningstribunaler” för dessa amerikanska krigsbrott, de s.k. Russelltribunalerna. Kanske skulle vi återinföra dem i vår tid? Jag tycker det vore en mycket god idé!

    Amerikanska domstolar har genom åren dömt några fåtal extremfall från bl.a. krigen i Vietnam (och möjligen från Irak?). Det är ofta folk långt ned i befälsordningen som väckt moraliskt ramaskri genom främst media, och det räcker inte, självklart!

    Förre amerikanske utrikesministern Pompeo uttalade till och med häromåret att om amerikanska militärer ”skulle hamna i Haag”, skulle de fritas ”med militära medel”, d.v.s. i ett europeiskt Nato-land, dessutom! Det är en helt oacceptabel inställning! Men internationell lag gäller bara ”alla andra”, aldrig Amerika självt.

    Internationella brottmålsdomstolen ICC är däremot en ganska ny företeelse och den ska primärt ta hand om mål som INTE kan handhas lokalt, av flera skäl.

    FN beslöt efter folkmordet i Rwanda år 1994 om en speciellt inrättad domstol för den konflikten som placerades i staden Goma i grannlandet Kongo. Den tycks ha fungerat mer väl än i alla fall inte gjorde det. Ansvariga både politiker och militära och andra våldsledare har dömts, dock av internationell princip inga dödsstraff. Sett i den tillbakablicken var processen mot bl.a. Saddam
    Hussein och andra i Irak en ren beklaglig rättsfars.

    Däremot tror jag inte med den nutida klena ryska rättssäkerheten och närmast kompletta bristen på rättsstat i dagens Ryssland, att de inte själva kan hantera egna krigsförbrytelser annat än om dagens Putinstyre mot förmodan byts ut, om ens då. Rättsväsendet är tyvärr i det närmaste helt politiserat. Ukraina har väl försökt sig på förändringar i reformer, men har knappast kommit långt, heller. Men skall ryska och ukrainska samhällena läka efter det som nu sker och är, krävs en krigsförbrytelserättegång av internationellt snitt.

    Länder som Ryssland och Turkiet har i många långa år haft alltför många rättsfall som just upptar alltför mycket övertid i Europadomstolen i Strasbourg, ett tydligt tecken på svårigheterna och det snedvridna felen i det egna rättsväsendet.

    För min del får de gärna döma precis alla deltagande amerikaner, britter och andra västerlänningar i internationella krigsförbrytelserättegångar för tortyr, död, invasionskrig och social, mänsklig och ekonomisk förstörelse de orsakat i alla aktuella postkoloniala krig till denna dag. Till skillnad från nästan alla andra här, kräver jag konstant och principiellt samma behandling av alla dessa inblandade parter. Jag har inte minsta invändning. Ju fler krigshetsande amerikaner på hög nivå, desto bättre. Hoppas vi har ”svenska gardiner” så det räcker till alla. Men jag gör i nutid aldrig undantag för dagens ryska krigsinvasion heller. Kör igång! Shoot!

    • Jag är inte så säker på att din beskrivning ”närmast kompletta bristen på rättsstat i dagens Ryssland” är korrekt. Eller på påståendet ”Länder som Ryssland och Turkiet har i många långa år haft alltför många rättsfall som just upptar alltför mycket övertid i Europadomstolen i Strasbourg, ett tydligt tecken på svårigheterna och det snedvridna felen i det egna rättsväsendet.”
     Du manar ibland ibland till försiktighet i bedömning och här kommer du med svepande generaliseringar. Saknar källor och relevanta konkreta fakta.

    • @Johan de Naucler 21 september, 2022 At 09:36

     ”Däremot tror jag inte med den nutida klena ryska rättssäkerheten och närmast kompletta bristen på rättsstat i dagens Ryssland, att de inte själva kan hantera egna krigsförbrytelser annat än om dagens Putinstyre mot förmodan byts ut, om ens då. Rättsväsendet är tyvärr i det närmaste helt politiserat. Ukraina har väl försökt sig på förändringar i reformer, men har knappast kommit långt, heller.”

     ”Länder som Ryssland och Turkiet har i många långa år haft alltför många rättsfall som just upptar alltför mycket övertid i Europadomstolen i Strasbourg, ett tydligt tecken på svårigheterna och det snedvridna felen i det egna rättsväsendet.”

     När du gör sådana påståenden bör du ha åtminstone en länk till. Allt du vräker ur dig är grundlöst!!
     Från en artikel från juridiska bloggen ”ejiltalk” (September 18, 2017):

     Sedan antagandet av Europakonventionen har Ukraina haft ett stort antal ansökningar riktade mot sig. Den 1 juli 2017 finns det totalt 19 166 ansökningar mot Ukraina vid domstolen, vilket utgör mer än 20 % av de totala ansökningarna till Europadomstolen. Antalet ansökningar ökade dock exponentiellt från och med 2013 (vilket sammanfaller med händelserna i EuroMaidan-protesterna), då ansökningarna nästan fördubblades jämfört med föregående år (7 791 ansökningar — 2012; och 13 132 — 2013). Under 2016 sjönk antalet till 8 658 ansökningar, vilket fortfarande placerar Ukraina på första plats baserat på antalet ansökningar (följt av Turkiet, Rumänien, Ryssland och Ungern). Presidenten för Ukrainas högsta domstol konstaterade, lite generaliserande, att majoriteten av ansökningarna under 2016 gällde det långvariga uteblivna verkställigheten av slutgiltiga inhemska beslut (65 %), egendomsförlusterna i östra Ukraina till följd av fientligheterna (22 %), och avskedande av tjänstemännen på grund av deras granskning (de flesta av resten av ansökningarna).

     Förutom det skyhöga antalet ansökningar är Ukraina också en av de främsta ”överträdarna” av Europakonventionen. Nästan 6 % av alla Europadomstolens domar gällde Ukraina, och i 98,76 % av dem konstaterades Ukraina i åtminstone en kränkning av konventionen. Majoriteten av kränkningarna gäller rätten till en rättvis rättegång (45 %), skydd av egendom (30 %), rätten till frihet och säkerhet (23 %) och rätten till ett effektivt rättsmedel (18 %).
     https://www.ejiltalk.org/twenty-years-of-the-echr-in-ukraine/

     • Enligt Europaportalen med statistik för året med senaste sammanställd statistik så råder följande statistik.

      Fällningar mot stat för brott mot Europakonventionen:

      1) Ryssland med mer än 300 fällningar jämfört med ned till nummer två som är;
      2) Turkiet (knappt 100 fällningar);
      3) Ukraina (ca 70 fällningar);
      4) Rumänien (ca 50 fällningar)

      Ryssland leder alltså ligan överlägset om att fällas i ED i Strasbourg; Rysslands fälls alltså statistiskt med mer än ett förlorat fall varje vardag!

      Antalet fällningar åren 2001-2017 är följande;
      1) Turkiet
      2) Ryssland
      3) Italien.

      Antalet fällda domar per capita leds däremot av små länder med liten befolkning;

      1) Slovenien
      Därefter:
      Grekland, Moldavien, Bulgarien, Kosova(Kosovo-Metohija), Luxemburg och Island.

      Detta är ED:s egen statistik.

      Mina påståenden angående fällda fall gällande de statliga instämda länderna Turkiet och Ryska federationen visade sig därvid korrekt stämma enligt domstolens egna statistik.

     • Svar till redaktör Anders;

      Om fallen är opartiskt hanterade?

      Ja, inte i det ryska politiserade rättsväsendet. Det är därför de hamnat i Strasbourg.

      Europadomstolen brukar -mig veterligen- ha mycket högt anseende. Jag har själv haft mål där och de sköts väl.

    • @Johan de Naucler 21 september, 2022 At 09:36
     Du skriver:
     ”Däremot tror jag inte med den nutida klena ryska rättssäkerheten och närmast kompletta bristen på rättsstat i dagens Ryssland, att de inte själva kan hantera egna krigsförbrytelser annat än om dagens Putinstyre mot förmodan byts ut, om ens då. Rättsväsendet är tyvärr i det närmaste helt politiserat. Ukraina har väl försökt sig på förändringar i reformer, men har knappast kommit långt, heller. Men skall ryska och ukrainska samhällena läka efter det som nu sker och är, krävs en krigsförbrytelserättegång av internationellt snitt.

     Länder som Ryssland och Turkiet har i många långa år haft alltför många rättsfall som just upptar alltför mycket övertid i Europadomstolen i Strasbourg, ett tydligt tecken på svårigheterna och det snedvridna felen i det egna rättsväsendet.”

     Eftersom dessa anmälningar är privata personers anmälningar, bör man inte ta hänsyn till folkmängden i respektive land/federation INNAN man uttalar sig??

     Ryska Federationen har en folkmängd på 143 milioner, störst i Europa, lilla Ukraina har BARA 45 milioner, en tredje del av RF. Är siffrorna jämförbara Naucler? I statistiken, folkmängden är angivna.

     Från statistiken 2021, RF sida 51, Ukraina sida 60 (först RF sedan U)

     The Court’s caseload by stage of proceedings and decision body
     on 31 December of the corresponding year

     Chamber and Commitee – awaiting first examination (cat. I-V) 10 324; 9 788
     Communicated 5 476; 1 197
     Single Judge and Commitee (cat. VI – VII) 1 115; 323
     Pending Government action 1; 0
     Admissible 97; 64
     Total 17 013;11 372
     Major procedural steps in processing application
     Applications allocated to a judicial formation 9 432; 3 721
     Applications communicated to the Government 1 068; 678
     Applications declared inadmissible or struck out 5 261; 2 126
     Applictions decided by a judgment 741; 539
     https://www.echr.coe.int/Documents/Stats_analysis_2021_ENG.pdf

     För att kunna jämföra siffrorna, bör man antingen dela RF siffror med 3, eller multiplicera U siffror med 3.

     FN:s undersökningskommission drar slutsatsen att Ryssland har begått krigsförbrytelser i Ukraina

     Kommissionsordföranden Erik Mose har avslöjat beslutet i sitt framträdande inför FN:s råd för mänskliga rättigheter.
     Ryssland har begått krigsförbrytelser i Ukraina. Det utredningsuppdrag som FN inledde i mars har anklagat ryska trupper för att ha begått summariska avrättningar efter nästan sex månaders analys av vad som hände på ukrainsk mark.
     …Efter utredningen har FN slagit fast att det förekom ”rättighetskränkningar, inklusive sexuellt våld, tortyr och grym och omänsklig behandling”. I vissa fall har detta sexuella våld förekommit hos offer i åldern mellan fyra och 82 år.
     https://www.huffingtonpost.es/entry/comision-investigacion-onu-concluye-rusia-crimenes-guerra-ucrania_es_632d7ae2e4b05db5206d59c0

     Någon hänsyn till Denisovas avskedandet pga LÖGNER har man inte brytt sig om.
     Hur var det med UKRAINSKA krigsbrott? Det finns bevis för avrättning av ryska krigsfångar.

     • I Europadomstolen är det överhuvudtaget känt att domstolen ÄR överbelastad med ärenden som inkommer från Ryska federationen och Turkiet. De inkomna ärendena från dessa länder har ofta legat kring en fjärdedel till rentav en tredjedel.

      Varje rättsfall är enskilt och skall dömas enskilt oavsett hur många andra rättsfall som står på ”kö” från vilket land som helst.

      Men flest fällningar per år mot ryska staten brukar ED fälla, ungefär är snitt drygt ett per arbetsdag (det brukar ligga kring 270-300+ fällningar per år). Turkiet ligger också illa till i denna statistik.

      Generellt brukar det numera heta att dagens Ryssland och Turkiet är inte (längre?) formella rättsstater, om de nu någonsin varit det.

      Statistik per capita visar inte mycket. Alla fall som gått igenom hemlandets rättssystem behöver ju inte heller gå vidare till ED, det avgör den berörde ärendeinnehavaren. ED är ju den sista instansen för rättsfall i uttömt rättssystem hemmavid där innehavaren ej nått framgång. Man kan tänka sig att drabbade i länder med sämre rättssäkerhet har större benägenhet att gå vidare till ED. De många ryska och turkiska inkomna ärendena kan vara ett sådant tecken.

      Att antalet anmälda fall till ED är så omfattande från länder med svagt eller dåligt rättssystem är i sig en termometer på det landets (bristande) rättssäkerhet.

      Alla fall som kommer till ED tas inte upp till förhandling och dom. Ibland kan förlikning ingås på olika stadier mellan anmäld stat och anmälaren. Likaså avvisas många fall på tidigt stadium av ED.

      Ärendena prövas ju inte mot något lands egna lagstiftning, utan huruvida den anmälda staten brutit mot Europakonventionen i sig (enbart).

      Statistik här vare sig ger eller säger så mycket i absoluta jämförelsetal då det är så många osäkra faktorer som inverkar subjektivt på resultaten.

      Tyvärr har ju ryska rättsväsendet fördärvat sin position i Europarådet och dess människorättsdomstol på senare tid, med att införa nya motstridande lagar där en fällande dom i ED mot ryska staten kan överprövas igen hemmavid i rysk domstol och som då (igen) kan frånta den tilldömde ryske medborgaren både dömd rätt i sak och tilldömt skadestånd.

      Det om något visar tyvärr på de allt mer fientliga åtgärder det ryska rättsväsendet sätter in idag mot människorättsdomstolens domar från Strasbourg, en lag som strider mot Europarådets regler där ED i dessa fall har det definitivt sista ordet i utslaget mot dömd stat, som till fullo SKALL ovillkorligt rätta sig efter dom, utslag och betala ut skadestånd.

      Det är ju helt klart att i dagens Ryssland ser tyvärr politisk elit det som ett fientligt agerande mot dem, när människorättsstadgan skyddar ryska medborgare från statliga övergrepp, och det än minst sagt beklagligt! Men jag är inte minsta förvånad. Ryssland har dessvärre kanat utför juridiskt gällande enskildas rättssäkerhet i över 15 år.

 2. Brev till SVT ansvarige utgivare och VD idag.
  ==================================
  Vem representerar SVT egentligen. Propaganda? Publicerat på Sociala media.

  , , ,

  Makaber safari vid massgravarna – men kropparna fanns på riktigt
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/makaber-safari-vid-massgravarna-men-kropparna-fanns-pa-riktigt

  Men vems kroppar var det? Ryssar eller ukrainare?

  USA satsar idag betydligt hårdare på propaganda än Hitler någonsin gjorde. Hitler och Josef Goebbels blev inte motsagda eller utmanade med fakta, men USA propagandan blir det. Internet, sociala media, oberoende media och bloggar fanns inte då. De gäller nu för USA att överrösta fakta med propaganda. Det gör man genom massiva desinformationskampanjer i media, där i Sverige DN är ledande. Precis som SVT reportaget säger, media utnyttjas i propagandan.

  Ryssland invaderade heller inte Ukraina, vad Ryssland gjorde var att stoppa en förintelse aktion mot etniska ryssar i Donbass av 150,000 av Zelensky trupper som stod redo att agera och döda. Nazisterna använde gaskammare, Ukraina använder artilleri. Resultatet detsamma.

  USA provocerade Ryssland på samma sätt idag med NATO expansionen som USA provocerade Sovjet med att placera kärnvapen i Turkiet på gränsen till Sovjet. Själv var jag helt övertygad att USA skulle backa denna gång som dom gjorde 1962, men istället provocerade USA fram Rysslands militära aktioner i Ukraina för att skydda ryska liv. Eller vad tycker ni själva. Skulle Moskva sitta overksamma och bara iaktta hur Zelensky’s trupper massakrerade ryska liv i Donbass i en dagens version av judeutrotningen i Nazityskland. Ryssland valde att agera och skydda ryska liv.

  Gravarna i Ukrainas Izyum har intensivt ”sålts” i media som massgravar grävda av Ryssland där ukrainska civila dumpats. Nu visar det sig att fakta tydligen är ganska annorlunda. Vad som tycks ha hänt är att Zelensky skickade tiotusentals otränade reservister att återta små delar av de av Ryssland befriade områdena. Det blev rena slakten. Rapporter talar om 5,000 stupade. Normalt brukar en part hämta sina stupade efter strider för att ge dom en begravning, men i detta fall har tydligen Ukraina och Zelensky bara låtit dom ligga och ruttna där dom föll. Det blev alltså Ryssland som fick begrava dom så gott dom kunde. I Izyum finns ett stort antal individuella gravar märkta med kors, vilket vi även ser på bilderna och på videon. Inte en massgrav. Det visar ’ven SVT’s egen video.

  Dessutom, vad är det som säger att de begravda är ukrainare, eller enbart ukrainare. Ukraina har varit tydliga, ryska tjänstemän är legitima militära mål att döda. (Se länk nedan). Hur många av de begravda i Izyum är av Ukraina torterade ryska tjänstemän?

  Dessutom bar tydligen inte alla dessa reservister uniformer. Det bekräftas av tidigare bilder av tillfångatagna stridande ukrainare som inte är uniformerade. Därför har dom kallats ”civila”. Sedan kryddas propagandan men uttryck som tortyr och mänskliga rättigheter. Varför antas det automatiskt att någon eventuell tortyr utfördes av ryssar. Varför är det naturligt att ukrainska trupper inte torterade ryska tjänstemän och krigsfångar. Det scenariot är betydligt troligare givet Zelensky och Ukraina demonstrerade totala likgiltighet för mänskligt liv. Exempel, mänskliga sköldar.

  Uppgifterna stämmer även väl med vad vi tidigare vet om Zelensky totalt hänsynslösa behandling av människor, till exempel som mänskliga sköldar. Uppgifterna kommer från ett stort antal källor, inklusive SVT som har ett reportageteam på plats. Zelensky är dessutom en välkänd kokainist. Han är en regelbunden tung användare av kokain.

  Vad säger att de som avrättats var ukrainare och att dom avrättats av ryssar. Är det mot bakgrunden av detta uttalande att det är ryssar som avrättats av ukrainska trupper. Att det var etniska ryssar som avrättats av ukrainska trupper stämmer dessutom mycket väl med Ukrainas och Zelensky’s tidigare väldokumenterade totala likgiltighet för människoliv. Dels att dom använt mänskliga sköldar, dels de rapporterade 5,000 dödade i den senaste offensiven mot befriade områden.

  16 Sep, 2022 22:12
  Ukraine admits killing civilians
  —Zelensky aide says civilian officials in Russian-controlled territory are “legitimate targets”
  https://www.rt.com/russia/562976-zelensky-adviser-civilian-attacks/

  Det ligger verkligen bevisligen något i SDs kommentar att SVT måste reformeras i grunden.

 3. Regimens cynism
  Eftersom liken förblir oidentifierade, uppnår Kievregimen flera mål – militären får chansen att dölja sina verkliga förluster och inte heller betala pengar till de dödas familjer, medan regimen kan använda soldaternas kvarlevor för att sätta upp falska flaggor och fejka berättelser som tjänar strategiska propagandasyfte.

  Kanske man borde komma ihåg Ludmila Senisova
  I slutet av maj och början av juni fick Lyudmila Denisova, tidigare ukrainsk ombudsman för mänskliga rättigheter, sparken för att ha spridit oroväckande falska rapporter om perverterade sexbrott mot barn, som påstås ha begåtts av ryska soldater. Denisovas rapporter var helt påhittade, baserade på ingenting annat än hennes förvrängda fantasi och illvilliga önskan att framställa Ryssland som vår tids virtuella Mordor.
  https://southfront.org/expectedly-new-bucha-like-narratives-spring-up-in-kharkov-region/

  Men inte alla stödde Kievs berättelse. Brittiska journalister har till exempel erkänt att scenen ser ut som en iscensättning. Enligt journalister från The Daily Telegraph som arbetade på platsen bekräftade de att det inte fanns några bevis på förtryck mot civila i staden. Lokala invånare bekräftade för de brittiska journalisterna att ryska soldater inte torterade civila.
  https://southfront.org/izyum-massacre-explained/

 4. Ukraina är ofta bra på, att re-enacta gamla WW2 händelser, som Katyn, 1943, när de gräver upp kyrkogårdar, som redan begravts korrekt, hur jefligt det än är i skogen där. Påminner om Katyn uppgrävningen, som höll på att stjälpa kriget för de allierade, när tyskarna ville skapa rädsla, för ” bolsjevikerna”, i Europa, när kriget gick dåligt. Sen kom tyskarna på att de måste dölja alla avrättningar de genomfört, 800.000 grävdes upp av slavarbetare, och brändes.

  Klart att Polen eldade under, Katyn, deras Armija Krajowa, som jagade judar i Polen, som har bekräftats av olika studier. AK offrade ca 200.00 civila i sitt Warsawa-uppror i augusti-oktober, 1944, de hade ingen respekt för polska liv, då 10 x Katyn. Sen skyllde de på att Stalin inte hjälpte dem , de försökte men Wisla är bred som fan, där går man inte över, torrskodd, stora strider pågick mot stridsvana tyska WaffenSS-pansarförband på östra sidan, Praga heter det, sista slaget före Berlin.

  T.om. polske militärdikatorn, 1989, Jaruszelski, hans polska förband i Röda armén försökte att gå över, men stora förluster. Polen som fick så fina tyska jordbruksområden i väst, samt skickade Stalin 200.000 ukrainare till Ukraina, 1945, och gav andra områden till Ukraina, som ett lapptäcke.

  Myter om Polen är vanligt. 1919 var det ”Miraklet vid Wisla”, mot Röda armén, med 60.000 döda rödarmister i fångläger, sen var det finnarna 1944 vid Tali kvarn, ”Miraklet på Karelska näset”, och Wolodarski har hoppat på det, när ni i DN, läste om: ”Miraklet i Ukraina”, häromdagen, det handlar alltså om: ”Guds utvalda folk och arméer” mot barbarerna från öst, finska och polska ´myter väcks till liv, av vårt invandrade herrskap, de polska panerna, de har funnit sig väl tillrätta, finns på alla strategiska poster, de stryper debatten effektivt enligt sina intressen, vi kan det snacket.

  Så Polen var etnisk en monokultur,1945, där inga flyktingar som de vi har från Mellan Östern, är välkomna,men där kommunisterna fick polska folket att återuppbygga Polen , ex.vis hela Warzawa, sten för sten. En prestation, fri jämställd utbildning f.ö., nya bostäder, industrier, men polackerna gnäller ju alltid, för några stackars överlevande polska judar som de ännu inte hunnit knuffat av tågen, eller pogromat i Kielce, 1946, som var vanligt, måste de ändå hunsa med, judar 1968, ändå.

  Det var då Wolodarskis föräldrar kom till Sverige, deras föräldrar var höjdare i polska administrationen, judisk bakgrund, och hade flytt till sovjetiska ”Tankograd”, Tjeljabinsk, 1939.Det finns hela böcker skrivna av polska judar idag, som anklagar polackerna för antisemitism och att vara ”by-standers” när tyskarna arkebuserade folk. Undrar hur många polacker som stred för Wehrmacht och WaffenSS, tyst om det, helgonens oskyldiga Jungfru Mariakulten.Som Israel är reserverad inför Ukraina.

  Solidaritet var ju ingen fackföreningsrörelse på Leninvarvet, det var en machorörelse med katolska kyrkans svartrockar – mot jämställdheten i Polen ,mot kvinnliga traktorförare i kolgruvorna, polska män mot polska judar, polska männen blev hotade av det, den reaktionära fackliga rörelse som fullbordats med abortförbudet för polska kvinnor, ni missade inte det, där började det.

  På 1960talet reste svenska kvinnor till Polen för abort, med hjälp av ung-liberalen Hans Nestius, när de kom hem blev de förstås misstänkta av Säpo för att vara spioner, för Polen, så var det i Sverige, om ni bara visste stackars yngre, vad de lurar er. Läs på om Polen, Anita Praszmovska heter en författare att läsa.

  På den nivån var det, Solidaritet blev de första som fick kicken när deras. ” Leninvarvet ” lades ner, i chockterapin, fabriksvarvet som inte DN häromåret vågade nämna, med namn, bara ”xxxx- varvet” så är snipiga liberaler, likadant idag, ett getingbo av folkpartister som nog kommer att höra av sig i regeringen, ett parti som t.om. gamle högerledaren Adelsohn på Strandvägen tyckte illa om, givet med såna typer som Per Ahlmark.

  Ukraina är en av världens mest våldsamma platser, från världskrigen, som Charkov-området, där en hel sovjetisk armé stupade, 170.000 i ett slag. Ukrainare var som balterna bra på att vara ökända grymma koncent-rationslägervakter, som Demanjchuk.

  F.ö. var Zbigniew Breszhinskis farsa polsk konsul, i Charkov på 1930talet, det kan ha betydelse idag, och Richard Pipes, i samma bransch av judisk härkomst, som räddade sig över till Sovjet, men det glömde han bort sedan, experten. Vi i Sverige är ju uppfostrade till anti-katolicism sedan Gustav Vasa, protestanter, det var det som gällde, ingen påve och pauperism, lika grundligt indoktrinerat som russofobin.

 5. Inte att förvånas över att det hela avslöjas nu som ett falsarium regisserat av Ukraina.
  Ryssland har bildbevis – det var ett smart drag av Ryssland att filma gravarna. Nu är det svårt att hävda lögnen från Ukrainas ledning som sanningar

  Rysk massaker – eller Kievs egna offer? Nyhetsbaken avslöjar bluffen

  ”Idag [16 september] besökte Ukrainas president Zelenskij staden Izium som nyligen ”befriats” från ryska trupper. Man visade upp för ditresa journalister gravar med kvarlevor av 440 människor.
  Men vilka var de döda och när begravdes de?

  Ordföranden för det proryska ministerrådet i Charkov-regionen Andrej Alekseenko säger att Kiev förbereder en likadan provokation som i Butja.

  Under sina besök i staden var det enda folk sa sig vara rädda för den ukrainska beskjutningen.

  Alekseenko betonade att om kroppar verkligen hittades i staden så kan detta vara ukrainska bestraffningskommandons verk.

  Samtidigt sa militärbefälhavaren Alexander Kots att han kände till flera massgravar med ukrainska soldater runt Izium. Dessa är massgravar av dem vars kroppar övergavs av ukrainska befälhavare.

  Ukrainska myndigheter erbjöds att hämta kropparna av sina döda under eldupphör men vägrade. Därför samlades kropparna och begravdes i gemensamma gravar. Detta finns dokumenterat i bilder från maj, just på den plats som president Zelenskij nu visar upp för världspressen.

  ”Ukrainas väpnade styrkor försökte uppnå så många offer som möjligt i Izium, för att sedan skapa en motsvarande bild i västerländska medier” säger Vitalij Gantjev, chef för administrationen i Charkov-regionen.

  ”Nästan varje dag registrerade vi offer bland civilbefolkningen i Izium . Nu förstår vi varför Ukrainas väpnade styrkor terroriserade folket. Bilden klarnar. Ukraina offrade helt enkelt civila för sina egna själviska syften, skapade en bild för västerländska journalister, så att Kievregimen i morgon skulle få ännu fler vapen. Det här är inte en kamp mot armén, det här är en kamp mot folket, som de länge har upphört att betrakta som sina egna”, sa Gantjev till TASS .

  Gantjev kunde också rapportera att människor evakuerades från Izium, Sjevtjenko, Balakleja och Kupjansk.Bara från Kupjanskdistriktet evakuerades cirka 60 tusen invånaretill ryskt territorium.
  Samtidigt med Kievs nya mediaploj i Butjastil för att få mer vapen från väst kommer rapporter om en rad färska ukrainska terrordåd.

  I Berdjansk har vice borgmästaren för bostäder och kommunala tjänster och hans fru dödades . Brottet inträffade nära deras garage. Nu fastställs orsakerna och omständigheterna till händelsen. Ett brottmål har inletts.

  I LNR dödades republikens chefsåklagare och hans assistent . En explosion dånade på kontoret och tog deras liv.

  En explosion inträffade i centrum av Cherson . Minst en person dödades och en annan skadades till följd av beskjutning från HIMARS.

  https://www.nyhetsbanken.se/2022/09/rysk-massaker-eller-kievs-egna-offer.html

 6. Att göra historiska jämförelser är alltid intressant. De gör att tankarna klarnar.

  Om Ryssland, då sovjet, hade ”invaderat” Tyskland 1938 och stoppat naziregimen i Berlin hade miljoner liv räddats undan förintelsen.

  2022 ”invaderade” Ryssland Ukraina och stoppade naziregimen i Kiev från att genomföra en förintelse av etniska ryssar i Donbass och räddade på så sätt miljoner liv. Zelensky hade 150,000 trupp redo vid Donbass gräns för att genomföra förintelsen. 14,000 personer hade redan dödats i Donbass i Ukraina förintelsen.

  Nazisterna i Berlin använde gaskammare för att utföra sin förintelse, nazisterna i Kiev använder konventionella vapen som artilleri för att åstadkomma samma sak.

  USA, Tyskland och Sverige förser nazisterna i Kiev med sådana vapen som verktyg, vilket skall jämföras med att ha försett Hitler med gaskammare i Auschwitz.

  Hitler valdes, Zelensky valdes, båda efter att väljarna manipulerats med propaganda, propaganda som just idag pågår dagligen i svenska MSM media och Public Service.

  Zelensky är dessutom en välkänd kokainist, reguljär användare och beroende av tung narkotika. Man kan föreställa sig att hans beslut ofta tas under påverkan av kokain.

  Dödslägret Auschwitz var ett resultat av Berlin nazisternas agerande, gravarna i Ukraina i Izyum är ett resultat av Kiev nazisternas agerande.

  Varför säger vi att regimen i Kiev är en naziregim. Tecknen är tydliga och omfattande.

  Först har vi det mycket flitiga användandet av nazisymboler, senast ”totenkopf”, dödskallemärket, som tyska SS trupperna använde, men även hakkorset, varghaken och den svarta solen.

  De verkliga indikationerna på nazism är mer tydliga i Ukraina. Ett en person som agerar autokratisk diktator, här Zelensky. Diktatoriskt och autokratisk centralstyre, som utfärdar dekret, polisen ser till att dom sedan genomförs. Krav på total underkastelse mot en lite maktelit, intensiv propaganda, en stark och mycket aktive censur. Politisk frihet starkt begränsad och kontrollerad. Oppositions partier förljuds. Rasism och demonisering av andra folk. Personförföljelser av oliktänkande. Rustningar och krigsförberedelser.

  Alla dessa kriteria tillsammans definierar den USA backade regimen i Kiev som nazistisk. Att vi inte sett några hakkorsflaggor och hailande beror nog på att USA driver allt detta och det skulle vara alltför uppenbart. USA är ju välkända för att sponsra olika sådana organisationer som IS eller (moderata rebeller), ETIM, Al-Qaida, Azovbataljonen, PKK, eller WUC.

  Propagandan i media kallar de ryska områdena för ockuperade av Ryssland, men tänk efter. Vad betyder ordet ”ockupation”. Är Uppland i Sverige ockuperat av regeringen i Stockholm. Knappast. I Uppland bor svenskar, som leds av svenskar i Stockholm. Hade Uppland styrts av Ryssland hade det varit ockuperat.

  De ryska områdena i Ukraina är alltså befriade från ockupation av främmande stat, här Ukraina som backas som proxy av USA.

 7. Rysslands anfallskrig har gått långt längre än de etniskt ryska områdena längs ryska gränsen. Den ryska imperialismen erkänner inte Ukraina som nationalitet, utan hävdar att det är ryskt. Ukrainarna är ett av många folkslag som enligt storrysk imperialism har att välja på att vara ryskt eller vara ryskt. Ukrainarna äger alltså inte rätten att existera. Finns de ändå, ska ryssarna ha makten där.

  Ukrainas öde är bara första steget. Baltikum och Polen är slaviskt, och ska lyda Moskva, enligt Moskva. Finnar och svenskar är små nationaliteter som lika gärna kunde vara volgatyskar eller krimtartarer, skickas till Sibirien och förryskas. Detta är den sanna meningen av ”imperialism”.

  • Har inte uppfattat att Ryssland vill inta hela Ukraina och att Baltikum och Polen ska lyda Moskva enligt Moskva. Tacksam för källor med uttalanden

  • Ukraina är i behöv av ommöblering. Det är nämligen så att dess gränser är inte naturliga. Galicien bör gå till Polen, Rumänien bör få Bukovina, Transkarpatien till Ungern, samt Donbas och Krim sjävklart bör ingå i Ryssland. Operation Z är en del av denna välbehövliga ommöblering av Ukraina.

   Den sanna meningen av imperialism stämmer inte alls på Ryssland utan snarare på t ex Sverige (flera artiklar om det på Global Politics – ta del av de och bli upplysts Gert Palm) eller typ/ur exemplen lögnimperiet USA alternativ det möglande imperiet lilla-Britannien.

  • @Gert Palm 21 september, 2022 At 10:30
   Ryssland har erkänt Ukraina som stat. Folkrättsligt lyder de ryska delarna av Ukraina under en främmande stat, en amerikansk marionettregim i Kiev. Folkrättsligt ät detta rättsvidrigt. Dom är alltså ockuperade av främmande stat. För att folkrätten skall vara uppfylld måste dom antingen befrias som oberoende, eller lyda under Moskva.

   Det råder viss tvekan över att även Ukraina är en rättsligt existerande stat.

   • Karl W!

    ”Folkrättsligt lyder de ’ryska delarna’ av Ukraina under en ’främmande stat’ ”.

    SVAR: På sätt och vis korrekt: den främmande staten är ockupationsmakten, nämligen i form av det putinska Ryssland.

    Ukraina äger enligt juridiska formalia, FN-stadgan och internationell lag full folkrättslig rätt och full jurisdiktion (domrätt) över Luhansk och Donetsk län, liksom över Charkiv- och Zaporozjzjia länen. Det kan inte någon annan enskild stat juridiskt ändra på. Det är det som ÄR och FÖRBLIR Förenta Nationernas världs- och rättsordning!

    Inga normalt funtade länder i denna världen har erkänt Lugansk län och Donetsk län som ”självstyrande” stater; därför det INTE FINNS någon tillstymmelse till folkrättslig grund för ett erkännande!

    Om man jämför med det sudanesiska inbördeskriget för ett bra antal år sedan, i bl.a. Darfur, som till slut ledde till att den nya staten Sydsudan bröts ut -på internationell basis- ur Sudan, eller hur motsvarande den nya staten Östtimor blev självständigt för drygt 20 år sedan från det då förtryckande Indonesien. Där finns däremot avsevärda skillnader hur det går till processuellt när en region kan med INTERNATIONELL HJÄLP från FN, folkrätt och internationell lag omvandlas till självständiga stater. De ukrainska länen Luhansk och Donetsk saknar i dagens situation helt dessa rättsliga förutsättningar.

    Det finns inga ’RYSKA delar’ av östra Ukraina! Östra Ukraina har en rejäl andel av rysktalande befolkning, som är ukrainska medborgare, och därmed ukrainare. Östra Ukraina är lika mycket Ukraina som Kyiv, Karpaterna, Donaudeltat eller Bukovina.

    Ingen institution, som FN:s säkerhetsråd eller en internationell domstol har fråntagit staten Ukrainas folkrättsliga rätt att ha sin makt och sitt styre över sitt enhetliga territorium, ännu bevarat fram till dagens internationellt erkända gräns mot Ryska federationen i öster. Det är den gränsen Förenta nationerna godtar, ingen annan.

    Den enda ockupationsmakt och marionettregim som går att finna varhelst i Ukraina har, och är Ryska federationen själv, insatt och helt på egen hand själv förorsakat, utan amerikansk hjälp.

    Ukrainska folket har hittills sedan år 2014 haft åtskilliga fria val till presidentämbetet liksom till Verchovna Rada med internationella valobservatörer, där dessa val ansetts godtagbara. Därmed finns ingen amerikansk ”marionettregim” i Kyiv.

    Däremot har ukrainska folket själv valt (genom sina deputerade och sin regering, parlament och i sin konstitution) sina allierade i säkerhets- och utrikesfrågor, under all internationell rätt, som tillkommer en av FN upptagen medlem som självständig stat.

    Förenta nationernas säkerhetsråd har inte heller ifrågasatt eller beslutat emot denna ordning utförd av den ukrainska staten.

    Att staten Ukraina skulle sakna folkrättslig makt över östra Ukraina är därför helt osant tills Förenta nationerna beslutar om något annat.

    Den ryska ockupationsmakten har helt enkelt ”inget case”. Noll.

    Det är det som ÄR folkrätt, eller mer ”akademiskt”: internationell lag och rättsskipning.

   • Hej Johan

    Ukrainare är öst-slaver liksom ryssar och vitryssar.
    Ukraina och Kiev hör till ryssars historia.
    Men särskilt västukrainare verkar blivit till historiens landsförrädare.
    Hur långt tillbaka i tiden vet jag inte, men det ser ut att ha eskalerat för cirka hundra år sedan.
    Under ww2, eller Det Stora Fosterländska Kriget då Hitlertyskland invaderade Sovjetunionen på rent rasistiska grunder ställde sig de här västukrainska landsförrädarna på Hitlers sida vilket ledde till stor skada för befolkningen som liksom då utsattes för övergrepp på grund av de här öst-slaviska landsförrädarna. Många liv släcktes helt i onödan. Då liksom nu.
    Ukrainare är öst-slaver men verkar vilja bli amerikaner eller EU västerlänningar.
    Jag ser det som ett allvarligt brott mot deras historia och kultur.
    Jämförbart med Sverige där den globalistiska, liberala och socialdemokratiska mångkulturen hotar vår tradition och historia.
    Sverige blir inte längre svenskt och Ukraina mister sin öst-slaviska kultur och tradition.
    Båda länderna förvandlas till splittring och sociala kaos.

    Jag hoppas Ryssland gör allt vad de kan för att slippa detta hemska och destruktiva öde.
    Det är väldigt mycket i Ryssland som är värt att försvara.
    Inte minst alla naturtillgångar vars tillgänglighet hotas av giriga kapitalister i USA och Västvärlden.
    Sedan Josef Stalin är Vladimir Poutin den bästa ledaren som Ryssland haft och räddade Ryssland från förrädarna Michail Gorbatjov och fyllot Boris Jeltsin som annars sålt bort alltsammans för underpriser till USA och Västvärlden liksom förrädarna i Ukraina under ett par decennier gjort med Ukrainas tillgångar.
    Svartjorden i Ukraina är förmodligen inte längre ukrainsk.
    Jag tror istället den ägs av kapitalister och multinationella företag i USA som köpt billigt eller bytt till sig mot Himarskanoner och liknande.
    Skandal och korruption det är vad Ukraina blev.
    Hoppas ryssarna kan vrida klocka tillbaka och ändra den saken.
    Bästa tiden för Ukraina var under Sovjetunionen då Ukraina kallades för juvelen i Sovjetunionens krona.

    Du Johan de Naucler, vänstermänniska vad jag förstår?, borde fråga dig vem som idag har makten över det stora landet Iraks oljekällor.
    Är det folket i Irak eller ett fåtal giriga kapitalister som inte alls hör dit?

    Ryska Gazprom ägs i alla idag av folket och ryska staten.
    Mycket tack vare Rysslands ledare Vladimir Poutin som jag anser vara en sann patriot och folkets man.

    • Dagens ukrainska folk har nog helt andra problem än att de ”måste vara östslaviska” och därmed, obegripligt, måste lyda ett annat östslaviskt grannfolk, ryssarna. Så är det ju aldrig i vår moderna tid i Europa! Tack och lov!

     Dagens västra Ukraina har legat i bland andra:Kungariket Polen-Litauen(som en tid sträckte sig ända ned till Svarta havet in i dagens sydligaste Ukraina), dubbelmonarkin Österrike-Ungern, Polen, delvis i Preussen, sedermera i Tsarryssland och sedan Polen igen och så Sovjetunionen efter militärerövring med Hitlers goda minne år 1940. SSSR och det fascistiska Tyskland fick efter gemensamt firande och militärparader en gemensam gräns vid staden Brest vid floden Bug.

     En gammal stad som dagens Lviv, gamla polska Lwow, det sovjetiska L’vov och i Österrike-Ungern som Lemberg, har däremot ALDRIG styrts från Moskva, förrän den samtidiga tysk-polska invasionen i september 1939 av Polen, där de landområden Polen med sin seger 1920, blev av med år 1940 efter Molotov-Ribbentropp-pakten från augusti 1939: de västligaste delarna av vad Kreml då ansåg vara ”västra Ukraina” och ”västra Vitryssland”. Den polska intelligentsia som levde där i form av lärare, vetenskapsmän, präster och alla(!) politiker, poliser och militärer skickades mangrant till Gulagen: Vorkuta, Norilsk, Karaganda, Kolyma, och till det avlägsna inre Kazachstan: alla dessa regioner blev snabbt kända för sina långväga ”polska invånare”, och många efterlevande med polska efternamn bor ännu KVAR där!! Även rumänska Basarabia (Bessarabien) och Bukovina (i Karpaterna) erövrades (tydligen mot Hitlers vilja) och införlivades i det sovjetiska Ukraina, sedermera blev den sydvästra delen kring floden Dnjestr (på rumänska Nistra) i det egna Moldavien (Moldova).

     Politiska och juridiska frågor gällande länder löses i NUTID och i nutida förhållanden. Var de historiska national-, folkslags- eller religiösa gränserna har noll betydelse för lösningar av statsrättsliga och folkrättsliga bedömningar. Hur långt skall man då gå tillbaka? Max 50, 100, 250, 500 eller 800 år?

     Annars skulle ju dagens Österrike och/eller Ungern likaså kunna göra lika legitima anspråk på dagens ukrainska Lviv, förra polska Lwow (f.d. germanska Lemberg) eller adriatiska hamnar och kustområden i dagens Kroatien; i Dalmatien och Istrien.

     Sedan 1975 har vi de gränser vi har och de kan och får inte ändras om inte båda stater vill ingå ett frivilligt traktat om det; som jag tidigare angav för Moldaviens nya Donau-hamn som grannlandet Ukraina faktiskt mycket generöst beviljade territorium till för Moldovas fria användande med, för handelns och det goda grannskapets skull. Länderna ingick detta på helt ömsesidig och frivillig basis.

     Att idag i Europa annektera med militära medel en annan stats territorium och dess folk och tillgångar strider till fullo mot internationell lag. Utan undantag.

     Det finns inget förmildrande för det heller. Det är och förblir olagligt.

     • Är stöd till statskupp mot folkvald president och dennes styre förenligt med internationell lag? Täcks kanske inte av sådana lagar.

      Urval av USA-stödda statskupper i demokratier.
      – 1953 Mossadeq, i Iran
      – 1954 Arbenz, Guatemala
      – 1960 Lumumba, Kongo
      – 1964 Brasilien
      -1965 Dominikanska republiken.
      – 1965 Sukarno i Indonesien
      – 1973 Allende i Chile
      – 1970 Sihanouk i Kambodja
      – 1983 USA Bishopregeringen i Grenada
      – 2002-2019 USA stödjer statskuppsförsök i Venezuela
      – 2014 i Haiti.
      – 2009 Zelaya i Honduras
      – 2013 Morsi i Egypten
      – 2014 Ukraina
      -2019 Bolivia.
      -2021 Belarus?

     • Alla bedrövliga och förkastliga kupper och maktpåverkan av länder mot andra, har i princip bara två instanser att reda ut dessa är på ”politiska delen” i FN:s säkerhetsråd (FN:s generalförsamling kan rösta om sådana saker men har ingen direkt rättsverkan; den makten ligger hos Säkerhetsrådet); och för ”militära brott” (övergrepp, tortyr, dödsfall etc.) i den Internationella brottmålsdomstolen ICC, en ganska ny och i de flesta fall oprövad företeelse som institution om det gäller stormaktskonflikter.

      FN kan ju även tillsätta en måldomstol speciellt avsedd för en viss konflikt; Rwandafolkmorden 1994 och inbördeskriget i Liberia (TROR jag) hade egen FN-stödd tribunal lokalt, mot bl.a. krigsherren Charles Taylor.

      Kanske finns de fler, men de två sista här löstes lokalt i och av Afrika självt, med viss experthjälp via FN.

      Det går ändå lite framåt i denna världen; bakslagen finns alltför ofta där ändå!!

      ”Rättsstatens mest etiska första huvuduppgift är att ge röst åt dem vars liv tystats genom våld eller krig”, som är min syn på saken.

     • Ja, redaktören. Världen är tyvärr inte och aldrig vare sig millimeterrättvis eller ens makabert ”ljusårsrättvis”.

      Det är som det gamla ryska ordspråket:

      ”Flugan fastnar i spindelnätet, den stora humlan flyger rakt igenom”. Ännu råder den starkes och mäktiges rätt -och det är -enligt min enkla åsikt- vänsterns huvuduppgift att ändra på, ja politiskt både utplåna och avskaffa!!

      Tyvärr gör inte de allra största länderna minsta knot för att förstärka den internationella rätten och humanistiska rätten likaså.

      De amerikanska Förenta staterna, Kina, Ryska federationen, Indien och andra drar inte många tunga lass (om ens några) för att förstärka den internationella rätten och kampen mot staters militära brott och politiska övergrepp i konflikter på senare decennier.

      Detta negativa fenomen verkar tyvärr öka, och dessutom alltmer försämras, i den för övrigt framväxande eftersträvansvärda multipolära världen. Denna multipolära nya framväxande värld tycks mer vara intresserad av att konkurrera stormaktsmässigt som rivaler, där humanitär rätt och mänskliga rättigheter snarast -i alla fall hittills- blivit ett tungt onödigt släpankare att dras med. Det är en farlig tendens i dagens värld, där nu politisk vilja tycks gå före rätt och rättvisa, ett första bakslag för den framväxande nya multipolära världsordningen.

      Här tar inte de stora politiska och militära stormakterna minsta ansvar att vända utvecklingen, tycker åtminstone jag själv.

      Vi har en internationell backlash för internationell och humanitär rätt i krig och konflikter och det utlöstes avgjort av Washingtons agerande med al-Qaida-krisen och Afghanistan- och Irakkrigen åren från 2001-2003, med påhittade rättsbegrepp som ”illegala kombattanter” som kunde placeras på Guantánamo-basen utan rättegång i många år, eller de än mer hårresande hemliga amerikanska CIA-tortyrkammarna i den östeuropeiska doa-körens länder som övergår till förfäran och djup ilska att det existerat i det så ”rättskännande” och mänskliga rättigheternas Europa. Mer än HÅRRESANDE!

      Enligt min åsikt bör dessa händelser med de hemliga amerikanska CIA-fängelserna på 2000-talet, för bl.a. tortyr och andra övergrepp och medföra att ansvariga i dessa europeiska länder ställs inför domstol och döms till mycket hårda straff!

      Kanske finns andra synpunkter?

      Jag säger som Lenin yttrade en gång efter revolutionen: ”Inte en tum från lagen”.

      Men klarar dagens stormakter att leva efter detta signum?

      Jag betvivlar, med stor sorg.

     • Återigen en slags historieförfalskning. Nej, det var inget ”gemensamt firande och militärparad vid Brest”. Det är inte bara en överdrift utan en fullständig lögn som är helt gripen ur luften. Det som det handlade om var ett överlämnande av makten. Tyskarna marscherade ut, och sovjettrupperna marscherade in samtidigt som en orkester spelade. Det är förvisso sant att den tyske befälhavaren Guderian ville ha en sådan parad men hans sovjetiske kollega Krivoshein nekade. Det framgår klart av båda generalernas memoarer. Båda två medger också att sovjettruppernas intåg förhindrade tyskarna att köra iväg med en massa tjuvgods som de tillskansat sig i Brest-Litovsk.

      Sedan pratar de Naucler om ”den samtidiga tysk-polska invasionen”. Här tar jag för givet att det är ett skrivfel och att det ska vara den tysk-sovjetiska vilket dock inte heller det har förankring i verkligheten. Det var för det första inte 1940 utan 1939 och för det andra så var anledningen till att sovjetarmén inledde sin aktion att det polska motståndet mot tyskarna kollapsade och att man från sovjetisk sida insåg att om man inte gjorde något så skulle man få tyskarna inpå husknutarna. Det är också ett rent påhitt att polackerna skulle ha ”skickats mangrant till Gulag”.

 8. Tänk om Ukraina varit smarta 2014, och
  inte kört bort Janukovitj, och tryckt ut de rysktalande, som gav Ryssland anledning
  att reagera, med annektering av Krim, och
  tvunget stöd till Donetsk, som inte ville bli
  utsatt för Kievs naziterror. Ukraina en av
  världens mest våldsamma områden, folk
  vet vad som kan hända och skyddar sig.
  Kiev-Ukrainarna har nog en tendens till våld, som USA, Nato EU noterat, som sin egen, och ett behov av en skapelseberätt-else=krig, som finnarnas 4 krig på 20 år, 1918-1944/46 som tömt Finland, med emigration till Sverige, och avträdda områden, det blev ironiskt Stalin som gav
  Finland demokrati, 1944, för minst 50%
  av väljarna, hela vänstern. Sanna Marin visar vilket kaos som ännu råder i Finland.
  Tänk om Magda flummat ut så, då hade
  vi undrat om Rosenbad, så Sanna är vacker men körd.

  När Stalin tvingades att pakta med Hitler,
  1939, var det efter svek från väst, London/Paris. Vad hade man sagt annars?
  Sovjet nekar till nonaggressionspakt med
  Tyskland… då förbereder nog bolsjevikerna
  krig mot Europa! Ett smart drag av ryssarna.

  De slapp nazis hatpropaganda, i två år, men lilla Sverige skämdes att deras älsk-ade Nazityskland paktade med bolsje-vikerna, stor lättnad då 22 juni 1941, då gick portarna upp för Holocaust i öst,
  där Sverige bidrog med 50% av taggtråd, kulor och granater, 1940-1944. Att göra upp med historien skall bara andra göra.

  Påminner något om det krig som Ryssland
  cyniskt påtvingats av bl. Sverige, 2022 som väl har blivit som västs 1939, ”låtsas-kriget/ Sitzkrieg, men nu trappar man upp, nu är det allvar, och läget för Sverige blir värre.

  Nu vill karriärmilitärerna, glöm inte det,
  placera svenskt flyg och trupp i Baltikum,
  svenska värnpliktiga, måste ju ha rätt att
  neka. Finns ingen tvingande Natolag på bordet för det.

  .

 9. Falsk massgrav i Izium
  Det ukrainska presidentskapet har anklagat Ryssland för att ha begått brott efter upptäckten av en massgrav i Izium, innehållande nästan 150 kroppar.

  De flesta västerländska stater har utfärdat protester. Det tjeckiska ordförandeskapet i Europeiska unionens råd krävde inrättandet av en internationell brottmålsdomstol.

  Gamla knep fungerar definitivt fortfarande. Under Ceaușescu-regimens fall i Rumänien 1989 köpte västvärlden in sig på berättelsen om Timisoaras massgravar. I verkligheten var de lik som hämtats från bårhuset och bundna med vajrar. Vid den tiden drog observatörerna slutsatsen att de hade torterats av regimen.

  Den här gången finns det heller ingen massgrav. Det är en kyrkogård med 440 ukrainska soldater begravda, en efter en, av den ryska armén.

  Vad västvärlden borde fråga sig är varför vissa ukrainska enheter inte plockar upp sina soldaters döda kroppar. Vi har redan förklarat det [1]: de ”integrerade nationalisterna” (kvalificerade som ”nynazister” av ryssarna) är anhängare av filosofen och mystikern Dmytro Dontsov. De ser sig själva som ättlingar till varangierna (en vikingatam från Sverige), som utkämpar en första strid av det goda mot det onda. Enligt deras ideologi går valkyriorna in på slagfältet och väljer de bästa krigarna för att bilda Twilight-armén som ska utkämpa den sista striden mot ryssarna. De döda krigarna dog inte förgäves. De tas bort av valkyriorna och lämnas att vänta i Valhalla för att delta i sluttiden.
  https://www.voltairenet.org/article218062.html

 10. Banderisternas ideologi
  Om Stepan Bandera var en agent för Gestapo och bara lämnade minnet (positivt för vissa) av de massakrer och tortyrer han organiserade, var Dmytro Dontsov – och är fortfarande – referenstänkare för ukrainska nationalister.Det är han som uppfann den ukrainska rasismen och föreställde sig ukrainska nationalisters fanatism som ett vapen.

  Dmytro Dontsov, tänkaren av ”integral ukrainsk nationalism”. Läsningen av hans verk är obligatorisk för alla nationalistiska ukrainska soldater, särskilt för dem från Azovregementet.

  This article is a follow-up to :
  1. ”Russia wants to force the US to respect the UN Charter,” January 4, 2022.
  2. ”Washington pursues RAND plan in Kazakhstan, then Transnistria,” January 11, 2022.
  3. ”Washington refuses to hear Russia and China,” January 18, 2022.
  4. ”Washington and London, deafened”, February 1, 2022.
  5. ”Washington and London try to preserve their domination over Europe”, February 8, 2022.
  6. “Two interpretations of the Ukrainian affair”, 16 February 2022.
  7. “Washington sounds the alarm, while its allies withdraw”, 22 February 2022.
  8. “Russia declares war on the Straussians”, by Thierry Meyssan, Voltaire Network, 5 March 2022.
  9. ”A gang of drug addicts and neo-nazis”, 5 March 2022.
  10 “Israel stunned by Ukrainian neo-Nazis”, 8 March 2022.
  11. ”Ukraine: the great manipulation”, March 22, 2022.
  12. ”The New World Order being prepared under the pretext of war in Ukraine”, 29 March 2022.
  13. “The war propaganda changes its shape”, 5 April 2022.
  14. ”The alliance of MI6, the CIA and the Banderites”, 12 April 2022.
  15. ”The end of Western domination”, April 19, 2022.
  16. ”Ukraine: the Second World War never ended”, April 26, 2022.
  17. ”Washington hopes to restore its hyper-power through war in Ukraine” May 3, 2022.
  18. ”Canada and the Banderites”, 10 May 2022.
  19. ”New war brewing for post-defeat against Russia,” May 24, 2022.
  20. ”Ukrainian secret military programs”, May 31, 2022.
  21. ”Ukraine: misunderstandings, misunderstandings and misunderstandings”, 7 June 2022.
  22. ”Poland and Ukraine”, June 14, 2022,

  I skandinavisk mytologi är valkyrian guden Odens tjänare. De rider på vargar. Men tyskarna representerar dem på hästar. ”Ride of the Valkyries”, tonsatt av Richard Wagner, tillkännager både hjältarnas död och deras härliga öde i den kommande striden vid tidens ände.

  Om jag i tidigare artiklar har presenterat banderiströrelsens historia från mellankrigstiden till våra dagar, vill jag här tala om deras ideologi.

  Deras referensintellektuell, då och nu, är Dmytro Dontsov (1883-1973). Trots att han dog i Kanada och begravdes i USA, har hans verk inte översatts, men hans anhängare har gjort dem kända för oss. Denna frånvaro i andra länders bokhandlar förklarar varför han är okänd utomlands. Men efter en lång period av frånvaro har han varit en av de mest sålda författarna i Ukraina de senaste åren.

  Dmytro Dontsov livnärde sig som nazisterna på sin tolkning av Nietzsche och krävde födelsen av en ”ny man” med ”en brinnande tro och ett hjärta av sten” som inte skulle vara rädd för att förgöra Ukrainas fiender utan nåd. Tänkaren av den ”integrerade ukrainska nationalismen”, han byggde en filosofi där allt nationalistiskt är mot Ryssland och mot judar.

  Han ville skapa ett elitfolk, långt ifrån den ryska oktoberrevolutionens ”egalitarism av slavar” och den franska revolutionens ”universella ideal”.

  Han sa att fantasin hos riktiga ukrainare måste ”matas av legenden om det sista slaget”, ”förnekandet av vad som är” och den ”fascinerande bilden av katastrofen som kommer att ge något nytt”. De måste tjäna ”en kategorisk ordning” med ”vårdslös lydnad”.

  Enligt honom kännetecknas ”ukrainsk nationalism” av:
  ”påståendet om viljan att leva, om makt, om expansion” (han främjar ”starka rasers rätt att organisera folk och nationer för att stärka den existerande kulturen och civilisationen”)
  ”lusten att slåss och medvetenheten om dess extremitet” (han berömmer ”initiativminoritetens kreativa våld”)
  Dess egenskaper är:
  ”fanatism” ;
  ”omoral”.

  Fanatismen hänvisar till den religiösa karaktären av hans doktrin. Dontsov noterar att det är detta som gör krigarna oövervinnerliga. Det är därför helt logiskt att Stepan Bandera och Yaroslav Stetsko efter världskriget gick med på att arbeta i München med Muslimska brödraskapets hemliga sällskap, eller att deras anhängare 2007 kunde bilda en antirysk front med tjetjenska jihadister.

  I början av sitt arbete var Dontsov inte inspirerad av italiensk fascism eller tysk nationalsocialism, men han tycks vara präglad av samma resonemang som kroatiska Ustasha, rumänska järngardet, slovakiska Glinka, polska Oboz Narodowo-Radykalny.

  I kontakt med nazisterna började Dontsov göra anspråk på en mytisk geografi och historia. De ”sanna ukrainarna” sades vara av skandinaviskt eller proto-germanskt ursprung och härstamma från Varegues, en vikingatam från Sverige. Deras förfäder grundade staden Novgorod i Ryssland och betvingade de ryska slaverna.

  I denna mytologi är de ”ukrainska nationalisterna” de goda, medan ”moskoviterna” är de onda. Det är därför helt normalt att Svoboda (Frihets)partiets musa, parlamentsledamoten Irina Farion, deklarerade långt före den ryska militära interventionen: ”Vi kom till denna värld för att förstöra Moskva”.
  https://www.youtube.com/watch?v=2O5ny9OS6v0

  2015 antog president Petro Porosjenko och hans premiärminister Arseni Yatsenyuk en uppsättning lagar som å ena sidan förbjöd kommunistiska och nazistiska symboler och å andra sidan rehabiliterade banderistiska symboler. I praktiken, eftersom ingen påstod sig vara nazist, förstördes monumenten över Röda arméns seger över nazisterna och ersattes av andra för att hedra Stepan Bandera -som var ansvarig för mordet på 1,6 miljoner av hans landsmän- och hans mästertänkare, Dmytro Dontsov.

  Europarådet kritiserade dessa ”avkommunisering”-lagar, som kastar misstankar om regimer i allmänhet utan att nämna de handlingar som de fördömer.

  Det var som ett resultat av dessa lagar som banderisternas motto blev en del av den officiella diskursen: ”Ära åt Ukraina”. Naturligtvis har jag ingenting emot denna slogan, lika lite som jag har mot muslimernas rop ”Allah Akbar!”, men efter att ha hört den sjungs av jihadisterna som ville skära mig i halsen kan jag inte längre tänka att ”Gud är bra!” och jag är fortfarande hemsökt av vad jihadisterna menar med det.

  På samma sätt är det vettigt att Ukraina har en rättslig ram som legaliserar en form av rasdiskriminering. Den 21 juli 2021 undertecknade president Volodymyr Zelensky en lag, som infördes på hans initiativ, om ”urbefolkningen i Ukraina. Den säger att tatarer och karaitiska judar har ”rätten till fullt åtnjutande av alla mänskliga rättigheter och grundläggande friheter” (sic ). Den här texten, som verkar väldigt generös, är inte alls så, eftersom den tolkas som standard. Den kompletterar texterna som erkänner rättigheterna för ukrainare av skandinaviskt eller proto-germanskt ursprung. Den används faktiskt av domstolarna för att förneka rättigheterna för ukrainare som inte känner igen sig i den allmänna definitionen, inte heller i någon av dessa minoriteter, med andra ord i de som säger att de är slaviska av slaviskt ursprung. De sistnämnda personerna får inte ställa sin ”rättighet inför en domstol till full åtnjutande av alla mänskliga rättigheter och grundläggande friheter”.

  Den 20 mars 2022 förklarade president Volodymyr Zelensky i en video som publicerades på hans Telegram-konto, ”All aktivitet från politikers sida som deltar i att splittra samhället eller samarbeta med fienden kommer inte att lyckas och kommer att få ett allvarligt svar.” Med det förbjöd han 11 politiska partier (Oppositionsplattform – På livstid, Sharijs parti, Nachi, Oppositionsblocket, Vänsteroppositionen, Vänsterförbundet, Derjava, Ukrainas progressiva socialistiska parti, Ukrainas socialistiska parti, Socialister, Bloc of Volodymyr Saldo ). Medan de flesta av dem inte var representerade i den enda kammaren, var Verkhovna Rada, oppositionsplattformen för livet det näst största partiet i landet. Den fick 13 procent av rösterna och vann 43 av 450 suppleanter.

  Också den 20 mars undertecknade president Zelenskij dekret som förbjöd tre oppositionskanaler i fem år som hade varit ”avstängda” i flera månader. Dessutom slog han samman alla återstående kanaler under säkerhets- och försvarsrådets kontroll.

  Så det finns ingen mer yttrandefrihet, varken för politiker eller journalister. Den ukrainska demokratin är död, inte från rysk militär intervention, utan från den egna regeringens vilja.

  Ett råd för utveckling av bibliotek skapades den 5 maj 2022. Det ska bland annat besluta om de ryska böcker som överbelastas på hyllorna. Ministern för kultur och informationspolitik, journalisten Oleksandr Tkachenko, sa att de skulle kunna bli en råvara för att trycka ukrainska böcker på återvunnet papper.

  Bokbränning är en klassiker av diktaturer. Den här gången kommer vi inte att bränna någonting offentligt, men vi kommer att återvinna papperet. Det är mindre iögonfallande och mer ekologiskt.

  Låt oss nu komma till sättet att föra krig. En egenhet med den ukrainska armén är anmärkningsvärd: den plockar inte upp kropparna av sina döda soldater. Alla andra arméer i världen tvekar inte att utsätta sig själva i fara för det. Att ge en värdig begravning till sina döda är oumbärligt i deras ögon. Att inte göra det skulle få katastrofala konsekvenser för deras följeslagares moral. Så varför agerar den ukrainska armén annorlunda?

  Om jag förstår Dmytro Dontsovs tänkande är detta en förberedelse för den eskatologiska kampen mellan gott och ont. Enligt skandinavisk mytologi, när en strid utkämpades av Varegues, kom valkyriorna ner till slagfältet ridande vargar. De bestämde vem av de modiga vikingarna som skulle dö. Sedan tog de sina själar till Valhalla för att tillsammans med dem bilda ”det sista slagets framtida armé”. De män som fallit på hedersfältet var alltså inte offer för ödet, utan utvaldes för ett ärofullt öde.
  https://www.voltairenet.org/IMG/mp4/centuria-13.mp4

  Enligt George Washington University IERES-rapport (2021) har Centuria Order redan penetrerat arméer i Kanada, Frankrike, Tyskland, Polen, Storbritannien och USA.

  Denna heliga ideologi hänvisar till ”De ukrainska nationalisternas bön”, skriven av Josef Mashchak 1922. Den lärs ut och reciteras i banderistiska ungdomslägren. Det är i centrum för ceremonierna för den hemliga Centuria-orden, som banderisterna införde i Natos arméer.

  De ”ukrainska nationalisternas” krig mot slaverna har därför precis börjat.
  https://www.voltairenet.org/article217363.html

 11. Den 23 september dagen då börjar Countdown to ex-Ukraina. Yes!!!

  Zelenski har högst fem dagar kvar på sitt ämbete. Det är nämligen så att Donbas kommer att förenas med Moderlandet Ryssland den 27 september 2022, kl 20:00. De rysktalande delarna väljer att förenas åter med Moderlandet Ryssland. En säker framtid går de tillmötes. Däremot har gamarna (polen, Rumänien, mm har börjat cirkulera kring för att roffa åt sig de västra delarna av före detta Ukraina.

  Alltså då föds också ex-Ukraina föds, vilket betyder att Ze🐽 Zelensky kommer att jagas av de ukronazi anhangen som såg till att han satt vid makten – Azov- och dylik nazist avskummen kommer att kräva sin hämnd för haveriet. Mest sannolikt räddas Zelensky Ze🐽 genom en sista minutens operation utfört av apartheid israel . Det är nämligen så att Ze🐽 Zelinsky har en gård i det ockuperade Palestina.

  Snart kommer inte ukronazi enheten att finnas längre. Många menar att det här kan vara också början på slutet av både EU (som kollapsar pga sanktions bumerang) och så småningom även Nato som också riskerar att drunkna i sin i sin egen dynga efter den katastrofala förlusten av ukronazi kriget.

  Kort och gott en framtid världens folk ser mycket mycket fram emot!

 12. @Johan de Naucler 23 september, 2022 At 12:55
  Enligt gammal vana bifogar Johan de Naucler ingen länk till Europaportalen
  Man kan frågar sig VARFÖR?

   • @Johan de Naucler 23 september, 2022 At 12:55
    Enligt det första inlägget, du skrev:”Enligt Europaportalen med statistik för året med senaste sammanställd statistik så råder följande statistik.”

    Europaportalen och Europarådets är TVÅ skilda saker!

    • M! Jag utgick från att Du var i besittning av denna statistik för samtliga länder som är medlemmar av Europarådet, som också handlägger målen i Europadomstolen.

     Man måste dock här noga skilja statistiskt på inkomna mål, och mål som tas upp till prövning och domslut, och friande eller fällande domar från ED.

     Det har varit en ”inre klagan” från domstolen i många år om alla de oproportionerligt många fall som bokstavligt ”väller in” från just Ryssland och Turkiet, som tar alltför lång tid att reda ut för domstolens personal.

     Dessa många mål kan dock ge en enkel fingervisning att rättssystemen i dessa två länder har antingen försämrats avsevärt och/eller att den typ av fall och övergrepp mot rättskatalogen som Europarådet dömer över, har ökat avsevärt i dessa länder, i och med att så mycket frispråkigt journalistiskt arbete förbjudits i Ryssland och Turkiet, de senaste låt säga 10 åren. Men målen gäller oftast helt andra saker än just journalistik.

 13. Några god bitar ur Rysslands President Vladimir Putins tal med anledning av att det 1160 året sedan staten Ryssland etablerades. Västeliter (som tror sig vara typen vi är utvalda eller exceptionella) gör klokt i att lyssna till vad Vladimir Putin har att säga.

  ”Today, as we peer into the depths of the past centuries, we realise that we must not only preserve, but also carry on with dignity the traditions of our ancestors, that each of us has an enormous responsibility for Russia, for protecting and strengthening our vast country, our beloved Motherland.

  For centuries, Russia has been built as a home shared by people of numerous ethnicities and different religions. Our brotherhood packs the powerful energy of harmonious, independent and authentic development.

  No one will ever be able to ban or cancel our unique civilisation and rich culture, just as it is impossible to rattle or even less so to destroy the values ​​that make Russian society one and make us one big, united nation.

  These values embrace loyalty to truth and justice, respect for the family, love for children, a solid foundation of traditional values ​​such as mercifulness, compassion and mutual assistance, and the desire to make life good not just for yourself but for everyone, for the entire country, for all of Russia and, in the face of a common threat, to stand together as one “for one’s own friends” and for the Fatherland.

  Being a patriot is the essence of the nature and character of the Russian people. Our heroes, our soldiers, officers and volunteers are displaying exactly these superior human qualities in the course of the special military operation. They are fighting courageously, shoulder to shoulder, as brothers for the sake of saving the people of Donbass, for the sake of peaceful skies over our children and grandchildren, for a homeland that will always be free and independent.

  For 1,160 years now, we have firmly learned that for Russia it is mortally dangerous to relax its sovereignty or renounce its interests even for a limited time. Russia’s very existence has come under threat during these times.

  They can no longer expect us to make these mistakes. We will not succumb to blackmail or intimidation, and we will never betray or lose our sovereignty.”

  • Och, och och: Vad hette då denna rusernas huvudstad år 862…(?)…då Moskva bildades närapå 300 år senare?

   Någon som vet?

    • Bra Anders!

     (Velikij) Novgorod är gamla nordiska vikingmarker, en stor handelsplats.

     Väringarna (varjagerna), som de ofta kallades när de färdades senare söderut, och hamnade i det gamla Kiev, mot slutet av 800-talet, som till slut fick ersätta Novgorod som huvudstad kring 882. En väring Rurik lär ha blivit hövding för Kiev de åren. (Ni får läsa mer på internet). Namnen Rurik (rorsman) var väringar från Roslagen, kända för att måsta ro sina skepp i det för vindar och många lömska grund i norra Östersjön, därför kunde också skeppen dras på land i det ofta platta Ryssland till nästa ”robara” flod. Rus’ från Roslagen lär vara historiskt etablerat, men många mer hårdföra ryska akademiker vill inte riktigt köpa att de roende ruserna och Rurik gav namn till Kievriket Rus’ på 880-talet…

     Något århundrade senare var dessa väringar (varjager) på besök i storstaden Konstantinopel, som väl då var Europas största stad(i konkurrens med Rom? -som väl då fallit kraftigt sedan 500-talet).

     Kuriost finns i den kristna jättekatedralen i Konstantinopel, Hagia Sofia, en inristning av en väring (”viking”) i en sten i katedralen, som många anser vara ”Europas äldsta ’graffiti’ ” (kan omtvistas…) där en skrivkunnig väring från nord meddelat sin närvaro. Tyvärr har jag glömt vilken text som stod. Men intressant! Och finns KVAR!

     När väringarna istället drog mer österut via Volga (vars ”flodhuvudstad” senare blev Nizjnij Novgorod, inte att förväxla med den andra nordliga (Velikij) Novgorod) och nådde Kaspiska havet låg senare handelsvägarna öppna till Damaskus och Bagdad.

     Inte dåligt!

 14. Det hänvisas till FN;s nedtecknade regelverk vad gäller Ukrainas rättmätiga legitimitet att själv bestämma inom sina internationellt erkända gränser.
  Ett mycket bra argument som dessvärre inte fungerar i praktiken eftersom makteliter i form av ekonomiska intressen i symbios med kraftfulla Staters vapenmakt önskar en annan ordning på denna planet.
  Jag menar som en konsekvens utan att göra några djuplodade analyser ” kan den ene så kan den andre” strunta i vad lagen säger.

  Den stora varbölden, Palestina konflikten efter andra världskriget som aldrig ser ut all läka, är en stor anledning till att FN;s viktigaste uppgift, i form av alla länders beskyddare och fredsbevarande institution, har utvecklats till ett katastrofalt misslyckande.
  i sammanhanget är Sveriges avsteg från sin roll som fredssökande alliansfritt land, och istället med fördel önska verka under krigsmakten NATO:s minst sagt något diffusa intresse , även det ett stort misslyckande.

  Varje nyhetsuppslag i våra medier talar numera enbart om krig. Jag tänker, hur påverkar denna underliggande oro och rädsla oss enkla människor. Därtill i en tid då den bruna rörelsen åter börjar
  förflytta sina positioner.

  I orostider!
  Var vaken, på din vakt
  ty det fanns en tid
  när det slöts en udda pakt
  så sant förtroligt
  i ett annat land
  då borgligt liberala
  vävde vänskapsband
  med dem i bruna skjortor
  stramt i långa sträck
  taktfast hårt marschera
  till följd av. riktad skräck
  så ingen våga protestera
  med kurage o mod
  för plikt och rätt
  när makten, mot dig stod
  1933

 15. ”Den 23 december 1917, efter den förberedande fredskonferensens första sammanträde, i Brest-Litovsk,möttes representanter för Storbritannien och Frankrike i Paris och träffade en hemlig överenskommelse om att dela upp SovjetRyssland. Avtalets titel: ” L ´accord Francais -Anglais du 23 December de´finissant zones d´action francaises, et angleterre. (Fransk-engelska ö.k. om fastställande av franska och engelska operations-områden) Enligt denna skulle engelsmännen erhålla en rysk ”inflytelse-sfär” som gav dem Kaukasiens olja och kontroll över Östersjöprovinserna, medan fransmännen fick en ”sfär”, som tillförsäkrade dem järn och kol från Donetsområdet, samt kontroll över Krim.”

  Krimkriget 1854, gick England åter i krig mot Ryssland, särskilt mot
  tsar-Finland, Borgå som brändes och plundrades, Åland och Sveaborg
  besköts, från de engelska ångsluparna, som hjälp, men Sverige ville ej delta, bara kolning från Fårö. Värre idag, tyvärr.

  Det har ständigt varit västeuropeiska interventioner mot Ryssland för att dela upp landet, redan 1919, seglade omkring 65 brittiska örlogsfartyg,
  kring Finska viken, besköt bolsjevikerna, och använde Koivisto/Björkö
  som anfallsbas mot Kronstadt, captain Agar. England landsteg i Murm-anskområdet och gick mot Petersburg. USA erkände de baltiska småstat-erna,1920 ca, ” som kallades för ” potatisrepublikerna”, som blev till brännvin som smugglades till Sverige på1920/30talet, förbudstid.

  Men först 1933 erkände USA, dåv. Sovjetunionen, måste ha varit efter demokraten Roosevelt blev president. Idag påstår A.Beever/SVT, oraklet, att krigsvåldet uppstod med ryska revolutionens följande inbördeskrig, som har fortsatt in i våra dagar, men det är ju typisk brittisk lögn, de som offrade 60.000 man på en dag i första världskriget, 1914-1918, och de understödde tsaristerna, i hela inbördeskriget. Franska flottan gick in i Svarta havet, och evakuerade tsaristerna. Beever är en lögnare som blivit någon EU-politrukideolog om krigen.

  1940 var det dags igen, att Frankrike landsteg i Petsamo, och skulle bomba Baku, och England, skulle ” hjälpa” Finland, genom att ockupera Malmfälten, som kastat Sverige in i ett storkrig, deras avsikt. USA och England har aldrig övergivit sina planer, för att splittra upp Ryssland, med att erkänna randstater, som brohuvuden, de gör inget annat. Ryssland har en ängels tålamod, men är det brist på realism. Nu bör de ta itu med sina fiender, som ex.vis Turkiets dubbelspel.

  Men paradoxen är ju att Putin försöker överbrygga inbördeskriget, och jämställer Denikin 1921, och Sjukov, 1945. Åberopar tsarer, reser statyer, i sitt firande av Ryssland +1.000 år, häromdagen, men utelämnar Lenin och Stalin i sin tal ty, är för ”tidigt idag att bedöma dem, och pro-blematiskt just i dessa dagar.” Tacka för det, men räcker Putin till ?

  När sedan Ryssland släpper krigsfångarna från Azov, och brittiska lego-knektar är det ju ett hån mot den som utsatts för dem, ofta diverse mordiska fängelsekunder. Men de vill ju givetvis hellre ha tillbaka sina egna, men SMOn har nog övergivits, för att inkorporera de södra områdena, med rysktalande befolkning. Väst skulle aldrig uppträda så ”försiktigt” och ambivalent, det ser vi ju på sanktionskriget, och vapen-stödet som är totalt. Skillnad mot den ryska attityden.Spelar de själv-säkra, när folk dör, det är betänkligt. Västs elit skrattar ju åt dem, men
  nog inte vanligt folk.

  Väst för aldrig några ” Phoney wars”, bara 1939/1940, av skälet att de då väntade att Tyskland skulle angripa Sovjetunionen, utifrån sin perfekta UFA, de fått av Chamberlain, 1938, överallt.Då skulle han säker önskat ” Good Luck” till Stalin, men nu fick de Luftwaffe själva på skallen.

  Men plågsamt att Europa blir en krigshärd igen, tillbaka på ruta 1, med
  USAs destruktiva inblandning, vi får se hur kul det blir, i slutet av mörka kalla, november/december, i vodka – och granbältet där vi befinner oss.

  Men nu har det gått två veckor sedan valet och ingen regering, hur skall
  våra affärer fungera, bör lagstiftas om att regeringen enbart skall bry sig om Sverige, vilket de inte klarar av, de gör det för sina internationella karriärer, när de skall kramas på Brysselmötena, och visa hur de behärskar sina egna nationers politik.Vi andra lider.

 16. Johan de Naucler skriver ”SSSR och det fascistiska Tyskland fick efter gemensamt firande och militärparader en gemensam gräns vid staden Brest vid floden Bug” och Sven-Eric Holmström svarar:
  ”Återigen en slags historieförfalskning. Nej, det var inget ”gemensamt firande och militärparad vid Brest”. Det är inte bara en överdrift utan en fullständig lögn som är helt gripen ur luften. Det som det handlade om var ett överlämnande av makten. Tyskarna marscherade ut, och sovjettrupperna marscherade in samtidigt som en orkester spelade. Det är förvisso sant att den tyske befälhavaren Guderian ville ha en sådan parad men hans sovjetiske kollega Krivoshein nekade. Det framgår klart av båda generalernas memoarer. Båda två medger också att sovjettruppernas intåg förhindrade tyskarna att köra iväg med en massa tjuvgods som de tillskansat sig i Brest-Litovsk.”
  En vanlig människa som beslagtas med att ljuga en enda gång, skäms ju ögonen ur sig. Ibland kan man tro att Johan de Naucler nästan är en slags en robot programmerad av Bellingcat.

  • Som vanligt när stalinister inte orkar med vare sig verklighet eller debatt så är vi andra spioner, quislingar, femtekolonnare och går alltid någon suspekt annan parts spionärenden: hemliga trotskistiska underjordiska nazistceller, frimurarna, maffian, amerikanska CIA, Moon-rörelsen, SAF, Bellingcat, Sydkoreas filatelistförbund, Naturskyddsföreningen, Svampplockarnas förbund, Greenpeace, Svenska nudisters förbund och kanske en trippelspion för nyliberala folkpartisters nykterhetsgrupp i Riksdagen?

   Stalinisternas värld har utslocknat. Alla stater och förtryckta folk som tvingats leva bakom dess taggtråd har frigjort sig. Numera är Putin taggtrådskommunismens sista religiösa utpost: hos dessa marxist-putinister: djupt omvända till superortodox kristen, högerkonservativ och högernationalistisk ut i fingerspetsarna. Så långt till höger har kompassen snurrat. Total yrsel och ren ideologisk senilitet.

   Så ser dagens äkta kommunister tydligen ut.

   Vi andra är bara spioner för dess förmenta fiender, ty vi vägrar låsa in oss själva intellektuellt i dess taggtråd. Det är vår enda skuld. Vi är bara emot. Vi är alltid spioner. Som under Stora Terrorn år 1937.

   Vi har lärt vår läxa, dagens taggtrådskommunister och marxist-putinister har det inte.

   • Jag är tveksam till att publicera denna kommentar som inte precis följer kommentarsregler. Är den förenligt med vad du Johan skrev 16/9 ”Som svar på arbetarklass.
    Jag föredrar strikt att kommentera politik i exakta termer och inte med en massa svepande odefinierade och emotionella generaliseringar som att något är ”brunt” eller ”vänsterliberalt” eller det ännu mer tillintetsägande ”etablissemanget”.”

    Se artikeln Kommentarsregler

    • Bästa redaktionen!

     Jag blev utlovad för en tid sedan i en e-postkorrespondens att de personangrepp som tidvis riktats mot undertecknad av skribenterna ”M” och fru Catarina Östlund skulle upphöra och att redaktionen ansåg sig borde ha granskat dessa personangrepp mer noggrant än vad som då var fallet, och att dessa inslag inte skulle släppts igenom.

     Jag har numera helt tappat räkningen på alla suspekta undergrävande och sammansvärjande organisationers ärenden jag tycks springa dag och natt på fru Östlunds långa lista över världens dödsfiender.

     I och med att jag ännu tyvärr angrips inte i sak, utan mot min person måste jag därför avlämna en sådan kraftfull grov och grav not, vilket framgår i mitt svar ovan.

     Om redaktionen en gång för alla nu på allvar såg till att städa upp i dessa emotionellt förvirrade personangreppen mot enskilda skribenter, skulle ju faktiskt inga motsvar behövas av denna svarskaraktär.

     Jag har alltid hyllat Global Politics för dess ofta och jämförelsevis höga och goda ton, och tyvärr på senare tid har en del skribenter som fru Östlund och M fått, trots utlovat löfte till undertecknad, väsa ut ännu fler osakliga och ogrundade personangrepp.

     Jag tycker det är synd. Jag ber ödmjukast redaktionen att städa upp i direkta personangrepp så hjälper jag mer än gärna till med argumentation i sak -överallt!

     AD CAUSAM! AD SUBIECTUM!
     Håll oss till sak och ämne!

     • Bästa rådet är att själv undvika olämpliga personangrepp och vara saklig som du själv skriver, men knappast praktiserade i denna kommentar. Vg. se åberopade Catarina Östlunds svar. Jag styrker grova personangrepp då jag ser dem. Ibland kan jag missa, bland ofta 15-20 kommentarer på morgonen, samt kanske lika många eller fler spridda över dagen.

     • Jag har fått mycket beröm både i gymnasiet och i mitt arbete över min användning av svenska språket ex: // utmärkt behandling av svenska språket, utomordentlig fin språkbehandling m.m.//
      Därför har jag gott självförtroende när det gäller språket, skulle jag inte ha det, skulle jag kunna bli sänkt av dina kommentarer. Har du aldrig tänkt på att hela tiden hacka som du gjorde tidigare på stavfel m.m. att det också kan uppfattas som personangrepp på ett mer subtilt sätt.
      Du för då över tankarna på att i stället för att läsaren skall tänka på vad som står, så skall den fundera över stavfelet. Det är inte märkligt att man kan fundera över om du medvetet gör detta för att störa budskapet i kommentaren.
      Ett exempel: Jag skrev Jacques Baud och utelämnade ”q”, som det lätt blir när man skriver kommentarer hastigt. Du gjorde en lång utläggning om hur svårt det skulle vara att hitta honom p.g.a. att jag utelämnade ”q”. Jag provade på google sök och han kom upp direkt fast jag inte skrev ”q”. Såna kommentarer är onödiga och har heller inget med sakfrågan att göra.

      När man skriver kommentarer så sker det spontant och jag tycker bara att det skall vara läsbart och lägger inte stor vikt att ändra när jag ser ett skrivfel som jag tycker är betydelselöst.

      Du reagerade onödigt kraftfullt och kom med obehagliga beskyllningar mot Catarina Ö. då hon skrev att man kunde tro att du var programmerad av Bellingcat.
      Mot alla de oförskämdheter som jag upplevt kommer från dig, så var det en snäll kommentar.
      Den stora likheten mellan dig och Eliot Higgins grundaren av Bellingcat är att ni båda är flitiga bloggare för att hata Ryssland på nätet. Så det var en fyndig liknelse tycker jag.
      Det jag hört om Eliot Higgins att han var ingen. en betydelselös person, en avhoppad mediestudent, som satt och hatade Ryssland hela dagarna på nätet och att han blev upptäckt av MI-6 och de gjorde honom till grundaren av Bellingcat. Han som var ingen, blev plötsligt någon.
      De använde sig av honom för att föra ut den informationen som de ville att världen skulle veta.
      De är otroligt skickliga MI-6, -En israelisk expert på internationell terrorism, författaren Alexander Brass säger om fallet Skripal ”Det var en grov provokation av de brittiska specialtjänsterna. Enligt min mening är detta självklart”
      Dessutom Vita Hjälmarna som blev inbjudan till Sverige och hyllade av hela världen, så var det en fantastisk skicklig bluff, som Eva Bartlett och Vanessa Beeley avslöjade, med så mycket bevis men ingen ville lyssna.

      GrayZone är de som lärde mig att upptäcka vad Bellingcat stod för, de har skrivit många artiklar och avslöjat deras dolda agenda. Bellingcat försöker krossa GrayZone för de är duktiga undersökande journalister och avslöjar dem, med oerhört mycket fakta

     • Vivianne! Allt må vara subjektivt på nätet.

      Men när viktiga personer som har något viktigt att säga, för många av oss, är faktiskt stavfel ett handikapp.

      Ta till exempel den berömda tidningen New York Times. De har som stort internationellt föredöme att redovisa ALLA fel och stavfel de gjort i tryck under förra eller tidigare nummer -till och med felaktigt placerade kommatecken.

      Det är alltså inte vare sig oartigt eller burdust att be någon korrigera som skrivit att första världskriget tog slut 1919 eller 1928 för att någon slint med fingret på tangentbordet! Korrigering även av mindre (de minsta) fel ökar ett mediums trovärdighet.

      Heter någon ”Jacques” så heter den personen just det, och till exempel inte ”Jacue”, ”Jacque” eller ”Chacque”. Det är objektiva och ostridiga fakta.

      Djävulen bor som bekant tyvärr i detaljerna.

   • Hur ser en äkta Bidenist ut? Eller en äkta Truss-ist? Macronist? Ännu mer angelägen vad gör en Bidenist, en Macronist, Truss-ist – likheter/skillnader med Trosky-ist? Tacksam för detaljerade redogörelser om var de ideologisak skiljelinjerna dessa emellan går. Någon som vet?

 17. Johan de Naucler!
  Nu hotas vår fred. Det känns som att en stor mörk skugga har belägrat sig över våra liv. Jag känner igen känslan, från min barndom. Den  som präglades av berättelserna om Andra Världskriget som under flera pågick på andra sidan gränsen och Torneälven. Och minnena från gränsstaden under hela femtiotalet, de finska grovarbetande kvinnorna, krigsinvaliderna som kom staplandes på kryckor, eller rullandes fram på brädor med hjul på. Fotografier av brinnande hus, kvinnorna och barnen och husdjuren som flydde undan kriget, och bilden av vår doktor som undersökte finska krigsbarn på väg till södra Sverige utan sina mammor….
  Minns också mycket tydligt den dag min rädsla för krig upphörde.
  Det var samma dag som nyheterna berättade att Stalin var död. Plötsligt blev hela världen ljus och klar. Den mörka skuggan som skymde solen i mitt liv hade varit rädslan för att Stalin skulle komma och förstöra min familj, och alla som jag älskade.

  Så småningom, när jag blev vuxen,  förstod  jag att utan Stalin och det sovjetiska folkets enorma tapperhet hade vi fått leva i Hitlers ”tusenårsrike”, ett rike där vissa människor betraktades som undermänniskor och inte hade rätt att leva, det ”tusenårsrike” som krävde att vissa skulle vara extremt rika och andra skulle slita ihjäl sig för att göra dom rika ännu rikare.

  Nu hotas Europa återigen av krig. Och på sätt och vis ett mycket värre hot, inte bara vi, utan hela världen hotas av ett kärnvapenkrig. I USA och väst talas om att använda ”små kärnvapen”. Men det kan man inte.
   
  Jag kommer att tänka på en rubrik med stora svarta bokstäver FRED I EUROPA på en första sida i en stor svensk tidning, från trettio- fyrtiotalet,  som jag såg för några månader sedan. FRED i EUROPA, och en bild av…Adolf Hitler..  Medierna sa att Hitler stod för fred. Nästan alla trodde dem.
  Nu finns bilder av Putin, medierna säger Putin vill KRIG I HELA EUROPA!  Vi måste kunna försvara oss.  Nästan alla tror dem.  

  Hitlers propagandaminister och den jämförelsevis extremt lilla grupp människor, som numera kallas de 1%-en,  de som har andra  intressen som styr, än fred, insåg att det smartaste sättet att få folk med sig det är att använda manipulation.

  Dom visste att om befolkningen kände till den verkliga sanningen då skulle dom vägra att gå med på den. Den lilla gruppen som visste hur man skulle manipulera före Andra Världskriget,  den är mindre till antalet nu, men dom vet ännu bättre hur manipulation går till. Och dom har många som hjälper dom.
  Och nu…..
  Den sanning som dom, de inte ens 1%-en vill dölja är att kriget i Ukraina egentligen handlar om att USA försöker lägga under sig Ryssland. Dom vill stycka upp landet, och lägga beslag på alla deras naturtillgångar för att de skulle gynna deras finanser. 
  Men dom har manipulerat oss att tro att Putin vill ta över Ukraina och sen hela världen. 
  Egentligen berättar dom bara om sig själva. 
  Dom, alltså dessa s k 1%-en, lever och styr framförallt i USA, men de har sina vasaller här i väst. De 1%-ens intressen är i princip = EU:s intressen
  Det här systemet, att allt i ett land styrs av de 1%-en vill de införa i hela världen.
  USA strävar efter hegemoni, världsherravälde, eller en UNIPOLÄR värld.

  Sanningen är  också den att Kina och Ryssland har bestämt sig för att sätta stopp för de 1%-ens  försök att lägga under sig hela världen. De talar om en fredlig värld som samarbetar, en MULTIPOLÄR värld.

  Det finns rika människor som vill göra vinster i Kina och Ryssland också, på andras bekostnad, men dom begränsas  starkt av framförallt kinesiska staten, och Putins Ryssland är på god väg att göra likadant. Kina och Ryssland vill att produktionen i landet ska gynna landets befolkning, dom ska ha arbeten, dom ska få bra bostäder, bra hälso-och sjukvård, dom ska få gratis utbildning, bra livsmedel, bra pensioner bra kommunikationer…
  En oerhört fördel i dessa länders vågskål, är att dom har erfarenhet av socialistiska, oerhört mycket mer rättvisa system än det nyliberala  system som USA vill införa. Och Ryssland har bitter erfarenhet av det, och Kina vet vad den skulle innebära. De har levt under kolonialt förtryck. 
  De 1%-en som styr i USA, dom har flyttat ”sin verkstad till KIna” för att arbetskraften var billigare där. Dom ökar sina kapital genom att försätta befolkning i stora skulder, dom får låna billigt från FED, och sen lånar dom ut dyrt till allt som amerikanarna behöver för att leva. De måste betala dyra lån för sina bostäder, för bilar för att kunna ta sig till jobben om dom har några, för sjuk och hälsovård, till studier, till pensioner, till försäkringar och maten är sk junkfood….
   Vi i Sverige vet också vad en UNIPOLÄR värld innebär… en värld med en slags omvänd Robin Hood-politik, man tar från dom som skapar alla värden i samhället, dvs dom fattiga och ger till dom rika.  (Läs Cervenkas senaste artikel i Aftonbladet).

  De 1%-en behövde inte starta krig mot oss, för vårt land manipulerades gladeligen in i EU.
  Vi satte igång att privatisera nästan allt, vi sålde ut vår offentliga sektor till vrakpriser, vi sålde ut svenska naturtillgångar,  vi  började konkurrensutsätta allt, vi slaktade välfärden, vi lät arbetarnas löner och arbetsvillkor dumpas genom  arbetskraftsinvandringen, och genom att ta emot betydligt fler invandrare än vi kunde ta hand om, och vi  lät EU:s lagar bestämma över våra svenska grundlagar….. vi övergav våra gamla fina försvarsdoktrin ”Militär alliansfrihet i fred, neutralitet i krig” och  vi slöt värdlandsavtal med krigsalliansen Nato . Och vi till och med vägrade att skriva på FN-konventionen mot kärnvapen. Och allt för de 1%-ens skull. 
  De 1%-ens intresse= EU:s intresse= Håller helt och hållet på att bli Sveriges intresse. 
  Alla säger att vårt land bli allt mer likt USA. 

  Natos intresse= De 1%-ens intresse= USA:s intresse= att införa nyliberalism i hela världen.  
  Att Ryssland skulle bli ett mål för de 1%-en har ryssarna vetat länge. USA startade sina djävulska taktik och bestämde sig för att gå via det neutrala Ukraina. De skulle ha in landet i EU och i Nato. 

  USA och EU arbetade målmedvetet i många år för att förbereda sig.. Men det räckte inte  med alla de otaliga tankesmedjorna från väst, det räckte inte med  en kupp mot en folkligt vald president, eller att döda 14 000 ryssar i landet,  det räckte inte att utbilda  nynazister och ultranationalister. Ryssland måste provoceras till bristningsgräns för att de 1%-en skulle kunna krossa Ryssland. De räknade med att befolkningen i Ryssland skulle avsätta Putin och hela ryska regeringen. 
  Men dom fick fel.

  För att införa total nyliberalism i Ryssland krävdes alltså att Nato blandade sig i kriget….och det gör dom och väst med experter och stora vapenleveranser för det proxykrig som dom för mot Ryssland i det stackars Ukraina. 

  Vi behöver en värld som samarbetar för att kunna lösa de enorma problem, inte minst med klimatet, som mänskligheten har framför sig.
  Ryssland och Kina har slutit partnerskap, dom vill ha en MULTIPOLÄR, en fredlig värld som samarbetar.
  Fler och fler länder i världen börjar förstå det här. 
  USA och väst vill ha en UNIPOLÄR värld, i vilken alla länder som inte vill kuvas och rånas av de 1%-en, ska våldtas med kupper och mutor och krig…

  Att välja att stödja Putin och Ryssland innebär att man stöder mänsklighetens framtid. Att kräva att Sverige går ut ur EU, och avbryter allt samarbete med krigsalliansen Nato betyder att man värnar om kommande generationer.
  Att stödja USA och västs ledare innebär att vi riskerar att ödelägga hela vår jord. 
  Kom med oss, du också,  Johan de Naucler, du är vuxen,  låt dig inte manipuleras,  som jag blev manipulerad när jag var bara var ett litet barn.  

  • Om fru Östlund öppet här och nu tar avstånd från alla osakliga och emotionella personangrepp och utfall om att jag är agent för alla svarta världsförsämrande och underjordiska sammansvärjningar som brukar koka ned till illuminati med min osynliga eftersläpande djävulssvans, så ska jag fortsättningsvis gärna besvara fru Östlunds alla frågor och synpunkter i SAK.

   Min huvudprincip är dock solklar: världsordning kan inte förbättras med illegala anfallskrig och invasioner vare sig det är mot Polen 1939, Irak år 2003 eller mot Ukraina år 2022, där våld och den starkes rätt skall triumfera.

   Om fru Östlund accepterar denna min ståndpunkt kan vi säkert ha ett seriöst och meningsfullt utbyte av åsikter.

   Jag lovar fru Östlund att under detta dygn med omedelbar verkan säga upp alla mina medlemskap i illuminati, frimurarloger, CIA, sicilianska maffian, SS, NED, Bellingcat, Greenpeace, nudistbadarnas riksförbund, riksförbundet för lupinernas maximala spridande och till och med svampplockarnas vänner.

   Är det ett godtagbart arrangemang för fru Östlund?

   • Nej men Johan  de Naucler, jag kan bara inte ta avstånd från det jag skrev för det är ju sant.  
    Det är ju faktiskt så att när du har kommenterat på denna blogg, så  har du åtskilliga gånger blivit påkommen med att framföra osanningar. Min erfarenhet av minst hundratals barn som jag lärt känna mycket väl i min yrkesroll som lärare, är att jag aldrig någonsin träffat på ett enda barn som inte har slagit ner blicken och skämts om någon har påpekat att barnet medvetet har ljugit. Och du är ju faktiskt vuxen.

    Då är det faktiskt inte sååå konstigt att jag skriver att  ”Ibland kan man tro att Johan de Naucler nästan är en slags en robot programmerad av Bellingcat.” Jag skriver ju inte ens att du är en robot programmerad av Bellingcat,  jag skriver ”kan man tro att” “du nästan är” …Om du i fortsättningen enbart håller dig till sanningen när vi diskuterar, så behöver ingen som skriver/läser här ens misstänka att du är en robot programmerad av Bellingcat!
    Och du ska veta, att jag inte dömer ut dig som människa, men jag fördömer dina handlingar.

    Det som är så viktigt i dag, är att Ryssland och Kina talar om en fredlig värld som samarbetar, en MULTIPOLÄR värld.
    Men USA är ute efter en UNIPOLÄR värld, dvs USA strävar efter att ensamt bestämma i världen, och de länder som inte vill underordna sig kommer USA att invadera, infiltrera, kuppa bort landets president, se till att utnyttja landets minsta motsättningar, skapa färgrevolutioner, och muta politiker och skaffa sig  bundsförvanter i (som de utbildar och underhåller och som kan ta makten och ledningen över armén i det proxykrig som USA till sist startar i landet)  även om de tillhör terrorgrupper som IS och Azov…och naturligtvis använda sig av alla världens köpta journalister. 
    Hur vet vi då att Ryssland och Kina har fredliga avsikter, och att inte USA har det?
    Jo, man bedömer länder på samma sätt som när man bedömer en människa. Man lyssnar inte på hennes ord, man ser till hur hon handlar. Man gör inte som nynazisterna i Ukraina lär ut, dom som säger ”det gör ingenting vad du gör, det viktiga är vad du säger.”
    Och svaret blir självklart, Ryssland och Kina agerar fredligt. USA agerar precis tvärtom. 
    Rysslands krig i Ukraina, är ett försvarskrig mot USAs och Natos proxykrig mot Ryssland i Ukraina. Kina kommer att starta ett försvarskrig i Taiwan, om USA försöker använda Taiwan som en skådeplats för i sitt proxykrig mot Kina.
    Kina verkar dessutom se till att USA inte ska kunna använda uigurerna på samma sätt som Azov m fl  i Ukraina har använts.  

    Enligt en rapport från Congressional Research Service, en amerikansk statlig institution som sammanställer information på uppdrag av kongressen har ”USA startat 251 militära interventioner sedan 1991”
    Och frågan är om inte Kinas och Rysslands militära interventioner tillsammans sedan 1991 kan rymmas på tio fingrar? 
    .[Rapporten dokumenterade ytterligare 218 amerikanska militära interventioner mellan 1798 och 1990. Det ger totalt 469 amerikanska militära interventioner sedan 1798 som har erkänts av kongressen. 
    Googla på “US launched 251 military interventions since 1991, and 469 since 1798.på multipolarista.com”]
    Så kom igen Johan de Naucler, så sätter vi igång allihopa och börjar arbeta för en fredlig värld. En värld som samarbetar och gemensamt försöker lösa alla de problem som mänskligheten har framför sig. Vi börjar med att kräva utträde ur EU, och att Sverige ska avbryta allt samarbete med krigsalliansen  Nato. 
    Vi behöver en fredlig värld i vilken ingen behöver dödas, lemlästas eller fly från krig. En värld i vilken alla vi människor kan försörja oss och våra familjer. En rättvis värld som gör att vi människor möter främlingar som blivande vänner. En värld i vilken vi löser stora problem som klimatförändringar tillsammans, och också hjälper varandra om något land behöver det.  Drömmer inte du också om en sån värld? För du är ju trots allt ingen robot, utan en riktig människa. 
     

    • Tack Catarina.
     Nja, något utträde ur den europeiska broderskapen och unionen med de europeiska folken som stärker konsumenters, arbetstagares och de små europeiska folkens styrka i Europa, i världen, kan det inte komma på tal om. Det är helt kontraproduktivt. Stödet bland vänstern för ett starkt enat Europa stiger dessutom. Idag driver inga seriösa stora politiska partier för att riva ned det europeiska samarbetet och broderskapet i unionen. Unionen är bra för vänstern!

     Det är den stora europeiska vänstern överväldigande enig om. Det var den skotska arbetarklassen som höll kvar sitt Skottland i unionen (de engelska högerkonservativa tory valde att lämna), vid brexit. Det är ett talande exempel. Det är de reaktionära krafterna som vill riva ned och avveckla unionen, vänstern vill stärka unionen och den europeiska broderskapen!

     Det enade Europa, och dessutom med ett potentiellt post-putinistiskt, nytt demokratisk, öppet, frihetligt och rättssäkert Ryssland kommer det att ytterligare stärka Europa i framtiden.

     Tillsammans med Kina och Indien skall vi upprätthålla världens viktigaste och starkaste ekonomier och ekonomiska axel och via Ryssland bygga upp och hjälpa till med De Nya Sidenvägarna med handel och kontakter inom hela Eurasiatiska kontinenten. Det är endast denna handelsallians som kan bryta de negativa sidorna hos den amerikanska militarismen och imperialismen som nu helt misslyckats i Asien.

     Den europeiska dimensionen är den nya avgörande och viktigaste politiska faktorn och vektorn för allt progressivt och vänsterinriktat demokratiskt politiskt arbete, inte minst för miljön.

     Där bör den europeiska vänstern i unionen stå enad mot de engelska tories, trumpismen, Orban- och Kaczynski-regimerna och andra kombinerade reaktionära neoliberala som konservativa högernationalistiska krafter.

     Vi skall stå enade i Europa. Det är vänsterns enda styrka! När den progressiva vänstern är stark i Europa blir den också stark i världen för demokrati, mänskliga rättigheter, rättvisa, rättssäkerhet och fria val och för en ny bättre värld.

     Det är denna vänster som vinner val parlamentariskt, och inte den slagords- och pamflettvänster som bara vill riva ned, och vänta på Godot. Den vänstern leder ingenstans och vinner aldrig några val. Den är dödfödd.

 18. En sann vänster samlas kring stridsropet BEGRAV DEN UNIPOLÄR VÄRLDSORDNINGEN!!!
  Denna ordning är bankirens, d v s, de mindre än 0,1 procentens. Ska världen brännas så att de mindre än 0,1 procenten ska fortsatt härja eller ska världen BEGRAVA dessa mindre än 0,1 procenten och leva i fred?
  Valet är tveklöst givet!!!

  • Precis, ”Död åt bankirens välde!”, du har helt rätt, det stämmer inte med de 1%-en, det är de 0,1 procenten! Och vilket bra stridsrop för vänstern ”Begrav den UNIPOLÄRA VÄRLDSORDNINGEN!”

 19. @Vivianne Månsson 27 september, 2022 At 10:20
  Lite mer om bellingcrap:

  Han hade tidigare en annan blogg ”Brown Moses” där han skrev om Syrien kriget. Han analyserade alla vapen som användes i kriget från sin soffa…
  Plötsligt, den 15 juli (14 juli 2014 MH17) annoncerade han den nya bloggen Bellingcrap

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here